מתקפת הפתע על ישראל ב7.10.23 ומלחמת חרבות ברזל - האשכול הרשמיֿ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י yonmu, ‏1/11/23.

1. DRORIKO Member

תגיד לי אתה מפגר? אתה משווה בין טבח מתוכנן באזרחים לבין ירי על רכב שהיה חשד שיש בו מחבלים?

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי אמר שהיה חשש שהיה בו מחבלים?

לקראת הכניסה מחדש לרצועה, מפקד מגולני אמר לחיילים ש"כל מי שפוגשים זה אויב. מזהים דמות – משמידים". אז יש ברצועה כאלה שחושבים - וכאלה שפועלים על פי פקודה - שלפיה כל מי שזז הוא מחבל.

3. DRORIKO Member

זה כי רפיח הוכרזה כשטח אש שלאזרחים אין אישור להסתובב בו. הם קיבלו מספיק התרעות פינוי. השווית את זה ל-7 באוקטובר. האם תושבי בארי וכפר עזה קיבלו התרעות פינוי לפני שהמחבלים נכנסו לשם?

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אומר שאם פאשלה של הצבא זה לא סיפור, אז למה רק בעזה?

לומר "הוריתי לכם להתפנות, אז אני יכול לרסס חופשי עכשיו את כל מי ששם ולרצוח עובדי סיוע ולנסות לטייח את זה", לא באמת עובר.

אגב, מה תגיד אם אומר שלפחות אחד מעובדי הסיוע היה כבול?

5. DRORIKO Member

תראה אני לא בקיא בפרטים של המקרה. אני יודע שהחיילים שנלחמים שם הם צדיקים ואם צריך אני מוכן גם לנשק להם את הנעלים המאובקות. אתה לעומת זאת יכול להמשיך לשבת במזגן, בזכות החיילים, ולטנף עליהם כי זה גורם לך להרגיש נאור. מה שבכיף שלך.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקיצור, פשוט לא אכפת לך את מי הם הורגים ולמה. חבל על כל הדיון.

סליחה, את מי הם רוצחים, הפלנגות האלה.

7. DRORIKO Member

מוסרית? לא זה לא מזיז לי. מבצעית? כאן אני מסכים עם עמרי. עדיף לא לבזבז תחמושת על סתם אזרחים אלא רק על מטרות מבצעיות. אין לי ספק שבצבא גם מתחקרים את האירוע, אבל מפה ועד לשפוט קצינים על רצח? הלכת רחוק מדי חבר

8. SaSa Member

לא צפיתי לתגובה אחרת מנציג משטרת המוסר של הפורום.
    על כל נפיחה מגיב בפסקנות והחלטיות.פתאום יש לו הסברים ותרוצים.
    אתה אפס מאופס שטוב שאנשים כמוך הולכים ומתמעטים במדינה.
    מאנשים ששונאים את עצמם ואת העובדה שהם יהודים כמו אמיר אין שום צפיות.

Roma ו-italiano אוהבים את זה.
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם הם לא סתם ירו עליהם בעודם חושבים שהם מחבלים, אלא תפסו אותם, כבלו אותם והוציאו אותם להורג?

10. Roma מנהלים

יפי נפש וטהרנים גרמו בצורה הפוכה ליותר הרוגים בצה"ל מאשר כל מחבל אי פעם. מרגלים בשירות האויב.

Nigel de Jong ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  11. zivmay Member

על פי התחקיר, שוטרי חמאס הגיעו לפני והופתעו על ידי כוח צהל.
    מסיבה כלשהי, עובדי הסיוע הגיעו לאיזור לחימה, ונהרגו כצפוי.
    שישה מהם זוהו כפעילי חמאס.
    איך הגענו שצהל "רוצח" להנאתו, רק לפני שניה ניסו לתפור לוחמי צהל על "אונס" מחבל נוחבה. קל לראות שבצהל לא יהססו לתפור תיק ללוחמים, במיוחד אם יש קייס. עובדי עיתון הארץ בטנטרום בלתי מוסבר.

Bitcoin, italiano ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  12. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאללה סופש טרוליזם מלא הנאה לכולנו:
    אנא פרט לאיזה משפט אתה הכי מתחבר בדיוק שנדע כמה אפס אתה בסולם שבין מירי רגב לגולדנקוף:
    1. אתה מפחד שאם צהל יודה בטעות המלחמה לא תהיה צודקת
    2. אתה חושב שלא יכולות להיות טעויות, רק אם החייל סמולן או אשכנזיפט כפי שאחד מחבריך ציין פה בעבר או שהוא קצין מספיק בכיר ואז הוא אוטמטית סמולן
    3. אתה לא חושב שיכול להיות שניסו לטייח הרג כזה
    4. לדעתך לא צריך לחקור אף אחד אף פעם, רק אם הוא סמולן. לא מפריע לך גם כשזה הורג יהודים(נגיד 1200, סתם זורק מספר), זה אפילו עושה לך את זה
    5. נעלבת בשם איטלרמבו שלא יכול להגיב כי הוא בדיוק לועס מחבלי חמאס עם השיניים.

@Roma - לצערי יש מקרים בהם אכן טהרנות שמה את החיילים בסיכון. זה רע מאוד וצריך להמנע מזה. יחד עם זאת הוראות פתיחה באש זה לא משהו שהמציאו בקרן וקסנר.
    זה בריחה קלה הטיעון שלך.

1. אם חשבו שבאמת היו שם מחבלים, וירו - שיבצעו תחקיר וזה הכל. אם לא חרגו מנהלי הפתיחה באש וההוראות המבצעיות - מה הלחץ? שדוצ או שר הבטחון יצאו למשימה הדיפלומטית להרגעת הרוחות הבינלאומיות ושלום על ישראל.
    2. אם תרחיש שלמעלה קרה אך חרגו מנהלי פתיחה באש - הצבא צריך לטפל בהתאם לחריגה בנהלים כאלו - שכן זה הרי משמעת הבסיס של הצבא. הצבא ירה בחטופים בטעות, מדברים על 20 אחוז הרג מדוצים. זאת תמיד חובת הצבא לבדוק דברים כאלה - בעיקר כי כשהוראות פתיחה באש לא נאכפות מי שבדרך כלל נפגע זה אנחנו ולא האויב.
    3. האירופאים הטהרנים צודקים ואכן היה טיוח וכוונה תחילה, לא היה חשד אפילו לאמצעי וכוונה - האם במקרה הזה אין לך שום בעיה ?

לא כל מקרה שהצבא טועה בו זה המצבים הבלתי נתפסים באיוש שאסור לירות במי שזורק עליך אבנים ובקת״בים

עריכה: בדיוק כמו שכתבתי למעלה, אם אכן מה שקרה זה כמו שכתב פה למעלה @zivmay , אז שיועיל בטובו ישראל כץ לתת גב לצבא, ולפרסם את הממצאים, בדיוק כמו שעשה צה״ל על שיפא לדוגמא. מה הביג דיל?

Bitcoin אוהב/ת את זה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 2)

1. שי