עוד פעם, אני לא טוען שאין הבדלים, אני טוען שהם לא משמעותיים, יש דברים שמשחקים לטובת קטאר ויש דברים אחרים שמשחקים לטובת האמירויות. אני אומר שבתמונה הגדולה, לדעתי הכף נוטה לטובת קטאר. בתור ערבי, אני יודע לזהות ניואנסים שלא ערבי לא רואה, אז תסמוך עליי בקטע הזה לגבי ההצעה המשולשת, בין מצרים ויוון יש קשר היסטורי ועכשווי, סעודיה ומצריים יחד עם האמירויות הן מהוות גוש מול טורקיה, קטר ושות'.
אקוודור סתמית לחלוטין, חוץ מפיזיות אין בה שום דבר ראוי לציון. היא יכולה לעלות לשמינית כי הבית שלה בינוני מאוד, אבל שם זה כנראה יסתיים. הופתעתי לרעה מכמה שהקטרים לא ברמה, חשבתי שהם יכולים לתת פייט טיפה יותר רציני.
למען ההגינות צריך להגיד שמשחק הפתיחה במונדיאל הקודם היה אפילו פחות ספורטיבי, ההבדל הוא שבגלל שקטאר מארחת היא מראש דחפה את עצמה למשחק הזה וזה מה שיצר את האנטגוניזם.
אני לא רואה אותם מצליחים להרים אירוע כזה, אבל יש מצב שאני טועה. מונדיאל במדינה ערבית יעלה פי אלף יותר מבמדינה אירופאית או דרום אסייתית, צריך שם לבנות לא רק אצטדיונים, אלא גם תשתיות מאפס. במדינה כמו קטאר שהאזרחים שלה חיים כמו מלכים לא אכפת להם שהמדינה מבזבזת על אירוע כזה 200 מליארד דולר, אני לא רואה איך במרוקו יחיו בשלום אפילו עם השקעה של רבע מהסכום הזה.
למה פחות ספורטיבי? כי ערב הסעודית קבוצה ברמה של ישראל? בסוף יש פערים אדירים במונדיאל. זה לא חדש. אבל קטאר באמת כמארחת לא שייכת לענף לפחות הערב הזה. אולי משחק הבא נגד סנגל נטולת מאנה זה יראה יותר טוב (0:0 קלאסי???)
באבו דאבי אין פחות כסף מבקטאר ובדיוק כמו הקטארים גם הם משתמשים בכדורגל בתור ״כיבוש שקט״ ראה מנצ׳סטר סיטי
קודם כל אל תשכח שמרוקו לא צריכה להרים את כמות המלונות שקטאר היתה צריכה להרים. בדוחא יש כמה מאות מלונות שהוקמו - מי יודע מה יעשו איתם אחר כך - שאלה טובה, לא פחות מזו של האיצטדיונים. במרוקו אין צורך לזה. יש במרוקו למעלה מ-4,000 בתי מלון כבר היום, האלמנט של הספינות קרוזים בהחלט מוסיף - הזוי מבחינתי שקטאר הביאו רק 2 אוניות ולא 5 או 6 שכאלה אם לא 10. נכון מרוקו תצטרך לבנות איצטדיונים מאפס כי אין לה איצטדיון אחד ראוי לארח. אבל תשתיות הן לא דבר רע שבונים כשיש מונדיאל - מה מדינה לא צריכה כבישים? הם לא ישמשו אותה אחרי המונדיאל? רכבות מהירות? מטרו? שדות תעופה? אלה תשתיות שצריכים לבנות והמונדיאל הוא רק קטליזטור לבניה שלהם.
מאיפה הם יביאו את הכסף? ולמה שהמלך שם פתאום יירצה להשקיע כל כך הרבה כסף בתשתיות כשהוא וכל השושלת שלו לא עושים את זה כבר מאות שנים?
קודם כל אל תשכח שמרוקו לא צריכה להרים את כמות המלונות שקטאר היתה צריכה להרים. בדוחא יש כמה מאות מלונות שהוקמו - מי יודע מה יעשו איתם אחר כך - שאלה טובה, לא פחות מזו של האיצטדיונים. במרוקו אין צורך לזה. יש במרוקו למעלה מ-4,000 בתי מלון כבר היום, האלמנט של הספינות קרוזים בהחלט מוסיף - הזוי מבחינתי שקטאר הביאו רק 2 אוניות ולא 5 או 6 שכאלה אם לא 10. נכון מרוקו תצטרך לבנות איצטדיונים מאפס כי אין לה איצטדיון אחד ראוי לארח. אבל תשתיות הן לא דבר רע שבונים כשיש מונדיאל - מה מדינה לא צריכה כבישים? הם לא ישמשו אותה אחרי המונדיאל? רכבות מהירות? מטרו? שדות תעופה? אלה תשתיות שצריכים לבנות והמונדיאל הוא רק קטליזטור לבניה שלהם.[/QUOTE] מאיפה הם יביאו את הכסף? ולמה שהמלך שם פתאום יירצה להשקיע כל כך הרבה כסף בתשתיות כשהוא וכל השושלת שלו לא עושים את זה כבר מאות שנים?[/QUOTE] 1. קודם כל כי הוא יכול 2. כי צריך 3. הרבה חברות אירופאיות ואמריקאיות ישמחו לבנות עבורם את התשתיות
אגב דיברנו על האלכוהול ועל ה״מלונות״ המגוחכים אבל צריך לדבר על עוד משהו שלא נעים לדבר עליו. לפי הדיווח של מואב ורדי יש נוכחות גדולה מאד של ערבים במונדיאל, מכל מדינות ערב. לאירופאי הממוצע לא נעים לשמוע ערבית בכל פינה, זה די פוגם לו בחווית המונדיאל שלו, עם כמה שזה מגעיל להגיד את זה.
זה כבר בעיה של האירופאי. עם כל הכבוד לאירופאי - המונדיאל הוא של כולם. אם יש אלפי ערבים סביבך אז יופי. מה יקרה אם ישראל תעלה ליורו ויטוסו 50 אלף ישראלים? (לא מספר מופרך בכלל בעיניי). מונדיאל זה צבעים. זה שפות. זה פורטוגזית לצד ספרדית. איטלקית לצד אנגלית. הולנדית לצד גרמנית. אפריקנס לצד ערבית. מי שיש לו בעיה אז שיעקם את האף כמו שנאמר ויהיה לו אף עקום.