המראות מדובאי ואבו דאבי לא מבלבלות אותי, אני רואה הבדלים של שמיים וארץ בין שתי המדינות - כי גם הייתי בדובאי ואבו דאבי.
יש בעיה של הישראלים (ורוב האומות בעולם) שהכל נמדד מנקודת מבט ישראלית. האמירויות וסעודיה נראות לישראלי יותר מתונות מקטאר, נטו בגלל היחסים שלהן עם ישראל והעוינות של אלג'זירה כלפי ישראל. מה חוץ מזה גורם לך לחשוב שהאמירויות יותר טובים?
אני רואה את כמות הזרים שנוסעת לאמירויות. אני רואה את החופש והפולחן שם. אני רואה את העובדה שלא ראיתי שם שום איסורים שיש בקטאר כמו להט״ב וכו (וכן אני מכיר כמה להט״בים שחיים באמירויות!), יכול להיות שבתוך איחוד האמירויות יש אמירויות יותר נוקשות ואולי אבו דאבי ודובאי הן שיא החילוניות, אבל במכלול - אין לי ספק שאיחוד האמירויות עדיפה על קטאר באלפי מונים.
אני ממש לא נתפס, להפך, אני מנסה להבין איפה החוק הזה בא לידי ביטוי ב"אוי ואבוי ושום ושמיים" ביחס לשאר המפעלים הבכירים.
יש להטב"ים בכל העולם, וגם באמירויות לא יסבלו שום ביטוי להט"בי פומבי ולא יהיה לקהילה שום זכויות, לא נישואים ולא פונדקאות ולא שום דבר. אין הבדל בין הזה בפן הזה בין השתיים. השלטון באמירויות דתי לא פחות מבקטאר, אבל הרבה יותר עריץ ורצחני.
דווקא הבעיה היא לא באיסור האלכוהול אלא בתזמון ושינוי החקיקה או החלטה עדיף שהיו מראש אומרים בלי אלכוהול בנגרשים ובאזור ושיהיה בירה בלי אלכוהול וזהו. אף אחד לא היה עושה מזה סיפור. אם יש משהו שברור לי - זה שעד הפעם הבאה שמדינה ערבית תקבל אירוח של מונדיאל - יעברו לדעתי עוד 10 שנים אם לא 20 שנה לפחות אחרי כל הבלאגנים שהיה עם קטאר.
אין מדינה ערבית שמסוגלת או מוכנה להרים אירוע כזה, אז זה לא בעייה. אם היחסים בין קטאר והביג בוס במפרץ (סעודיה) היו נורמליים, היינו רואים מונדיאל שמתקיים בכל המפרץ ודווקא אז לדעתי היה יוצא יותר מוצלח. הייתה יוזמה כזו, אבל זה לא היה רציני.
לא נתקלתי מעולם בחוקי עבודה בקטאר, ואין אותם באיחוד האמירויות, שמחרימים לך את הדרכון וכו׳ פאודליזם במיטבו. זה עוד דוגמא להבדלים בין השניים.
אל תבנה על זה. הכל בפיפא כל כך מושחת שמי שישלם יותר יקבל את האירוח. אין לי ספק שהמפרציות כבר עומדות בתור
זה שסעודיה רוצה לארח את מונדיאל 2030 יחד עם מצרים ויוון(!) זה הזוי בעיניי. לא רואה מה הקשר של יוון לשתיים, טירטור נוראי, מקווה שזה לא יקרה. אם סעודיה רוצה לארח - שתארח לבד. סעודיה מסוגלת די בקלות להרים אירוע כזה. הרבה יותר אפילו מקטאר!
מרוקו כבר הרימה הצעה בעבר, אתה לא חושב שהם מסוגלים? להם, בניגוד לקטאר, יש מסורת כלשהי ויש כמות אוהדים רצינית מאוד. Sent from my LE2113 using Tapatalk