גם אם מה שאתה אומר הוא נכון, האם המתחרים שלו הראו משהו אחר? ביבי היה פחדן נגד החיזבאללה? אמת. אבל לא ראיתי שבנט היה כזה גיבור מולם, לא ראיתי שבני גנץ בתור רמטכ"ל ושר ביטחון דחף למלחמה איתם. יאיר לפיד? הוא בכלל עשה איתם הסכם גז. כולם היו סמרטוטים, כולם, כן גם ביבי. מבחינתי ביבי עכשיו עומד למבחן, אם בשנתיים הקרובות הוא יעשה את העבודה בעזה ולבנון, וכמובן גם באיראן, הוא יקבל את הקול שלי בבחירות הבאות, אם הוא יחזור להיות סמרטוט אני אבחר במישהו אחר.
ביבי לא צריך להיות שוב בהנהגת המדינה. הגלמים בצד השני? זה ביבי מ-temu. הם גרועים כמוהו בהכלת הטרור אבל ייתנו פרס בדמות מדינה פלסטינאצית בגבול. לא תודה. אבל כל זה לא משנה, יותר חשוב לדאוג לבחירות לשופטי בג"צ ויועצת משפטית לממשלה או כמו שאני רוצה נבחרי ציבור עם ביצים לשם שינוי.
מבחינתי לביבי יש 3 משימות: 1.להשמיד את מתקני הגרעין והנפט של איראן 2.ליישב מחדש את גוש קטיף 3.להקים מרחב חיץ בלבנון שישמור על בטחון התושבים, בין אם זה רצועת ביטחון ובין אם זה שטח מוות. את כל זה הוא צריך לעשות בשנתיים הקרובות, והפעם אין לו את התירוץ של ביידן הרשע המרושע.
למה אתה חושב שיתנו מדינה פלסטינית? מה האינדיקציות לכך? לא מכיר פרס יותר גדול לחמאס מאשר לבנות אותו, להזמין אנשים לגור קרוב לעזה ואז לפתוח את השערים בפניהם.
לברון לך לישון מתוקי. לך לישון עם חיוך. הנה. יופי. --------------------------- דרוריקו, ביבי בן 75. בבחירות הבאות כבר יהיה בן 77. הוא חתום על יום באוושוויץ. אחרי שנשבענו ''לא עוד''. חתום יחד עם אחרים. אבל חתום. הוא יכול לנצל את השנתיים-שנה וחצי הקרובות, כדי לתקן דברים (דברים שהוא עשה) ולהוציא את ישראל לדרך חדשה. ואני מקווה שהוא יעשה את זה. אבל בסוף הקדנציה הזו הוא גומר.
@טל. התלות שלנו באמריקאים משולה למכור להרואין. האמריקאים הם הדילר ואתה צריך להבין, שכמו בתהליך גמילה מהרואין, אי אפשר לחתוך נרקומן כבר ביום בהיר אחד. צריך לבנות תוכנית, ואפילו לתת הרואין במנות הולכות וקטנות. אחרת הנרקומן ימות. אם ארהב ואנחנו נפרד מחר בבוקר - מחרתיים אנחנו גמורים. זאת האמת. התוכנית להורדת התלות צריכה להיות ארוכה ומחושבת. ומפה אני אעבור לתשובה שרלוונטית גם לכל השאר שהגיבו: אין לנו יכולת ריאלית להחליף 120 ח״כים ביום אחד. אז עלינו לשאול את עצמנו: מה היא האלטרנטיבה הכי פחות גרועה? בהתחשב בכך שביבי הוא פוליטיקאי היסטורי, הליכה שלו הביתה תגרום לניקוי אורוות רחב היקף לא רק בליכוד. לפיד, סער, גנץ אפילו סמוטריץ, בן גביר וליברמן - כולם יתחילו לנשור אחרי לכתו של ביבי. חלק מיידית, חלק יתפיידו בזמן גדול יותר.
תתפלא אבל אני חסיד גדול של תהליכים מחושבים שלא נעשים תוך כדי ריצת אמוק. וזו גם אחת הסיבות המרכזיות למה לדעתי צריך לחכות עוד שנה וחצי-שנתיים לבחירות הבאות: שתוקם כאן אלטרנטיבה שלטונית ופוליטית חדשה. שיוקמו מסגרות פוליטיות ומאמצים פוליטיים חדשים. בתקווה (שלי לפחות) של הרבה מילואימניקים שיחזרו הביתה ויקימו מסגרות פוליטיות ותנועות חדשות. ----------------------------------------- אם מחר למשל יהיו בחירות, כל ההיצע שנוכל לבחור ממנו - זה רק מהחרא הקיים. הנוכחי.
מסכים לגבי החלק הראשון, נוטה להסכים גם לגבי החלק השני. הציבור מתחיל לזהות בליכוד סיאוב שמאד מזכיר את הסיאוב שהיה במפלגת העבודה לפני המהפך ב-77. זה משהו שהוא מעבר ל-7 באוקטובר או ל"הפיכה" המשטרית, שהם היו כמובן קטליזטור, אבל בבסיס יש תחושה מיאוס. נזכיר שהתחושה הזאת כבר הורידה ב-2021 את ביבי מהשלטון, אבל הוא איכשהוא הצליח לחזור. אמרתי פה לא פעם, עם כל החיבה לביבי(ועד השביעי אפילו הערצה) אין לו בעלות על הימין. יש את בנט, יש את ליברמן, יש דמויות אחרות. בסופו של דבר נצטרך לעשות פה ריסטארט, לא יודע אם זה יהיה בבחירות הבאות או באלה שאחריהן, אבל זה יצטרך לקרות. אגב גם אם נגיד שביבי הוא אין עוד מלבדו, ביבי הרי לא יחיה לנצח, ומה יקרה אחרי שיחזור לאבותיו? המדינה תקרוס? כל החשיבה הזאת שהקיום של המדינה תלוי בבן אדם אחד היא מעוותת, יש שיגידו אפילו פאשיסטית.
@Bianconeri טיעון הנגד שלך לזה שהאלטרנטיבה השלטונית לנתניהו ביקשה לעשות גם הכלה ומימון של חמאס מתוך אמונה שזה ימנע טרור, הוא שאי אפשר להחליף את כל מאה ועשרים הח"כים?
עבדים כמוהו זו בעצם הסכנה הכי גדולה למדינה. ככה בעצם המדינות נדפקות. אפילו החל מגרמניה הנאצית נניח. נאצים אידאולוגים היו שם מיעוט גם עמוק לתוך השלטון שלהם.
חיים רמון זה בן אדם שתמיד כיף להקשיב לו, גם אם אנחנו לא בדיוק מאותו מחנה פוליטי https://x.com/ramonhaim/status/1860087399855829488
נגמרה כבר החלוקה לימין ושמאל. היא קיימת רק בתור תעמולה, הפרד ומשול. איך אתה ממשיך לקרוא ימין לסייעני חמאס?
קטע מטורף שקראתי באבו עלי. נכון יש את התמונות מהרצועה של תורי הענק ללחם? אז מסתבר שמשפחות פשע משתלטות על התור ואחרי זה מוכרות את הלחם במחיר מופקע. זאת אומרת יש כאן תור בתוך תור כמו בובת בבושקה. וואו אני מרגיש שבשנה האחרונה עשיתי דוקטורט על הפלסטינים.