מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. DRORIKO Member

מישהו יכול להסביר לי את התכלית של תכנית איילנד. לדחוק את חמאס מצפון הרצועה? אז הוא יקים תשתיות באיזורים אחרים. לגרום לסינוואר להתגמש בעסקה? כנראה שאתם עוד לא מבינים עם מי יש לנו עסק

2. Scouser Member

אין לערבים משהו יותר חשוב מאדמה. עד היום הם מדברים על הנכבה, זה מה שפוגע בהם.

לדעתי לקחת להם שטח מצפון הרצועה יכאב להם מאוד מאוד, בטח לסינוואר. לא מעניין אותו שימותו חצי עזה, אבל איך הוא יכול למכור לעזתים ניצחון כשהם מאבדים שטח?

3. Roma מנהלים

לקחת שטח וליישב אותו. פשוט מאוד, את גוף קטיף אי אפשר להחזיר אבל בהחלט את הישובים הצפוניים כמו אלי סיני, נסינית ודוגית.

4. DRORIKO Member

סינוואר הוא מטורף. רק מטורף היה יוצא למתקפת השביעי באוקטובר, בידיעה שהוא מקריב את כל הממלכה שלו בעזה בשביל להתרוצץ במנהרות כמו עכברוש. כל ניסיון לנתח את ההיגיון שלו לפי ההיגיון שלנו מועד לכשלון. שלא יובן, אין לי בעיה לנסות את תכנית איילנד, אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי. סינוואר יעדיף למות, פשוטו כמשמעו, מאשר להיכנע לישראל. שטח לא שטח.

5. טל. Member

דרוריקו,
    הפעלת לחץ על ישות מדינית/ סמי מדינית - לא עוסקת רק בהפעלת הלחץ על ההנהגה.
    אלא (יש שיגידו אף יותר מכך) - על העם. הפשוט. שנוהה ברחובות.

(בגלל שמדובר בגורמים שונים עם נתונים שונים ומספרים שונים - השאיפה היא שאותו לחץ יוביל אצל שני הגורמים השונים לתוצאות שונות)

כשישראל מפעילה לחץ על רצועת עזה/לבנון/אירן - הלחץ הוא על ההנהגה של עזה/לבנון/אירן
    אבל גם על האוכלוסיה הכללית של עזה/לבנון/אירן.

*ככל ומדובר בהנהגה, מטרת הפעלת הלחץ היא ליצור דילמות, ולפיכך ליצור שיתוק.
    *ככל ומדובר על הציבור הכללי (בגלל המאפיינים השונים שלו ובראשם הכמות), מטרת אותו הלחץ בדיוק - היא ליצור בדיוק ההפך משיתוק: -ליצור תנועה. ליצור הכוונה.

6. DRORIKO Member

ובציר פילדלפי לא לקחנו להם שטח? ובציר נצרים לא לקחנו להם שטח? לא ראיתי שזה הזיז לסינוואר, בהנחה שהוא בכלל חי, גם את זה אנחנו לא יודעים בודאות

7. italiano Member

8. DRORIKO Member

40 אלף הרוגים, כל עזה נמחקה, מיליון הומלסים באוהלים. אם זה לא גרם לעזתים למרוד בחמאס שום דבר לא יגרום להם לעשות את זה.

9. alexshw Member

אתה יכול לקחת את השטח, אבל אתה גם ככה תחזיר אותו בעסקת חטופים. שוב השאלה אם עבור זה צריך שימותו חיילים.

10. DRORIKO Member

11. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הדיווחים האחרונים בהקשר של תגובה לאיראן מדכאים מאוד.
    נראה שבעלות הברית שלנו, כולן פשוט החליטו לזרוק אותנו.
    אין ספק שהם חארות(שלושתן) אבל גם לכשלון הדיפלומטי בצד שלנו יש מחיר.

בסוף אנחנו אלה שמהמרים להם על החיים.
    נקווה שאתבדה.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

השאלה מה המטרה שלך. אם המטרה שלך היא ״להחזיר״ לאירנים כדי ״לצאת גבר״ רד מזה. אם המטרה שלך היא להסיר את האיום הגרעיני זה סיפור אחר לגמרי. אבל לא נראה לי שעל זה אתה מדבר.

13. alexshw Member

כן שוב המראה אשמה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/24
  14. DRORIKO Member

דל״פ לא צריך להקים ועדת חקירה. ועדת חקירה נועדה כדי להשתפר לקראת הפעם הבאה. ועדת וינוגרד הוקמה כדי שנהיה ערוכים יותר בפעם הבאה שנתמרן בלבנון. ועדת אסון הכרמל הוקמה כדי שנהיה ערוכים יותר לשריפה גדולה. אני לא צריך ועדה שתגרום לי להיות ערוך יותר למצב של מתקפת פתע, כי לא אמורה להיות מתקפת פתע מלכתחילה. אני חושב שזה כבר ברור לכל ילד בן 4 שאסור יותר לדלל כוחות בגבול עם מדינת אוייב. אני גם לא חושב שלתחקר את המודיעין זה מועיל, מהסיבה שצריך להפסיק את המצב המעוות הזה שכל בטחון ישראל נתלה על התרעה מודיעינית אחת, רוצה לומר שאני לא צריך את אמ״ן שיגיד לי אם לשים חטיבה בגבול סוריה או לא, החטיבה צריכה לשבת שם בכל מקרה.

15. DRORIKO Member

החמאס פשוט עושים מאיתנו צחוק. איך הם הכינו את הטילים בדיוק לזמן של הטקס. זה מראה שלחמאס עדיין יש ״מח״ שמתפעל על הכל. זה הרי לא שחמאסניק פוחז החליט לשלוח טיל בזמן הטקס. זה הוראה מלמעלה(או מלמטה). אני חושב שהגיע הזמן להסיר את הכפפות. להפסיק להכניס סיוע הומניטרי לרצועה, להפגיז שכונות בלי לפנות את האוכלוסיה לפני, והכי חשוב-לעודד הגירה למצרים. הדרך הקונבנציונלית לא עבדה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 47)

1. VAR
  2. SaSa