אני זוכר שהיו הרבה שנים שאמרו שטוב שאנחנו משמרים את חמאס בשלטון כי ככה "יש לנו כתובת" לכל הפסקת אש או מלחמה. יודעים על ההנהגה שם מי עושה מה, את מי צריך לחסל וכו'. כשהם יהיו "ארגונים סוררים" יהיה יותר קשה לחסל אותם. בסוף באמת ידענו לחסל את סינוואר דף כל המג"דים מחטים וכל זה. כנ"ל גם בחיזבאללה. מרגיש שבמקרה של החו"טים אנחנו די בבעיה. ארגון מסכן שלא יודע לירות מטחי טילים אבל מספיק כל לילה שישחרר טיל אחד כדי לתסכל כאן חצי מדינה. אנחנו תוקפים אין ספק אבל כנראה שקשה לנו לנטל טיל אחד שכל פעם נורה ממקום אחר. (את המקום שממנו הוא יוצא לא כשהוא כבר בדרך אלינו) אגב, למה בעצם אנחנו כל פעם צריכים להוציא 25 מטוסי קרב למתקפה ולא יורים בעצמינו טילים בליסטים? הרי מן הסתם יש את זה לישראל ואני בטוח שהעלות של טילים כאלה זול מלהוציא תקיפה בכזה מרחק ועם כל כך הרבה טייסים במקביל.
ממליץ לך לקרוא את הדיון בין דניאל בחמט לתמיר מורג. דניאל מסביר שם היטב למה חיל טילים יהיה דבר יקר יותר מחיל אוויר https://x.com/Tamir114/status/1870854502988890427
זה שסבתא שלך הלשינה על יהודים אחרים בשואה ושימשה כבור לזרע לכל חייל אס אס לא משליך על שאר ניצולי השואה, תתמודד.
ובתקופת הממשלה הקודמת היית פשוט מוותר על כל הטקסט הזה ומאשים את בנט ולפיד. תודה ביבי שהחזרת לנו את הביטחון.
ביבי ביבי ביבי ביבי ביבי. למה לא ירדת מהארץ אחרי שבנט הפך לרה"מ כמו שהבטחת בתקופה שהוא היה בבית היהודי, כי זה התאים לתפיסה הדתית הרל"בית שלך או כי הבנת שאתה לא כזה מבוקש ברחבי הגלובוס?
הטיל יותר יקר בהכרח וגם אם לא אין לך מאגר בלתי נגמר. לבזבז טיל בליסטי על הארגון קקמייקה הזה? אני חושב שהמיקוד כרגע הוא במידע המודיעיני. המוסד פועל שם חזק עכשיו. ינסו לחסל כמה בכירים שם כדי להרגיע את האהבלים האלה. בסוף הם לא המטרה אז לא צריך להשתגע יותר מדי. לא אתפלא אם זה איראן שעומדת מאחורי זה כדי להסית את המבט שלנו מטהרן לתימנים.
לא זוכר אם הבטחתי דבר כזה, אבל אם כן, הרי שזה מסיבות פשוטות: בנט שראיתי כראש ממשלה היה הרבה יותר טוב והגיוני מנתניהו כראש ממשלה. לא מורכב. רק חמורים כמו הביביסטים לא טורחים להביט במציאות ולשנות את דעתם בהתאם. ולגבי "ביבי ביבי ביבי", לאלו שהאשימו את הממשלה הקודמת - כלומר, את ראשיה - בכל מה שקרה כאן בתקופתה, כולל הטרור, אין שום זכות להתלונן עכשיו כשאנשים מגיבים לטרור ולרצח בישראל באמצעות סימון ראש הממשלה כאשם.
הבטחת, במקרה אני זוכר את זה כי זה קרה בתקופה שבה אני לצערי הצבעתי לבנט, כן shit happens. אבל בקיצור מה שאתה אומר זה שאתה חמור שיבחר גם בטוסטר או יותר גרוע בנט/ליברמן אם יבטיחו לו שזה יזיז את נתניהו מראשות הממשלה ומבחינתך זה כל כך מספק עד כדי כך שאתה תראה את המציאות במשקפיים ורודות מרוב שזה יהיה מספק, שום חזון שום אידאולוגיה, רק לא ביבי. בזה אתם נאחזים אחרי שכל תפיסת העולם המגוחכות של שטחים תמורת שלום, מדינה פלסטינית, התנתקות, מסירת הגולן לאסד, הבריחה מלבנון ושאר הקשקושים שמכרתם לנו כל השנים התבררו כפנטזיות משיחיות מסוכנות של אנשים חסרי ידע במזרח התיכון וגיאוגרפיה בסיסית. ותשמור את הקאצ'פרייז של "בתקופת הממשלה הקודמת" למקרים שבאמת יהיה על מה לדון, הפיגוע היום הוא באחריות מלאה של השב"כ שמשום מה העריך את המסוכנות של הסייען שרצח את הקשישה כפחותה מזו של ארי רוזנפלד.
@Nigel de Jong תירוצים על אשמה של מישהו אפשר למצוא למכביר על כל פיגוע ואירוע ביטחוני. בפועל יש לנו ממשלה שרקדה על הדם בתקופת הממשלה הקודמת והבטיחה ביטחון, ולא מצליחה. בנוגע לאלטרנטיבה לביבי, בהחלט - אין לי בעיה לומר שאני רואה בו סכנה גדולה וגורל מזיק מאוד למדינה, לדמוקרטיה, למערכות שלה ולעתידה, ושאני מוכן להתפשר ברמה האידיאולוגית כדי להחליף אותו. לא על בן גביר או סמוטריץ', חלילה, אבל עם בנט וליברמן אני יכול לחיות. כאילו בוא, זה לא שלפיד או גנץ הם כוס התה האידיאולוגי שלי. אלו החיים.
מעניין, כשבן גביר הופיע בכל זירת פיגוע והאשים את הממשלה ושר הבט"פ, לא זכור לי שהאשמת את השב"כ בפיגועים. מעניין מה היה קורה עם על כל פיגוע בתקןפת הממשלה הזאת היה מגיע ח"כ מהאופוזיציה לזירה לתקוף אותו. פתאום המנגינה הייתה שונה. זה לא בקטע של לעקוץ, סתם לשים לך מראה. גם אתה, כמו כל אחד מאיתנו, סלקטיבי פוליטית.
יש פיגועים שהממשלה אשמה בהם, יש פיגועים שהם באחריות המשטרה, יש באחריות השב"כ ויש באחריות מערכת המשפט, כל מקרה לגופו. במקרה של אתמול מדובר בסייען של השב"כ שהוכנס לפה על-ידם ל"שיקום" או הסתרה ומתחת לאף שלהם רצח קשישה, למי אני אבוא בטענות לקשישה ז"ל שהייתה צריכה ללכת לרופא? ויש הפגנה מתמשכת של האופוזיציה נגד הממשלה על כל נוד שקורה או לא קורה במדינה כבר בערך 5-6 שנים אם לא שמת לב.