טעיתי. כל ההתלהמות של ביבי על ארבל יהוד נראתה לי מוזרה, הייתי בטוח שהוא עושה טריק לחמאס, בסוף הסתבר שהטריק היה לנו. הוא ידע שהתמונות של העזתים חוזרים לצפון יתפסו רע בציבור* אז הוא ניסה לשווק את זה כאילו היה פה הישג ישראלי. *מצד שני גם הציבור לא יכול לבוא בטענות כשהוא רואה את התמונות האלה. הוא הרי תמך בעסקה, הוא היה אמור לדעת שנשלם מחיר על החטופים. אין מתנות חינם.
אני חושב שהתמונות מהשחרורים האחרונים, עושות לציבור יותר זעם ובחילה מאשר החזרה של העזתים צפונה. בהקשר הזה, לפחות ברשת, אין איזה מגמת היפוך. אתה רואה את אותן גישות: 1. מי שהיה בעד העסקה נחרד ונגעל מהתמונות אבל אומר שזה שווה את זה 2. מי שהיה נגד העסקה, נחרד ונגעל מהתמונות ואומר שהנה למה זה לא שווה את זה עולם כמנהגו נוהג, גם פה אצלנו
ושלא תבין אחי אני לגמרי בעד העסקה. זאת הסיבה שאמרתי שאני לא מתרגש מחזרת העזתים לצפון, כי כל עוד הממשלה לא רוצה לכבוש את עזה אז זה לא באמת משנה אם יהיו יותר עזתים בצפון או במרכז. עזה היא כרגע בריכה סגורה, לפחות כל עוד ביבי לא ימסור גם את ציר פילדלפי. במקרה כזה סמוטריץ׳ צריך לסכל את זה באיום בהפלת הממשלה.
הסיפור פה זה לא הפרות (שגם לא ברור מהן, הרי מישהו לא העז לחשוף את כל ההסכם), אלא ראש ממשלה עלוב ופחדן שבשביל לשמור על כסא דאג לא להביא חלופה לחמאס וכעת משמיד את כל הישגי המלחמה, בנוסף לאלו שמלכתחילה נזרקו לפח עבור אותה מטרה. כבר אין איך לתקן את זה.
אף אחד לא מפריע לך נשמה, יש ממשלה והיא החליטה שלא. במקרה זו גם הממשלה שאתה רוצה. אתה יכול לנקות את עזה? תנקה. אל תבלבל במוח שאתה לא יכול. השלטון שלך. בכיינות על בגצ מיותרת.
על התשובה לשאלה הזאת היו צריכים לחשוב לפני 16 חודשים כשקבעו שמטרת המלחמה היא להשמיד את חמאס. או שקיימת ישות כזאת או שקבעו מטרה מזויפת עליה נשלחו והופקרו מאות אל מותם. בצה״ל כבר מעל שנה מתחננים לקבוע את היום שאחרי. השאלה הזאת בכלל לא רלוונטית כשהדרג המדיני ברח ממנה במודע.
מלכהתחילה מטרות המלחמה סתרו אחת את השנייה. המטרה האמיתית הייתה הכסא. כפי שרשמתי כל החודשים האלה חבל מאוד שיש הרבה אנשים שמוכנים למות עבור הכסא והגלידות במקום להעיף את מי שיושב על הכסא.
זה מאוד קל להגיד בכיינות כשאתה הביריון ומנהל בית הספר נותן לך גב. השלטון לא שלי, אפילו לא קרוב. אפילו נשיא לעליון גילינו לאחרונה שאין לנו מנדט למנות.
מנהל בית הספר הוא מי, בית המשפט העליון? נשיא ארה״ב? ״אפילו״ נשיא לעליון זה לא ממש ״אפילו״, זו רשות חשובה במדינת ישראל. אבל כאמור, אם אתה רוצים לשנות את זה, אז תשנו. יהיו השלכות לזה, כמו לכל דבר, אבל ממתי עם ישראל מפחד מדרך ארוכה? או שתעשו את זה בצורה חכמה, ואז זה יקרה. זה לא שהתל אביבי הממוצע ממש מת על בית המשפט.
העליון, כן. "רוצים לשנות אז תשנו". ניסינו. נחש מי החליט לשרוף את המדינה בתגובה? "אף אחד לא מפריע לכם". חח. איזו סיטואציה אידאלית. גם שולטים בפועל ביד רמה בכל מוסדות השלטון, גם שורפים את המדינה כשיש היתכנות ורצון בעם לשינוי, וגם מטילים את האחריות על אותם האנשים ששכבתם על המדרכה והפקרתם את צה"ל כדי לעצור. למי אתה חושב שאתה מספר סיפורים?