מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. VAR Member

says who?

-----
    לגבי הפסקת האש: יש כרגע יותר מידי סימני שאלה סביב זה. אמרתי את זה במשך למעלה משנה: התירוץ היחיד של ביבי לא למחוץ את אויבינו כולל את הסובבים אותם, היא שאין בבית הלבן מישהו להישען עליו. התירוץ הזה פג תוקף לכל המאוחר ב20.01. עד אז יש לו קארד בלאנש לעשות מה שנראה לו לנכון. יכול להיות שמתכננים משהו באיראן וצריך לרכז שם כוחות, יכול להיות (וזה חתיכת ווישפול ת׳ינקינג) שישראל למדה לדבר ערבית בשנה האחרונה ותתקוף למרות ההסכם ברגע שיהיה נוח לה (20.01), ויכול להיות (כנראה) שביבי סתם פחדן ולכלבלבים מימין לו אין באמת ביצים להפיל על זה את הממשלה.

הפעם אין טעם לחכות 4 שנים עד שיתחלף שוב פעם הממשל האוהד באחד שמדבר לבייס הפרו חמאסניקי. אם אחרי ה20.01 אפילו משאית סיוע אחת נכנסת לעזה, ולא מתחילים לשטח - צריך להוריד את ביבי באסלה לפני שההזדמנות העצומה הזאת תרד.

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/24
    Bitcoin ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

30 שנה אתה בארץ ועדיין לא למדת לקרוא?

k_700, Roma ו-italiano אוהבים את זה.
  3. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתכננים משהו באיראן, הסדרה לקראת פעולה באיראן….
    מרגיש לי כמו תקווה של ממלא לוטו…

הנה הפעם זה קורה…
    היה מומנט, עם הזמן הוא רק נעלם.

Bitcoin, LFC-Gerrard1 ו-אמיר ע אוהבים את זה.
  4. italiano Member

אז מה אתה מציע?להמשיך עד ביירות?

5. alexshw Member

למדתי מצוין. אתה מתייחס לאותם אנשים בדיוק שקוראים להסכם "הסכם כניעה". אתה עושה הפרדה בין מושגים אמורפיים כמו "שמאלנים" ו"ימניים" ואז גם אתה ממציא הסברים לכל "צד" בראש שלך.

בפועל כל השנים לפני הטבח וכל ה - 11 חודשים אחרי הטבח, כל התשתית וכל הצמרת חיזבאללה לא הפריעו לממשלה. הנאשם מנהל הכל לפי אינטרס אישי.
    בשורה התחתונה יש הסכם סטייל 2006, רק אחרי 13 חודשי לחימה ולא חודש אחד. עם הרבה יותר נזק כלכלי וגם כמובן קיים נזק בנפגעים.
    הממשלה הזו לא תשנה את המציאות לא בצפון ולא בדרום.

איך הנאשם ימכור את זה לנתיניו לא כזה מעניין.

Bitcoin אוהב/ת את זה.
  6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם כוונת אליי, אבל אענה בכל זאת
    מה אני מציע?
    אנחנו כבר בפנים, צריך לסיים את העבודה המקומית בלבנון עד הליטאני.
    יחד עם זאת צריך להבין שבלי פעולה צבאית באיראן, כל מה שנעשה ישחק, ולא רק ישחק אלא בהתחמשות הבאה הם יהיו טובים יותר ומסוכנים יותר.
    אם יש בנקי מטרות גם בצפון לבנון בהקשר של משגרים ומחסנים - צריך לשרוף הכל עכשיו.
    אני פסימי לגבי היכולת שלנו לפעול באיראן בלי גירוי נוסף מצידם, וגם אז אני לא בטוח שטראמפ יתן את הגב שמצפים לו.

על כן - עלינו לייצר נזק מקסימלי בלבנון כרגע, לקנות זמן ככל הניתן, ומרגע ההסדרה שתגיע (כי מתישהו היא תגיע) - להבין שיש שעון חול שהתהפך למערכה הבאה, ואנחנו במירוץ נגד הזמן.
    בהתחמשות, במודיעין, בהסרת התלות שלנו בבנות הברית וכן הלאה. זו משימה קשה ומורכבת מאוד.

7. italiano Member

הסכם סטייל 2006 זה שקר מוחלט:
    א' - אתה מגיע עם היד על העליונה אחרי חיסול כל צמרת חיזבאללה - גם הצבאית וגם ההנהגה כשנסראללה זה גולת הכותרת.
    ב' - אתה לא יודע מה פרטי ההסכם במלואו. ממה שמפורסם בתקשורת יש שינוי מהותי מ1701.

אתה הצעת להיכנע למחרת ה7 באוקטובר בטענה שגם ככה נבזבז את הזמן על סבב רגיל שלא יקרה בו כלום.
    עכשיו אחרי שחיזבאללה הובס, נסראללה והיורשים חוסלו, כמעט כל הצמרת הצבאית חוסלה וארסנל הנשק שלהם נפגע משמעותית אתה מדבר כאילו אנחנו נמצאים באותה נקודה שהיינו בה לפני שנה ויותר.
    אתה פשוט לא מסוגל להודות בטעות שלך. בדרך שלך חיזבאללה נשאר כפי שהיה עם נסראללה בנאום ניצחון.

רק מזכיר שחיזבאללה לאורך כל הדרך התנה הפסקת אש בהפסקת אש בעזה. הם גם סירבו לאורך כל הדרך לאפשר לישראל לתקוף אם לא יעמדו בתנאים בדגש על מעבר נשק מסוריה ללבנון.
    הם התקפלו כמעט בהכל.

8. italiano Member

הצבא אמר כבר לפני שהוא סיים בלבנון.

צריך להפנות את המשאבים למקום אחר. יש לנו 4 שנים חד פעמיות עם טראמפ וצריך לתת עדיפות למלחמות הקריטיות ביותר.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם למדת מצוין הייתי אומר שאני מבין את כל מי שקורא להסכם הזה הסכם כניעה בהנחה והוא מראש חתר ללחימה בלבנון, רק שאני לא מבין את אלה שרצו להיכנע בפברואר לפני כל העבודה שנעשתה כשיש להם רק מסמך נייר ביד ועכשיו רוצים לכבוש את כל לבנון כי זה מסתדר להם עם הניגוח הפוליטי.

מה שכתבתי למטה זה הנימוקים של אלה שמצדדים בהסכם, כמו שכתבתי נחכה ונראה אם זה יהיה אכן המצב, בניגוד אליך אני לא מתיימר להיות נביא או ידען בכל ולקבוע מראש מה יהיו התוצאות.

Roma אוהב/ת את זה.
  10. טל. Member

כן.

ואם לא ביירות, אז לחכות בדישדוש לטראמפ ולהפתיע בכניסה מאסיבית לבקעת הלבנון. -שטח מישורי. לתת לטנקים לדהור ולירות. עד פאתי בעל בק, כולל.

----------------------------------------------
    כדי לשרוד במרחב הפסיכופטי הזה מדינת ישראל חייבת צבא ומפקדי צבא ששים אליי קרב. חצופים. נועזים.
    שיהממו את האוייב. יוציאו אותו משווי משקל.

11. italiano Member

לא חושב שיש סיבה להיכנס עמוק לתוך הבוץ הלבנוני.
    חיזבאללה חטף מכה שלא יתאושש ממנה כנראה. להמשיך יותר עמוק לא ישנה יותר מדי את המצב הנוכחי.

עזה ואיראן קריטיות הרבה יותר. צריך להתמקד שם אם יש הסכם סביר+ בלבנון.

12. טל. Member

יש סיבה להיכנס לתוך "הבוץ הלבנוני" והיא כדי להפתיע את האוייב ולעשות את מה שאף אחד לא סבר ש-ייעשה.
    שירעד מפחד.
    מהדברים שהוא חשב עליהם וממה שהוא לא חשב עליהם.

נ-ב: טנקים מסתדרים יופי עם בוץ.

13. טל. Member

@VAR מדינת ישראל לא צריכה לחכות לטראמפ. לא מובנת לי הגישה הזאת.
    אם כבר חושבים שזה יהיה ממשל ידידותי, צריך למשוך אותו לכיוון הרצוי. ולא לחכות שהוא יבחר בכיוון הזה.

צריך להכתיב. צריך לקחת את עתידנו בידינו.
    אם הם ידידים ובני ברית אז הם יזרמו. ואם לא אז לא.
    אבל קודם כל אנחנו חייבים להכתיב את האירוע.

14. VAR Member

לא אמרתי שצריך לחכות. אני יודע אולי 5% ממה שקורה מאחורי הקלעים, לכן אני נזהר לצאת בהצהרות שאולי יוציאו אותי טמבל אחר כך.

מה שבטוח זה שהפעם אין טעם לחכות 4 שנים, ואפילו לא שנתיים ("קודם ננצח ואחר כך נספח" אמר אז ביבי). 20.01 זה הדד ליין לשינוי גישה.

15. טל. Member

לא אכפת לי לצאת טמבל כשמפתיעים אותי לטובה והאמת גם לא קונה יותר את גישת ה "אני יודע רק 5 אחוז".
    זה טיעון שמעלים כשמדברים על תוכנית אופרטיבית ספציפית. על ענייני טקטיקה. למשל.

אבל בשביל להחוות דעה על האסטרטגיה והכיוון הכללי שישראל צריכה לחתור אליו, לא צריך להיות מוזמן לקרייה לישיבת לילה.

לא קונה יותר גם את רעיונות ה "אנחנו נסוגים עכשיו כי מכינים הפתעה אוטוטו מעבר לפינה".
    -אלו סיפורי בדים.

התרחיש היזום ההתקפי המאומת היחיד שאני מכיר זה ניצול מומנטום קיים. עכשווי.

LFC-Gerrard1 ו-Bianconeri אוהבים את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 44)

1. LFC-Gerrard1
  2. הרצליה