להגיד שהוא רוצה להיכנס ״במקום בן גביר״ זו בדיחה, הרי ברור שנתניהו לא היה מסכים לזה. או שאתה נכנס או שאתה לא נכנס, בלי לבלבל במוח. ואם אתה בוחר לשבת באופוזיציה, אז שיעשה משהו שיגרום לממשלה לאבד כוח פוליטי. מה שלפיד עושה מאז אוקטובר 2023 רק מחזק את הממשלה. נתניהו עסוק בהישרדות מאז 2009, אין פה שום דבר חדש. הרל״ב היה כישלון מוחלט.
כתב״מ רביעי מאז תחילת המלחמה שמתפוצץ בלי התרעה. הגיע הזמן שבצה״ל יתחילו לעשות סדר במה שקורה בפיקוד העורף, כולל עריפת ראשים.
לא הבנתי, הודעה אחת אתה מאשים את לפיד שלא נכנס עם ביבי כדי ״להחליש את הכוח של בן גביר״, והודעה אחר כך רושם שזו בדיחה לדרוש להיכנס בלי בן גביר? אם כל כך ברור שנתניהו לא יסכים אז על מה אנחנו מדברים? שוב אשאל- איך אתה מצפה שהם יכנסו איתו לממשלה אם הוא לא מוכן לוותר על האנשים שאתה רוצה שיכנסו במקומם. עם הביקורת על לפיד באופוזיציה אני מסכים, אבל זה דיון אחר.
יש פה שתי בעיות: א. אם לנתניהו יש אפשרות ללכת עם החרדים והמפלגות הציוניות-דתיות, הוא יעשה את זה לא משנה כמה מפלגות האופוזיציה ירצו להיכנס במקומן. ב. למפלגות האופוזיציה, ולדעתי זו הסיבה למה אנחנו לא מצליחים למצוא את ה-61 להחלפת הממשלה הזו, יש הרבה מאוד דרישות שלא מתכתבות עם המציאות הפוליטית. אי אפשר להיות נגד הליכודניקים, גם את החרדים, וגם את הציונות הדתית. אתה חייב שותף מהצד השני. לחלופין, אפשר לנסות להעביר קולות למחנה האופוזיציה, אבל אי אפשר כשאתה מגדף את כולם.
נשמע כמו סצנה מהסרט הדיקטטור. יש פעולות שאי אפשר לאתר, לפחות לא עם הטכנולוגיה שקיימת היום. זה שתערוף ראשים, תעשה רי-ארגון ותשים מפקדים חדשים לא אומר שפתאום נמצא כל כתב"מ שחודר לארץ. זה כמו שתפטר את יחידות הסייבר כי יש פירצה חדשה שהם לא גילו. או חס וחלילה תפטר את שר לביטחון הפנים על כל פיגוע.
אם היית אומר לישראלי הממוצע לפני ה7.10 האם הוא מוכן לצאת למלחמה של שנה+ שתגבה מאיתנו מעל 400 חיילים הרוגים, טילים לכל רחבי הארץ ופגיעה בשגרת החיים בעורף וכל זה במטרה לטהר את רצועת עזה ודרום לבנון הוא סביר להניח היה מתנגד וטוען שמדובר בטירוף ותוקפנות מיותרת של ישראל ושאין צורך ממשי בזה(ובכוונה אני לא נכנס לטיעונים הפוליטיים שהיו מגיעים). כלומר אנחנו כעם עד השבת ההיא היינו מוכנים לבנות על ההגנה שלנו ובמקרה והאויבים שלנו מדרום ומצפון יתקפו רק אז נגיב וגם התגובה כמובן תגיע בהתאם לעוצמה בה פגעו בנו. אז אי אפשר רק לבקר כל היום ולהבין שהבעיה היא גם בנו כחברה, אנחנו נמצאים בהדחקה רצינית של המציאות. קונספציה זה לא רק היחס שהיה כלפי עזה וחמאס טרום הטבח, זה גם הרצון ללכת להסכם בצפון עוד בינואר-מרץ, זה ההתעלמות ממה שיש לנו מתחת לאף ביו"ש ואצל ערביי ישראל. אנחנו צריכים להחליט אם אנחנו משנים את המשוואה וגורמים לכך שהאויבים שלנו יחשבו טוב יותר אם בא להם לנסות שוב לשרוף אותנו ולאנוס אותנו בבתים, הוכח בשנה האחרונה ולפני כמה שנים בשומר חומות שהם רק צריכים את הגירוי הקטן כדי לנסות לעשות את זה. אתה מחשבן יותר מדי לעולם, מבחינתם המלחמה הייתה צריכה להיגמר בנובמבר-דצמבר 23 ואנחנו מוכיחים שכאשר אנחנו מבינים ומאמינים שהצדק איתנו אז אנחנו ממשיכים להילחם ולא סופרים אותם יותר מדי. אם צריך להישאר בלבנון או לא? אני מקווה שתוצאות המלחמה יאפשרו לנו להגיע אפילו עד הסכם נורמליזציה עם ממשל נורמלי בלבנון ולא נצטרך להשאיר חיילים ברצועת ביטחון שם. בעזה אבל אני לא חושב שיש משהו יותר נכון וצודק מאשר שניקח להם שטח אחרי שהם פתחו נגדנו במלחמת השמדה. נצטרך להישאר על פילדלפי ולפעול שם מתי רק שנרצה כמו שקורה ביו"ש. את רוב העזתים הסו קולד לא מעורבים אפשר לפזר באירופה בעידוד הגירה מרצון, לרובם אין באמת גם לאן לחזור, זה רק יטיב איתם.
אבל הרי דיברנו על זה כבר. אם אתה מבין ש״איבדת״ את הכטבמ תן התרעות לאיזורים נרחבים, מצידי גם שיהיה לכל הארץ. אז פעם אחת זה קורה לך סבבה, פעם שניה סבבה, אם אחרי הפעם השלישית עוד לא למדת את הלקח אז אולי אתה לא כשיר לנהל את פיקוד העורף. לגבי ההשוואה ליחידת הסייבר. אם תוך שנה האירנים יצליחו לשתק 4 מוסדות חשובים תהיה בטוח שתהיה עריפת ראשים גם בסייבר.
@DRORIKO - עריפת ראשים זה לא הפתרון להכל. יש פה פער טכנולוגי אמיתי שהכטבמים מצליחים לנצל בזכות מעוף נמוך ומהירות איטית יחסית. לרוב יסוו את השיגור שלהם עם מטח כלשהו וגם ישגרו כמה כטבמים במקביל. לא הכל מושלם.. זו בעיה אמיתית, והפתרון יצטרך להגיע כנראה מטכנולוגיה כזו או אחרת שתתגבר על הפער. למה אתה אמור לצפות? שיהיה במשרד הבטחון/צהל אגף כלשהו שיקבל מנדט לעבוד על הבעיה הזו בצורה ממוקדת. שמישהו בהנהלה של מערכת הבטחון יחליט שזו בעיה שדורשת פתרון ולכן צריך להשקיע בכוח אדם ייעודי שיעבוד כדי לתת מענה. אני מניח שיש צוותים שמתעסקים בזה, אולי בנפרד בחיל אוייר ומפאת אבל קשה לי להאמין שאף אחד לא על זה
רגע זה לא אתה זה שאמר פה אחרי האסון בבאח גולני שאם מאבדים את הכתבמ צריך לתת התרעות לאיזור נרחבים ליתר ביטחון?
איפה אתה מוצא סתירה למה שאמרתי? אני מסכים עם זה עדיין. פשוט לא חושב שעריכת ראשים זה הפתרון. עד שלא ימצאו משהו טכנולוגי או קבוע - כן, שיפעילו התראות מוגברות. העניין הוא שלהבנתי לפעמים אפילו לא מזהים(כלומר לא רק ׳ברח׳) אלא ממש לא זיהו
נו אז אם זה ברור לכל ילד שזה מה שצריך לעשות, למה פיקוד העורף לא עשו את זה? למה לא למדו את הלקח מבאח גולני?
אתה לא יורד לסוף דעתו. אם לא איתרת את הכטב"מ מלכתחילה, אתה לא יודע להפעיל אזעקות. זה שונה ממצב שכטב"מ מאותר ואז נעלם.
קרא לנקום את נפילתו של אחיו: בשמאל הטיחו בו "ג'יאהד יהודי" | עכשיו 14 חשבתי שמשפחות שכולות קדושות. מסתבר שגם נקמה, שהייתה חלק מהעם היהודי לדורותיו, הפכה לאסורה אצל הנאורים הפאתטים.