מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. VAR Member

זה לא דיון על אסטרטגיה. אמרתי מספיק פעמים לאן אני שואף. אין לי מחלוקת איתך בנושא האסטרטגיה.

השאלה כאן היא סביב הטיימינג. האם עדיף לתקוף ב7 חזיתות כאן ועכשיו ולהסתכן באמברגו נשק למשך חודשיים (למען הסר ספק, אני לא חושב שיהיה אמברגו נשק כזה, אבל זה סיכון שצריך לקחת בחשבון) או שעדיף לחכות חודשיים כשהעננה סביב האפשרות הזאת תוסר. עד כמה גדולים הסיכויים והסיכונים אם נעשה X או אם נעשה Y - לא יודע. מה שאני יודע זה שביבי הימר על טראמפ וזכה. בעוד חודשיים אין לו תירוצים יותר להתנהל בפחדנות כפי שהתנהל עד היום.

עוד חודשיים יהיה טעם לדון באסטרטגיה ולשחרר קיטור אם נגלה שאין לנו כזו (או גרוע מכך, שהאסטרטגיה היא לחזור ל6.10.2023). כרגע זה סתם לשחק בנדמה לי כשעתיד המדינה (וגם חיים של חיילים, אזרחים, חטופים) מונח על הכף. גדול עליי.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעוד חודשיים, אם יהיה שקט בצפון, ועוד בלי לדעת מה יקרה בדרום, אנשים יתרכזו בניסיון לחזור לחיים ולהשתקם ולמעטים יהיה תיאבון להתחיל לדבר על חזרה למלחמה בצפון ועל תלונות בנוגע לתנאי הפסקת האש והשלכותיה.

3. Roma מנהלים

יש כבר אמברגו נשק מצד האמריקאים, כחלק מההסדרה אז צרפת גם תרד מהעץ שהיא עלתה ותוריד את הסנקציות.

לצד החזרה של טראמפ, לא יזיק התעוררות של המוסלמים באירופה.

4. טל. Member

רק להעמיד על דיוקם, ישראל פועלת כרגע ב 7 חזיתות, והסכם ה"קשקוש בלאבוש חזרה לשישי לאוקטובר" הזה, רק יוריד את מספר החזיתות ל-6. אין בהסכם התייחסות להתקפות איראניות ו/או אחרות מאירן עצמה ולא משאר הפרוקסים בסוריה עיראק ותימן.

נקודה שנייה ששווה לציין, מתוך 7 החזיתות הנ"ל, רק 2 הן חזיתות התקפיות "אמיתיות" עם כוונה (עד היום) ליזום שינויי של המציאות. ההסכם הזה יוריד את המספר מ-2 ל-1.

בספר שלי, (בתרחיש האופטימי שלצורך העניין נישען עליו) טראמפ=יכולת.
    -בסדר.
    אבל "יכולת ללא הזדמנות אינה שווה דבר". וזה לא אני אמרתי אלא נפוליאון בונפרטה אמר.

חיזבאללה יכול בקלות להעביר 4 שנות כהונת טראמפ, בהתעצמות מחודשת, בחסות ממשלת לבנון האימפוטנטית בחסות יוניכלו"ם והאום שמום, בשקט מופתי, מבלי לירות כדור אחד מעבר לגבול.
    יתעסק 4 שנים רק בהתעצמות התחדשות והתחמשות.

אני כופר בשאלות טיימינג ובלחכות לרגע מושלם. -אין דבר כזה בחיים האלה.
    טראמפ ללא הזדמנות לא שווה דבר. יכולת ללא הזדמנות אינה שווה דבר.
    וההזדמנות היא עכשיו.

LFC-Gerrard1 ו-Bianconeri אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

.
    מה כבר טראמפ יעשה? ילחם לצידינו?

6. טל. Member

אולי. -אם תגרור אותו לכך.

7. VAR Member

בתסריט האופטימי שלי ישראל מכוונת להפיל את המשטר באיראן. אם יש תוכנית כזו או לא - זה לא משהו שאני מצפה מביבי לחלוק איתי דרך אמצעי התקשורת מן הסתם. אם התסריט הזה מתממש, חיזבאללה לא שווה דבר וגם אין לו כל כך איך להשתקם.

האם אני חושב שהתסריט הזה יתממש? בסבירות של 99% - לא. כי כשמדובר בפוליטיקאים ישראלים בכל ימי שנות חיי התרגלתי לצפות תמיד לאופציה הכי גרועה האפשרית.

אבל מכיוון ש1% הוא לא 0%, אני מוכן לשבת בשקט עם האימפולס שלי ולחסוך מכם את מה שאני נוטה לחשוב על ההסכם הזה.

8. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם הכל, רק אוסיף - ההזדמנות עלתה אחרי התקיפה של איראן בטילים הבליסטיים. מאז שעון החול לתגובה התהפך, וככל שהזמן עובר ההזדמנות מתפוגגת.
    כבר עכשיו המומנטום פחות חזק מאוקטובר.
    בינואר? מי יזכור בכלל
    ואחרי? אולי אז כבר יהיה להם נשק אטומי ביד.

שעון החול הולך ואוזל.
    אני לא רואה את התרחיש הזה נמנע לצערי. ביידן והמערב חרצו את הגורל בנושא הזה

9. טל. Member

לא חושב שישראל יכולה להפיל את המשטר באירן.
    גם ארה"ב מודל 2024 אני לא חושב שהיא יכולה.

רק העם באירן יכול להפיל את המשטר באירן.
    צריך להבין שאירן זו מדינה בגודל של כל מערב אירופה. וזה גם לא כמו לוב או משהו כזה (מדינת ענק אבל שהכל בתוכה סתם מדבר שומם).

ישראל לבדה יכולה לפגוע בתשתיות נמלים ומתקני אנרגיה, ולגרום להתססה שתייצר אפקט דומינו שבסופו אולי המשטר באירן ייפול.
    ישראל וארה"ב ביחד יכולות אפילו לפגוע חזק. -אבל זה הכל.
    אך אם בסוף העם האירני לא יתמרד - לא ייצא מזה כלום.

ישראל לבדה לא יכולה, להבנתי, להשמיד לחלוטין את פרוייקט הגרעין האירני. רק בהתקפה ממושכת של ישראל יחד עם ארה"ב זה אפשרי.
    (וגם זה, לא בטוח שיעצור את המהלך האירני של טבעת החנק שהיא מייצרת סביב ישראל. פשוט יחזיר את השעון הגרעיני 20 שנה אחורה. אבל הם ימשיכו לייצר כתבמים ורקטות ולהעמיס אותם על משאיות).
    -------------------------------------------

ברור שלרוצץ את הראש של התמנון האיראני זה יהיה המהלך הכי איכותי. אבל אני לא הייתי משתעבד לרעיון הזה ותו לא.
    היתרונות במהלכים נגד הפרוקסים המקומיים, הוא שניתן להגיע לתוצאות גם אם אנחנו פועלים לבד.
    בלי עזרה של אף אחד (מלבד הבטחה ל-ווטו באו"ם).
    ניתן להחדיר בפרוקסים הללו פחד. לייצר אצלהם טראומה.

-לייצר מהלכים נגד אוייבים קרובים מקומיים. לגרום להם לנזק קטסטרופלי. לקחת מהם שטח. -אלו דברים איכותיים ומועילים ו'משני מציאות' שאנחנו יכולים לעשות לבדנו.

10. Cup of Tea Liverpool, UK

יזכרו בגלל שאיראן צריכה להגיש דו"ח לארגון האנרגיה הגרעינית העולמית והם כבר מתחילים לאיים בתגובה וזה לא ירד מהשולחן עד אחרי ינואר גם אם יצטרכו. גם ארה"ב על זה כי זה פוטנציאלית מאיים גם עליה.

11. LFC-Gerrard1 Member

זה לא היה מכוון אלייך.
    ואענה לך בקצרה:
    א' - גם בעזה השאלה בסוף אם זה פתח לפעולה גדולה באיראן או סוף פסוק. אתה הרי לא הולך לכבוש את כל עזה נכון? אפילו לא את רובה. אתה בסוף צריך לעשות משהו עם עזה וראש הממשלה לא מועיל בטובו להתקדם לאף כיוון בנושא הזה. אז מה זה רלוונטי?
    ב' - איזה שלטון פרו-מערבי יש בלבנון שתוקע לנו טריז? אתה צוחק עליי? כל המערב המזויין הזה תוקע לנו טריז במלחמה בעזה פי מאה ממה שתקעו לנו במלחמה בלבנון. תעשה לי טובה. את ראש הממשלה שלך ושר הביטחון שלך רוצים לעצור (שלא בצדק) בגלל עזה, לא בגלל לבנון.
    ג' - אין לי שום בעיה עם נקמה (במידה מסויימת, ורק כשהיא מגיעה עם צדק), אבל היא בפני עצמה לא פאקטור להמשיך במלחמה או לא. לא אחרי שכמעט מחקת את יכולות הטרור של החמאס.

בטח שאין מה להשוות, רק לגמרי מהכיוון ההפוך.
    חמאס היום לא מהווה סכנה כמעט לאף אחד בישראל. חיזבאללה מהווה אחושרמוטה של סכנה, לכל אחד בישראל. אם הם רוצים, מחר (או עוד חודש, נגיד) הם דופקים מטח של 250 רקטות ביום עד תל אביב ודרומה. או שולחים כטב"מ על בית ראש הממשלה למשל. חמאס לא מסוגל לעשות את זה יותר. אין לי שום רצון לכבוש את כל לבנון, פשוט כי לא צריך. מה שצריך לעשות הוא להפוך את דרום לבנון לשטח לא ראוי למחייה. ולהמשיך לפרק לחזיבאללה את הצורה בכל פעם שמישהו מהם רק מתקרב לדרום לבנון. זיהית התארגנות של חיזבאללה? מוות לכולם. גם ככה זרקו את הצפון לכלבים. אף אחד כאן כבר לא מפחד שהמלחמה תמשך כמה שצריך. אז שחיזבאללה ימשיכו לירות עלינו. אם אנחנו באמת גרענו להם כל כך הרבה מהיכולות, אז צריך לסיים את העבודה. לא להגיע לכל רקטה, זה כמובן לעולם לא יקרה. אבל חיזבאללה לא קרוב להיות חלש היום כמו שהוא צריך להיות. לא מבין איך אפשר להגיד שבעזה יש הכרח בטחוני קריטי ובצפון אין. אני מודה שאני לא מצליח להבין את קו המחשבה הזה.
    ולגבי ההסכם, ביצים שלי. ההסכם הזה הוא בדיוק אותה הקונספציה המזויינת של ביבי ומערכת הביטחון. צריך להיות תלויים באיזה מנגנון מחורבן מלא באנטישמים שתלוי שוב במצב רוח של איזה דמנטי? לא תודה. בנוסף, אני כמובן לא סומך על הצבא שיידע לזהות את כל הסכנות בלייב. יש כאן הזדמנות שצריך לנצל עד תום.

-------------------------
    ברור לי שדעתי לא ממש מעניינת אף אחד, אבל וואלה לא שכנעתם אותי.
    לא ראיתי כאן טיעון אחד טוב לדעתי למה עדיף להגיע להסדרה בצפון, ולא בדרום, מבחינה בטחונית.
    אני לגמרי נוטה לחשוב שזו לא דעה אובייקטיבית.
    וזה עוד לפני שאמרתי מילה על החטופים.

נ.ב
    בונוס על המשך לחימה בלבנון זה לתקוע למקרון הבן זונה הזה את הבגט ישר לתוך התחת

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/24
    Bitcoin אוהב/ת את זה.
  12. VAR Member

@טל. מותר לשאול מאיפה ה"להבנתי" הזה מגיע?

מצד אחד אתה שואל את עצמך למה ישראל לא עובדת על השמדת האוכלוסיה שמסביבה כאילו שמדובר במטרה ריאלית ומצד שני הפלה של המשטר באיראן זה משהו שגם מתקפה משולבת של ישראל וארה"ב לא יכולה להביא בהינתן שהעם האיראני לא משתף פעולה.

זה גורם לי קצת לפקפק בתפיסת המציאות שלך.

Lebron אוהב/ת את זה.
  13. italiano Member

אתה נותן את איום הרקטות של חיזבאללה כאילו זה לא בעיה שניתן לפתור רק בכיבוש מוחלט של לבנון.

מה נראה לך שהרקטות שנותרו להם נמצאות רק בדרום לבנון?הם יכולים לירות גם מביירות וצפון לבנון.

אז בהיעדר רצון והיתכנות אמיתית למלחמה "עד הסוף" בלבנון, מה הטעם להמשיך בעצם ולא להפנות את תשומת הלב לאיראן?

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  14. DRORIKO Member

@LFC-Gerrard1 מה זה אתה לא הולך לכבוש את כל עזה? אבל כבר כבשת אותה

15. LFC-Gerrard1 Member

אז תפוצץ גם את ביירות וצפון לבנון. לא הבנתי איפה הבעיה. אתה לא צריך שום כוחות רגליים. לגמור את כל לבנון מהאוויר אם צריך. עם קצת מזל ועזרה מצידנו, תפיל את לבנון למלחמת אזרחים. זה לגמרי לא איום שניתן לפתור רק בכיבוש כל לבנון. הורדת אותם מאיום של אלפי טילים ביום לאיום של מאות טילים ביום, מידי פעם. למה שלא תוריד אותם לאיום של נניח 10 טילים ביום, שגם הם יהיו מוגבלים בטווח? וכל זאת תוך גביית מחיר כבד ולא פרופורציונלי בכל פעם. ואם צריך לכבוש חלקים מלבנון, אז צא מעזה כבר ולך לטפל בלבנון. תמשיך לטפל בעזה בדיוק כמו שהצעתי על לבנון. תפוצץ כל דבר של חמאס מהאוויר בכל פעם שאתה מזהה. זה אני אומר למקרה ולא רוצים לסיים את הלחימה שם בינתיים.
    אין שום תסריט שבו יותר חשוב להלחם היום בעזה מאשר בלבנון. פשוט אין.

אגב, אני אסייג ואסכים שאם עוצרים הכל ועוברים להפציץ את איראן פול-און אז זה *אולי* שווה את זה.
    זה פשוט לא הולך לקרות.

Bitcoin אוהב/ת את זה.