הציבור "שופט" את נבחרי הציבור בבחירות. נבחרי הציבור "שופטים" את הפקידים (חבל שגם בזה נבחרי הציבור כושלים). ככה זה אמור לעבוד לדעתי. הגיע הזמן לתת לממשלה נבחרת לבחור את הפקידים שהם אמורים לעבוד אתם, המצב כרגע לא תקין וגם כאן מרב האחריות על הממשלה שלא מבצעת את המהלכים המתבקשים וממשיכים לתרץ את חוסר הפעולות שלהם. כבר שנתיים מדברים על היועצת המשפטית שלא נותנת לעבוד, מתקשים להדיח אותה. התירוצים שהיא תוציא את נתניהו לנבצרות כי הוא מונע להתעסק בנושא פשוט לא אמורה לעניין את הציבור שבחר בממשלה הזאת והתירוץ הזה פשוט לא מתקבל.
ואגב כמובן מי שאישר את המחטף של הרצי זאת גלי שלנו. אם זה היה בן גביר היא היתה מקרקרת בכזה טנטרום שכל הנוצות שלה היו יוצאות
מבחינתי השאלה הגדולה ביותר על הרצי הלוי / רונן בר / דדי ברנע וכו': היא האם היו בידיהם אינדיקציות כלשהן למתקפה חאמסיניקית שהיא אפילו לא כל כך נרחבת (לא רק בללילה שבין ה 6 ל- 7 לאוקטובר - אלא גם מהתקופה שהיא אף לפני הלילה הזה) והם לא העבירו את המידע הנ"ל לדרג המדיני, משיקולים כאלו ואחרים (כשהחשד החמור ביותר הוא שהקודקודים הנ"ל חששו שאם הדרג המדיני יידע על האינדיקציות הללו: הוא יינצל את ההזדמנות הזו כדי להחליש את המחאה נגד הרפורמה המשפטית). ? זו שאלת השאלות.
ביבי הוא לא "הרע" בסיפור הזה, כי זה לא מלחמת הכוכבים. הוא דמות משמעותית מאוד בכישלון שהביא את ישראל את 7 באוקטובר.
הנכונות שלך ושל דרוריקו לחשוב שיש אמת בתיאוריות הקונספירציה המופרעות האלו מטרידות מספיק. אבל בלי קשר, אולי הדרך לגלות מה קרה שם היא לבדוק ולחקור, נגיד, באמצעות ועדת חקירה ממלכתית. מעניין מי מונע את זה. מי שיודע שאין שום קונספירציה ושהוא פשוט לא ייצא טוב מזה. כ
נניח שיש קונספירציה. מי שיעמוד בראשות ועדת החקירה זה שופט, ולפי הקונספירציה הכל התחיל מהרפורמה המשפטית…
אני לא טוען לקונספירציה. -אני טוען לקונספציה. (פשוט לא רק לקונספציה שחמאס מורתע ושחמאס רוצה להיות מדינה מתוקצבת. אלא אני טוען גם בנוסף לקונספציה אחרת) במילים אחרות: אני לא טוען לכך שמישהו במערכת הביטחון רצה שה 7 באוקטובר יתרחש. אני כן טוען שאולי היתה קונספציה שלא צריך לספק לממשלה הנפשעת הזו (לתפיסתם) "גלגל הצלה". לא צריך בטעות לסייע למשהו שעלול לגרום למחאת קפלן לדעוך. ולגרום למחאה כל מוצ"ש נגד הממשלה לדעוך. תראה סביר להניח שהיו אינדיקציות. כלשהן. באמת שקשה לדמיין שלא היו שום כלום אפס אינדיקציות... -והשאלה היא האם גורמים במערכת הביטחון/המודיעין נפנפו את האינדיקציות הללו ו/או מנעו את העברת המידע לדרג המדיני - לא רק כי הם חשבו שחמאס מורתע... אלא גם כי הם חשבו שכעת זה עלול לסייע לממשלה ולפגוע במחאה נגד הרפורמה המשפטית.
מי שלא מבין את הבעיה בכך שהראש האשם ממנה את המחליפים הוא 100% מטומטם. בכל ארגון נורמלי מתחילים להחליף מלמעלה למטה.
יפה, וזה מוכיח שהשיטה שבה עובדת הקואליציה ועובדת מכונת הרעל מצליחות: זרוק מספיק חרא לאוויר העולם, תמציא מספיק בידיונות, וחלק מהם יידבקו. אי אפשר לקיים ולנהל מדינה על סמך תיאוריות קונספירציה.
אני לא אומר שקודקודי מערכת הביטחון אפשרו לחמאס לתקוף או רצו שהם יתקפו. בוודאי שלא. כמה פעמים אני יכול לפרט? אני שואל: האם בגלל שהם החזיקו בקונספציה א' (=חמאס מורתע. חמאס רוצה רק להיות מדינה ולהמשיך לקבל כסף קטארי) - זה לא הוביל אותם גם לקונספציה ב' (אין שום הצדקה להעביר אינדיקציות לדרג המדיני - שבטעות עלול לנצל אותן לרעה ולהשתמש בהן כדי לחלץ את עצמו מההפגנות השבועיות בקפלן)
יפה - דרוריקו השלמת סיבוב נוסף ועכשיו שוב ביבי הקורבן? לקחו לו? שתו לו? מינו לו רמטכ״ל? מדבריך אפשר להבין שבעצם הרצי בעצמו איפשר את ה7.10 רק כדי להכניס לביבי. מהות הביביזם - בכיינות והתקרבנות.
מה שקרה בשביעי באוקטובר עירער אותי לגמרי. איך ארגון פקקטה כמו החמאס כובש חבל ארץ שלם, רוצח 1400 איש במכה, ועוד יש לו מספיק זמן להכניס 240 חטופים לעזה. אני מניח שלא היתה כאן בגידה, ככה שהאופציה היחידה שנותרה היא שהרצי הוא רמטכל ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש גרוע. אם כך אתה צריך לשמוח על זה שהוא הולך הביתה במקום להתמרמר.
כלומר ראש ממשלה שנתן לחמאס (וחיזבאללה) לגדול למימדים כאלה שהוא יוכל לבצע מעשים כאלה לא אשם. הוא בכלל קורבן של הרצי. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח