מחצית שנייה פשוט זוועה של קרואטיה- אין לכך הצדקה. אוסטריה הייתה הקבוצה היחידה על המגרש במחצית השנייה והייתה חסרה רק הרגל המסיימת, האוסטרים יישארו עם המחמאות. בקשר לקרואטיה- מלבד אוליץ', סרנה וקצת מודריץ' לא ראיתי שום דבר מיוחד. נקווה שהמשחק השני יהיה יותר אטרקטיבי.
:aa1: בסטיאן שווינשטיגר על הספסל! פודולסקי עולה בקישור מצד שמאל במקומו. גומז החלוץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
יופי מר שגיא כהן. אין דבר יותר מרגיז מאנשים שמחכים בפינה לנבחרת שעשתה קמפיין גדול ויש לה שחקנים נהדרים אחרי משחק חלש שלה ואומרים "אמרתי לכם, הם סתם". משחק ראשון בטורניר, מול המארחת, זה נראה לך כ"כ פשוט? אין ספק שהקרואטים איכזבו, אבל תסכים איתי שלולא השער המוקדם היינו גם מקבלים כדורגל יותר טוב מבחינתם. בוא נראה איך הם ישחקו בשני המשחקים הבאים וגם ברבע(הם יגיעו לשם) כדי לראות אם הם בלוף או באמת נבחרת מאוד מוכשרת. ועם כל הכתיבה הגבוהה שלך שבאמת כיף לקרוא - אתה לא יכול להימנע מעקיצה לפרמיירליג אה? בוודאי שמודריץ' לא שווה 23 מליון יורו, אבל מה לעשות, שכמה מהקבוצות הגדולות בעולם רוצות לצרף את לוקה - הספרס עשו מהלך גדול והקדימו אותן עם הצעה נהדרת. וגם אמרו על ארסנל שהיא פראיירית ששילמה סכום גבוה עבור דה-סילבה(קצת פחות מהסכום שהיריבה מעבר לכביש שילמה), בסוף הקרואטי הוכיח לכולם שיש לו המון כדורגל. אין מה לעשות, קבוצה שמחזיקה ביד כוכב תדרוש אוטומטית מקבוצה אנגלית 30% לפחות יותר מכל קבוצה אחרת, ככה זה. וגם היום מודריץ' היה הטוב בשורות הנבחרת של ביליץ', סחט את הפנדל וכבש בעצמו ובכלל היו לו כמה הברקות.
לקחת את הדברים שלי לכיוון ממש לא נכון. אני לא חיכיתי בפינה, אני דווקא מאוד מחבב את קרואטיה, אבל לדעתי הם משחקים הרבה יותר טוב כאשר הם באים קטנים (ואז יוצאים גדולים) אפילו הנבחרת היותר מוכשרת של 96-98 לא זכתה למעמד שהנבחרת הנוכחית מקבלת (וזה רק בזכות שהעפילה על חשבון אנגליה). כתבתי שלדעתי הסיבה שקוראטיה נראתה (מאוד) רע היא העובדה שהיא הגיע כפייבוריטית שציפו ממנה להצגה. היא עדיין לא ספרד, פורטוגל, צרפת או איטליה כדי להתמודד עם צפיות ומעמד כזה. לכן כשלה. בעניין מודריץ'. זו לא עקיצה לפרמייר ליג זו הצבעה ישירה. הסיבה העיקרית שטוטנהאם שילמה סכום כזה על מודריץ היא כי צ'לסי היתה בתמונה. לא ביקרתי את טוטנהאם אלא את המצב שהגיעו אליו באנגליה בו אם אתה לא מוציא מעל 20 מיליון על שחקן אין מה לדבר איתך.
למה אתה מופתע ידידי. שוייני בינוני, שנינו יודעים. פודולסקי לא קשר. גם יודעים. אבל לדעתי יוגי עושה ניסוי כלים לקראת ההמשך. וכבר אמרתי, עדיף לקחת סיכונים במשחק הראשון מאשר יותר מאוחר בשלבים מכריעים (בע"ה). ואתה יכול לתאר לעצמך עם איזה פה פעור נשאר עכשיו בינהאקר מאמן פולין?! הוא בטח התכונן חודשים לארגן הגנה נגד התקפת יהלום, שתוציא לו אפס אפס. עכשיו הוא יצטרך לגרד את הראש חזק חזק, ואין לו את הזמן לזה.
uritotti, זה נשמע אחרת, ועל ההודעה האחרונה - כל המוסיף גורע. אי אפשר להתווכח, למרות שאי-אפשר לבוא בטענות לאף קבוצה. המדיניות של צ'לסי תמשיך להיות כפי שהיא, איו סיבה שהיא תשתנה, ואם קבוצות סטייל טוטנהאם ששואפות לצעוד קדימה ולשבור את ההגמוניה של הטופ פור בפרמיירליג, אין להם ברירה אלא "לשחק את המשחק" ולשלם סכומים מפלצתיים עבור שחקנים מהשורה הראשונה, אחרת הם ימצאו את עצמם עם שחקנים סוג ג' בקבוצה.
אני מקווה מאוד במשחקים הבאים לראות קרואטיה כמו שרציתי לראות,נכון שזה משחק קשה מול המארחת ומה יותר מלחיץ ממשחק ראשון ביורו? אבל בכדורגל אחרי דקה,שתיים הכל נשכח ומתרכזים רק במשחק.
שלושה משחקים וכבר אפשר להבחין בתופעה מדאיגה, כגודל הצפיות מטורניר/משחק כלשהו כך גודל האכזבה. הכדורגל האירופאי מתחיל להיות משעמם, שחקנים מפחדים לתקוף ומעדיפים להגן ולשמור על התוצאה, אין יצירתיות. אנשים בטח יגידו עכשיו זה רק משחק שלישי ולחכות עד המשחקים של הגדולות, ושנקבל קצת הנאה בהמשך, אבל לעזאזל, זה נהיה יותר גרוע במשך השנים, כדורגל כל כך טקטי זה נחמד לפעמים, אבל זה בלתי נסבל אם נמשיך לקבל את זה בכל משחק בלי ניסיונות ממשיים של הנבחרות להבקיע, הנבחרות המארחות מגעילות כל כך, אני זוכר איך שחקו דרום קוריאה ויפן במונדיאל 2002, למה הן לא מסוגלות להציג כדורגל איכותי לפחות לא מרגישים את הביתיות, כאילו הם משחקים בשכונה. בגביע אפריקה נהניתי ממשחקים אפילו של סודאן.. לעזאזל, לא בשביל זה חיכיתי כל השנה.
(בטח ימצאו כאן כמה שיחשבו שאני מתבכיין על ההגרלה) אבל אני לא, אני באופן רציונלי לחלוטין חושב שפולין והמשחקים שאחריה מאפשרים ליוגי לב לעשות שינוי קיצוני ולהסתכן בכך שהוא לא יצליח כי הוא מאמין שהוא לא ישלם על כך. אני בספק אם המשחק הראשון היה מול קרואטיה הוא היה עושה שינוי שלא ניסה בעבר.
אריאל מסכים עם רוב מה שכתבת. אסור לשפוט את הקרואטים ע"פ היום. יכול להיות שזה שבאמת כולם מהמרים עליהם כסוס השחור של הטורניר וע"י כך מפעילים עליהם לא מעט לחץ (שניכר בהרבה פעולות שלהם היום) פוגע בהם כמו שאורי אמר, אבל משחק אחד זה לא מדד. לא מסכים אגב עם זה שמודריץ' היה הטוב ביותר של הקרואטים היום, אותי הרשים דווקא אוליץ' שלא הפסיק לעבוד, פתח לאגף נלחם כמו אריה ואם אני לא טועה זה היה גם הוא שסחט את הפנדל, ולא מודריץ'. אני חושב שביליץ' היה חייב להכניס מישהו שיעשה סדר באמצע הרבה יותר מוקדם. הוא נתן לאוסטרים לשלוט במשחק במשך כל המחצית השנייה וכבר בסוף הראשונה ניתן היה לראות שהאוסטרים במגמת שיפור. לדעתי העמידה הטקטית של האוסטרים הייתה פשוט נהדרת. כל התקפה שלהם זה נראה כאילו הם תוקפים עם יותר שחקנים ממה שהקרואטים מגנים, ומצד שני כל פעם כשהקרואטים יצאו להתקפה הם הסתגרו בצורה מושלמת ונראה היה שעל כל קרואטי לוחצים שני אוסטרים. חבל לאוסטרים שאין להם חלוץ קילר שהיה יכול לשנות את התוצאה.
תופעה מדאיגה לא פחות - הגזמות מיותרות וקביעות לא מציאותיות לגבי המשך הטורניר עפ"י שלושה משחקים ראשונים.
קרואטיה מאוד איכזבה אותי היום. היא כבר הוכיחה במוקדמות עד כמה היא נבחרת נפלאה ומוכשרת, אבל דווקא ביורו ועוד נגד הנבחרת הכי חלשה בטורניר היא מציגה כדורגל פחדני, בעיקר במחצית השנייה. ועדיין, אין לי ספק שנראה מקרואטיה כדורגל הרבה יותר טוב בהמשך ולדעתי היא גם תעלה לרבע הגמר. היה אפשר לראות היום ניצוצות ממודריץ' הנפלא ומסרנה. רק לחשוב מה יקרה כאשר קרואטיה תציג את הכדורגל הטוב שלה (בתקווה שזה יקרה). דווקא אוסטריה הפתיע לטובה. שיחקה כדורגל טוב, בעיקר בחצי השני והגיעה למצבים טובים מאוד. אבל כשאין רגל מסיימת כדורגל טוב לא עוזר. ההפסד הזה גמר את הסיכויים של אוסטריה שגם ככה ממש לא היו גבוהים, לעלות לרבע הגמר. הבית הזה היה סגור וחתום כבר מראש והמשחק הראשון (וגם השני) רק חיזק זאת.
הקרואטים הגיעו בלחץ גדול לקראת המשחק. הם ידעו שהיריבה היא אוסטריה - הנבחרת החלשה בבית וכנראה גם בטורניר ושכולם מצפים מהם להצגה גדולה עם כדורגל סוחף כמו במוקדמות. השער המהיר שהיא כבשה(הכשלה מאוד מיותרת של השחקן האוסטרי), לא תרם לנבחרת אלא הזיק לה. השחקנים העדיפו לשחק נסוג ולשמור על ההיתרון מאשר לצאת ולהתקיף. אני בטוח שלולא השער שנכבש כבר בדקה הרביעית, המשחק שלהם היה נראה אחרת. אני גם חושב שמצפים כאן מקרואטיה ליותר-מידי. אני אישית לא רואה אותם עוברים את רבע הגמר(במידה והיא תסיים כסגנית בית ב' ופורטוגל כמלכת בית א', השתיים יפגשו והנבחרת של סקולארי טובה יותר). נבחרת סולידית, לא ברמה של הגדולות באמת. הרבה כישרון שעדיין לא פרץ החוצה. אי-אפשר להשוות את מודריץ לריברי, רונאלדו או רובן. אחרי שהבטיחו את הנקודות הראשונות בכיס, אני בטוח שהקרואטים יגיעו יותר רגועים למשחק הבא וכך יציגו יכולת טובה יותר. במחזור הבא הם נגד הגרמנים ומעבר לעובדה שהם יגיעו רגועים, הם הפעם יהיו אנדרדוג וזה בוודאי יישחק לטובתם כמו במשחקים נגד האנגלים. אוסטריה בדומה לשוויץ, ניסתה לשחק כדורגל התקפי, אבל אין מה לעשות, הנבחרת חסרת אמצעים. זה יפה לשלוח הרבה שחקנים קדימה ולהגביהה לרחבה, אבל זה לא מספיק כדי לגבור על הגנה טובה כמו שמציגים הקרואטים. עם כל העובדה שהאוסטרים החזיקו בכדור, הם לא הצליחו באמת לאיים על השער וגם אם המשחק היה נמשך עוד חצי שעה, הם לא היו מצליחים. מה שכן, הנבחרת יכולה להיות מרוצה מאיך שהיא נראתה.