אני לא צריך להפיץ כלום. יודעים את האמת ממקור ראשון. חוץ מזה שזה לא מעניין אותי. תיבון רשאי לעשות מה שבא לו. הוא לא היה בתפקיד.
Telegram: Contact @amitsegal ובנושא אחר כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה. יש בישראל אנשים שניצלו את החטופים למטרות פוליטיות ציניות - והם לא חברי ממשלה/קואליציה. ואיזה מסכנים החטופים והמשפחות שעשו עליהם סיבוב.
שמע, אני מסכים שלחץ על מדינת ישראל במו"מ על חטופים הוא לא הדבר הכי פרודוקטיבי לעשות. מצד שני, לאזרחי המדינה אין ממש כתובת אחרת חוץ מהממשלה. על מי הם יפעילו לחץ, על סינוואר והנייה? למה הם חייבים להם משהו?
ואולי עולה השאלה הקטנה: למה אנשים כל כך לא מאמינים בכוונותיה הטובות של הממשלה? מה בדיוק בהתנהלות המופלאה והיפהפייה שלה - גם כלפי חטופים ומשפחות חטופים, גם כלפי משפחות שכולות - גורם לכך שאנשים מסתכלים על ראש הממשלה והשרים האלה וסבורים שאם הם ישתקו ולא יפעילו לחץ, זה לא ייגמר בטוב עבור החטופים? מוזר, ממש מוזר.
על הקהילה הבינלאומית. על האפסים שלחצו עלינו להכניס "סיוע הומניטרי" באמצע מלחמה לאויב. או לכל הפחות לא לתת כוח לחמאס, כמו שבחרו משפחות אחרות וחטפו מאותה כת מפורסמת.
העסקה הראשונה לדוגמא. החמאס התחנן לעסקה והתנאים היו מצוינים - אז הלכו עליה. הכל התחיל להתדרדר ברגע שהתחילו הקשקושים של כת רלב, בכל מחיר וכל השיט הזה. החמאס הבין שיש לו קצה חוט שיכול להיאחז בו בתקווה שהמצב הפנימי בישראל יביא לסיום המלחמה ולהישרדות שלהם ככוח השולט בעזה. אז איזה אינטרס יש להם לחתור לעסקה שלא כוללת הפסקת המלחמה ונסיגה של צה"ל? ולך אכפת מהחטופים?זה כמעט מצחיק כמו הרגע ההוא ששיחקת אותה שאכפת לך מחיילי צה"ל.
אגב, חשוב לציין שבלינקן לא אמר שהלחץ הפנימי בישראל על הממשלה מנע או הקשה על שחרור חטופים - בניגוד למה שיש כאלה שגורמים להבין.
למשפחות היו רק שתי אופציות. לשבת בשקט בלתי אפשרי. לתמוך בממשלת בגידה? לא מתקבל על הדעת. אז שתי האופציות הן צו 9 או חבירה לקפלניסטים. בשביל לחץ על אירגונים בינלאומיים צריך כסף. הכסף אצל הקפלניסטים.
אני לא מדבר על האזרח הקטן. אני מדבר בעיקר על המשפחות, חברי אופוזיציה, נשיא המדינה שלנו וכל מיני ארגונים בעלי השפעה. גם על הממשלה יש להפעיל לחץ ולא לשתוק, אבל בדרכים קצת יותר חכמות ולא באופן שמשחק לידיים של חמאס. זאת דעתי בכל אופן. אני משתדל לא לשפוט את המשפחות כי אני לא יודע איך הייתי פועל במצב שלהם. יכול להיות שהייתי גם יותר גרוע מאמא צנגאוקר.