דה פאול ואנצו צריכים לשחק יחד כשלפניהם מסי, די מריה, לאוטארו וחוליאן. רק ככה. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
המערך שהביא להם הצלחה במוקדמות ובקופה כלל שלישיית קישור, מסי, לאוטרו וקיצוני שמאלי. זה לדעתי צריך להיות הכיוון. ב4231, דה פול נבלע בעמדה שהיא לא שלו, הקישור דליל, יש יותר מדי שחקני התקפה סטטים ומסי צריך להפוך לכל יכול במרכז המגרש. סקאלוני צריך להחזיר את ארגנטינה שמסוגלת להניע כדור דרך המרכז ושמסוגלת להגן בצורה קומפקטית וחזקה. קשה לי לראות את זה קורה עם רביעיית התקפה כמו שהצעת.
זה מאד מבאס שאין מקום לדיבאלה בארגנטינה. אני חושב שרמת הכישרון שלו, בוודאי בטורניר קצר, יכולה לעשות את ההבדל. אני מניח שהוא לא משחק כי הוא לא עושה הגנה, וארגנטינה יכולה לסבול רק שחקן אחד כזה במשחק נתון (מסי). הציוות של לאוטרו מאד שונה מזה שבאינטר. באינטר הוא רץ כל המשחק ולוחץ על כל שחקני הקישור וההגנה של היריבה. בארגנטינה הוא עומד ומחכה לכדורים. באופן כללי, ארגנטינה מאד לא מרשימה והמשחק שלה לא נראה שתואם את איכות שחקניה. ועם זאת, נבחרת לא חייבת להרשים בשלב הבתים כדי לזכות בטורניר. העיקר לשרוד אותו.
אני גם חשבתי על זה אתמול במהלך המשחק. הזוי ששחקן כמו דיברלה לא מקבל דקה של משחק. הבעיה של ארגנטינה במרכז המגרש,אין מספק שחקנים שיודעים לעשות הגנה ולהחזיק את האמצע,כל התקפה זה התקף לב להגנה.
הבעיה עם פאולו זה שהוא על המשבצת של מסי שהוא כמובן הרבה יותר טוב ממנו. לגבי לאוטרו, דווקא החיבור בינו לבין מסי היה נהדר במוקדמות ובקופה, אבל כרגע זה לא מתחבר במונדיאל, אולי בהמשך. אין ספק שאם הוא יכנס לעניינים זה יקפיץ את ארגנטינה.
על המשבצת של מסי זה תירוץ בעיני, אנחנו מדברים על זה כבר 10 שנים, 10 שנים בהן ארנגטינה יכלה לזכות בגביע העולם ב-2014 וב-2018 ואיכשהו השחקן הכי מוכשר בהתקפה מלבד מסי (ואגווארו) מחמם את הספסל.
כי מה לעשות שזה נכון. דיבאלה בסגנון שלו הוא תואם-מסי, אם הם ישחקו ביחד הם ידרכו אחד על השני. וזה לא איזה ספקולציה, כל פעם שהם שיחקו ביחד דיבאלה היה על תקן דנידין.
פעם אחת הניחו לליאו מסי והוא העניש כמו שחקן על אמיתי, בעיטה חדה ומדויקת לפינה, הכל מהר, אי אפשר לעצור מבחינת אוצ'ואה. ראו שהוא כמעט בוכה. הוא יודע שזה המונדיאל האחרון ולכן הרגשות מתעצמים כמו במקרה של כריסטיאנו רונאלדו ורוברט לבנדובסקי. מקסיקו חבורה קשוחה אבל עם כמה שאפשר לדבר על היריבה - ארגנטינה שוב נראתה נבחרת רעה מאוד שתגיע לשמינית או רבע הגמר אבל לא יותר מזה - לא בדקתי את 'ההצלבות'. לא מצליח להבין, שוב, גם על סמך מומנטום ומסי - איך היא סומנה כפייבוריטית. אנחל די מאריה עבר שחקנים בקלות כאילו אנחנו ב-2014 אבל זה לא שהוא היה טוב כי הדריבל אינו מספיק. פאולו דיבאלה נכון לעכשיו אפילו לא נמצא ברשימת השיקולים. אני כן יכול להבין למה הסיפור הזה מוציא אנשים מפרופורציה ושיחגגו, ככה זה כדורגל. ולאט לאט אני משתכנע שמסי לא 'חייב' את הטייטל הזה של מונדיאל ברשימת ההישגים המדהימה שלו. מילה על צרפת - היא חטפה את ה-1:1 בדקה מאוד מאוחרת יחסית בניגוד למהלך המשחק אבל הפגינה אופי, ידעה להגיב מיד, לא התפרקה כמו ארגנטינה או גרמניה במחזור הראשון. ראינו שהיא יכולה לשחק בלי חלוץ אמיתי כמו אוליבייה ז'ירו - כי קיליאן אמבפה כמובן יודע להגיע לרחבה ואולי מיותר שהוא דבוק מדי לכנף. צרפת כן מייצרת יותר מצבים וכן נראית יותר טוב מהיתר. אני לא אוהב הרבה דברים בצרפת אבל גם תיאו הרננדס מצוין וזו הנבחרת היחידה לדעתי שאתה פותח טלוויזיה ומניח שיהיה מינימום של כדורגל טוב מצידה. גם ביום רע היא תגיע להרבה מצבים ולא משנה אם זו יכולת אישית או משהו. נבחרת שמבחינת החוזק שלה היא כן מתקרבת לקבוצת שמינית גמר ליגת האלופות והלאה.
בהחלט. דיבאלה בשנים הגדולות שלו תמיד היה בעל הבית בקבוצה. ראית שכשרונאלדו הגיע פאולו נדחק הצידה(למרות שרונאלדו ומסי שחקנים קצת שונים) פאולו לא יכול שיש לידו עוד דמות דומיננטית שרוצה את הכדור לרגל. או שהקבוצה שלו או שהיא של מישהו אחר, אין אמצע.
זה היה גם אצל סארי. פאולו רוב העונה לא היה קיים. רק בחודשיים שאחרי פגרת הקורונה הוא פתאום התפוצץ משום מקום, אבל ברמה הכללית הנוכחות של רונאלדו לא עשתה לו טוב.
אם הנבחרת חייבת גול ונותרה חצי שעה לשחק והיא עלולה ללכת הביתה אז תסלחו לי הטיעון המקצועי הזה שווה לתחת. אפשר לקרוא לשימוש בדיבאלה 'תוכנית ב'. ולדיבאלה הייתה עונה אחת מצוינת עם כריסטיאנו, כמובן לא בזכות הפורטוגלי - 2019/20. העונה היחידה הטובה שלו בשנים האחרונות גם מבחינת הקסם על המגרש ויצירת המצבים, יציבות ומספרים. כשליאו מסי אתמול היה קרוב לרחבה הוא הבקיע את ה-0:1. צריך לדחוף אותו יותר קרוב לשער ושמישהו אחר יישא בנטל של 'ניהול המשחק' מאחור. גם ארגנטינה צריכה איזה פרננדו רדונדו. רודריגו דה פול לדעתי זה ממש לא זה.
מה השאלה בכלל? קיבלת דוגמא בזמן אמת עם אנטואן גריזמן. מסי ודיבאלה ביחד זה כמו לנסות לשחק עם 2 שוערים או 2 מגנים באותו צד. את כל הדברים שדיבאלה עושה, מסי עושה(הרבה יותר טוב ומעבר). את כל השטחים שדיבאלה תופס, מסי תופס. ובכל עמדה אחרת שתשים את דיבאלה, יש שחקן יותר טוב באותה עמדה שמוסיף איכויות שאין לדיבאלה. אפשר לשלב אותם במערך יהלום, אבל אז אתה מגביל את מסי כסקורר/שחקן הכרעה ואת הקבוצה/נבחרת למערך התקפי שלא מתאים לכדורגל מודרני.
אנטואן גריזמן זו דוגמה מצוינת, נכון. אבל בסוף חוסר היכולת לשחק עם דיבאלה באיזושהי צורה פוגע בארגנטינה שנים. נגיד שאתה לא משחק איתם בהרכב, לא לזרוק אותו לחצי שעה בסוף כשאתה חייב גול? שלא נדבר על זה שזה בזבוז מוחלט של מקום בסגל.