https://www.ynet.co.il/news/article..._share&utm_term=h1wqvhxskg&utm_content=Header 1.הרבש״ץ צריך לשבת בכלא. לא מדובר בטעות בשיקול דעת, מדובר בחלאת אדם שהפקיר ביודעין מושב שלם. 2.מה שקרה בנתיב העשרה זה עוד אחד משרשרת המחדלים של גולני בשביעי באוקטובר, ושל גדוד 13 בפרט. תוסיפו לזה את הלחימה הכושלת של החטיבה בחרבות ברזל ותבינו למה מפקד החטיבה יאיר פלאי הוזז מתפקידו. נראה שגם למג״ד 13 דאז יש חלק לא קטן אבל הוא נהרג בקרבות אז מתוך כבוד אליו אני לא אזכיר את שמו. הקרביים שביניכם מוזמנים להוסיף הערות אם טעיתי במשהו
איך ממשלה וכנסת יכולים להיות גופים לעומתיים לחוק? זה אוקסימורון. כמו בכל העולם, ממשלה וכנסת אלו גופים שעוסקים בחוק וברפורמות ובשינויים. ובממשל. בעיצוב פני המדינה והכנסת השינויים הנדרשים לשם העיצוב הזה. זהו עיסוקם. לשם כך הם קיימים. הם חמושים במנדט שניתן להם מהציבור. לתקופה מוגבלת של 4 שנים. למשול. ולבצע את השינויים האלו. כולל השינויים בחוק. במה חמוש בג"צ חוץ מבתחושת צדק אינסטקטיבית? (שלא לומר תחושת עליונות?)
איזה שטויות. הכנסת מחוקקת חוקים, כשבמקרים רבים הדבר מגיע מהממשלה. אבל אם יש חוק והממשלה פועלת בניגוד אליו בלי לשנות את החוק, אז בוודאי שהיא יכולה להיות לעומתית לחוק. אלא אם אתה חושב שמה שכתוב בספר החוקים לא משנה והממשלה צריכה להיות מסוגלת לעשות מה שבא לה.
הכלי של החקיקה (חקיקת חוק חדש או הכנסת שינויי בחוק קיים) לא משנה. כי ממילא ברצותו בג"ץ יבטל חוק. נכון שהרבה פעמים הוא משתמש בתירוץ שאין חקיקה תומכת. אבל זה לא באמת משנה כי גם אם תהיי כזו: הוא פשוט יבטל אותה. תראה, בוא נסיר את המסיכות אנחנו לא ילדים. הדיון פה הוא לא משפטי ולא טכני. ואין טעם להעלות טענות טכניות. הדיון פה הוא על כוח. על משילות. מצד אחד יש רשות מבצעת שבד"כ אכן כאמור נשענת על רוב ברשות המחוקקת - שרוצה למשול ולהתוות את המציאות ולעצב את פניה של המדינה כראות עיניה. ומצד שני יש את מערכת המשפט שרוצה את אותו הדבר בדיוק. כשיש הסכמות בין 2 הקטבים הללו, על הכיוון הכללי: אין בעיות. ובד"כ גם מערכת המשפט תיתן לממשלה ולכנסת מרחב תמרון לבצע את המהלך כראות עיניה. הסיפור מתחיל כשיש חילוקי דעות בין 2 הקטבים. ואז, הוא שאמרתי. -הממשלה והכנסת מוגבלים ל 4 שנים וחמושים במנדט שניתן להם מהציבור. הרשות השופטת לא מוגבלת בכלום וחמושה במה מלבד בתחושת צדק ועליונות פנימית ואינסטקטיבית? בכלום. ---------------------------- אגב. רק להבהיר. אין לי ממש טענות לבגצ ולמערכת המשפט כולל הסוכנים והזרועות שלה בפרקליטות וביועמש"ים השונים. זה ארגון כוחני שעוסק בכוח שואף לכוח ולשלטון. וגם השיג אותו. כבר במהפכה המשפטית האמיתי ב 1992 בזמן שהכנסת ישנה על האף. הטענות היחידות שלי הן לקפלניסטים ההימלריסטים, שבקפלן ייסדו את שואתו השניה של העם היהודי. ושרואים את עצמם כמשמר האפיפיור. של המערכת המשפטית ושל הגוורדיה הבגצית שעומדת בראשה. מוכנים להשתמש בכל מה שיש להם כולל בתפקידי המפתח שלהם, כולל בכלים של אנרכיה ומרי והימור על השמדת ישראל ו/או החלשתה. כמו איזו כת קנאית פסיכוטית ואדוקה.
היינריך לויטפולד הימלר היה פושע מלחמה גרמני נאצי. מהדמויות הבולטות והנאמנות בשלטון גרמניה הנאצית. הוא כיהן בין היתר כראש האס אס, ראש הגסטפו, ושר הפנים של הרייך הגרמני. הימלר היה למעשה המוציא לפועל של תוכניות "הפתרון הסופי" אשר, לצד תוכניות השמדה וגירוש אחרות של השלטון הנאצי, שלחו מיליוני בני אדם למותם במחנות ההשמדה (רובם המכריע יהודים) ולסבלם של מיליונים רבים נוספים בקרב אוכלוסיות אירופה. -- ברצינות, אני לא יודע למה אני בכלל נכנס לדיונים עם התועבה הנאצית שמסתובב כאן.
מה שהיה בשביעי באוקטובר זה היה טבח, טבח נוראי, אבל לא שואה. מי שמשתמש במונח שואה בשביל לתאר את ה-7 באוקטובר פשוט לא יודע מה משמעות המונח.
לא עברתי על כמות הדפים אבל ראיתי את זה באותו התחקיר: "פערי גיוס והפעלת סוכנים אישיים. מהתחקיר עולה שאילו השב"כ היה פועל אחרת, שנים שקדמו למתקפה ובליל המתקפה, הן ברמה המקצועית והן ברמה הניהולית, אין ספק כי הטבח היה נמנע". יש יותר לקחת אשמה מזה?
לשב״כ יש אשמה בטבח אבל להגנתו יאמר שזה בגלל שצהל לא היה בעזה 30 שנה. שב״כ הוא אפקטיבי כשהוא נמצא בשטח, זה ארגון עם אופי שונה מהמוסד שיכול לפעול גם במדינות שאין בהן אפילו ישראלי אחד. מכל התחקירים שקראתי בשנה האחרונה זה מדרג האשמים מהדרג הצבאי: 1.אוגדת עזה 2.אמ״ן 3.המטכ״ל 4.פיקוד הדרום 5.שב״כ ולפני שאתם עונים, הדרג המדיני זה דיון אחר
די נו. רוב האשמה הם זורקים על הדרג המדיני. זה בוהק ב"תחקיר" הזה. חוץ מזה איפה המסקנות האישיות?כולנו מצפים מנתניהו ללכת הביתה אבל כשרונן בר והרצי הלוי נאחזים בכיסא מטעמים לא מקצועיים-ביטחוניים אז זה בסדר כי אמרו "גם אנחנו אשמים"?
הרצי הלך הביתה ועוד אמר שהוא הולך בגלל זה. תפסיק לשקר. תפסיק לסגוד לאדם היחיד שקרוב לחזון החמאס והג׳יהאד יותר מכל יהודי אחר שחי כיום.
סתם מסקרנות, מה הידע שלך על כל אחת מהמערכות והתפקיד שלה? אתה בכלל מאמין לתחקירים? בתור מי שהיה בשטח וגם שמע לא מעט תגובות של ניצולי הקיבוצים שהעידו שהתחקירים מאוד חסרים ומלאים בכסתחים והעברת האשמה לגורמים אחרים(מילת המפתח כשלנו אבל...). זה אפילו לא תחקיר (כמעט ולא ראיתי שום הפקת לקחים, הסקת מסקנות ושינויים לעתיד). ארמוז לך משהו - שב"כ בניגוד לרוב היחידות בצה"ל והמוסד לא מחכה לפקודה מהממונים שלו בשביל לפעול אלא יוזם את הפעולות שלו. קח עוד רמז - הרבה יותר קל להאשים אנשים עם שם ופנים (צה"ל) ולא אנשי צללים (שב"כ ומוסד). תבין מה שתבין. תשאל את עצמך למה צה"ל לא נמצא ברצועת עזה ומי הבטיחו שיהיה בסדר וזה כמובן תירוץ באוסף התירוצים שלהם.
@Roma כתבתי את זה באחת ההודעות למעלה, כנראה שהייתי צריך להוסיף את זה גם להודעה שהגבת לה. כל מה שאני כותב כאן בענייני צבא אני כותב בצניעות ובלי להתיימר להיות מומחה. רשמתי למעלה גם שאני מסתמך על התחקירים בשנה האחרונה, כולל בתקשורת, לא על ידע אישי. עד השביעי באוקטובר לא התעניינתי בשיט בענייני צבא. לא ידעתי אפילו מי זה אהרון חליווה. בשנה וחצי האחרונה אני צולל חזק לתחום. תקרא לזה אזרח מתעניין.