מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. alexshw Member

בשורה התחתונה אין שום הישג אסטרטגי בינתיים.

2. DRORIKO Member

מעניין מה הנזק שגרמנו עד עתה לחמאס. חיסלנו כמות פסיכית של מחבלים. כל 5 דקות אתה שומע על עוד חיסול. זה לא רק צפון הרצועה שאנחנו בדרך לכיבוש מלא שלה. גם בשאר האיזורים כמו חאן יונס אנחנו מחסלים בסיטונות. ומכיוון שאני יודע שלחמאס יש כמה עשרות אלפי לוחמים אני מניח שחיסלנו כבר חצי מהם.

3. Butragueño מנהלים

כבר אי אפשר לדעת כמה מחבלים באמת יש בסל הכל (זה שבויקיפדיה כתוב 50 אלף לא אומר שזה נתון נכון). יש כמות גדולה במנהרות שלא יודעים עליה, ובמחינתי כל תושב עזה שחגג עם מחבלי חמאס את קבלת השבויים ב 7/10 הוא מחבל מבחינתי. כל אחד שסייע למחבלי חמאס במסתור, בנשק , ציוד או בכלל בידע מודיעיני, הוא מחבל חמאס בעייני. לכן יש לדעתי עשרות אלפי. כל עזתי עם נשק זה מחבל חמאס פוטנציאלי. אבל , לדעתי גם המספרים של המחוסלים גדול הרבה ממה שמספרים (יש הרבה מחבלים שנקברו עם הריסות הבניינים שעוד לא הגיעו אליהם).

מה שכן אפשר לדעתי לראות את הפגיעה בתחמושת ונשק. הם ירדו למטח אחד או שנים בשבוע לאיזור ראשון לציון וצפונה.

4. DRORIKO Member

@Butragueño
    אור הלר אמר עכשיו שלחמאס יש 20-30 אלף לוחמים. אפילו אם הוא טועה למטה, אז כמה יש? 50 אלף? עדיין לדעתי חיסלנו לפחות חצי.

5. Bitcoin Member

המספרים האלה לא משנים שום דבר ולא מעידים על שום הישגים. לחמאס בטוח לא איכפת מהם כי הם שכללו את מנגנון גיוס המחבלים שלהם לשלמות. כלומר כל עוד יהיה מי שיגייס עוד (במילים אחרות כל עוד יש לחמאס ראש) תמיד יהיו עוד מחבלים.

לכן לדעתי המספרים האלה לא אומרים הרבה. אני כן יכול לשמוח על כך שטפו טפו טפו מספר האבדות שלנו יחסית נמוך, אבל מעבר לזה קשה לי מאוד לדעת כמה התקדמנו לעבר המטרה של מיטוט שלטון חמאס

6. DRORIKO Member

הישג יהיה מיטוט החמאס וכמובן שאנחנו עוד רחוקים משם, ואף אחד לא ציפה שנעשה את זה אחרי חודש. אבל מבחינה צבאית פגענו בהם מאד. אגב גיוס לוחמים באמצע מלחמה זה לא משהו שהייתי בונה עליו אם הייתי סינוואר. גם כי לא תהיה היענות גדולה וגם כי לוחם זה לא משהו שאפשר להכשיר מהרגע להרגע. הוא צריך ללמוד לירות, הוא צריך להכיר טקטיקות מלחמה, הוא צריך להיות מתואם עם שאר הלוחמים. לא כל אחד שמחזיק רובה הוא לוחם.

מה שכן מטריד אותי זה ההתמזמזות סביב שיפא. מרגיש לי שהסיבה להתמזמזות הזאת היא לא צבאית.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מן הסתם אף אחד לא חשב שזה ייגמר בחודש, אבל חייב לציין שדי מפתיע אותי שאומרים שכבשנו חלק ניכר מהרצועה, ועדיין לא הגענו אפילו לא לקבוצה של חטופים (למעט אחת בודדת), לא הגענו לסינוואר או דף או משהו ממש מהשלישייה הבכירה.
    איפה כל החטופים? ראיתי שמשהו הסביר שכמעט כולם בדרום בגלל שמשם הם חזרו מהפריצות בגדר. יכול להיות שהבכירים בצבא בנו על זה שהכניסה מהצפון תגרום לחאמס לשחרר את אלה שמוחזקים גם בדרום?

8. Bitcoin Member

מוחמד דף אני באמת לא בטוח שקיים, אולי זה קיים כמו תואר, כל מי שמנהיג את הכוח הצבאי של חמאס מוגדר בתור מוחמד דף וזה יכול להיות כל אחד.

לגבי סינוואר יש מצב שהוא כבר עזב את הרצועה.

עדיין לא אתנגד לחיסול של כמה מח"טים

9. alexshw Member

את המלחמה הנוכחית הפסדנו ב 7.10 ב12 בצהריים. מאז זה מזעור נזקים + ניסיון השרדות של הנאשם.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. avicii Member

אני חושב שחלק בדרום וחלק במנהרות. אחת המשוחררות אמרה שהם עברו במנהרות. בצה"ל כנראה חושבים שלחץ בצפון יגרום לשחרור חטופים עם פחות תנאים של החמאס.

11. italiano Member

כן. בונים הכל על לחץ מאסיבי ולחץ כזה יושג רק אם תכבוש את עזה במלואה. אין משהו אחר.
    כמובן שהם לא ימסרו לך את החטופים ללא תמורה אבל זה מגביר עליהם את הלחץ כן ללכת על עסקת חילופי שבויים.
    אני תמיד נגד עסקאות כאלה אבל הפעם באמת שאין ברירה. המחשבה שיש תינוקות וילדים בשבי של הברברים האלה קשה. מבחינתי וכנראה גם מבחינת המדינה זה שווה לשחרר מאות ואולי אלפי מחבלים תמורת חזרת החטופים.

ע"פ עדויות של אנשי חמאס שנתפסו ואנשי צבא שלנו+מצלמות ואמצעים אחרים - החטופים נלקחו מישראל ישירות לחלק הדרומי של הרצועה.
    גם אם חלקם נלקחו לצפון, בעיקר ע"י אזרחים שנדחפו לפעולה של חמאס - צה"ל די הסגיר את הכוונות שלו לפלוש לצפון ולאחר מכן היה די ברור שהמטרה היא לכתר את עזה ולהפריד בין הצפון לדרום - בזמן הזה היה לחמאס המון זמן להעביר כל מה שרוצים להעביר, כולל חטופים ובכירים כאלה ואחרים.

12. DRORIKO Member

לדעתי הם עברו ישר לדרום. בוא נזכיר שרוב מקרי הטבח נגרמו באיזור של דרום הרצועה, כולל הטבח בנובה

13. Butragueño מנהלים

כי אני חושב שכמו כל פעולה אופרטיבית, יש 80/20.
    להיכנס לרצועה, לתכנן תכנית פעולה, לשלוח עזתיים דרומה, לשטח את האיזור ולקדם לאט לאט את כוחות הצבא שלנו מישראל לתוך עזה, זו פעולת setup שצורכת הרבה זמן ומשאבים. מכאן רוב הפעולות הן יותר מהירות, כל עוד פועלים בשטח הרוס.

לגבי החטופים, לפני שבוע בערך נאמר שערכות המודיעיניות (= סתם בכירים מדיניים, לא מאמין שמידע מודיעיני חשוב יתפרסם לכל הציבור), מראות שכמעט כל החטופים נמצאים דרומה ברצועה, קו חאן יונס-רפיח.

כל חדירה לתוך איזור ציבורי so called, כמו בתי חולים, או בתי ספר משומשים, תבזבז 2-3 ימים במקרה הטוב כדי לפזר את האזרחים ולשלוח כרוזים. צבא מוסרי וזה. אני חושב שדווקא עשינו הספק די מרשים בשבועיים קרקעיים. אנחנו שולטים על כמעט שליש מרצועת עזה.

ולגבי סינוואר, אם וכאשר הוא ברצועה (עדויות אומרות שכן), הוא בבונקר הכי מאובטח שיש. אם היינו מגיעים אליו, כנראה היינו כבר מגיעים לנקודות הרבה יותר משמעותיות (חטופים, חמ"ל תקשורת, מפקדי חמאס וכו').

yonmu אוהב/ת את זה.
  14. DRORIKO Member

אני חושש שאתה צודק. גם אם נמוטט את החמאס אין לזה משמעות אם לא נמשיך לשלוט בשטח, וישראל לא מתכוונת לעשות את זה. ומסיבה מוצדקת, אין לנו מספיק חיילים גם לגבול הצפון, גם ליהודה ושומרון וגם לרצועת עזה. מה שאנחנו כן יכולים לעשות זה רצועת בטחון+לשלוח מטוסים כל פעם שאנחנו מזהים התעצמות מחדש של הטרור. אבל ברור שזה לא כמו שליטה בשטח.

15. yonmu Member

הבעיה היא לא בשטח.
    השם של הארגון לא משנה.
    הבעיה היא האוכלוסייה העוינת והפתרון הוא צבא. בין אם צבא סדיר כמו גבעתי או כוח בסגנון מגב.

עדיף כמובן להעלים את הבעיה במקום לפתור אותה.