צריך להודות סאגת שרביט היא מביכה, זה כמו סאגת אילון לוי רק בעוד יותר מביך. זה לא יפגע בביבי אלקטוריאלית אבל זה סתם קטע מסריח.
אל תהיה ילד. ספין פוליטי ממדרגה ראשונה שממצב את ביבי כמתון בלי לפגוע בבייס שלו, ומשמר את סמוטריץ/בן גביר/כל אחד אחר בליכוד או בקואליציה - כימנים משוגעים. כל מי שקופץ ששרביט שמאלן ממצב את עצמו כ׳ימין׳ ומרוויח הון פוליטי זול, בעוד ביבי לא צריך ללכלך את הידיים. מהלך קלאסי. לא ידעו ששרביט היה בהפגנות? בוחרים ראש שב״כ ולא יודעים משהו כזה? בחייאת. בנוסף - אם היה איזשהו חשש משביט ככוח פוליטי פוטנציאלי או מועמד לתפקיד כלשהו - זה טרפד אותו לחלוטין וצבע אותו כסמולן. המקסימום שהוא יכול עכשיו זה להזדחל לאיזשהי רשימת גנרלים של גנץ. לא צריך להיות עד כדי כך תמימים. כרגיל ביבי בשחמט ושאר העולם בדמקה.
אתה מזכיר לי את המאמני כדורגל האלה שבמקום לשחק פשוט מסבכים הכל כדי שיגידו שהם גאונים. לא הכל זה ספינים והסאבטקסט של הסאבטקסט, לפעמים האמת היא מה שהיא. נתניהו בחר את שרביט כי הוא חשב שהוא מתאים, אולי הוא גם נאחז במקרה עמי איילון(שהוא אמנם לא בחר אותו אבל כן עבד איתו בהצלחה בקנדציה הראשונה) מאיפה הוא היה ח-י-י-ב לדעת שהוא השתתף בהפגנה בקפלן? מה הוא משה רדמן? הוא אפילו לא היה מהקצינים הקולנים שעודדו סרבנות. כנראה הגיח באחת ההפגנות, העלה תמונה בפייסבוק ש-5 אנשים ראו ואף אחד לא שם לב. מה ביבי אמור לדעת על כל אחד ואחת שהיו בקפלן? חצי עם היה שם. אני באמת לא מבין מה ביבי השיג בסאגה הזאת, הוא רק יצא טמבל והוציא את שרביט עוד יותר טמבל. אני בטוח שהוא היה מעדיף לוותר על ה"ספין" הזה.
ושלא יובן, אני חושב שלפסול ראש שב"כ בגלל שהוא השתתף בקפלן(בגרסת המיינסטרים שלה, לא היום) זאת איוולת. אבל ביבי כהרגלו נכנע לבייס
תרגיל 100% של נתניהו. הוא ידע שגם הבייס וגם האמריקאים(אם הוא לא הזמין את זה בעצמו) יעשו פרצופים, ואז המינוי מבוטל.
כן, כן, תמיד חוזר לתירוץ הידוע "אבל אין מישהו אחר". על איזה בסיס לעזאזל הוא מינה אותו, ועל איזה בסיס לעזאזל הוא פסל אותו עכשיו? שהבייס גילה שהוא השתתף בהפגנות נגד ההפיכה המשטרית, אז הוא לא ראוי? כלומר, צריך ראש שב"כ "בראש שלנו"? זו לא "איוולת". זו פגיעה במדינה. נ.ב: אף אחד מאיתנו לא יודע מה היה קורה בפועל אילו מישהו אחר היה ראש ממשלה לפני שנה, ואף אחד לא יודע באיזה מצב היינו היום אילו ננקטו בשעתו פעולות האחרות.
מביך או לא מביך, העיקר שקפלניסט לא מונה. לא מגיע להם פרס. נתניהו גרוע במינויים, אולי שייתן לשרה וטראמפ להחליט. ברור שהסיפור הוא תרגיל של נתניהו או חוסר יכולת תבחרו אתם, הוא הוביל אותנו למצב שצריך להתחשב בדעתם של האנרכיסטים מקפלן וצריך לעשות תרמיות בשביל מנות את האיש שאתה רוצה. רק על זה הוא צריך לסיים את הקריירה הפוליטית שלו. הכתם של כניעה לקפלניסטים פעם אחרי פעם.
ובחזרה לנושא השרשור המקורי. אחרי ה-7 באוקטובר נתניהו הגדיר 3 מטרות למלחמה: שחרור חטופים, מיטוט שלטון החמאס ומיטוט הכח הצבאי שלו. בעוד שחרור חטופים ומיטוט היכולות הצבאיות של חמאס זה דבר בר השגה, יותר ויותר מתברר שמיטוט שלטון החמאס זה הרבה יותר מסובך. כשנתניהו יצא למלחמה הוא היה בטוח שמספיק להרוג את כל מנהיגי החמאס ולהשמיד את מוסדות השלטון כדי למוטט את שלטון החמאס, הוא טעה. כי חמאס זה לא עירק של סדאם או גרמניה של היטלר, זאת תנועה שהיא הרבה יותר גדולה מהמנהיגים שלה, חמאס זה למעשה רעיון, כמו דעא"ש. הדרך היחידה למוטט את שלטון חמאס זה או למצוא שלטון פלסטיני טוב יותר, בספריית המדע בדיוני הקרובה לביתכם, או שלטון צבאי של ישראל, מה שנתניהו ממש ממש ממש לא רוצה. אלא אם הטראמפספר יצא לפועל, ואני סקפטי, אנחנו נמצאים פה בחתיכת פלונטר.
חמאס זה גוף שמייצג רעיון. אתה יכול לחסל את חמאס ויקום ארגון חדש. מה כבר יכול לצאת מהפלסטינאצים? גם בעולם המושלם שלהם שהם כובשים את ישראל ורוצחים את כל אזרחיה לא יעבור חודש והם יעברו לרצוח אחד את השני. המטרה היא לסלק את הרעיון שזה את האנשים שזה בפועל גירוש\הגירה. וכן לחיות ליד אנשים שכל מהות חייהם זה לרצוח אותנו זה פלונטר, אתה יודע מה פלונטר יותר גרוע? אנשים מעמך שמוכרים לך שהם רק רוצים שלום אבל תנאים יותר טובים.
לא תנסה לא תדע. גם לא חייב להתחיל בתוכנית המלאה אפשר בצעדים קטנים. תחילת תוכנית טראמפ? 100 עזתים יצאו לעבוד באינדונזיה – מקור ראשון צעד קטן. אפשר לכבוש סופית שטחים בקרבת הגבול.