אנשים פה שואלים אותי איך אחרי השביעי באוקטובר אני עדיין תומך בביבי? מה אני מוכה כת? הסיבה שאני עדיין תומך בו היא שהוא מנהל את המלחמה הרבה יותר טוב מהאלטרנטיבות, לפי איך אני קובע את זה? לפי הפוליטיקאים שהוא לא הקשיב להם. בואו נעבור רגע על השנה וחצי האחרונות: -תחילת המלחמה, יואב גלנט מפציר בנתניהו להתחיל עם החיזבאללה, נתניהו בוחר לא להקשיב לו, מה שבדיעבד מתברר כהחלטה נכונה. הביפרים עוד לא היו מוכנים והיה נכון לעשות את זה שנה לאחר מכן ובינתיים לטפל במי שהרגע עשה לך שואה. -נובמבר 23. עסקת חטופים אטרקטיבית מונחת על השולחן, בן גביר וסמוטריץ׳ מפצירים בנתניהו לדחות אותה, נתניהו בוחר לא להקשיב להם ומשחרר 80 חטופים, למעשה את כל הילדים החטופים להוציא הביבסים. -תחילת 2024. קולות באופוזיציה כמו יאיר לפיד ויאיר גולן מפצירים בנתניהו לא להיכנס לרפיח, נתניהו בוחר לא להקשיב להם, החלטה שהתבררה כנכונה כי רפיח גם היוותה מנוף לחץ לעסקת החטופים הבאה וגם הובילה לחיסולו של סינוואר. -קיץ 2024. כל מנהיגי האופוזיציה בנט, גנץ, לפיד, ליברמן, גולן מפצירים בנתניהו ללכת להפסקת אש בעזה ובלבנון ולשחרר את כל החטופים. נתניהו בוחר לא להקשיב להם והולך על הביפרים שמשנים את כל המזרח התיכון. נסראללה חוסל, חיזבאללה חטף מכה אנושה, אסד נופל. בגזרה אחרת גם סינוואר מחוסל. כל זה לא היה קורה אם האופוזיציה היתה בשלטון. -ינואר 2025. עוד עסקת חטופים עומדת על הפרק. בן גביר וסמוטריץ׳ מפצירים בנתניהו לדחות אותה, בן גביר אפילו פורש מהממשלה, אבל נתניהו בשלו הולך על העסקה ומשחרר 33 חטופים, מרביתם בחיים. מה שיפה זה שהעסקה לא מנעה מישראל לחזור להילחם ולכבוש מחדש את השטחים שהיא ויתרה עליהם בעסקה. לסיכומו של דבר. נכון יש עוד דברים להשיג, יש עוד חטופים להחזיר וחמאס עדיין שולט בעזתים, אבל אין שאלה שאנחנו היום במצב טוב פי אלף יותר טוב מאשר בתחילת המלחמה. רוב החטופים חזרו, חמאס וחיזבאללה חטפו מכה אנושה, אסד נפל, הציר האירני נחלש משמעותית. ההצלחה הגדולה של נתניהו זה שהוא הצליח לתמרון בין 2 מטרות מלחמה שממש סותרות זו את זו-השמדת החמאס ושחרור החטופים. את שניהם לא השגנו, עדיין, ב-100 אחוז אבל גם 80 אחוז זה טוב.
קודם כל אני שמח שאתה מסכים שהמצב הבטחוני שלנו השתפר תחת ביבי, זה כבר התקדמות. לגבי הדבר השני, בינתיים מי שנחקר כרגע בארה"ב על פירוק החברה הישראלית זה הארגונים של קפלן.
לפני שבועיים: חמאס מסרב לשחרר 5 חטופים חיים. היום: חמאס מוכן לשחרר 5 חטופים חיים. החידה השבועית לשמאלן המצוי: מה השתנה?
אני לא בטוח שדיווחים של הקסטל ההוא זה הדבר הכי אמין בעולם, שלא לומר שהם הדבר הכי פחות אמין בעולם. ואם זה במקרה נכון, להסתמך על חקירות שעליהן מכריז טראמפ כאמת לראיה כלשהי? נו, באמת. מצבנו הביטחוני בהחלט השתפר, כי חמאס נחלש, כי חיזבאללה נחלש ומורתע (לפחות כרגע), כי אנחנו יודעים מה קרה בסוריה, וכל זה - יחד עם מה שעשינו באיראן - פגע מאוד גם באיראנים. רק שבדרך לא היינו צריכים לאבד 1,200 אנשים ביום השחור בתולדות המדינה, שעדיין לא התאוששה ממנו.
אבל ההודעה שלי היא לא על השביעי באוקטובר אלא על מה שקרה אחרי זה. אין שאלה שה-7 באוקטובר היה המחדל הגדול בהיסטוריה ושלביבי יש אחריות על זה, אני התמקדתי באיך שהוא ניהל את המלחמה אחרי השביעי באוקטובר.
למשפחה יש אינטרסים משלה, אותם אני לא שופט. יש משפחות שיהיו מוכנות לוותר על המדינה בשביל החטוף שלהן. לגיטימי. ערוצי טלוויזיה ואתרים ישראלים לא אמורים לעבוד בשירות האויב.
ובהחלט היו הישגים בפרק הזמן הזה. ויש גם כישלון מהדהד: שנה וחצי אחרי תחילת המלחמה, אנחנו עדיין בתוכה. שוב פועלים בעזה, ולא ברור אם ומתי יהיה לזה סוף. החמאס עוד שם, ולא ברור אם מתי יהיה לזה סוף. חטופים עוד שם, ולא ברור אם ומתי יהיה לזה סוף. שוב יש מדי פעם ירי מלבנון, מה שמעלה שאלות בנוגע לחזרה של תושבים לצפון. וגם בחלקים אחרים בארץ שוב יש אזעקות וירי רקטות.
כשלון או הצלחה זה משהו שנמדד ביחס לתנאי הפתיחה. ב-7 באוקטובר היו לך את תנאי הפתיחה הכי גרועים שהיה אפשר להעלות על הדעת. 7 באוקטובר, איום מסוכן מהצפון, 240 חטופים, מאות אלפי מפונים. היו כאלה שחשבו שנתניהו צריך להתפטר כבר בשביעי, לא אשקר שלא הרהרתי בזה בעצמי, ועכשיו אני יכול להגיד בבטחון שטוב שהוא נשאר, כי אף אחד לא היה יכול לטפל במצב כמוהו. שנה וחצי מאז רוב החטופים חזרו, רוב המפונים חזרו לבתיהם, חמאס לא מהווה איום על העורף, חיזבאללה מהווה איום שולי וכבר לא מפחיד כמו לפני המלחמה בלבנון. יש עוד מה לעשות, אני לא אומר שצריך לנוח על זרי דפנה, אבל עד עכשיו אין לי תלונות לביבי. לגבי "שוב פועלים בעזה" אז צר לי לבשר לך אבל אלא אם יהיה מפנה בלתי צפוי בדמות הטראמספר גם הנכד שלך יצטרך לפעול בעזה. רק מקווה שעד שזה יקרה החרדים יואילו בטובם לתת כתף כדי שהנכד שלך לא יעשה 500 ימי מילואים בשנה(והנה בשבילך סיימתי את ההודעה בביקורת על נתניהו).
@DRORIKO "רק מקווה שעד שזה יקרה החרדים יואילו בטובם לתת כתף כדי שהנכד שלך לא יעשה 500 ימי מילואים בשנה" ביקורת נוקבת לאללה על נתניהו, ממש... ואם גם הנכד שלי יצטרך לפעול בעזה, אז מה אנחנו עושים שם עכשיו? אם נגזר עלינו להמשיך להילחם שם דורות קדימה, אז אפשר לסגור את הבאסטה במלחמה הזו, להחזיר את החטופים ולחסוך חיי חיילים, לא?
הסברתי לך את זה כבר 700 פעם, קוראים לזה כיסוח הדשא. אתה לא באמת תגיע עד המחבל האחרון כי יש להם מאגר בלתי נגמר. מה שאתה יכול לעשות זה לשמור את הטרור בלבל נמוך כמו שאתה עושה באיו"ש, גם שם אנחנו נלחמים כבר 20 שנה. מלחמה בטרור זה לא מלחמה צבאית שאתה יכול לתקוע דגל ולהגיד ניצחתי, זאת מלחמה סזיפית של DAY BY DAY. הלוואי שהיתה תקווה לעזה, אבל אין. אולי גירוש כזה או אחר יעזור, אבל כרגע עוד מוקדם לדבר על זה. להחזיר את החטופים? זאת בהחלט צריכה להיות השאיפה, אבל כל מי שאומר שאפשר להחזיר את החטוף האחרון משלה את הציבור. הסיכוי שזה יקרה הוא כמו הסיכוי שהעזתים יעשו חינוך מחדש כמו אצל האמירתים. שזה נמוך יותר מהסיכוי שבעזה יתגלו בארות נפט כמו אצל האמירתים.
אבל מה עם הניצחון המוחלט ומיטוט חמאס? או שאתה אומר שהממשלה משקרת לאורך כל הדרך וגם כעת, כשהיא משגרת חיילים לעזה. אם לא נסכים לסיום המלחמה, לא באמת נדע אם אפשר להחזיר את כל החטופים.