התירוץ היחיד כאן הוא לחץ בין לאומי וביתר דיוק: חוסר שיתוף פעולה בין לאומי. כן מקובל עליך או לא, זה לא משנה הרבה. תקיפה באירן זה לא תקיפה בלבנון או סוריה או עזה. אתה לא יכול לנהל נגד אירן קמפיין ממושך. אין לנו נושאות מטוסים ןאנחנו לא מחזיקים בסיסים שלנו סמוך לגבול שלהם. אתה יכול לצאת לגל של 2 עד 3 גיחות מאויישות ברצף. זהו. תלויי בחימושים. וגם על המהלך המוגבל הזה אתה מחוייב להודיע לאמריקאים מראש, וצריך מהאמריקאים אור ירוק. לשעה. למסלול. לתוכנית. להכל.
כי יש אינטרס ברור לא להסלים ולהיגרר למלחמה ישירה עם איראן כרגע. למה?לא יודע. אז שוב ברגע ששמים את מתקני הגרעין בצד - התקיפה מסתמנת כאיכותית. גם בצורה שזה נעשה, גם בגיוון וגם באתרים. צריך להבין שזאת קריצה רצינית לאיראן והיכולת הזאת צריכה להביא אותם למסקנה שאנחנו נגיע גם לגרעין שלהם אם נצטרך. זה כלי הרתעתי חשוב בניסיונות להוריד את איראן מהעץ של הגרעין. ואני זוכר שלפני כמה שנים טענו שאין לנו יכולת לתקוף באיראן בכלל. אז מי שפקפק קיבל את התשובה.
הגבת לטענה של ''זה הסטנדרט'' במזה''ת בכך שצריך לשנות את האנשים, וככה לקבל משהו אחר. ככה אני הבנתי את זה. אני חושב שמה שדרוריקו כתב זה בדיוק נכון. זה הסטנדרט. תהיה נחמד ויהרגו לך הרבה במכה, או שתהיה לא נחמד ויהרגו לך פחות ובטפטופים אבל לפחות זה יהיה כתוצאה מיתרונות אתה מקדם לטובתך. זה מה יש לנו פה.
אני מקווה שביום שישראל תבין שהיא צ׳כוסלובקיה של 1938 ויגיע הזמן להשתמש בגרעין, היעד שייבחר יהיה קטאר ולא איראן. איראן לדעתי היא המדינה שנמצאת הכי קרוב ליום שבו האיסלאם יצא מחוץ לחוק בתחומיה. המשטר ייפול מתישהו וכפי שלנין אמר, כמה שיהיה יותר רע ככה יהיה יותר טוב. בקטאר, שום דבר לא ישתנה. את האי הזה צריך להשמיד. ואז אולי יהיו לעולם פחות סיבות למצוץ לערבים.
בשביל להשמיד את המשטר הקטארי לא צריך אטום, מספיק 2 מטוסי קרב. ישראל לא עושה את זה לא מסיבות מבצעיות אלא מסיבות מדיניות. קטאר מחזיקה את כל העולם בביצים.
אז עכשיו מתבהרת התמונה ומסתמן שההתקפה הלילה הייתה הכנת הקרקע לתקיפה עתידית. אבל פה כולם כבר סיכמו, הסיקו מסקנות ופירשנו מכל הכיוונים. כמו כל אולפני הברבורים בערוצים השונים שצריכים למלא זמן מסך אז מדברים על נושא מסוים מאלף ואחת כיוונים עם כובע המומחים מטעם עצמם.
סבבה, האויבים שלנו לא יהפכו מחר לאוהבי ישראל, הנאצים של חמאס או כל ארגון טרור אחר, לא יעלמו בקרוב כמו הנאצים בגרמניה. על זה יש הסכמה. אני טוען שאת "הסטנדרט" של פיגוע או אובדן חיים של חיילים או אזרחים ניתן לשפר, ולשפר דרמטית, והטיעון של פאקינג המפכל שאומר "זה מה שנגזר עלינו", זה בדיחה רעה מאוד (זה בכלל לא קשור אבל זה מזכיר את ביבי שאמר בקורונה על אי האכיפה של הסגר בחברה החרדית "אני לא יכול לשים שוטר בכל בית", גם אם זה נכון סתום תפה, ותגיד לפחות שאתה תנסה לעשות את המקסימום בשביל לשפר את המצב, ולא להשלים עם המצב). בשביל לשנות ולשפר את הסטנדרט או במילים אחרות "זה מה שנגזר עלינו" צריך לעשות פה הרבה שינויים, החל מהדחה של כל המעורבים הישירים במחדל ובטרגדיה האיומה של ה-7.10 ומציאת חלופה ראויה (מבחינתי בצורה קיצונית גם הדחה של 120 חכים + ראשי הצבא+ חלק מאנשי אוגדת עזה), שינוי מדיניות התקיפה בעזה/לבנון/איוש (כוח של גולני לא אמור להסתער ולהסתכן על בית שידוע שהוא לא בית אלא מחסן נשק, כי אולי יש שם מחבל, אני לא מומחה גדול בזה ואולי אני טועה אבל ממה שהבנתי ברגע שהבית מופלל כמחסן נשק/יעד טרור הדין הבינלאומי קובע שהוא מטרה ראויה) ואפשר להפגיז מרחוק/מהאוויר. מעבר לכך חלק גדול מכך שחמאס חזר לאזורים שכבר טיפלנו בהם (ואז בחלק מהמקומות שחזרנו אליהם נפלו חיילים) + הכפלה פי 2/5/10/100 של ימי מילואים והגברת הנטל והשחיקה על ציבור עצום (וגם שחיקת חיילי הסדיר) נובע מחוסר אדיר בסד"כ, צריכים עוד מאות/אלפים של חיילים נוספים וזה לא שאין לנו אנשים שיכולים לעשות את זה, הגיוס צריך להיות גם בחברה החרדית, הפחתת פטורים זולים (שיש לא מעט גם במגזר החילוני) וגם אפילו בחברה הערבית (שירות לאומי הוא חשוב ומכובד אבל הוא לא צבא). כל אלה (וכנראה יש עוד המון רעיונות) עשויים להוביל למצב שאירועים ימנעו לפני שיתרחשו בכלל, אירועים שמתחרשים יסתיימו הרבה יותר מהר ועם תוצאות הרבה יותר טובות (או יותר נכון הרבה פחות גרועות). לקבל את זה כ-סטנדרט זה הזייה (במיוחד שזה נאמר מפי אנשים בעלי תפקיד סופר חשוב המדינה). אפשר ובעיקר צריך, לעשות הרבה יותר למען הביטחון והחיים של כולנו!. כל התירוצים שהיו טרם המלחמה פשוט לא מעניינים, המציאות וכל תפיסת המציאות השתנתה מקצה לקצה. אין מקום יותר להכיל או לקבל דברים רעים, צריך להילחם בהם עד הסוף! ואז אולי אולי יהיה פה מצב שמתקרב להיות מעט יותר נורמלי.
רק כדי לחדד. הביקורת שלי כלפי התקיפה לא היתה על זה שלא פגענו להם בתשתית צבאית, כי על זה אין לי ספק שפגענו. הביקורת שלי היתה שאם אחרי כל מה שעשו לנו אנחנו עדיין מתמקדים רק בתשתית הצבאית.. לדעתי פיספסנו כאן הזדמנות לטפל סופית במי שגם יחדש את הפגיעה הצבאית שעשינו לו, ויעשה כך גם לכל מי שמקיף אותנו (חמאס חיזבאללה עירק תימן וכו').
https://rotter.net/forum/scoops1/874425.shtml שימו לב שלאחרונה שקט בבת חפר. שפתאום לא יורים עליהם מטול כרם. זה כי צה״ל העלה הילוך בטול כרם. רק ככה משיגים שקט, לא הסכם שלום ולא גדר חכמה ולא הכנסת פועלים.
אם צריך להסביר שמנצחים, אז לא מנצחים. מי שמאמין לדובר צה"ל עדיין, דמו בראשו. הוא כבר מזמן מפריז באבדות/נזק של האויב. עוד מעט הוא יהיה כמו דובר צבא רוסיה.