מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by yonmu, Nov 1, 2023.

1. avicii Member

לא יודע אם זו שטות או לא, אבל השיח האחרון על הנושא היה לפני 24 שנים (אולי פחות, לא זוכר מקרה מאוחר יותר). זה אומר שכל דרוזי מעל גיל 30 במג׳דל שמס או במסעדה, זוכר שיש מצב שהוא קם בבוקר והוא עם תעודת זהות סורית.
    גם אני לא הייתי נשבע אמונים במצב הזה.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפילו אם לא יסופחו לסוריה בחיים, מאות מטרים ממג'דל שמס, בצד הסורי של הגבול, גרים בני משפחה של התושבים שם. ברור שלא יתגייסו לצבא אם זה עלול לפגוע במשפחות שלהם.

3. LFC-Gerrard1 Member

לכל מי שדואג/לא יודע/לא מכיר/מושפע מהליצן הדוחה הזה שרשם פה דברי זוועה לפני עמוד או שניים, אגיד שלמג'דל שאמס מגיעים מידי שנה אלפי ועשרות אלפי ישראלים לאכול ולטייל. כולל אותי מידי שנה מאז שנולדתי. הם מסבירי פנים לכולם, כולל לכוחות הביטחון. יש שם אחלה (אחלה!) של פאב (Green Apple) והמבורגר מרגש, בין היתר. כמובן אחלה כנאפה וכו'. וזה נכון גם לבוקעטה ומסעדה ואני מניח שגם לעין קינייא (רק עברתי שם, אף פעם לא עצרתי.)
    הם אחלה של אנשים והרוב המוחלט לא מזיקים. כן נעצרו שם בעבר אנשים על עבירות ביטחון, אבל גם יהודים ישראלים נעצרו על עברות כאלה.
    נכון, רובם לא משרתים ומסרבים לת.ז כחולה, אבל זה בין היתר כי הם פוחדים על המשפחות שלהם בסוריה, וכן, הם בהחלט חוששים מה יקרה אם הם יהיו ישראלים ופתאום הגולן יחזור לסוריה. הסיטואציה שלהם שונה משל שאר הדרוזים.

יחד עם זאת ובהשוואה למתי שהייתי ילד, אני שומע יותר ויותר על כאלו שכן מתגייסים וכאלו שכבר הרבה פחות חוששים להזדהות עם ישראל, אך אין לי נתונים לגבות את האמרה הזאת. אני מקווה (ומאמין) שאני צודק.

אסון גדול קרה אתמול וליבי עם הדרוזים במג'דל שאמס. התגובה שהייתה צריכה לבוא כבר לפני למעלה מחצי שנה היא שריפה שיטתית והדרגתית של דרום לבנון החל מהגבול וצפונה. מספיק לאט כדי לאפשר (ולאלץ) אזרחים לברוח צפונה, ומספיק מהר כדי שלא ימצאו פתרונות איך לכבות את האש. נפסיק לשרוף כשנהיה בטוחים שהגענו צפונה מספיק.

Sturridge, Lebron and Bitcoin like this.
  4. DRORIKO Member

למה הם לא התפנו? הציעו להם להתפנות בכלל?

5. Bitcoin Member

למה לבנון עוד קיימת

6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרוזים לא עוזבים את האדמה שלהם נקודה.
    זאת הסיבה שלא התפנו.

אני גם הייתי שם המון פעמים ונהנתי מהאוכל ומהמקום.
    ארוע כואב
    חבל שחייבים להכניס גזענות מיותרת.

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

תמיד החוויות האישיות צריכות להיות יותר רלוואנטיות ממה שאמרו בתשקורת.
    ולגבי לשרוף את לבנון. הייתי מציע להשאיר את לבנון בלי דלק, מה שאוקראינה עושה לרוסיה. זה יחזיר את לבנון לתקופת האבן. אבל אני לא מצפה לזה מממשלת הבגידה שמספקת דלק לחמאס.

8. italiano Member

נראה שלחמאס מאוד מאוד מפריע מה שקורה עם האסירים בארץ.
    כנראה שאנחנו עושים טוב :)

9. alexshw Member

אם היו רוצים מלחמה כוללת עם לבנון, היא הייתה נפתחת לכל המאוחר ב11 או 12 באוקטובר.
    מתי במדינת ישראל יכירו בעובדה שהפסדנו במערכה וצריך לצמצם נזקים, שכמובן קודם כל כוללת החזרת החטופים.
    תחת הממשלה הזו נמשיך רק לסבול.

10. טל. Member

אנשים מגבשים לעצמם דעות, ומחזיקים בעמדות ובתפיסות שמובילות ישירות לשאלה האם הראש שלהם יתגלגל על הרצפה כמו כרוב או האם הם וכל משפחתם יעלו בלהבות - על סמך שיקולים גסטרונומיים.

אנשים שתופסים בעלות על החוכמה וההגיון. אגב.

פרייסלס.
    Or should I say - פרינגלס

11. DRORIKO Member

טוב אני אתן את זווית הראייה שלי לגבי האסון במג׳דל שמס. קודם כל זה ברור לכולנו שאם זה היה קורה בישוב יהודי היתה כבר נפתחת מלחמה. מדובר בדרוזים, ואפילו לא בדרוזים ״שאנחנו מכירים״ אלא בכאלה שעד המלחמה בסוריה היו אנטי ישראלים וגם היום הם באיזשהוא משבר זהות. העניין הוא שדבר כזה כנראה לא היה קורה בישוב יהודי, כי הישובים היהודים שנותרו מיושבים הם מספיק רחוקים מהגבול כדי שכיפת ברזל תוכל ליירט טילים שנורים לעברם, וגם אם לא יש מספיק זמן להיכנס למרחב מוגן. השאלה לאיפה הולכים מכאן והאם מחליטים שמה שקרה במג׳דל שמס זה קזוס בלי למלחמה גדולה, כי במלחמה גדולה, ואת זה צריך להבין, יהיו הרבה מאד מקרים כמו מג׳דל שמס.

12. LFC-Gerrard1 Member

מוכן להצביע כאן על מישהו אחד שהגיע ל*איזהשהי* החלטה על סמך שיקולים גסטרונומיים או שאתה שוב מקשקש את עצמך לדעת עם משפטים מעומעמים שלא אומרים שום דבר אבל גורמים לך לחשוב שאתה מתוחכם?

זיין שכל.

13. LFC-Gerrard1 Member

עד כדי כך אנטי ישראל שמעולם לא שמעתי על תקיפה של ישראלי שם למרות שכל שנה מגיעים עשרות אלפים. כרגיל, זה שמטיף לכולם על שטיפות מוח מדבר על דברים שהוא לא יודע עליהם כלום.
    אגב ממש מעניין לראות איך הפכת מהאיש הכי לוחמני כאן לפחדן גדול שמשקשק מחיזבאללה. מעניין אם יש לזה קשר לאימפוטנטיות של הממשלה.

את לבנון צריך להשמיד כבר מזמן והאפסים שעומדים בראש המערכת משקשקים ויהרגו את כולנו.

Bitcoin and Jese like this.
  14. די קאניו אגדה Member

אולי תעבור לגור שם ?

15. LFC-Gerrard1 Member

אני גר ליד יא לוזר.
    אולי תשלים עם העזיבה שלך מישראל ותפסיק לדבר עברית? שחרר אותנו מהפורנו-סאדיזם שלך ולך לטפל בעצמך.