משחקי ה - 27/11: מחזור שני בבתים ה', ו'. דרבי אלופות עולם בדימוס.

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2022' פורסם ע"י alexshw, ‏26/11/22.

1. קשר שמאלי Member

בלגיה זו נבחרת עם אפס התלהבות. הגישה שלהם מתאימה למשחקי ידידות/גביע האומות
    מזכירים בקטע הזה את הצרפתים, רק שהצרפתים הרבה יותר מוכשרים

2. k_700 Member

לא זה לא סביר.
    אתה צריך להסתכל גם על הקילומטראז׳ שלהם בנבחרת. מהשמות פה 8 שחקנים הם הטופ 8 שיאני הופעות בנבחרת שלהם.
    מילא היה משלב את השמות האלה עם דם חדש שיש לו בסגל אבל גם את זה הוא לא עושה.
    פשוט זורק את הרשימה הזאת להרכב איכשהו(אם לוקאקו כשיר גם הוא פותח פה).

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבלגים מעבר לשיא, אבל מתי שאחד משחקניה אומר במסיבת עיתונאים שהוא לא יכול לדבר בגלוי על דברים שמפריעים לו בגלל שהוא אפילו מפחד שייעצר אז ברור שיש יותר בעיות מסתם דור שכבר לא נחשב לאחד שמאיים על הנבחרות הטובות בעולם. יאן ורטונגן רוצה לחזור הביתה ולדעתי היכולת של נבחרתו קשורה הרבה למה שקורה מאחורי הקלעים.

ברור לי שנבחרות הצפון אפריקאיות או ערביות מרגישות בבית בקטאר, אבל מה שקורה לבלגיה (וגם להולנד וגרמניה ואולי גם אנגליה) קשור גם לעניינים אחרים.

4. Raulito Madridista

הגיל עצמו הוא בטח לא הבעיה. צרפת מודל 2006 גם כן הראתה סימני זקנה עם כל הכבוד לפרנק ריברי לדוגמא, ועדיין הגיעה לגמר בזכות זינדין זידאן הגדול. הבעיה היא הכושר של שחקני המפתח, הכתובת הייתה על הקיר מלבד קווין דה בריינה שמפתיע ביכולתו המאוד דלה. גם לגבי טיבו קורטואה האמנתי שהוא יהיה מפוקס. אגב דיברו פה על לאנדרו טרוסארד - אני האחרון שאגיד שהוא לא צריך לשחק לפני אדן הזאר לדוגמא, אבל עם איך שכל הנבחרת נראית - יהיה לו קשה לעשות העתק-הדבק ליכולת שלו במדי הקבוצה. זה ירענן את הנבחרת מעט אבל לא יספיק.

5. yonmu Member

מצטער, גיל 31 זה לא גיל פרישה מבחינתי.
    מעל זה יש לך את ויטסל, אלדרווילד, ורטונחן ומרטנס. לא שמתי לב שהשלושה שפתחו היו גרועים מהשאר.

אגב, אני כן חושב שבסך הכל היה אובר-הייפ מהדור הבלגי. רובם שחקנים שהצליחו להבריק בקונטקסט ספציפי בלבד.

יאן קולר אוהב/ת את זה.
  6. Clichy COYG

זה לא הגיל זה התרגיל. טיאגו סילבה בגיל 200 עדיין מצליח להשאר רלוונטי לרמות האלו.

העניין עם בלגיה שחלק מהדור הישן שלה כבר רגל וחצי בחוץ מבחינת הרמה בה הם משחקים - ורטונגן, אלדרווילד, הזאר. ברגע שבנוסף התחליף ללוקאקו (שירד בכושרו) הוא מיצ'י - דה בריינה יכול להיות פלה בשיאו וזה עדיין לא מספיק.

אם הייתי אוהד בלגיה, בתור התחלה הייתי שמח לראות בפרונט את טרוסארד, דוקו ודה קטלאר - גם אם בטווח הקרוב לא יהיו תוצאות.

7. יאן קולר Member

גם אני חושב, אף פעם לא ראיתי מדור הזהב הזה איזה משחק שהצדיק את ההייפ. סבבה בשיא שלהם הם היו צולחים את שלבי הבתים ומטאטאים את הנבחרות הפחות חזקות מהם, אבל בנוקאוט מול נבחרות טובות הם אף פעם לא התעלו, היו לרוב מסריחים את הדשא וכשהיו מנצחים זה היה הרבה פעמים בחאווה ועם הרבה מזל (ברזיל ב-2018, פורטוגל ביורו 2020)

8. Raulito Madridista

תזה שנבנתה על סמך ה-1:2 הדי טוב נגד ברזיל ב-2018 לדעתי וכדורגל כיפי לפרקים בשלב הבתים כשזה עוד היה "חדש" להם, אבל יש הבדל בין להבריק בשלב הבתים ולנצח בקלאסה לבין לעשות את זה עם הציפורניים במעמדים הגדולים. גם אם נסתכל על הטורניר של המקום השלישי היו להם כיריבות בבית את פנמה וטוניסיה וכמובן שזה הקל על המלאכה. ב-2016 הם פישלו בגדול נגד גארת' בייל ו-ווילס עם כל הכבוד שאז בייל עוד היה כוכב גדול לדוגמא.

אבל אם איטליה זכתה ביורו אחרי מה שעבר עליה קצת קודם והיא עם נבחרת בלי שמות באמת גדולים למעט אולי הבלמים, ופורטוגל ב-2016 אז כן לגיטימי היה לחשוב שבלגיה מסוגלת להבליח בטורניר אחד.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם הדור הבלגי היה הייפ מוגזם, הולנד הגיעה לגמר ב-2010 עם פחות כשרון מאשר היה לבלגיה בשיא שלה. לדעתי לא היו להם מאמן מתאים, אבל היו ימים שהשדים האדומים היו בהחלט מועמדת להגיע לגמר אירופאי או עולמי.

10. DRORIKO Member

קיצר בלגיה היא עוד מדינה בינונית שהתלבשה על דור זהב. לא שונה מבולגריה ורומניה בשנות ה-90. העיקר קדחו לנו בשכל על האקדמיות הבלגיות.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין את התגובה הזאת דרור. בלגיה מדינה קטנה עם כ-11 מיליון תושבים. מה אתה רוצה שהיא תתמודד בכל שנתיים על התואר כמו מדינות הרבה יותר גדולות באירופה/עולם? תאמין לי, אני האחרון שנהנה מהצלחה של השכנים שלי, אבל טוב לכדורגל העולמי שמדינות "בינוניות" מדי פעם מצליחות. לדעתי יש לישראל תמיד מה ללמוד מהכדורגל הבלגי ולא מבין למה אתה מזלזל ככה בהם.

12. alexshw Member

תנו להרדמן את נבחרת אנגליה.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

13. wings Member

השוער של הכוכב האדום הולך לתת פה כמה בירטוזים.

14. DaveTheSave Member

נראה שהולך להיות יום חג לחובבי הספורט בקנדה, זוכה גם בגביע הדיוויס+נצחון במונדיאל.
    הלוואי עלינו

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  15. DRORIKO Member

אנשים הסתנוורו מהיכולת שלהם במוקדמות שהם באמת היו חזקים שם, ולא רק נגד הלטביות והאנדורות למיניהן, גם נגד נבחרות רציניות. גם לא מעט זמן היו מדורגים במקום הראשון בפיפ״א. הבעיה שבטורנירים הגדולים הם תמיד קרסו. אולי זה הכוכבים שלא עמדו בלחץ, אולי אלה מאמנים לא מספיק, אבל בשורה התחתונה היה אםשר להוציא מהדור הזה הרבה יותר.