לא אין בעיה. תחגגו. זכותכם. גם הערבים חגגו 11.9.2001 בעזה ורמאללה. בשני המקרים האזרחים החוגגים בפח אשפה כאזרחים, אבל בסדר.
מדהים. 2 מ3 המיליציות הגדולות של איראן - כמעט גמורות מעשית ושבורות מוראלית. העוצמה שמדינת ישראל גילתה בשנה האחרונה, אחרי טרגדיה אדירה ובתוך משבר פנימי, היא פשוט פלא. במיוחד על רקע רפיסות המערב והתחזקות הציר הדיקטטורי. אני עדין מפחד לחשוב מה היתה התוצאה אם מתקפת חמאס היתה משולבת עם - פלישה של חיזבאללה לצפון, אינתיפאדה של ערביי יו"ש-ישראל-ירדן, ומטריה גרעינית איראנית [ואולי קאמלה האריס בבית הלבן]. לא מופרך לחשוב שזה היה המצב אם סינוואר היה מחכה שנתיים.
זו בעיה שיש אצלך גם בדיוני כדורגל. אתה עולה על ענף גבוה, וגם אחרי שתבין שטעית, תנסה להצדיק עצמך בכל דרך, גם במחיר עיוות המציאות. אני קורא את ההודעות שלך לאורך היום ובעיקר מרחם עליך. מייעץ לך מכל הלב לנוח, ללכת לישון ולעזוב את הדיונים האלה לפחות להיום.
ולטווח הארוך: באופן כללי אני לא מאמין שיש לישראל סיכוי לחיות בשלום לצד האוכלוסיה העזתית, ולכן הפתרון המוסרי הוא טרנספר כזה או אחר. החיסול של סנוואר יכול לאפשר לעזתים להוכיח לי שאני טועה. המכה המוראלית של חמאס הערב היא משהו קיצוני. אם אזרחי עזה מיואשים מהחזון החמאסניקי, הם יכולים להראות את זה. להחזיר חטופים, להסגיר חטופים, לציית לצהל באופן מלא, לנסות ליסד הנהגה אלטרנטיבית, להציע כניעה וחרטה אמיתית. אם זה יקרה... אולי לא נהיה חייבים טרנספר בסוף.
חיזבאללה ו? חמאס הוא לא מיליציה של איראן פר סה, בטח לא אחת הגדולות שלה. החות'ים עדיין מחומשים, פשוט רחוקים מאיתנו, ועיראק וסוריה רחוקות מלהיות נקיות. יש עוד המון עבודה, אסור להיות יהירים.
חות'ים הם בעיקר בעייה סעודית, לא שלנו כרגע. למרות הגירודים. חמאס גם לא פרוקסי איראני כמו שכתבתי באחת התגובות הקודמות. הם קיבלו גיבוי, כנראה כספים, כבר נוכחנו לראות שם גם נשק איראני. אבל איראן לא שמה עליה את הז'יטונים שלה. בסופו של דבר לשיעים יש עדיפות אצלם. סוריה ועיראק מדינות כושלות עם מרד אזרחי רציני יותר ממה שיש בלבנון, לכן אין עליהם פוקוס. בלי חיזבאללה אכן הורדנו מעלינו מסוכה קשה, ובלי חמאס כמובן נצליח לחיות יותר בשקט בגזרה הדרומית, אבל מפה צריך להתקדם לאיראן עצמה, אין מה להתעכב על תימן/עיראק/סוריה.
חמאס מזמן חלק מטבעת האש וברור והחלק הכי פעיל כל השנים. לא יודע איך זה לא ברור. החותים יכולים לשבש את החיים במדינה בכל רגע. שלא לדבר על זה שהם בפועל משפיעים על יוקר המחיה בכל העולם.
החות'ים מיליציה משמעותית יותר מחמאס, אבל בפרפסקטיבה ישראלית היא פחות קריטית. חמאס אמנם לא הגיע לרמות החימוש של החות'ים וחיזבאללה, אבל הוא בהחלט הגיע לרמה של ארגון חצי-צבאי. עשרות אלפי לוחמי חי"ר חמושים זה כח משמעותי. הוא כבר לא קיים. מסכים שהזיהוי החמאסניקי הוא לא איראני (אלא הצד הג'יהאדיסטי של האסלאם הסוני), אבל מבחינה מעשית הם היו חלק מטבעת החנק עלינו. עיראק, סוריה ותימן צריכות לספוג ממנו תגובה משמעותית - אבל הן רחוקות מלהיות איום משמעותי עלינו. עזה ולבנון היו. כבר לא. שאפו לצהל. אישית אני מפחד יותר מערבי-עם-גרזן מאשר מערבי-עם-טיל, ולכן יו"ש מפחיד אותי יותר מאשר איראן. בשני המקרים יש דיקטטור זקן וחולה בצמרת, ובשני המקרים אני מקווה מאוד שהתפגרותו (בקרוב אמן) תאפשר לישראל הזדמנויות. בטח אם טראמפ יהיה בסביבה.