סוכנים קטארים עברו ממנטרה של ניצחון מוחלט לגהנום על החמאס. רק כי ליצן ג'ינג'י הפריח את המונח הזה וכבר מזמן שכח ממנו.
הפסקת הסיוע היא החלטה טובה לכשעצמה, רק שההערכות מדברות על זה שכמות הסיוע שכבר נכנס בדיעבד יכול להספיק לחמאס למשך של 4-6 חודשים. אם לא יעשו אסקלציה מול עזה ומהר, הרי שמדובר בעוד מהלך של מריחת זמן ועמידה במקום
בלי קשר שהפסקת הסיוע היא עדיין לא מספיקה אם לא מחדשים את ההסכם. זה או הפסקת הסיוע וחידוש לחימה או הפסקת אש וממשיכים תהליך של החזרת חטופים.
באמת? מחבל ערבי מאיים על ביטחון התושבים בישראל. מחבל יהודי מאיים על ביטחון התושבים בישראל. מה ההבדל? למה אחד מאיים על "ביטחון המדינה"?
אמיר 1 - אחרי שלא היה תקציב מדינה במשך שלוש שנים, כולל בשנות הקורונה, ונתניהו השתמש בכך כדי להפר את הסכם הרוטציה עם גנץ ולמנוע מהאחרון להיות ראש ממשלה, כי הוא יכול היה. אמיר 2 - כשנתניהו חייב להעביר תקציב עד סוף החודש אחרת הממשלה שלו נופלת, וכל זה כשהוא תקוע בין המלחמה, החטופים, הדרישות של שותפיו לקואליציה, חוק האי-גיוס...
אפשר להמשיך את הויכוח הזה אבל אנחנו קצת חורגים מהנושא. הנקודה שלי היתה ששב"כ מוכן להתכופף בשביל החמאס רק בשביל להתקדם לשלב ב'. זאת בדיוק גישת "החטופים מעל הכל" שדיברתי עליה
מעל הכל? זה כמובן לא צריך להיות ככה וזה באמת לא ככה. מעל דברים מסוימים שהתועלת מביצוע שלהם, או מביצוע שלהם מיידית, היא זניחה? זה נראה לי בסדר.
אתה הסברת פה בעבר כמה שטייס אוטומטי זה דבר הרסני, אז אתה מוכן שיהיה טייס אוטומטי בתקופה שהכלכלה מתאוששת ממלחמה, וכל זה רק כדי להעיף את ביבי?(כשממילא יש בחירות שנה הבאה)
אני בהחלט חושב שטייס אוטומטי זה דבר גרוע ובמצב הנוכחי זה דבר גרוע במיוחד כי נדרש תקצוב לתוכניות מיוחדות שאינם חלק ממה שנכלל בטייס האוטומטי. אבל שום דבר לא יותר גרוע ממה שהממשלה הזו עושה, לרבות פגיעתה בכלכלה. אז כן, אני מוכן שיהיה טייס אוטומטי אם המשמעות תהיה בחירות בעוד כמה חודשים ולא בעוד שנה וחצי.