ברו. אתה הצבא הכי חזק במזרח התיכון, אתה מעצמה גרעינית, יש לך לווינים בחלל. ועדיין מחבלים עם מצנחי רחיפה רצחו לך 1400 איש ביום. זה לחלוטין על הרצי.
אתה מעצמה גרעינית שנתנה לשתי אימפריות טרור לצמוח לה בין הרגליים כי היית זחוח ואידיוט. זו הייתה מדיניות. המדיניות הזו הובילה ל-7.10. המדיניות הזו הושרשה ע"י ראש הממשלה ומערכת הביטחון. רוסיה מעצמה גרעינית קצת יותר רצינית מאיתנו, ופקקטה שמן עם צבא שכירי חרב לא הגיע למוסקבה רק כי הוא עוד יותר נאיבי מנתניהו. זה מה שקורה שאתה מזלזל ויהיר. הרצי צריך לעוף הביתה, ונתניהו צריך לעוף הביתה. הניסיון הזה להוריד ממנו אשמה נראה בדיוק כמו השטיפת מוח שאתה תמיד אומר שלאחרים יש. הרצי אחראי על זה שהצבא לא היה מוכן להגיב, נתניהו אחראי על זה שה-7.10 בכלל היה אפשרי.
נתניהו מיצה עם ובלי קשר ל7.10. בכל מדינה נורמלית היו מחליפים 90% מחברי הכנסת וכל צמרת הביטחון. אני מרגיש שלפחות בשנה הראשונה לאחר הטבח, הייתה הבנה עמוקה גם בימין שנתניהו צריך ללכת הביתה. אני מעריך שלא מעט אנשים "חזרו" בעצמם כי הצד השני מבלף ומתעסק רק בלעיף את ביבי ולהפיל נטו את הממשלה שלא בחרו בה, בלי שום רצון אמיתי לריסטרט רציני בכל מה שהוביל לטבח כולל הפוליטיקאים(כמו בני גנץ לדוגמא שהיה רמטכ"ל ושר ביטחון לאורך תקופה ארוכה מאוד בתקופה המדוברת), כולל בכירי מערכת הביטחון וכן גם הקפלניסטים וסרבנים שנתנו לאויב את האומץ הדרוש לתקוף.
אם יתברר שהדרג הצבאי הסתיר מידע/לא שיתף מידע/אינדיקציות לתוכנית התקפת חמאס - לא שיתף את זה עם הדרג המדיני ועם ביבי, בשבועות שקדמו ל 7 לאוקטובר: האם תשנה את דעתך? ------------------------------------ -אתה עומד בראש זרוע בטחונית. מודיעינית. רמטכ''ל או ראש אמן או ראש שבכ או מוסד. -אתה גם איש שמאל. הממשלה הזו היא לא כוס התה שלך. בטח לא ביבי ובן גביר. אתה גם מתנגד לרפורמה המשפטית שמסכנת את עתיד ישראל ותומך במחאה כל מוצ''ש בקפלן. -אתה יודע שחמאס מורתע. הוא לא רוצה מלחמה. אתה יודע שחמאס רק רוצה להיות מדינה ולהכניס פועלים ולהמשיך לקבל טונות של כסף קטארי. בזה אתה דווקא מסכים עם ביבי. -פה ושם מתחילות להגיע אינדיקציות להתקפת פלישה די נרחבה של חמאס. -אתה יודע שכאמור אין סיכויי שזה יקרה. ואם כן תעביר את המידע הזה לדרג המדיני הוא סתם ישתמש בו לרעה, כדי למסמס את המחאה בקפלן, ולהסיט את הזרקור הציבורי. הטריק המדוע של ביבי: מבצע צבאי בעזה כדי להסיט את הזרקור. -אתה מחליט שהאינדיקציות האלו לא יועברו כרגע לדרג המדיני. -6 וחצי בבוקר. השביעי לאוקטובר מגיע. ------------------------------------- אני יודע שזה הפחד הכי גדול שלכם. אם הייתי במקומכם גם אני הייתי משקשק.
בהחלט כן. אז יאללה, ראיות? ולא, לא משנה כמה תנסה לקרוא לתיאוריה הזו "קונספציה", היא עדיין קונספירציה.
פחד שלכם? מי זה שלכם? את מי בדיוק אתה חושב שאני מייצג? ממה בכלל אמורים לפחד? אם מישהו בצבא עשה משהו אסור אז שיעוף קיבינימט אני לא מבין מה אתה רוצה. גם אם התסריט המאוד מוזר שלך שהגיע מהדמיון שלך (?) נכון, מה זה שייך לכל מה שאמרתי על האחריות של נתניהו להתעצמות חמאס וחיזבאללה? זה לא שייך לא להתעצמות של חמאס ולא של חיזבאללה, שנעשו בידיעת ועידוד נתניהו.
אני לא בטוח שאירוע נקודתי, מחורבן ככל שיהיה, מתמצת את יכולתו של אדם. ובכל מקרה, להפיל את הכל על הלוי זה כמו לומר שהבעיה של יונייטד בעשור האחרון זה המנג'רים שלה. לא. המנג'רים היו הסימפטום, אבל הבעיה היתה האנשים שהיו מעל המנג'רים, שמינו אותם, שלא ידעו איך לנהל את מועדון הכדורגל, לבצע שינויים ולהתוות דרך מקצועית.
אמרת יונייטד? אוקי, אז בוא אני אתן לך דוגמא אחרת. אני בונה עכשיו את קבוצת החלומות של יונייטד. עם בקאהם וקנטונה ורונאלדו ורוי קין וכל הענקים. אני מביא מאמן שיאמן אותם. המאמן הזה מפסיד להפועל טובה זנגריה. את מי תפטר? אותי או את המאמן?
אני אפטר את המאמן. אבל אם שנים-שלושה מאמנים לא יצליחו עם הקבוצה הזו, הרי שיהיה מקום להביט מעליהם על האיש שבנה את "קבוצת החלומות", שהיא כנראה לא כל כך חלומית (כי סתם להביא שמות גדולים זה לא בהכרח דבר נכון או חכם). הנקודה שלי היתה ונותרה: להחליט לחפש אשמים ולהיעצר ברמה של הרמטכ"ל במקום להביט גבוה יותר, זו איוולת.
היו כאלה ששאלו איך זה שאסד לא התערב במלחמה עם החיזבאללה. היום קיבלנו את התשובה. צבא סוריה זה הדבר הכי מגוחך בעולם. המורדים אפילו לא מזיעים בשביל לכבוש את חאלב. כמה הכיבוש הזה קליל? שיש סרטונים שלהם עוצרים לאכול שווארמה באמצע הרחוב!
@LFC-Gerrard1 אתה לא צריך להתרגז. ולא להיכנס למגננה ולא להתקפה. זה פשוט תרגיל מחשבתי. אדם נבון יודע להעריך איתגור של הנרטיבים שלו. התרחיש שהעלתי הוא השתלשלות אירועים סבירה. בטח באחת מבין זרועות הביטחון הרבות והשונות. גם תראה, אין יותר מידי אופציות. לסיפור הזה. יש כמה הסתעפויות ראשיות, שיכול להיות שאחריהן יש תתי הסתעפויות נוספות, אבל הן על אותו ענף. אין דילוג מענף לענף. *או שחמאס הפך לארגון ביון ברמה עולמית של מידור מידע, ואשכרה לא הסגיר שום בדל של מידע ואינדיקציה למערכת הביטחון הישראלית שהוא אכן מתכנן מתקפת פתע ופלישה. *או שכן היו אינדיקציות ומידע שמצביע על תוכנית הפלישה הזו שלו. שכן נקלטו במערכת הביטחונית והמודיעין של צהל שבכ ומוסד. -ואז, או שמערכת הביטחון מסרה את כל המידע והאינדיקציות הללו לדרג המדיני (אינדיקציות שסותרות את הקונספציה הכללית ששררה הן בדרג המדיני-פוליטי והן בדרג הבטחוני-מקצועי, שחמאס מורתע ולא מעוניין בלחימה), -או שהדרג הצבאי/המודיעיני לא העביר את כל האינדיקציות ורסיסי המידע הזה שהתקבלו אצלו שמצביעים על אכן תכנון פלישה של חמאס. הם פשוט לא העבירו את המידע שהתקבל לדרג המדיני. משיקולים כאלו ואחרים. ---------------------------------- אני פשוט מציע לך לשאול את עצמך איך כל אחד מהרשימה הסגורה של שלושת התרחישים האפשריים הללו מתיישב עם הנרטיב שאתה מחזיק בו. איפה עוברים גבולות הגזרה והקווים האדומים של הנרטיב? ביחס למציאות?
או שיש תרחיש אחר שמורכב מהלחמה של מצבים: - דרגי הביניים התריעו. - הקצונה הבכירה יחד עם הדרג המדיני שהו יחד בביצת הקונספציה ולא הסכימו להקשיב לדרגי הביניים - הקצונה הבכירה כן העבירה מידע והציפה איומים - אך לא קונקרטיים על ה7.10 - הקצונה הבכירה, והדרג המדיני - כתוצר הקונספציה - חטאו את חטא ההיבריס הגדול. זלזלו בחמאס, חשבו שגם אם יש אינדיקציה - איננו מסוגל ולכן אין האיום אמיתי. עכשיו כשההיבריס והקונספציה כלכך עמוקים - כך הנפילה יותר חמורה. אולי צריך להוסיף עד איקרוס לרשימת הקריאה בבה״ד 1
בכל הקשור למודיעין דרג ביניים מעביר מידע רק לדרג בכיר, ורק דרג בכיר מעביר את המידע לדרג המדיני. זו לא רק היררכיה. זה עניין לוגי. דרג הביניים, לא בא במגע עם דרג מדיני. רוצה לומר: יכול להיות (וכנראה די וודאי) שגם הקצונה הבכירה וגם הדרג המדיני אכן היו שבויים בקונספציה. אבל לא יכול להיות שדרג מדיני סרב להקשיב לדרג ביניים. כי הוא בכלל לא בא איתו במגע.
אגב אני חייב לציין שמדרג צבאי מודיעיני מצופה לא ליפול לקונספציות. ליטרלי. מצופה מהם. צריך להבין -הם מאומנים לשם כך. הכשירו אותם לשם כך. בגלל שהם אנשי מקצוע ובגלל שבתוך מנגנוני הארגון עצמו יש גופי בקרה פנימיים, הציפיות מהם גבוהות יותר מאשר הדרג המדיני שהוא לא מקצועי ולא עבר הכשרה. וקל לו ליפול יותר לתוך קונספציות והיבריס ושכנוע עצמי.
נו איזה ראיות היצור הזה יתן לך? יש כבר מזמן ראיות לבדיוק 180 מעלות הפוך ממה שהוא קורא בעדנה קרנבל או בטלגרם של הילדז במיאמי שכנראה בלחץ שאבא שלו הולך לקבל סטירה ממישהו אחר. אבל מה למציאות ולאנשים האלה.