מקבל את מה שאתה אומר. אבל יש לי עוד שאלה, כי אני לא יכול בלי להתווכח על משהו מה פשר המשפט "פגעו בהשגת מטרות הלחימה"
אין לי באמת יכולת להסביר את הדברים בלי סתם לנחש. הפרשה הרי פורסמה בחלקה בלבד. אולי כשנדע יותר, זה יסביר גם את זה.
אגב עולה פה עוד שאלה מעניינת. אם עובד לשכה מחליט להדליף מסמך מסווג על דעת עצמו זה סיפור אחד. אבל אם נתניהו עומד מאחורי זה? הרי הצנזורה לא חלה על ראש הממשלה, הוא זה שעומד בראש המערכת. תיאורטית אם הוא רוצה הוא יכול מחר להכריז שנתקוף את איראן ביום א' בשעה 17:00. זה אמנם יהיה צעד מטופש אבל זכותו לעשות את זה, הרי הוא זה שהחליט על התקיפה. תיאורטית הוא גם יכול להכריז שלישראל יש נשק גרעיני. כראש ממשלה מותר לו לעשות את זה, אז קל וחומר להדליף מסמך שולי. זה בשביל כל הרל"ביסטים שכבר מדמיינים את ביבי במרתפי השב"כ.
אני לא מדמיין את ביבי במרתפי השב"כ. ואני לא חושב שהעניין הזה ישנה משהו. במדינה נורמלית, תומכים של ביבי כבר מזמן היו משאירים אותו מאחור על אלף ואחד דברים בלי קשר לשאלה של מה חוקי או לא חוקי. אז עכשיו יהיו אלף ושניים דברים שהם יחליקו לו עליהם, לרבות שימוש בחוסר חסוי של המדינה לתועלתו.
ואי ואי. הראשון בהיסטוריה שאולי הדליף איזה חרטה כלשהי. בוא חמוד, לצפות לזעזוע על הדלפות אחרי כל מה שקורה פה שנים על גבי שנים כולל חומרי חקירה בזמן שהחקירה מתנהלת וכו'. קצת צבוע והרבה חצוף. או שאתם בטוחים שחוץ מכם כולם מטומטמים.
ביבי הוא בן זונה ציניקן, אנחנו מכירים את האיש כבר 30 שנה, גם התומכים הכי גדולים שלו יגידו בחיוך שהוא תחמן. אין כאן שום דבר חדש. בסופו של דבר הדלפת המסמך לא פגעה בשום מטרה של המלחמה למרות השקר של השב"כ. המטרה הצבאית הושגה, והחזרת החטופים אמנם לא הושגה אבל לא בגלל המסמך אלא בגלל שהחמאס מטרפד עסקה, את זה אמר אנתוני בלינקן לא עמית סגל
https://x.com/Tamir114/status/1852323384312402182 מילה במילה. ברגע שהשב"כ אמר שהדלפת המסמך פגעה במטרות המלחמה הוא הסגיר את עצמו. זה לא שהפריע לו שהדליפו את המסמך, הפריע לו שהכפישו את המחאה למען החטופים, על הקשרים בין השב"כ למחאת קפלן כולנו כבר יודעים, בעלה של שקמה ברסלר, זה שאנשי המחאה השיגו את מספרי הטיסות של השרים, ראשי שב"כ בדימוס שנואמים בקפלן וחותמים על עצומות סרבנות. זה האמ אמ אמא של האכיפה הבררנית.
אין בעיה עם ראש ממשלה שמדליף מסמכים ערוכים ומשקר שהם מסינוואר, כדי לעצב דעת קהל בישראל ובעולם נגד המתנגדים שלו. ברור. הכל בסדר כי גם דברים אחרים מחורבנים במדינה הזאת. איזה ייאוש.
מה קרה אל אפ סי? פתאום אתה בצד של המפגינים? פתאום הם לא תבוסתנים עלובים שרוצים עסקה מופקרת? רק מי שרוצה עסקה בלבנון הוא תבוסתן עלוב?
אני לא מבין איך הסקת את זה ממה שכתבתי, אבל זה לא חשוב אני אענה בכל זאת. אין לי צדדים. אני בעד מדינת ישראל. לא רוצה שאנשים יחסמו כבישים ולא רוצה שיפרצו לבסיסים. בין היתר, אני בוודאי לא רוצה שראש הממשלה שלי יתעסק בדברים כאלו, על אחת כמה וכמה בשעת מלחמה. אני זוכר מי האויבים שלי. הם לא בשמאל, וגם לא בימין. הם חיזבאללה, חמאס ואיראן. ולשאלתך: בעזה יש לנו 100 חטופים, ועזה היא איום קטן הרבה יותר מלבנון. אני הרבה (הרבה!) יותר רגיש כלפי אנשים שמדברים על עסקה עם עזה מכיוון שיש פה פן רגשי שאני לעולם לא אוכל להבין אותו. אני לא בעד עסקה בכל מחיר ואף פעם לא הייתי (מוזמן לבדוק).
תקשיב, המפגינים בקפלן הם כולירות, הם מנצלים את המצוקה של משפחות החטופים בשביל להתנגח בממשלה. זה בדיוק אותם אנשים שהיו שם ברפורמה המשפטית ובחוק הלאום ובמחאת גז ובאלף ואחד מקומות. החטופים לא מעניינים אותם, הראש של ביבי זה מה שמעניין אותם. אז אם הם כולירות ביבי יהיה פי 2 יותר כולירה בשביל לנצח אותם.