אתה לא יודע אם אין מחיר. גם אם המחיר הוא שחמאס מתחבב על טראמפ, זה מחיר. ואני בטוח שהם קיבלו יותר מזה. לאחר אירועי היום, אני חושב שאפשר בהחלט לומר שהכיוון לא טוב בכלל. עסקת הנשק הגדולה ביותר בהיסטוריה בין ארצות הברית לסעודיה. דיבורים על F35 לסעודיה וטורקיה. הסרת הסנקציות האמריקאיות על סוריה (עפ״י הדיווחים לבקשת הצורר ארדואן). לדעתי, לא רחוק היום שנראה גם הסכם גרוע נחתם מול איראן. כל זה קורה כשאנחנו נשארים לגמרי בצד ובלי שום מילה בעניין. לא לזה קיוויתי. מודה.
למה העסקה בין ארה"ב לסעודיה לא טובה לנו? זה מרחיק את סעודיה מהציר האיראני. לפי הלך הרוח בפיד שמאל ובתקשורת טראמפ עוד מעט עושה יד אחת עם איראן ומפציץ את ישראל.
למי שחושב על עשר הדקות הבאות, כן, זה מה שחשוב היום. למי שמעניין אותו מה הולך להיות כאן בעתיד, קרו היום דברים גדולים הרבה יותר. מישהו בישראל צריך להתעשת על עצמו כי כל המזרח התיכון משתנה לנו מול הפנים וזרקו אותנו הצידה לשחק גולות. עוד חולדה מתה. סו פאקינג וואט? אל תטעה, מצויין שהוא מת. זה צודק וזה נכון. מבחינת התקרבות למטרות המלחמה? יש לזה, להערכתי הצנועה, כמעט אפס משמעות.
מה ציר איראני? הם שונאים את האיראנים לא פחות ממה שהם שונאים אותנו, על מה אתה מדבר? אתה סבבה עם זה שמדינה ערבית שמסרבת להכיר בך מקבלת כמויות נשק כאלה אדירות? כי הסיבה שהם לא קיבלו את זה עד היום זה בדיוק כי הם לא הסכימו להכיר בישראל. אתה סבבה שהם הבסט-באדיז החדשים של טראמפ? לא מעניין אותי תקשורת. הפעולות של טראמפ בימים האחרונים מדאיגות ובעלות השלכות לטווח ארוך שיהיה קשה מאוד לצפות.
הקשר הוא שבשני המקרים הממשל האמריקאי פעל מעל הראש שלנו והשאיר אותנו בצד להכין חמוצים. מה שאמרתי כאן מלכתחילה, הוא שנראה שהכיוון שטראמפ בחר ללכת בו מצביע על כך שהוא פשוט החליט להתעלם מאיתנו ולעשות מה שהוא חושב לנכון, עם אפס, או לפחות הרבה פחות התחשבות, בעמדה של ישראל.
הייתה התקרבות מסוימת בין הסעודים לאיראנים בחודשים שעברו. אוהבים או לא, הסעודים מנהלים יחסים מאחורי הקלעים עם ישראל כבר המון זמן. נורמליזציה זה רק עניין של זמן. לא מודאג מהם, בטח לא ברמה הצבאית. חוץ מזה מה רצית שארה"ב תוותר על עסקאות גדולות רק כי אנחנו בפאניקה?מה הם מחכים לאוקיי שלנו בכל מהלך שלהם?איפה אתה חי?
נו, ו? הלך סינוואר אחד, בא סינוואר אחר. עכשיו הלך סינוואר אחר, ויבוא מישהו שלישי. זה לא גיים צ'יינג'ר, ואנחנו, יותר מתוך שנה וחצי לתוך האירוע הזה, צריכים גיים צ'יינג'ר*. * אלא אם המטרה היא פשוט להמשיך במלחמה עוד ועוד, שזה כמובן מה שביבי רוצה.
אז כדאי לעשות את ההפרדה. יש את עסקת אלכסנדר ויש את העסקה הסעודית ואלה שני דברים שונים לחלוטין שלא צריך לערבב ביניהם. עסקת אלכסנדר אמנם נעשתה מעל הראש של ישראל אבל בידיעה שהיא לא פוגעת באינטרסים שלה. בסופו של דבר ישראל מקבלת חטוף בלי שהיא נותנת כלום. היחידים שהיו חמוצים מזה הם הרל״ביסטים. העסקה הסעודית זה משהו אחר לגמרי, אנחנו מדברים על אינטרסים כלכליים של ארצות הברית וטראמפ לא ממש שואל את ביבי לגבי זה. להגיד לך שאני מאושר מהעסקה הזאת? לא, אבל יש דברים שהם לא בשליטתנו.
אני בהחלט בעד עסקה לסיום המלחמה ושחרור החטופים. לא הייתי קורא לזה להיכנע. מה אתה מציע? מלחמת נצח? ומה נראה לך שעומד לקרות, על בסיס כל מה שראינו עד כה מאז 7 באוקטובר?
לא חושב שהמלחמה בחמאס תיקח נצח. שנה איכותית בכל הכוח ובלי עצירות - ואין חמאס. אני לגמרי לא בעד מלחמה ללא תכלית. אם אין כוונה להשתלט על הרצועה ולסלק פלסטינים למדינה שלישית אז אפשר ללכת לעסקה וסיום המלחמה. רק לא לבכות ב7 באוקטובר הבא ובטח לא להאשים אחרים.