הוא אכן מאסטר פוליטי, אבל זה קודם כל בגלל שהוא שם את הפוליטיקה לפני כל דבר, כולל טובת המדינה. ואני לא הולך להלין על ראשי האופוזיציה על כך שיש להם גבולות - בניגוד אליו. באשר לעניין שרביט, יש נטייה לראות בנתניהו אמן גם כשהוא בסך הכל טירון. לקשר אליו כוחות מאגיים שאין לו. לפעמים הוא פשוט נופל וזהו. לא היה איזה משחק שחמט במקרה של שרביט. פשוט נפלו לו הדוקים למקום הלא נכון. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה.
הדרג המדיני הורה ללכת על הביפרים בזמן שהדרג הצבאי קרא לזה בזלזול ״צעצועים״. אני לא בטוח שהדרג המדיני הוא הכושל מבין השניים. הלוים והברים אמרו שצריך לחשוב על היום שאחרי? בסדר הם גם אמרו שחמאס מורתע. טוב שביבי הפסיק להקשיב להם, אמנם באיחור של 1200 נרצחים אבל גם פה עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.
https://www.ynet.co.il/news/article/syi8jsfpyl ישראל צריכה להתייחס לזה כאילו הפיגוע יצא אל הפועל ולמחוק את הדאחיה. בלי התרעת פינוי.
https://rotter.net/forum/scoops1/893800.shtml אני אומר את זה בשיא הרצינות, ישראל צריכה לסמן את מצרים בתור האיום הכי גדול שלה, יותר חמאס, יותר מחיזבאללה, יותר מאיראן. מצרים גם נזכיר היא זאת שתוקעת את ההגירה של העזתים. בגללה חמאס עדיין תקוע לנו כמו עצם בגרון.
@Roma בהקשר לדיון ישן שהיה לנו על כפר סבא אז טוב לדעת שיש לנו ראש עיר שלא קופא על השמרים ומכין את העיר לכל תרחיש שלא יהיה. תקציב הביטחון אצלנו הוא מאד גבוה, השני הכי גבוה אחרי תקציב החינוך ראש עיריית כפר סבא, רפי סער: "הקמתי צבא פרטי" | חדשות מעריב
זה לא יעזור לתושבים שתתחיל הפריצה מיהודה ושומרון. סורי. גופי הביטחון והפוליטיקאים רדומים בנושא, כרגע זה עדיין עבירות פליליות כמו גניבות רכבים בסיטונאות אבל הטרור קרוב מתמיד. ממליץ להוציא רישיון נשק, במקום כזה זה חובה.
נלך איתך על תרחיש האימים. נניח שיכנסו 50 מחבלים מקלקיליה לכפר סבא, ונניח שהשב"כ לא ידע לזהות מראש התארגנות של 50 מחבלים שזה גם לא סביר אבל נניח שכן, יש כוחות בגזרה הרי, מג"ב קלקיליה, חטמ"ר אפרים. מה הם לא יבואו לעזור? הם ישארו בעמדות שלהם?
חשיפה ראשונית : שיחה עם מנהל אגף הביטחון בעיריית כפר סבא הקשיבו ושימו לב חלק מדבריו !!!מנהל אגף הביטחון לא מאמין בתפיסת הביטחון ? !!! תפסיקו לעבוד... | By אמת תרחיש כמו שציינת בהחלט הכוחות בגזרה יעמדו, רק חבל שזה המקרה הטוב ולא האימים שאתה צריך לחשוש ממנו. להזכיר לך מה אמרו המומחים לגבי רצועת עזה וסוגיית החדירה? דרך אגב, אם הם בעמדות שלהם וזה מתרחש אז הם כבר נכשלו, זה שהם יבואו לעזור אחרי שישחטו ויאנסו כבר מאות אזרחים זה מאוחר מידי. לידע כללי, ביהודה ושומרון יש יותר פלסטינאצים מרצועת עזה, הם גרועים באותה מידה.
יש יותר פלסטינים בכל יהודה ושומרון אבל מן הסתם כל הפלסטינים האלה לא יסתערו על כפר סבא, אם כבר רגע כאלה מגזרת קלקיליה. ההשוואה לרצועת עזה לא נכונה לדעתי. לחמאס בעזה היה צבא לכל דבר ועניין, עם גדודים וחטיפות וחמ״לים וכדומה. בקלקיליה אין אפילו מה שמוגדר כגדוד, היה ניסיון להקים תא טרור אבל הוא סוכל לפני כמה חודשים. גם האחיזה של השב״כ באיוש היא לא ה(אין) אחיזה שהיתה לו בעזה ואתה יודע את זה הרי. אם למחבלים בקלקיליה היתה יכולת לעשות 7 באוקטובר למה הם לא עשו את זה עד היום, הכי טוב שהם הצליחו להוציא זה מפגעים בודדים וגם זה ב״תקופת הזוהר״ של העיר
נתניהו עשה לא מעט טעויות פוליטיות במשך השנים. אבל במבחן התוצאה, הוא הוכיח שהוא הפוליטיקאי ומהנדס התודעה הטוב והאפקטיבי ביותר מכל הפוליטיקאים שהיו פה. עצם העובדה שעל שלל חסרונותיו הברורים הוא בשלטון כל כך הרבה שנים, מוכיחה שיש לו יכולת פוליטיות יוצאות דופן. בתחילת המלחמה אף אחד לא העלה על דעתו שהממשלה הזאת תסיים את ימיה, אבל הוא הצליח איכשהו ללכד את השורות ולאותת לחברי הקואליציה שאם הוא נופל כולם נופלים. גם ירידת הסטנדרטים המצופים מנבחרי הציבור שלנו אפשר לזקוף ל"זכותו". הוא הצליח להפוך את המפלגה לאסופה של אנשים חסרי כישורים וחדלי אישים, חלקם לא ראויים להיות זבנים במקדונלדס. מנגד, אף אדם בעל שיעור קומה לא שש להיכנס לפוליטיקה. היתרון הגדול ביותר של נתניהו שנראה שאין בנאדם במדינה שרוצה להיות ראש ממשלה יותר ממנו.
להוציא את האיום הרקטי אני לא בטוח שיש הבדלים משמעותיים באמל"ח. כמובן זה היה קריטי לביצוע החדירה. מצד שני המעבר בין יהודה ושומרון לכפר סבא כמעט חופשי לחלוטין. אולי הפלסטינאים ביהודה ושומרון לא יצליחו לתחזק מלחמה כמו החמאס אבל אין ספק שלבצע אירוע חד פעמי גדול הם יכולים. גם חמאס לא יכול לתחזק מלחמה פשוט יש להם את האס הגדול בדמות החטופים שמונע מצה"ל כניסה לכל האזורים. לגבי התזמון, אפשר לשאול את זה לגבי החמאס או כל ארגון טרור. במובן הזה חמאס יצא מטומטם בשביל ניצחון רגעי או נמנע תסריט החלומות של כל אויבנו.
התזמון די ברור. חמאס היה צריך להיות מספיק חזק כדי להרים כזה טבח, וגם אל תשכח שלקח לו שנתיים בשביל להכין את התכנית. זה היה תכנון צבאי לכל דבר ועניין, עם שרשרת פיקוד שלמה שהיתה מעורבת בזה. דבר נוסף, מי שביצע את הטבח היו הנוחבא, שזה הקומנדו שלהם. מדובר על לוחמים שהתאמנו הרבה מאד זמן רק על פשיטות, כולל במתחמי אימונים יעודיים, מה שאין באיו"ש. אם חמאס באיו"ש יכול לבצע טבח למה הוא תמיד "הסתפק" במפגעים בודדים? למה לשלוח מחבל אחד לכפר סבא אם אתה יכול לשלוח 50?
שאלה שצריך לשאול אותם, אולי הם לא מודיעים לפריצות באזור השרון. בכל מקרה לא הייתי מזלזל בכוחות שיש ביהודה ושומרון. בכל אני אני בטוח שהם מכינים לנו הפתעות, גם אם זה לא חדירה המונית כמו מרצועת עזה. לא מתלהב יותר מדי מהנוחבה, בכל קרב הם הפסידו. להיות עם RPG, קלצ'ניקובים ורימונים מול אזרחים זה לא חוכמה. ברגע שלוחמים הגיעו ואף אזרחים עם אקדחים הם קיבלו בראש. קומנדו של הביצים שלי.
הם מודעים להכל אחי מה קרה לך לא אמרתי לזלזל, וישראל, בטח אחרי השביעי, לא מזלזלת. יש פעילות באיו״ש כל יום וכל היום. כל פעם שצה״ל ושב״כ מזהים התעצמות במקום כלשהוא הם פועלים. אני לא לוחם כמוך אבל יש לי טלגרם של הפעילות בשטחים וצה״ל נותן עבודה, גם בקלקיליה אבל בכל מקום. אף אחד לא מזלזל. לגבי הנוחבות, הם היו קומנדו ביחס לשאר הכוחות של חמאס. ברור שאי אפשר להשוות אותם לקומנדו שלנו, ואפילו לא לגולני ולצנחנים, הם כן היו מיומנים בלפשוט על ישובים כמו שראית בעצמך
גם ב7.10 היינו מודעים להכל וראינו מה קרה. הפקירו את המוצבים עם החיילים. מספיק שהיה התרעה ולא מדבר על וודאות וכל האירוע היה נגמר מהר מאוד. מחדל מארץ המחדלים. זה שהיה להם מידע מדויק להפליא לא הופך אותם ללוחמים גדולים אלא אותנו למטומטמים עוד יותר שלא רק האכלנו את האויב גם נתנו לו את המידע במסווה של תעסוקה. הם מתכוננים שנתיים ואנחנו ישנים אז זאת התוצאה. עדיין בראייה רחבה, מהלך משולב עם איראן ושאר הפרוקסי היה יכול להיות הרבה יותר משמעותי ודרמטי. בטח שרואים מה ישראל עשתה עד עכשיו ועוד תעשה אני מקווה. מערכות הביטחון כבר לאט לאט חוזרים ל6.10. גזרת יהודה ושומרון תמיד הייתה פעילה באופן יחסי ותמיד להיות, זה רק מראה כמה למרות הטיפול היומיומי הגזרה הזאת בעייתית. השורה התחתונה שלי - מי שיכול להתחמש ולא לסמוך רק על כוחות הביטחון למרות העבודה הנהדרת ובסוף זה כולנו - אנחנו, הילדים, ההורים והחברים מרכבים את המערכת הזאת.