הו לא, רק לא 3 שופטים בעלי השקפת עולם ימנית מתוך הרכב של 15 שופטים. זה לא ש64/120 מהעם מחזיק בהשקפת עולם כזו (וכנראה יותר אחרי ה7.10). אסור לתת להם שביב של תקווה לגנוב את המדינה, ששייכת כמובן לאבא שלך. אין לי יותר מידי מה להוסיף. המצב החוקתי בישראל הוא בכי רע כל זמן שאין חוקה (ולא תהיה, לא לפני מלחמת אזרחים בכל אופן) ובמצב כזה תמיד יהיה מישהו עם המילה האחרונה. אתה מעדיף שהמילה האחרונה תהיה שייכת לאליטה בלתי נבחרת של 15 אנשים עם זכות וטו על כל מועמד לעליון, ואני מעדיף שהמילה האחרונה תהיה בידי ממשלה נבחרת שמבטאת את רצון העם ויכולה גם להתחלף. אם אתה רוצה להתעלם מאלכס אולי כדאי שתתחיל מלהוציא מהראש את השטויות האלה שישראל תהפוך לטורקיה או רוסיה. כשתהפוך לכזו, צא לשרוף את המדינה ואני אעזור לך.
לא כתבתי דבר כזה ומי שאומר את זה כנראה יש לו פוזיציה. אני חושב שצריך רפורמה במערכת המשפט. לא זו שהוצעה. ביטול עילת הסבירות הוסכמה על ידי כל הצדדים וכאשר יהיה פה פחות מטורלל יסכימו עליה שוב. ואני חושב שגם ראש הממשלה והשרים צריכים לציית לחוקים.
מזאת אומרת?ביטול עילת הסבירות עבר בכנסת ונפסל ע"י העליון. אז מחר יתנו להעביר אותו כי זאת תהיה ממשלה לא של נתניהו?
איטליאנו כתב לך את מה שרציתי לכתוב על הפסקה השניה. לגבי הראשונה - בהיעדר חוקה, בכל קונסטלציה תהיה למישהו את המילה האחרונה. מי לדעתך צריך להיות המישהו הזה?
אתה פשוט משקר. הבעיה היא לא עם שופטים בעלי השקפת עולם ימנית, ואם תמנה שלושה כאלה הם לא יהיו שלושה מתוך 15 אלא יותר - כי יש כמה וכמה כאלה בין 12 שופטי העליון המכהנים. העניין הוא ששופטים בעלי השקפת עולם ימנית עדיין משרתים קודם כל את החוק, וראינו פעמים רבות שהם קיבלו החלטות נגד הגחמות של הממשלה. לוין לא רוצה שופטים בעלי השקפת עולם ימנית. הוא רוצה משרתי שלטון.
ואם לצורך העניין בית המשפט קובע שהחוק תומך במהלך שממשלה רוצה לעשות, התגובה תהיה "אה אוקיי, אם בג"צ אומר שזה בסדר, אז מותר לממשלה"? כי אני זוכר את התגובה של אנשים, גם משתמשים פה, כאשר בג"צ קבע שכתב אישום אינו עילה לפסילת מועמדות לראשות הממשלה. אתה אומר שVAR משקר, אוקיי אולי, אבל לפחות לא צריך לעוות את המציאות גם כדי להתאים אותה לטיעון.
אנשים יכולים לזעום על החלטה של בתי משפט, ולחשוב שבתי המשפט טועים. זה קורה כל יום בבתי משפט אזרחיים ויכול לקרות גם בבג"ץ. כל עוד מקבלים את זה שזו הפסיקה וזהו.
חח. כן. בעולם שלך גם יאיר גולן הוא בטח ימני. כל מי שימינה מחד"ש הוא ימני. גזלייטינג תנסה על מישהו אחר.
אלכס שטיין שיובא במיוחד מחו"ל, על ידי שקד? נועם סולברג שגר בהתנחלות? יוסף אלרון? דוד מינץ? יעל וילנר? יחיאל כשר? שמאלנים קיצוניים, ממש. אתה פשוט משקר. יש עובדות, ואתה ממציא עובדות משלך. לא אוותר לך. אלה נוכלים כמוך, שמפיצים בביטחון שטויות, שגורמים לזה שאנשים מאמינים במציאות כוזבת ומוסתים נגד גורמים כמו בית המשפט, שב"כ ועוד.
נתניהו אכן קיבל את חמאס חלש, אבל בשביל לשמור אותו חלש היה צריך לכבוש מחדש את עזה, והוא לא רצה לעשות את זה, והוא אכן טעה טעות מרה, רק שמבקריו לא שונים ממנו. למה אולמרט לא כבש מחדש את עזה כשהחמאס עלה לשלטון? למה בנט ולפיד לא עשו את זה כשהם היו בשלטון? ומה בדבר אהוד ברק שהיה שר בטחון גם אצל אולמרט וגם אצל ביבי? ומה לגבי בוגי יעלון שגם היה שר בטחון אצל ביבי? אם לפי התפיסה שלך ביבי יצא אדיוט אזי כולם יצאו אדיוטים, שהיוצא מן הכלל זה אולי ליברמן שהתריע בתור שר בטחון למרות שאפילו הוא לא קרא לכבוש את עזה מחדש.
לא רק זה שהאלטרנטיבות שלו בהנהגה (וגם שומרי הסף בתקשורת ובאקדמיה) דגלו באיפוק אובר אלס, והכלה, ובכניעה לדרישות האמריקאיות בזמנו. לפני 2023. ממש לא רק זה. האלטרנטיבות של ביבי בהנהגה (וגם שומרי הסף בתקשורת ובאקדמיה) דוגלים באיפוק בהכלה ובכניעה ללחץ האמריקאי גם היום! גם כעת! זוהי בדיוק הבעיה. זה מה שמנסים להסביר לאנשים הפסיכים אחוזי האמוק שמתרוצצים עם מדורות בקפלן, ולא מצליחים. מי שמחפש גיליוטינה/מי שמחפש להפנות אצבע/ "מישהו להאשים אותו", במבט צופה עבר, אז כן... בוודאי. אי אפשר לברוח מזה. -ביבי היה ראש הממשלה והוא (ביחד עם אחרים) אשם במחדל. ואני לכן גם לא מתכוון להצביע לו. יום הבוחר יהיה המשפט שלו. אבל מי שמחפש אלטרנטיבה/הצעה, צופה פני עתיד, מה יש לו להציע לי? -עוד מהקיים? זו השאלה.
שוב, אתה כל הזמן מסיט את הדיון לאחרים. סבבה, כולם חרא, כל שרי הביטחון לדורותיהם ואלו שהיו פסיק זמן ממנו ראשי ממשלה. מקבל. עכשיו אתה יכול להודות שנתניהו כשל במדיניות שלו, בלי אבל ההוא ובלי אולי ההוא וההוא? בלי כל הזמן ללכת לאפולוגטיקה ולהגיד אבל האחרים גם גרועים זה משהו שאתה מסוגל לעשות בכלל? על מי שעכשיו ראש הממשלה, לא על יעלון ואולמרט הפנסיונרים והלא רלוונטים שכבר נפלטו מהפוליטיקה ואין להם השפעה על החיים שלנו.