כן. זו בהחלט זכותך לומר את זה וזו גם זכותך לקרוא למי שעושה ההפך "פרוגרסיב". וזו גם זכותי לומר שאתה מדבר שטויות וחי בפנטזיות.
https://www.ynet.co.il/news/article/yokra14215946 זה פשוט לא להאמין. האפס הזה כ״ץ מוכן להחריב את כל הצבא רק כדי ״לתקוע״ להרצי בשליחות הבוס. מיום ליום אני מרגיש שהממשלה הזאת צריכה ללכת, היא לא משרתת את הציבור אלא איש אחד.
חשיפה: קצינים באמ"ן פנו לח"כ מהליכוד בנוגע למעורבות "גורם זר" ב-7/10 לך תדע אם מדובר שם על מצריים. או על ארה"ב... (אני כבר מתעלם מהסוגיה כפי שמתוארת בכתבה - שצה"ל בתוך עצמו מצנזר וחוסם הגעה של מידע ותחקירים לדרג המדיני. -זה נהיה סטנדרט. ברור כשמש. לי לפחות. הכוונה מאחורי כך ברורה מאוד והרקע הפוליטי מאחוריה ברורה מאוד. אגב גם אם היום היתה פה ממשלת שמאל - לדעתי הצבא לא היה מעביר להם את המידע. המידע הזה היה נחסם... כדי שבטעות בדרג המדיני לא "יצאו לדרך חדשה") העניין היחיד שמעניין אותי כאמור הוא מי הגורם הזר הזה... לך תדע.
מצרים. מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ | עמוד 34 | Asoccer.co.il - לאנשים שאוהבים כדורגל משהו שכתבתי לפני שנה וחודשיים. טעיתי בהערכות. סינוואר לא ברח למצרים ומצרים לא הכניסה חיילים לעזה(לפחות בינתיים) אבל כן קלטתי שמשהו פה מריח לא טוב. לאט לאט התמונה מתחילה להתבהר. מסתבר שחמאס הוא לא פרוקסי של איראן, הוא פרוקסי של מצרים
@DRORIKO מצריים היא החשוד המיידי. בוודאי. מבחינה טכנית, ההתכוננות של חמאס ל7 באוקטובר ולתגובה הישראלית הצפוייה אחריו - היתה חייבת לעבור דרך אדמת סיני. באופן מאסיבי. קשה להאמין שהאחיזה של השלטון המצרי במה שקורה בשטחה: כל כך קלושה וקלולסית. גם העובדה שחמאס והאחים המוסלמים - בגדה הם מתחזקים ובסוריה מתחזקים, והמקום היחיד שהם לא מתחזקים בו - זה במצריים - ששם היו אמורים להתחזק ולהתעצם הכי הרבה בעקבות ה 7 לאוקטובר: רק עוד יותר מחשידה. גם טורקיה ובמיוחד קטאר - חשודות גדולות. השאלה הגדולה היא האם רק ידעו שחמאס הולך לפלוש לישראל במתקפת פתע, או גם סייעו בפועל להתכוננות ולמימוש הפלישה. לפני הביצוע. אני כאמור מקווה שמדובר רק באחת מאלו, ולא ביותר מכך...
הסיכון למצרים הוא גדול מדי, אני לא חושב שיש לאף מדינה מלבד איראן(טורקיה על הנייר) יכולת לחמש ולהנחות את חמאס כפי שקרה ב7.10. כל מי שעשה אי פעם מבצע בסיני יודע כמה מדובר בצבא גמור , החיילים בגבול הם מזייני עיזים וחמורים, שאפשר לקנות את נאמנותם בפיתה עם זעתר. הקשר בניהם והשלטון המצרי הוא קלוש מאוד. אני מניח שאולי הגיעו דיווחים למצרים אבל כנראה שהם לא התעמקו, ובעיקר בשטח שולמו דמי שתיקה יפים. הזרמת כספים ואמצעים בטוח היתה מבחוץ. שליטה בארועים כנראה שפחות. אגב גם כנראה שאין ספק וקיבלו עזרה מודיעינית משמעותית מבחוץ, פה לדעתי כבר הוכיחו שמדובר בפרסים הנבלות. במבחן הזמן, אין ספק שסינוואר(כנראה למזלנו, מצחיק להגיד למזלנו על ה7.10) פעל מוקדם מדי ממה שהאיראנים רצו. אפילו עם אימפוטנטיות האמריקאים הציר שלהם ספג מכה אנושה מאוד.
@Bianconeri 1.צודק, אולי הגזמתי מדי עם "פרוקסי של מצרים" 2.זה לא מדוייק שלחיילים על הגבול אין קשר למצרים. לפי מה שמדווחים ההברחות היו בידיעת המשטר והבן של א סיסי גם עשה על זה קופה יפה. 3.הריגול הפרסי זה עוד משהו שצריך להקים עליו ועדת חקירה. שימו לב שמתחילים לעצור מרגלים רק בשנה האחרונה. איפה זה היה לפני השביעי באוקטובר?
יוסף וחמזה אל זיאדה מרהט נרצחו בשבי החמאס. יוסף עבד 17 שנה ברפת של קיבוץ חולית ונחשב בקיבוץ כבן משפחה לכל דבר. בשבת השחורה הוא ובנו חמזה עבדו ברפת הקיבוץ ונחטפו ממנה לעזה. גופותיהם נמצאו במנהרה תת קרקעית. יהי זכרם ברוך
איזה סיכון יש למצריים? -שום סיכון. אם אתה מדבר על סיכונים בענייני פנים, אז בדיוק להפך. -הסיכון הוא אם דבר כזה קורה בעזה ותופס אותם בהפתעה. ואז גל התנופה של חמאס ממשיך לקרובים שלהם מעבר לגבול: האחים המוסלמים. בתוך מצריים. אם הם יודעים על מתקפת חמאס מראש, ומסוגלים לנווט את האירוע, ו-לתחום אותו (delimit) זה התרחיש הכי אידאלי. מבחינתם. ואם אתה מדבר על סיכון יחסי החוץ של מצריים - אין שום סיכון בעולם. ישראל לא יכולה להביא יותר מעדות של מישהו שמצריים ידעה מראש על ה 7 לאוקטובר ואז המצרים פשוט יכחישו. וזה יהיה מילה מול מילה. איזה מדינה במערב רוצה בכלל לחשוב שיש למצרים יד ורגל בהתקפת חמאס? יותר מזה, אפילו אם בנס ישראל תוציא לאור ראיית זהב שמפלילה את המצרים בכך שידעו/עזרו מראש למתקפת הפתע של חמאס: -העולם המערבי ישתוק ויבליג על כך. מה כבר הם יעשו למצריים? -כל נשק שמצריים לא תקנה מארה"ב, היא תלך ותקנה מרוסיה. -כל פרוייקט תשתיות לאומיות שהנהגת מצריים לא תיתן ליזמים מהמערב - היא תיתן ליזמים סינים. גם אם ישראל תביא ראיית זהב למעורבות מצריים ב 7 לאוקטובר, העולם המערבי ישתוק ויעצום את העיניים ויסיר את מבטו הצידה... כל העולם המערבי... כולל ארה"ב. מצריים זה מכרה זהב בשבילהם.
מצרים היא לא מכרה זהב למערב. מילא היית מדבר על טורקיה, מדינה משמעותית בהרבה בהיבטי המסחר וגם הבטחון. מצרים לא ניווטה כלום, אין לה יכולות כאלה. במקסימום האיראניים/חמאס שילמו דמי שתיקה והם לקחו תכסף. זה לא כזה מעניין. אגב ההתנערות של המצרים מהעזתיים די תומכת במה שאני טוען. @DRORIKO , ראיתי בעיניים שלי לפני שנים, מזייני חמורים. אלו שבגבולות הישראליים זה אפילו לא המיץ של הזבל. זה דרגה מתחת. אומר לך שמספיקה פיתה עם זעתר לקנות את אמונם. עם המיליארדים שהיו לחמאס זה בטוח לא בעיה. להבריח דברים דרך מצרים זה בטוח היה להם קל מאוד, זה יכל לקרות בלי ידיעה משמעותית של א-סיסי. יותר מעניין לשאול מה ידעו הבדואים בסיני שכל הישראלים מכלכלים. כך או אחרת - מצרים איננה מעניינת בסוגיה שלנו. מה שמעניין כרגע זו סוגיית הפנים שלנו. אלא אם טראמפ יסכים להוריד את ראש הנחש.
עוד שני מתנחלים נהרגו בעזה. בזמן שהתל אביבים יוצאים לקפלן ״להאבק על דמותה של המדינה״ המתנחלים אשכרה מגינים עליה.