הדרך היחידה שאיננה צבאית להחליש את חיזבאללה(דרך איראן) זה לחנוק את איראן דיפלומטית. זה דורש שרוסיה וארהב ישתפו פעולה ויתחייבו על זה. אפשר גם לקוות שהאיראנים יחליטו פתאום להתגייר . שתי האופציות נראות לי ריאליות באותה מידה
אני הייתי פונה לממשל החדש של טראמפ, כשייכנס לתפקיד, ומציע דיל של נסיגה ישראלית מלאה מדרום לבנון סיום הלחימה וקבלת ההצעה של ממשלת לבנון לחזור ל 1701 - תמורת השמדה מוצלחת בהתקפה משולבת של ארהב וישראל על כלל מתקני הגרעין באירן.
מכיר את המשפט הזה "ישראל תצטרך לקבל החלטות קשות"? נתניהו בכל 15 שנות שלטונו לא קיבל שום החלטה קשה, אולי להוציא את חיסול נסראללה שהיה פה איזשהוא סיכון. ישראל צריכה לפתוח במלחמה עם איראן, ללכת על ראש הנחש. שזה אומר מתקפה על מתקני הגרעין כדי להסיר את האיום הגרעיני ומתקפה על מתקני הנפט כדי להסיר את האיום הפרוקסי. אי אפשר יותר לטמון את הראש בחול כי מתישהוא החמצן שם יגמר ואתה תמות.
הסיכוי שארה"ב תלכלך את הידיים במלחמות של אחרים הוא לא 0 אלא מינוס. בכלל, כלל ראשון בעסקים הוא שאתה לא משלם על דברים שאתה יכול להשיג בחינם. ישראל תתקוף באיראן either way. למה נראה לך שלטראמפ עד כדי כך אכפת מלבנון?
לעשות עסקה עם רוסיה שנותנת ערבויות? זאת אותה רוסיה שארצות הברית ומדינות אירופה לא יודעות איך להגביל אותה כדי שתפסיק להלחם באוקראינה? בשורה התחתונה אף מדינה לא תאכוף את ההתחמשות של חיזבאללה. המפתח זה לחנוק את איראן. אם אין איראן אין חיזבאללה אין חמאס אין חותים עיראקים וכו'
לא רלוונטי המלחמה של רוסיה באוקראינה. ולפי השורה התחתונה שלך עדיף לזנוח את החזית בלבנון עם ההסכם המדובר ולפנות לחזית האיראנית.
https://rotter.net/forum/scoops1/876866.shtml וזה האיש שכל אנשי ה״אסטרטגיה״ אומרים שאנחנו צריכים לכרות איתו ברית כדי ״להחליש את איראן״
רשמתי עוד לפני שהתחלנו את כל הסיפור עם לבנון, בטח לפני הכניסה הקרקעית. אין בעיה להחליט שמחסלים עכשיו את מה שיש כבר לחיזבאללה, אבל אם לא יטפלו עם איראן, נקבל שידור חוזר של הכל. הדבר היחיד שיישתנה זה תוך כמה שנים זה ייקרה.
לא חושב שיש כאן סתירה. לבנון זה הכאן ועכשיו. זה ארגון גדול שמאיים עליך מיידית ואתה צריך לפגוע בו כדי לאפשר לתושבי הצפון לחזור לבתים שלהם ולתושבי המרכז לא לחיות תחת איום טילים שימרר להם את החיים. פגיעה באיראן זה כבר חשיבה לטווח הרחוק. למנוע ממנה לחמש מחדש את החיזבאללה + להגיע לפצצה אטומית.
לא בטוח. אתם מסתכלים על העולם במבט סטטי. -אבל העולם הוא דינמי. אם נצליח לגייס את הממשל הנוכחי, השמיים הם הגבול, ואתם חושבים בקטן שאתם מתעסקים רק בלבנון, לדעתי יהיה אפשר "להעביר את אסד צד", לנתק אותו מאירן, לפתוח את סוריה למערב, ולחתום על הסכם שלום וסיום הסכסוך על ישראל. אסד הבן רק רוצה כסא.