משחק העונה הדחוי: ארסנל VS. מנצ'סטר סיטי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏15/2/23.

1. Raulito Madridista

להוציא את העונה הראשונה שלו עם 38 הופעות - פטריק ויירה תמיד שיחק מעל 42 משחקים. 46 הופעות בעונת הדאבל הראשונה, 47 משחקים בעונת 1999-00, 48 הופעות כעבור עונה ו-54 הופעות שהן שיא קריירה - בעונת 2001-02, זה גם חלק מסגנון המשחק שלו, זה סבבה לגמרי לדעתי וההגדרה 'שחקן פציע' לא מתאימה. לגבי גבריאל ז'סוס, אולי קצת 'למדו' את ארסנל הנוכחית והוא יוכל להוסיף לה גיוון. הציפיות ממנו היו עצומות בתחילת העונה, כעת הקבוצה כבר רצה בלעדיו, גם אם במומנטום שלילי, הזרקור מופנה לאחרים. אני מצפה לראות את ארסנל חזקה שההפסד הזה בבית לא שובר אותה והיא מיד מגיבה עם ניצחון.

Sir Alex Ferguson ו-Sir Alex אוהבים את זה.
  2. עידן444 Member

אני לא יודע מאיפה הנתונים. לא מאמין שהזכרון שלי בוגד בי עד כדי כך.
    זוכר את ויירה נפצע לא מעט.
    וגם נותן תרומה התקפית מינורית אגב לעומת אינטר שם פתאום גם הפגיז בכיבושים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Raulito Madridista

הלכתי לוויקיפדיה, לפי הספר, המספרים שם נכונים ב-99% נקרא לזה ככה. אני זוכר את ויירה בחצי עונה טובה מאוד ביובנטוס למשל (ומפסיד בענק לססק פברגאס והרגליים הרעננות שלו ברבע הגמר ב-2005/06) ומשמעותי באינטר בעונת הבכורה שלו אבל בעיקר מוסיף לה בלוק באמצע בפרוו אבולוושין, לא היה קרוב בכלל לשיא הקריירה. בארסנל היו לו שתי עונות עם שבעה שערים, באינטר כבש תשעה שערים ב-91 משחקים בשלוש וחצי עונות. אגב הוא התראיין אתמול ואמר שהקריירה שלו הייתה פנטסטית והוא לא רצה לעזוב את ארסנל שהייתה כמו בית אבל אם הוא מתחרט על משהו זה שאמר 'לא' לריאל מדריד (פעמיים). אחד השחקנים שהכי רציתי שיגיע לקבוצה שלי.

4. Sir Alex Las' Killa

ככה נוצרים מיתוסים בכדורגל :rolleyes:.

ויירה ב-9 עונות בארסנל שיחק ב-90% מהמשחקים בפרמיירליג. זה בדיוק ההפך משחקן פציע.
    הוא גם לא היה רק גרזן, היה לו טאץ' אלגנטי ויכולת להשתחרר מלחץ בקלות ולנווט את המשחק.
    בקיצור, היריב הכי גרוע שיש.

נערך לאחרונה ב: ‏17/2/23
    Clichy ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אני חושב שפארטי (בעצם אולי גם גימראייש בניוקאסל) הם הדבר הכי קרוב לקאסמירו מבחינת החשיבות לקבוצה וחוסר היכולת להחליף אותו.

2. עם זאת, לערוך השוואה בינו לבין ויירה, גם מבחינת המשקל הסגולי בקבוצה, זה לדעתי זיכרון קצר.
    ויירה היה אחד הקשרים הכי טובים בתולדות הליגה, מפלצת כדורגל בכל מובן. אם כבר, הסיבה היחידה ששחקנים כמו פטי וז׳ילברטו הצליחו הייתה שהיה לידם שחקן כמו ויירה שפשוט שידרג כל מי ששיחק לידו.

Bianconeri אוהב/ת את זה.
  6. עידן444 Member

הזכרון שלי טוב.
    כשמאדירים שחקנים מהעבר יש האשמה להאדרת העבר והנוסטלגיה. כשלא עושים את זה לרוב לא מדובר בזכרון קצר. לפחות לא אצלי.
    אני פשוט רואה את הדברים קצת אחרת.
    לדעתי עמנואל פטי וזילברטו סילבה עזרו לויירה לא פחות מאשר ויירה להם.
    מה שאתה אומר זה לזלזל בפטי- שחקן הרכב בצרפת כשזכתה בגביע העולמי ב 1998 (לעומת ויירה שלא היה שחקן הרכב) ובזילברטו סילבה- שחקן הרכב קבוע בנבחרת ברזיל שזכתה בגביע העולמי ב 2002.

7. k_700 Member

לארסנל גם אין תחליף לבן ווייט.
    נו ו?

מבחינת השליטה במרכז המגרש נראיתם לא רע מול סיטי ברוב הדקות(מחצית שנייה כבר לא היה אפשר להחביא את ז׳ורז׳יניו, אבל אתם בחרתם שזה יהיה המחליף...כלומר אחד מהקשרים הכי גרועים בליגה).

איבדת אותי עם כל הקישור לכדורגל הישראלי. מי זה נאקומה ומי זה פארפה גויאגון. למה כל דבר לקחת ולהשוות לשכונה מישראל? זה לא כדורגל, אי אפשר להשוות שום דבר מאנגליה לחלטורה בארץ.

מה הכוונה ארסנל ויתרה מראש כשלא הביאה מחליף לזסוס. איזה מחליף ציפית שיגיע בינואר?
    חלוצים זה עסק יקר מאוד ומאוד לא זמין בינואר. אנקטייה באותו שלב לא הפסיק לכבוש, לא היה שום הגיון בלנסות להביא איזה פלסתר כשאנקטייה היה כל כך יעיל.
    בסוף עם כל הקסם, צ׳ארם והוורלד קלאסיות של ז׳סוס שכבר החלטת שהוא חלוץ שסוחב התקפות לתארים(למרות שזה עוד לא קרה), הוא חלוץ שכבש 5 שערים ובישל 7 ב20 משחקים.
    חביב, יפה, לא מספרים של מפלצת.

8. עידן444 Member

לארסנל יש תחליף לבן וויט.
    היו פעמים שהיה גם שחקן הרכב ואפילו בצד שמאל עם רגל הפוכה כשהיה צריך והיה מצויין.
    זה שעשה טעות קריטית זה קורה.
    הדוגמה מהכדורגל הישראלי היא בדיוק במקום.
    מדובר על עקרון.
    העולם לא מתחלק לשניים- שחקנים שלקחת אליפויות זה המקצוע שלהם ואחרים שלא.
    לפעמים זה פשוט להיות במקום הנכון בזמן הנכון.

9. עידן444 Member

הדבר הכי בולט שאפשר להגיד על ארסנל זה שאי אפשר לקחת אליפות עם 13 שחקנים.
    אתה מספר לנו כמה הסגל של ארסנל טוב אבל זה בראש שלך. ברגע שהמאמן רץ עם 13 שחקנים(כשפארטי וזסוס פצויים זה מצטמצם ל 11) דה פקטו הוא לא מאמין באחרים ברמה שאני לא ראיתי מעולם.
    אורי אוזן אמר במשחק את מה שכל בר דעת ידע להגיד גם כאן בפורום הזה- יש גבול כמה אפשר למשוך ככה.
    כל השחקנים בירידה כי נגמר להם האוויר. וזה היה צפוי.

10. k_700 Member

אין לך סגל של 13 שחקנים.
    הרבה יותר מזה. זו בהחלט טענה לגטימית לטעון שכבר ממזמן ארטטה היה צריך לשלב יותר שחקני סגל ראויים ברוטציה ולא לרוץ עם 11.

לא התרשמתי מטומיאסו בכלל. פער גבוה מאוד העונה בינו לבין ווייט.

אני גם לא תייגתי את ג'סוס כשחקן שלא יכול לקחת אליפויות. תפסיק לעוות את מה שכתבתי.
    הוא זכה בתארים כשחקן סגל. אתם הפכתם אותו פה לאיזה וורלד קלאס שמוביל את החוד כשבפועל הוא מעולם לא היה בפוזיציה הזאת לאורך עונה שלמה וזה עדיין רלוונטי.
    ההנחה פה שאם היה נשאר כשיר אז היה פה חלוץ וורלד קלאס והכל היה מתקתק כשבפועל הוא נחלש עוד לפני הפציעה. מאוד יכול להיות שהיה ממשיך להחלש ויכול להיות שהיה מתייצב. אנקטייה זה יותר ממחליף ראוי.
    תתן לי את אנקטייה אלינו. אני מרחק עוד פציעה אחת מלקבל את אלאנגה חלוץ.

11. Raulito Madridista

גבריאל ז'סוס שחקן מנוסה שניצח משחקים גדולים, מכיר את המעמדים האלה, יכול לשחק לעניות דעתי לא רע בכלל בכמה עמדות בהתקפה וארסנל הייתה במצוקה ולכן הוא הגיע. לא חושב שהציפייה ממנו הייתה ל-25 שערים. אני חושב למשל שמרטין אודגור הרגיש בבית בארסנל מהרגע הראשון אבל השנה עשה קפיצת מדרגה אדירה שאני הייתי סקפטי לגביה. מדברים על שחקנים שבירידה וזה נכון אבל אודגור למשל לא היה במונדיאל, כמו ארלינג הולאנד. זו סתם דוגמא על קצה המזלג. לדעתי גם מקום שני וזו תהיה עונה מוצלחת מאוד אגב.

12. עידן444 Member

בסוף בסוף ובעיקר אם אתה לא מאמין ביכולות האימון של ארטטה ההבדל בין ארסנל העונה לעונה שעברה שאפילו לא היתה טופ 4 זה בגדול- סאליבה וזסוס.

13. k_700 Member

יהיה מתישהו גבול לכתרים שיקשרו לג׳סוס מסביב לראש? גובל בעבודת אלילים התיאורים בשני עמודים האחרונים.
    הדבר הכי טוב שהוא עשה לעצמו בקריירה זה להחליף חלוץ פנסיונר צרפתי בן מאתיים. כל שיפור הכי קטן מרגיש לאנשים כאילו הבאתם את דרוגבה.
    תרד לקרקע.

מחר אתה תעלה לשחק משחק עשירי בליגה בלי ג׳סוס(כשאין בכלל אופק לחזרה). הברזילאי שיחק בדיוק ב14 משחקים.
    אפילו זינצנ׳קו כבר עבר אותו בכמות משחקי ליגה, אז אולי זה בכלל זינצ׳נקו וסאליבה???

אתה רוצה לדבר על השפעה של שחקנים על הקבוצה שלהם?
    תסתכל על ההגנה של סיטי עם רובן דיאז ובלעדיו.
    תסתכל על ניוקאסל שלא ניצחה משחק בלי גימראש.
    תסתכל על יונייטד ומלטדאון ברצף של שלושה משחקי ליגה שקאסמירו מורחק(פלוס המשחקים מתחילת העונה שלא שיחק).
    זה השפעה של שחקן אחד על קבוצה שלמה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/2/23