אנשים יתנגדו לביבי ובן גביר גם אם הם יגידו שכדאי לשתות מים וכוח המשיכה פועל כלפי מטה. אין שום פתרון מלבד ריקון הרצועה. אין. וגם לא יהיה. ולהבדיל מהרבה זירות אחרות, דווקא כאן רצה הגורל - ויש אחלה שטח ריק (ובר מחיה) צמוד לרצועה, וקוראים לו צפון סיני.
צר לי לספר לכם, זה לחץ אמריקאי שאחראי להחלטה. רוצים להגדיל את התלות שלנו וכמובן אינטרסים כלכליים שהם ימשיכו לייצר (תעסוקה) ואנחנו נקנה. ישראל צריכה לייצר לעצמה את כל מה שהיא יכולה גם אם זה מתנגד עם האינטרס האמריקאי. אבל זה תהליך שמתרחש כבר שנים, לא יודע למה זה קפץ שוב פתאום לשיח.
כי ישראל הכריזה שהיא רוצה להגדיל את העצמאות החימושית בעקבות המשחקים של האמריקאים במהלך המלחמה(ושל עוד מדינות) זאת הסיבה למשל שאלביט הגדילה את קוי היצור שלה. אז לא יכול להיות שמצד אחד אתה עושה סימנים של הגדלת העצמאות החימושית ואז פתאום דופק קונטרה לצד השני
לפי תוצאות הבחירות ברוב מדינות אירופה נראה לי שיש הודאה בטעות של לאפשר למוסלמים להתנחל לך ברחובות. אפילו קנדה, שכן הראתה נכונות מסוימת, היא דלת שכנראה תיסגר גם בקרוב כי המועמד של המפלגה השמרנית מוביל על טרודו בפער ענק.
???? ???? ????: ?? ????????? ????? ????? ???? - ????? ??? - ????? ???? כאן נשאלת שאלה מוסרית, וזה תקף גם לגבי חיזבאללה וגם לגבי חמאס. אם האוייב שלי מתכנן לכבוש לי חבל ארץ שלם ולהרוג את כל יושביו למה אני לא יכול לעשות לו את אותו הדבר?
נכון, אני לא ארגון טרור, אני לא אתנכל למישהו שלא עשה לי שום דבר, אבל מה עם מי שכן? למה אני צריך להיות יותר עדין מהאוייב שלי? למה מה שהוא יכול לעשות לי אני לא יכול לעשות לו?
שאלה שמאד מסקרנת אותי ואולי פה אמצא את התשובה כי בועדת חקירה אני לא אמצא כי היא פשוט לא קמה. בימים שאחרי השביעי באוקטובר הדיבור היה שהשביעי קרה בגלל שהזנחנו את מודיעין השטח והסתמכנו באופן אבסולוטי על מודיעין טכנולוגי. אבל אז ראינו את ההצלחות בלבנון למרות שגם שם הסתמכנו על מודיעין טכנולוגי. אז יכול להיות שהבעיה בעזה לא היתה שהזנחנו את מודיעין השטח אלא שהזנחנו את המודיעין בכלל? שאולי היינו כל כך משוכנעים שסינוואר מורתע שהפכנו את עזה לזירה שהיא על גבול זירת שלום?
https://www.ynet.co.il/news/article/hyug002c7je#autoplay המצרים מנסים להביא הסכם בדיוק כמו בלבנון, כלומר שישראל תחזיק ברצועה 60 יום ואז תתחפף משם. על הדרך היא גם צריכה לוותר על מעבר רפיח. בלי קשר לאם החמאס יקבל את זה או לא ישראל צריכה לסרב בתוקף ולשלוח את המצרים לזיין את הגמלים שלהם.
אינני איש מוסד. אבל אני בטוח ב100 אחוז שבלבנון היה הרבה מאוד מודיעין שטח. המון. המודיעין בלבנון ממש ממש לא היה רק טכנולוגי. חוץ מזה שהמוסד מעורב בלבנון, ובעזה לא(לפי הבנתי, אולי אני טועה)
איך אתה מסביר את זה שהשב״כ שכשל בעבודת המודיעין עושה עבודה נהדרת באיו״ש(וגם בעזה של אחרי השביעי באוקטובר)
בקלות רבה מאוד. כל לוחם שגויס אחרי חומת מגן יספר לך על מיפוי בתים באיוש(אף פעם לא ראית איזה משהו של שוברים שתיקה?). השליטה בשטח של השב״כ ואמ״ן באיו״ש היא חסרת תקדים. לישראל יש מיפוי של כמעט כל בית ברמת החדרים, החלונות, כיווני החלונות, חשמל, תשתיות ועוד.השבכ לא רק מפעיל סוכנים באיוש אלא פועל שם בעצמו. הולך ומסתובב באיוש כאילו זה כפר סבא. אין שום השוואה בין עזה לאיוש. מבצעים בתוך עזה היו לפני ה7.10 הרבה יותר חשאיים ומסוכנים. באיוש היו פעילויות ומסתערבים כל הזמן. זה בדיוק הביקורת על עזה - הפכנו לעיוורים שמסתמכים על האזנות ואמצעים טכנולוגיים. זה הפוך 180 מאיוש.
https://rotter.net/forum/scoops1/880212.shtml לא יודע מי זה ה״גורם המדיני״ הזה אבל אם מדובר בישראל כץ אז במקום שיפנה למטה לצבא שיפנה למעלה לראש הממשלה וידרוש ממנו לפתוח בחומת מגן בצפון השומרון. הצבא עושה את מה שמטילים עליו שזה פעילות מוגבלת של מבצעים ממוקדים.