אני לא בטוח למה אנחנו כל כך רוצים ללכת למו"מ ולהחזיר את איראן לשולחן ההסכמים ושיוותרו על הגרעין. במקרה הטוב והם "מוותרים" על הגרעין, אנחנו הרי כבר יודעים מה המילה שלהם שווה. הם עבדו על פצצה גרעינית מתחת לראדר, בלי פיקוח ותוך כדי מו"מ עם ארה"ב במשך חודשיים. הם יכולים להסכים גם הפעם, אבל תוך כדי למגן את עצמם יותר טוב מבחינת אווירית, להטמין טוב יותר את המעבדות הרגישות, לחמש את עצמם יותר וללמוד מהטעויות. עצם קיום פרוייקט הגרעין הוא כדי לזרוק פצצה על ישראל ולהחריב אותה. זה אשכרה הפילוסופיה שלהם, אז למה שיוותרו? ישקיעו מליארדים בפרוייקט גרעין בשביל להגיע ל20% העשרה ולהקים מוזיאון?
לדעתי, טראמפ עכשיו פשוט באמצע משחק ״מי ממצמץ ראשון״ עם האירניים. הוא יודע שלהגיע להסכם עם אירן כרגע, מוציא אותו פראייר. אירן פחות או יותר על הברכיים. וכמו איש עסקים ממולח הוא מריח דם והוא יודע שהוא בעמדת מפתח להשיג פה משהו הרבה יותר גדול מהסכם גרעין. לא בהכרח החלפת משטר. אלא כניעה פומבית של משטר שבמשך שנים איים על אמריקה בצורה ישירה ועקיפה. הוא יודע שברגע שזה קורה, הסכמי אברהם יכנסו להילוך גבוה, אירן לא תהווה איום יותר (על ההסכמים) המוניטין שלו בעולם יעלה, והדרך שלו לפרס נובל לשלום תיהיה כמעט מובטחת. וכל זה מבלי לנקוף אצבע ולסכן חייל אמריקאי אחד. מה שמחזק אותו גם בבית. אנחנו משמשים כמנוף לחץ אגרסיבי מאוד שדוחק את המשטר האירני לפינה, מאיימים להם על הגרעין ודוחפים להחלפת משטר. חילוקי הדעות בבית הלבן וכל הציוצים והדיווחים על כן תקיפה לא תקיפה, האישור, ההתלבטויות, שינוע המטוסים. רק נותנים לטראמפ קונטרה במו״מ ומגדילים את הכוח שלו ושל ארצות הברית כמעצמה הקובעת שכולם צריכים לרצות בניגוד לממשל ביידן שעשו ממנו צחוק. האיומים והדיווחים שאנחנו מעוניינים להוריד את חמינאי מרגישים לי קצת כמו מנוף לחץ נוסף לדחוק באירן להיכנע ומהר בלי משחקים. קשה לי להאמין שנוריד אותו, אני חושב שגם אצלנו מבינים שמי שצריך להוריד אותו זה העם האירני, ושהם זה יבוא מהעם, זה יקבל תהודה פי כמה יותר גדולה ועוצמתית בעולם הערבי מאשר אם אנחנו נעשה את זה. לא סתם אנחנו פשוט מבודדים אותו, מורידים את כל המסביב ופוגעים במטרות שקשורות למשטר עצמו. בנק המטרות שלנו הולך ואוזל, ולפחות לפי גורמים במשרד הביטחון עוד שבוע גג הוא יגמר. לדעתי נשאיר את פורדו לסוף, ואז שם טראמפ ייכנס יפציץ ויילך לקבל את הקרדיט, אנחנו נכריז שהמבצע הושלם, נעזוב את אירן וניתן לדברים להתגלגל משם כבר לבד. (אני רושם את כל זה ובסוף היום בלילה יהרגו את חימנאי וטראמפ יצטרף להפצצות).
לא צריך לחכות לטראמפ. אם אין כוונה לפרק את כלכלת אירן, אז שיפרקו את פורדו בדרך שאני בטוח שחשבו עליה וזהו. לקפל. טראמפ הוא בן ברית הבעייתי ביותר שאפשר לבקש. ככה לא עובדים.
בהתחשב בזה שהוא ירצה לעשות את זה מהיר וחלק, בעיניי זה סביר שהם יחכו לרגע הנכון להנחית את זה כמהלומת סיום. עם מינימום איום על כוחות אמריקאיים. השליטה שהשגנו בשמיים שם כל כך אבסולוטית שאני חושב שחלון ההזדמנויות לתקיפה שם התרחב כדי לתכנן פגיעה אסטרטגית מדוייקת בתזמון מכריע. לא אתפלא אפילו אם אפילו נשמע בסוף שהייתה תוכנית לתקוף שם עוד בהתחלה, אבל כלכך הופתענו מהשליטה המלאה שהצלחנו להשיג שם בכזאת מהירות ויעילות, שהחליטו לשנות אסטרטגיה על ביצוע התקיפה שם.
בכל מקרה אנחנו צריכים להמשיך לסמוך רק על עצמנו. האמריקאים זה בונוס. פורדו?קודם שיסיימו את שאר המטרות ואז בכל הכוח על פורדו. אם צריך להנחית שם קומנדו ולשטח את איראן. ברגע שהתחלנו צריך לסיים.
לא בטוח, כי גם נתניהו זרק בחלק מההצהרות רמזים של "הם יצטרכו לשבת איתנו למו"מ" וכו'. אגב, כבר כמה ימים מדברים על פורדו. עם כל האיומים האלה, אנחנו לא גורמים להם לעשות שם שינויים, להעביר כלים חשובים למקום אחר ולהיערך בהתאם (או ש... זה מה שאנחנו רוצים?)
לאן הם יעבירו?זה המתקן הכי בטוח שלהם. ברור שכולם היו רוצים לסגור את זה במו"מ אבל הכל טמון בציפיות. מי שחושב שהם יוותרו על הגרעין והטילים נאיבי וטיפש.
תסתכל כמה הודעות למעלה, כתבתי מה אני חושב על מו"מ. גם אם הם יוותרו על כך ע"י הסכמים ומו"מ, מה זה משנה? ראינו מה המילה שלהם שווה. הם ימשיכו עם כל מיני כורים גרעיניים מתחת לרדאר, יעשו עיסקאות עם הרוסים או הקוריאנים ובסוף ישיגו. הם השקיעו, ורוצים להשקיע מליארדים כדי להשמיד אותנו. אז דף נייר יעצור אותם?
האיראנים בחיים לא ייכנעו. עכשיו הם דורשים הפסקת אש בתמורה ל"התגמשות המשא ומתן" בלי לפרט מה זה. האייתולות האלה הם בדיוק כמו חמאס רק מוות יכניע אותם. עכשיו רק שטראמפ לא ישתפן
אני לא חושב שהם במצב כלכלי להחזיר את עצמם למה שהיו(וגם אז שברנו אותם תוך 3 ימים). יתחילו לבנות משהו?משלחת יפה של חיל האוויר תבקר אותם. אם לא תהיה מהפכה שם בשנים הקרובות.