מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. DRORIKO Member

לא הבנתי

2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

יש לנו עסק עם חטאפה?

3. LFC-Gerrard1 Member

נטרול תצפיות הוא אחד המהלכים הראשונים שעושים כמכת קדם לפני פלישה. תמיד. הדוגמא האחרונה לזה היא מה שחמאס עשה ב-07/10.
    אם יש המון ערפל, התצפיות לא רואות כלום. כן אני יודע שזה נשמע מגוחך אבל זו לגמרי האמת.
    יש דרכים לפצות על כך כמובן, אבל שום דבר לא משתווה למה שרואים בעיניים בתצפית.

ברגע שאתה מנטרל את התצפיות, אתה יכול להגיע לגדר בלי שיראו אותך.
    כמובן, זה טוב לא רק כדי להגיע לגדר, אלא גם כדי לבודד כוחות בשטח לפני תקיפה.
    מי שעשה מארבים במקומות רגישים מכיר היטב את תחושת החשש כשפתאום מודיעים לך בקשר "תצפית בקולה" (לא רואים כלום).
    פתאום אין אף אחד שרואה מה קורה מסביבך.

עריכה:
    אגב אין לי מושג אם לזה הבחור התכוון כן? אבל זו הפרשנות שלי. יכול להיות שהוא בכלל התכוון לזה מטאפורית ולא באמת לעננים, אין לי מושג.

4. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רק תצפיות. גם שתי הטכנולוגיות המובילות לראיית לילה בצה״ל (מא״כ ותרמי) נפגעות במזג אוויר חורפי ומעונן.

כשאתה נמצא בביצורים וצריך להגיע אליך בתוך שמורות היער של לבנון, זה מצמצם. משמעותית את פערי האיכות בין צה״ל לחיזבאללה כמו שכתבתי.

כמו שכתבתי אחר כך, לא חושב שחיזבאללה באמת מחכים לזה. אילו רצו להכנס על אמת, כל רגע שעובר מאז ה7.10 רק מקשה עליהם יותר להכנס ברמה האופרטיבית. לא אומר שזה לא אפשרי, אבל לא חושב שהם מחכים לערפל

5. DRORIKO Member

אני בטוח שהצבא לוקח גם את זה בחשבון. הכוחות העצומים בצפון אמורים לתת מענה גם לזה. גם אם עברת את את הגדר לך תעבור אותם עכשיו. זה לא כמו בעוטף שהיה לך טנק וחצי.

6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO - תקרא מה כתבתי.
    זה גם מתייחס לטקטיקה העדיפה עבור חיזבאללה כרגע, שזה בטח לא לפלוש, אלא לאיים בטילים, להתבצר בשמורות טבע של דרום לבנון ולהעניש את הכוחות שנכנסים. מאז גיוס המילואים אסטרטגיה של פלישה לישובים הפכה ללא ריאלית מבחינת חיזבאללה

כך או כך - הטוויט הזה שהבאת לא נראה לי כמו משהו לבנות עליו

7. DRORIKO Member

לפי הדיווחים חמאס תקף כוחות של צה״ל שניסו לפתוח ציר הומינטרי. אם אפילו חייל אחד נפגע מזה ביבי צריך לעוף הביתה.

8. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את זה גם.
    השאלה שעלתה לי לראש היא:
    ׳איך לא הפכו את זה משהו הסברתי בקנה מידה גדול?׳
    זה כלכך מתבקש. אני לא אופתע אם מחר תהיה כתבה ב-BBC שישראל ניסתה לחסום כניסה הומניטרית וחמאס נלחם בגבורה בכדי לאפשר גישה לפצועים.

9. yonmu Member

עם כל הכבוד להסברה אני חושב שאנחנו קצת מנפחים את המשמעות שלה.
    יש קבוצות גדולות מאוד שלא משנות להן העובדות כי הן פשוט צד בעימות.
    יש קבוצות גדולות מאוד שלא משנות להן העובדות כי לא משנה להן הסכסוך והם פשוט נשארים בצד (או תוהים איך להרוויח מהסיפור).
    יש מעט מאוד אנשים שבאמת קשובים להם העובדות, והם בדרך כלל אלה שלא יפעלו יותר מדי בסיפור כי הוא באמת רחוק מהם. אז נחמד לשכנע אנשים ולהראות להם את האמת, אבל זה רחוק מלהיות אלמנט דרמטי במערכה.

בטח כשבינתיים, למרות הכל, נראה שיש גיבוי של ארהב (ושות') והברקסים מגיעים מהממשלה שלנו בעיקר.

VAR אוהב/ת את זה.
  10. yonmu Member

הגורם הבטחוני שמדבר על "20א הרוגים בעזה, רובם לוחמי חמאס" מעניין מאוד.

לכאורה יש אינטרס לחמאס לנפח את המספרים כדי לחזק את נטריב ה'רצח-עם', אבל זה לא הסיפור היחיד.
    חמאס גם צריך לעבוד מול האוכלוסיה העזתית ומול עצמו, ולצייר את זה כאילו יש להם סיכוי.
    כולם יודעים שברמת ה'צבא מול צבא' צהל עדיף משמעותית, ולכן האסטרטגיה של חמאס בנויה על זה שצהל יעצור.

כדי שצהל יעצור צריך שההתקדמות שלו לא תהיה מהירה מספיק, בזמן שהלחץ עליו (בינלאומי, פוליטי, כלכלי, עסקת חטופים, מחיר נפגעים) מתגבר.
    אם צהל משיג את המטרות שלו בהצלחה וחמאס יודה בזה - הלחץ לעצור את הפעולה 'כי מה כבר יצא מזה' יתגבר.

בינתיים הדברים האלה קיימים אבל לא בעצימות גבוהה, ולכן הישגים בקרב מצדיקים את המשך המערכה.
    אם הציבור ירגיש שכלום לא זז - המצב עשוי להשתנות.
    אם באמת חיסלנו מעל חצי מהכוח הלוחם של חמאס עד עכשיו - זה הישג מרשים מאוד שלגמרי מזמין את המשך המערכה.

11. yonmu Member

(סורי על הטריפל-פוסט, סוף סוף הצלחתי להתחבר)

הנאום המקושקש של נסראללה מגבה את עמדת יוסיאן והטענה לפיה השיעים רואים בסונים כלי שימושי ולא בני ברית ממש.
    אז אמנם החלוקה לשיעי-סוני לא לגמרי עובדת כי אזרביז'ן (ובחריין במובן מסוים) יחסית בצד שלנו, ובכל זאת.
    יש את ציר איראן-עיראק-סוריה-תימן-לבנון שעובד על תמיכה בחמאס נגד ישראל בלי באמת לשלם את המחיר האמיתי.

מהאסון הזה צריך לצאת מחוזקים אסטרטגית:
    לסגור את החזית העזתית, לטפל במצב ביו"ש, והלוואי וגם לפתור את סכנת פורעי שומר החומות (משמר לאומי, כיתות כוננות, נשק אישי).

12. DRORIKO Member

יעקב עמידרור הגדיר את זה יפה. בציר הרשע מתקיים מפל של הקרבה. איראן מקריבים את חיזבאללה שמקריבים את חמאס שמקריבים את תושבי עזה :)

13. DRORIKO Member

בעקבות זלזול בחמאס: המחדל המודיעיני שקדם לשבת השחורה - וואלה! חדשות

כתבה מטרידה. פאשלות זה משהו שאני מוכן לקבל. אין אדם שלא שוגה וטעויות נועדו בשביל להפיק לקחים. כאן זה מעבר לפאשלה. כאן זה שאננות. אותה שאננות שהיתה לפני יום כיפור, אותה שאננות שהיתה לפני שומר חומות. אותה שאננות שהיתה עם השב״חים ביהודה ושומרון. זה ה״יהיה בסדר״ הישראלי. זאת המחלה הכי גדולה שלנו והדרך היחידה לטפל בה זה יראו ויראו. אין לי ספק שחליווה הוא מפקד מצויין ואנחנו רואים את העבודה שאמ״ן נותן במלחמה. אבל אם בועדת החקירה יתברר שמה שכתוב בכתבה הוא נכון חליווה יצטרך ללכת הביתה. שוב הסיפור פה זה לא חליווה, זה הרבה יותר גדול ממנו. הסיפור פה זה אנחנו הישראלים.

14. טל. Member

טעות להתעסק ולפרסם כתבות כאלו עכשיו. טעות גם לקרוא אותן.
    -וזה חיסרון כרוני/סיפור יותר גרוע, שלנו הישראלים, מאשר גישת ה-יהיה בסדר.

15. DRORIKO Member

לא אמרתי שצריך להעיף את חליווה עכשיו. אני סומך עליו שהוא עושה עבודה מצויינת בלחימה. אני מדבר על היום שאחרי. על ועדת החקירה. אם אפילו 70 אחוז ממה שמופיע בכתבה הוא נכון הוא יצטרך ללכת. לא להיבעט, אני לא מדבר בשפה כזאת, אבל כן יצטרכו להיפרד ממנו.