למה? ככה. שאלות שלא שואלים בתקשורת וקמפיין בענייני ביטחון ולחלק התשובות כבר עניתי בפורום. מצטער זה פשוט שאלות שקל להתחמק ולהעביר את הכדור הלוהט לגורמי הביטחון או בבומרנג לאנשים שרצו עסקת כניעה. לא יודע איך לספר לך, ביהודה ושומרון חיים 500,000+ ישראלים במגמת גדילה. בהחלט אוכלוסייה שצריך לקחת בחשבון בנוסף להבין את התמיכה שהיא מקבלת מאנשים שלא בהכרח גרים שם. הצגתי את הרעיון של גירוש, פינוי והתיישבות בתור לדוגמה לאיגוף מימין שיהיה קשה לענות עליו. אתה כל פעם חוזר לנתניהו גם לא כזה (מסכים, הוא בהחלט לא הימין שאני דורש), אבל הוא יותר כזה ממי שרוצה לאגף אותו מימין, הבחירה היא בין נתניהו ימין רופס למרכז - שמאל טוב במקרה הטוב. בחירה קלה למצביעי ימין שיעדיפו לתת את הקולות למי שמאגף אותו מימין כמו סמוטריץ' ובן גביר ולא מי שיבחרו להקים ממשלה עם השמאל והערבים. אף אחד מהם לא מצוין, אבל זה נטו להעדיף רע מגרוע. ימין\שמאל בארץ עובד לפי ביטחון. מה שהוא עושה זה סטאטוס קוו עם פזילה ימינה, מה שאחרים רוצים לעשות זה אוסלו והתנתקות. עכשיו ברור לך למה נתניהו ראש ממשלה ויאיר לפיד לא? שניגמל מרק ביבי\רק לא ביבי אולי נוכל לדבר על רעיונות ומהות לא פרסונל ואני יודע בדיוק מי אשם שאנחנו מתעסקים באדם ולא ברעיונות וזה לא הוא (הוא בהחלט הנהנה והמרוויח העיקרי). הקמפיין של מצביעי ימין עוברים להצביע ל-X כבר רץ יותר מעשור ולא ראיתי שפעם אחת הוכח שזה באמת נכון בתוצאות האמת. מה שקרה בדומה לארה"ב שפשוט הצליחו לגרום לרפובליקנים לשקר למי הם מצביעים וזהו.
http://www.asoccer.co.il/threads/מת...רזל-האשכול-הרשמיֿ.35486/page-430#post-2763723 ידעתי שמשהו פה מריח לא טוב https://mobile.mako.co.il/pzm-soldiers/Article-da0f766f3a50391027.htm
ראית מה אחוזי ההצבעה שם לגוש האמוני? אחרי ה7.10 אני מניח שאנשים מבינים יותר את החשיבות של התיישבות ביהודה בשומרון, לפחות כך אני מקווה אבל כמובן שיש אבודים שימשיכו להאמין לספינים של מערכת הביטחון שאפשר להשיג ביטחון עם אמצעים טכנולוגים שנכשלו טוטלית.
אנשי שמאל באופוזיציה - שמאגפים את הממשלה מימין - זו אינדיקציה לריקנות. סתם תאבת שררה ושלטון, למען שררה ושלטון. לעולם לא תראה אנשי ימין באופוזיציה מאגפים ממשלה משמאל.
ברו האופוזיציה שולטת בערוץ 12, ערוץ 13, ידיעות אחרונות, הארץ, וינט, וואלה, גלי צה״ל, רשת ב׳, ואתה מדבר איתי על גלי ישראל?
העיניים של כולם על החיזבאללה שחטף באמת מכה אנושה, אני מאמין שגם אם נחתום על הסכם נשמור על זה שהוא לא ישתקם מחדש. הבעיה שלא באמת פתרנו פה את הבעיה כי איראן פשוט יכולה לבנות חיזבאללה בסוריה ובעיראק. היום יש שם מיליציות יחסית שוליות, אבל מי אומר שעוד 5-10 שנים לא יהיה להם כח אש שיאיים על העורף כמו החיזבאללה בשיאו? אז מה נתחיל לשלוח מטוסים גם לשם? לא יהיה לזה סוף. לישראל לא תהיה ברירה אלא להשמיד את מתקני הנפט של איראן, לכרות את ראש הנחש.
גם מחיזבאללה אתה לא תצליח למנוע התחמשות מחדש, כי הם יתחילו להתחמש (איום במוות לא מאיים עליהם) ואז כשתתקוף פתאום העולם יאחד את כל האנטישמים שלו ויאיימו עליך באמברגו נשק ויגידו שאין לך לגיטימציה, קל וחומר לגבי תקיפות בעיראק וסוריה. ניסינו בדרכי נועם מדיניות, זה לא עובד, לכן פעם אחת צריך ללכת איתם עד הסוף ועד א*ראן בשיתוף ארה"ב וככה יהיה שקט להרבה יותר זמן (עשורים ולא שנים). עדיין יהיו איסלאמיסטים קיצוניים והעולם בגלל כמותם הלא-אנושית ימשיך להיות יותר אנטי-ישראל ואנטישמי וכל פעם שתקום א*ראן חדשה זה יהיה יותר קשה, אבל זה הברירה הכי פחות גרועה. כי אי אפשר לעשות הסכם עם אנשים שלעולם לא ישלימו עם הקיום שלך וינסו להרוג אותך בכל דרך לנצח נצחים.
https://x.com/amit_segal/status/1855677900848238857 נשמע יומרני מדי. שצבא לבנון יטפל בחיזבאללה? שרוסיה תטפל בחיזבאללה בסוריה? לא נראה לי