- לא הפכתי את רודריגו בנטנקטור למשהו שהוא לא. ציינתי שהוא היה הכי טוב או הכי פחות חלש בנבחרת אורוגוואי. הייתי כותב את זה גם ללא הדריבל שהיה מרשים לשעצמו. הוא היחיד שכביכול לא ויתר עד לפנדל וכן הלאה וזה מה שאני מצפה מכל אחד ואחד מהשחקנים במונדיאל. אגב במדי יובנטוס, בתקופות הטובות שלו, התרשמותי הייתה שהאגרסיביות בסדר, מזיז את הכדור מהר ועושה הרבה תנועה. בטח שלא הייתי מציין שהוא טכני. פדה לחלוטין איכזב אתמול. - לגבי כריסטיאנו רונאלדו: כן גם אני קצת מובך כאחד שאוהב אותו. בלי "ההטעייה" שלו אין גול בחיים, אבל זה לא משנה. לא באמת אכפת לי מי יהיה כובש השער. אבל מביך לא פחות צבא האנטי שיש כאן, אנשים שאין להם מה לומר חוץ מלכתוב כמה הוא חרא וכן הלאה. הבנו. גם קראתי אגב כל מיני דברים ברשתות החברתיות וכתבות ושטויות שאמרו באולפן בספורט5 שם ביציע או משהו - לא מסובך למצוא תמונה שלו מחייך לחלוטין אחרי הפנדל של ברונו. תאמינו לי שהוא שמח שהנבחרת ניצחה. מה גם שהטיעון שהעלו פה הרבה הוא לא נכון. רונאלדו ממש חלוץ, לטוב ולרע. לדעתי הוא דווקא כן צריך לרדת יותר לאחור ולגעת בכדור. אתמול זו הייתה הופעה סבירה שלו. הוא לא 'מפריע' לברונו משום מצב ולא מונע אספקת כדורים אליו וכן הלאה. אולי ברונו לא כזה מדהים כמו שהוא היה בחצי העונה הראשונה וזה בסדר.
@סמואל אטו ככה נראה שחקן שלא מרווח את המשחק עם הכדור אלא נמשך לאמצע, כן. אתה בכלל לא רואה אותו בין הרחבה לבין קו הרוחב. אבל כמו שרשמת, אי אפשר לנהל שיח כשיש מישהו שפשוט מתעלם מראיות שאפילו הוא עצמו הביא. זה שיש 2 קיצוניים בהגדרה לא אומר שהם מרווחים את המשחק. זה בהכרח נכון לגבי ראפינייה. זה גם לגמרי בסדר לשחק ככה (ואני גם מעדיף לראות את שחקני האגף נכנסים לאמצע), אבל אני באמת לא מבין איך אפשר להגיד שהם מרווחים את המשחק. במשחק אתמול זה בכלל היה ברור שברזיל כל הזמן משחקת דרך האמצע ולתוך המערך המכווץ של שוויץ. כשמשחקים עם קיצוניים ככה, בטח נגד קבוצה שמסתגרת, כדאי מאוד שהמגנים ירווחו לך את המשחק אבל זה לא קורה בברזיל. לגבי רישארליסון, אתה מדבר על איכויות ספיציפיות בתפקיד, אלוהים אולי יודע למה אתה מתכוון. וציינתי את ה"אנגלופילים" לא בגלל שהם מבינים טוב יותר אלא בגלל שהם דיי בוודאות אלה שראו את השחקנים האלה הרבה יותר מכל אחד אחר פה בפורום. להגיד שלברזיל יש סגנון שונה מארסנל זה סבבה, אני פשוט לא מבין מה רישארליסון עושה טוב יותר בתפקיד הזה ממה שג'סוס יכול. לטעמי ג'סוס יכול לעשות כל מה שרישארליסון עושה ויותר, שחקן מגוון ופשוט איכותי יותר בכל פרמטר. ולא טענתי שטיטה לא יודע מי זה ג'סוס. רונאלדו עם ההתעקשות שלו לדרוש את הגול מביך ומגעיל אבל לא מחדש כלום. אולי חוץ מהפאנבויז שלו כולם יודעים איזה בנאדם קטן ובלתי נסבל הוא. אני מניח שלאורך הקריירה גם רוב אלה שחלקו איתו חדר הלבשה סבלו אותו רק כי היה שחקן גדול.
https://i.ibb.co/4RCjkcW/IMG-20221129-143136.Xxx אלה סה"כ הנגיעות של ראפיניה במשחק אתמול. 4 נגיעות במרכז המגרש. זה שחקן שנמשך לאמצע? לכל השאר אין טעם לענות. אנחנו חיים בעולמות נפרדים.
בסוף, יש סיבה אחת לכל הבדיחות והחשדנות כלפי רונאלדו בעניין השער הזה והתגובות שלו: ההיסטוריה שלו. זה לא היה כך אילו זה היה בערך כל שחקן אחר, אבל הוא הביא את זה על עצמו בהתנהלות שלו במשך השנים.
ועדיין מדובר בשחקן שבישל מספיק שערים לאורך הקריירה ולדעתי לפחות בריאל מדריד הוא ממש לא הפריע לאף אחד. היה אגואיסט אבל זה בסדר. כמובן שהמשחק היה בנוי עליו ושרוב הכדורים יילכו אליו. הוא בטח לא אשם שגארת' בייל היה פצוע הרבה מאוד זמן או בעונות בהן קארים בנזמה כבש מספר מביך של שערים והיה חסר ביטחון. גונסאלו היגואין הבקיע מספיק שערים לצידו. גם ביובנטוס, לא ראיתי שלאחר שעזב פאולו דיבאלה חזר לכושר השיא שלו או שאלבארו מוראטה שבר את שיא השערים לעונה. עצם הרעיון שלו לדרוש שער שלא שלו - כן, עצוב ומביך.
די נו, גם אם איזה קשקש של רונאלדו נגע בכדור זה ברור שהוא לא שינה את כיוון ועוצמת ההגבהה של ברונו אפילו במילימטר (כמו שברור שבלי ניסיון הנגיחה שלו השוער כנראה מגיב מוקדם יותר וקולט את הכדור). זה לא שער שלו, והרדיפה הזו אחרי הגול כמו גם הפרצופים על הפנדל שקיבלה פורטוגל אחרי שירד לספסל עושה לו נזק. בעבר, כשרונאלדו היה שחקן היסטורי, ההתנהגות הזו הייתה מודל חיובי והיא סימלה כמה הוא רעב ודוחף את עצמו לקצה. הרי במשחקים שהוא התבאס על ארבלואה שגנב לו גול רונאלדו היה כובש 3-4 שערים עוד לפני כן. היום, כשהיכולת שלו הרבה מעבר לשיא זה ברור שרונאלדו פשוט מנסה ״לגנוב״ עוד כמה גולים שירשמו על שמו, כי הוא כבר לא יכול לכבוש ברמות האלה שערים אדירים בזכות עצמו ולא בחאווה. וזה די פאתטי. אני ממש מקווה בשביל רונאלדו שיזכה לעדנה, יהיה חלק משמעותי במסע של פורטוגל בטורניר הזה ואולי אפילו יזכה - זה יהיה סיום סופר הולם לקריירה של אחד מגדולי השחקנים בהיסטוריה. אבל ההתנהלות שלו בכל החצי שנה האחרונה ובטורניר עד כה דבילית ומכתימה את המורשת האדירה שלו.
בדרך כלל בקריירה של אנשים מפורסמים על במה יש גרף של עלייה לאיזה שיא וירידה זה לא ממש מכתים את התקופה הטובה, כמו שאלבום גרוע לא מפריע לך להנות מאלבום טוב שהיה
לדעתי ההתנהגות של רונאלדו לא מכתימה כמעט שום דבר, הרי בסוף יזכרו את גדולתו ואת כמות השערים שהבקיע, כמות התארים שזכה. הדוגמה הטובה היא כמובן מראדונה. מעטים זוכרים מה השאיר באיטליה. רוב הזמן מדברים על כמה הוא היה גדול. אז את רונאלדו יכתימו? מיכאל יוכין מגוחך מאד בדיכאונות שלו והוא העלה פוסט על זה לא מזמן, אבל מלבד מיכאל יוכין אף אחד לא יזכור עוד שלושים שנה שרונאלדו גנב שער מברונו. למי אכפת.
שמח או לא שמח אחרי ה-0:2 של ברונו פרננדש? https://scontent.fhfa2-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316553196_686894386136688_1818046614482918078_n.Xxx?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=tXVcxySntj8AX_JIGf9&tn=DFMHHBuu4QCr52Yv&_nc_ht=scontent.fhfa2-2.fna&oh=00_AfCvCyAbwol01vwcjp_V5P6xjkMAetz3VmnX2kUtYCfozw&oe=638BF940 מובן שהוא רצה לבעוט את הפנדל והתבאס, הוא יודע שזה הטורניר הגדול האחרון שלו ושכל דקה היא קריטית. לגבי הרצון לגנוב את השער - זה באמת מביך. אני לא אמרתי שהגול שלו אלא שאם הוא לא דוחף את הראש ומנסה להגיע (קפץ לא רע אבל לא מספיק טוב) - השוער לוקח את הכדור הזה בלי בעיות. יכול להיות ששחקן עם ניתור קצת פחות מרשים לא היה מתקרב. ואולי גם לא. מקצועית אני כבר לא חושב שהוא יוכל להיות שחקן חשוב או משהו לכך בטורניר הזה, לא יודע אם הוא יבקיע. הוא קצת איטי בפעולות, הגיל והחלודה מחצי שנה עם מעט כדורגל יחסית. הוא לא יבקיע אחד מאחד וגם לא אחד משלושה מצבים אולי, כנראה שרק במשחק הראש. פורטוגל גם לא באמת מייצרת הרבה כמו צרפת למשל אבל אני לא בא להעלים את החלודה שלו. עצוב לי על מה שעובר עליו אבל כל אחד יחליט לפי הזיכרון הסלקטיבי שלו מה הוא לוקח מרונאלדו ועד כמה המורשת שלו נפגעה. 15 שנה גדולות, יותר מעשור פסיכי - או את החרא הזה שקורה עכשיו בשנה וחצי האחרונות. כשרונאלדיניו היה עם כרס כבר בגיל 30 וזרק זין אבל הוא חייך ועשה תרגילים יפים זה לא הפריע להרבה מסתבר 'בחישוב הכללי'. כל עוד מיכאל יוכין הוא האנטי הגדול ו'מוביל הדעה' כביכול אין לי בעיה אני חי עם זה בשלום. -אגב, רונאלדו יכול להגיד מה שהוא רוצה ולהתבאס ולהגיד לסנטוס בארבע עיניים כמה באסה לו ולנסות לעבוד עליו שהוא נגע. יותר מביך זה הניסיון של נבחרת פורטוגל ללכת עם זה הלאה, ברונו הוא לא רונאלדו אבל הוא גם שחקן גדול, ואפילו אם זה היה פפה שהוא רק בלם.
אנשים לא נותנים משקל לזה ,אני לא חסיד של הפרימדונה כמוך. אבל שחקן שמבקיע 24 שערים ב38 משחקים ,לא יכול להראות עונה אחרי כמו דוד רביבו. מצב לא פשוט בחיים האישיים+שחקן שכבר 700 שנה עושה פרי סיזן לא עושה פרי סיזן,הובילו לכך. וזו התוצאה,יש לו מה לתרום לדעתי לכל קבוצה עדיין,הבעיה זה האופי וזו הסיבה שהוא גמר ,פיזית- אין איתו שום בעיה לדעתי,הגיל לא משפיע על כריסטיאנה. השמוק דחק הכי הרבה לחיצת רגליים בסגל להוציא את קאסמירו.