אני לא יודע מה מחבר פטריוט אוקראיני לחלקת האדמה הזאת. תשאל את אלכס. אני כן יודע שיש אוקראינים שנשללה להם האזרחות בגלל ששהו בחו"ל ולא חזרו להילחם, הכרתי אחד כזה לפני שנה. כמובן שהם גם אסרו על גברים בגיל הלחימה לעזוב את הארץ לאחר הפלישה הרוסית כך שלא לכולם הייתה בכלל ברירה. התנועה הציונית הקימה בישראל את הבית הלאומי של העם היהודי כי לעם היהודי יש שורשים בה. היו גם כאלה שרצו אוגנדה. אני חושב שכמעט 150 שנה אחרי, מי שרצה רק לברוח מהאנטישמיות באירופה גילה בדרך הקשה שהאנטישמיות והרצון של חלק נכבד מאוד של העולם לרצוח יהודים ירדוף אותו לכל מקום, גם עד קיבוץ בארי. עם מה זה משאיר אותנו? עם אלה שבמשך 2000 שנה התפללו 3 פעמים ביום "ותחזינה עינינו בשובך לציון".
אני לא יודע מה בדיוק האינטרס של סעודיה בסוריה. האינטרס קיים. כולנו רואים את הלחץ העצום שסעודיה משקיעה בשיקום סוריה והלחץ העוד יותר עצום (ובינתיים מוצלח) על המערב ועל ממשל טראמפ - משחדים ומשכנעים אותם כל הזמן להסיר מסוריה את הסנקציות, ולאפשר לסוריה החדשה א- להשתקם. ב- להפוך בפועל למדינת חסות סעודית. אני מניח שהתכנון הסעודי הוא הנחת תשתיות להעברה/שינוע של נפט וגז, ושימוש בסוריה כמוצא לים התיכון. -אם זה אכן המצב, לדעתי ישראל צריכה להעמיק את המעורבות שלה בדרום סוריה ובכל השטח הסורי הצמוד לגבול הירדני. באימתלא של עזרה לדרוזים, או הקמת אוטונומיה לדרוזים. וואט אבר. מה שחשוב זה תפיסת המשבצת הזו. (ישירות או שתאוייש על ידי כוחות מקומיים דרוזים בתמיכה ישראלית, לא משנה). אם יהיה אפשר להחזיק את הסעודים בביצים - נקבל על כך תגמול גם בזירות אחרות.
דובר צה"ל: לפני זמן קצר, עשרות אזרחים ישראלים חצו את גדר הגבול לתוך שטח סוריה במרחב מג׳דל שמס. כוחות צה״ל פועלים כעת על מנת להחזיר בבטחה את האזרחים שחצו את הגבול. הטרוריסט בחליפה וכוחותיו מנסים לבצע רצח עם לדרוזים בהר וכבר יש דיווחים על אונס של נשים וילדות. צה"ל צריך להגביר את התקיפות ואם צריך לחסל את כל הכוחות שלו שפלשו לאזור של הדרוזים. זאת מפלצת שגדלה לנו מול העיניים ומקבלת לגיטימיות שאולי כרגע מסוכנת למיעוטים בסוריה אבל בעתיד גם אנחנו עלולים לשלם את המחיר.
איפה סטארידג׳ שיספר לנו שכל אירופה התהפכה עלינו בגלל בן גביר וסמוטריץ׳. https://rotter.net/forum/scoops1/908522.shtml
עוד ביום שאסד נפל כתבתי פה שסוריה בדרך להיות סומליה. זאת המדינה הכי מפולגת עלי אדמות, למעשה זאת לא באמת מדינה. יש שם הרבה זרמים שמתעבים אחד את השני, ברמה שאנחנו והפלסטינים מתעבים אחד את השני. לאסד היה את הגב של איראן ורוסיה וגם עם הגב הזה הוא נפל בסוף, אני במקום ג׳ולאני לא הייתי בונה על הרים וגבעות. מסכים איתך לגמרי שישראל צריכה להיות על המשמר.
תערוכת הנשק המרכזית בצרפת התירוץ להסתרת התצוגות של החברות הישראליות היה המצב בעזה למרות שבמציאות זה הביקוש האדיר שיש. הצרפתים אכלו את כל הצפרדע עם הסחורה סוג זין שלהם.