בראיון ראשון על המשחק הממשמש ובא מול הצרפתים, סוון גוראן אריקסון טוען ששמירות אישיות לא יועילו מול הצרפתים הכשרוניים, ובמיוחד לא מול זידאן, שסוון מחלק לו קומפלימנטים בנדיבות ואומר שגורל המשחק למעשה תלוי ברגליו. במקום שמירות אישיות על זידאן והחלוצים האיצתניים אריקסון בונה על התיאום בין שחקני הנבחרת האחוריים שנרכש במשחקי ההכנה האחרונים (not! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ohmy.Xxx ). כשנשאל אם הוא ישחק עם רביעיית הקישור במבנה של יהלום, שלא ממש הוכיח את עצמו, או במבנה של קו אחד, שהתברר כקטלני מול האיסלנדים, אריקסון התחמק מתשובה ואמר: "לא משנה איך נשחק, זידאן עדיין יהיה כאב ראש. הוא כאב ראש עבור כולם." אני מרוצה עד כה מכל ההתנהלות של אנגליה לקראת המשחק.... הנמכת ציפיות רצינית שתגרום לכל תוצאה חוץ מהפסד להיראות כהישג הירואי ותפיח המון אמונה בשחקנים ובצוות המקצועי. נקווה לטוב....
לפי איך שצרפת שיחקו במשחק הידידות האחרון שלהם גם אני חושב שקישור בקו אחד יהיה עדיף על היהלום, לפחות בתחילת המשחק. הקישור של צרפת היה די צפוף במשחקים האחרונים שראיתי אותם, וקישור צפוף של אנגליה יכול לבטל אותו לחלוטין, כי מרכז הקישור של אנגליה על הנייר הוא מהטובים בטורניר. זה היה רק משחק ידידות, אבל הקישור של צרפת נגד אוקראינה הזכיר לי את זה של ריאל מדריד העונה , בעמידה של השחקנים על המגרש ובמרווחים ביניהם (רק במובן הזה דומה לפלונטר של קירוש, אני לא מתכוון להעליב את הצרפתים) . אולי ככה זידאן אמור לבוא לידי ביטוי לדעת המאמנים של הנבחרות האלה, או שסאנטיני מזוכיסט ורוצה להגיע ללונדון כמה שיותר מוקדם . אם הצרפתים יפתחו ככה, קישור בקו אחד אמור לתת לאנגליה את השליטה במרכז המגרש .כמובן שזה צריך להיות נכון רק בהתקפות של הצרפתים, מרווחים גדולים שהכדור אצל האנגלים יכולים לבלבל את הצרפתים. במידה ואנגליה תנצל זאת ותבקיע, יכול להיות שהקישור של צרפת ישתנה ואז אריקסון אמור לאלתר. בכל מקרה- פחות משבוע לפני זה עדיין נראה לי כמו תיקו על הנייר. 1-1 או אולי אפילו 0-0 משמים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx
לטעמי לנבחרת אנגליה אהבת חיי יש סיכוי גדול ללכת עד הסוף,בהגנה גארי נוויל ואשלי קול הם מגינים יותר דפנסיביים ומיכוון שסוונגו הולך על ארבעה קשרים התקפיים עדיף שהם יעלו,קול הוא שחקן הגנה מהיר כמו שד וקשה מאוד לעבור אותו,לנוויל יש סגולות הגנתיות מוכחות כולל סגירה אלכסונית פנטסטית,במרכז ההגנה גון טרי לדעתי הוא הבלם האנגלי היחיד מזה שנים שלא נכנס לפניקה עם הכדור ונותן שקט להגנה,הבלם השני רודף הבצע הוא מעין דסאי אפילו משופר,הבעיה שהבלמים המחליפים קראגר ולדלי לא ברמה שלהם ואסור שמי מהם יפצע(לגבי רודף הבצע אין לי בעיה שישכב לנוח עד לאחר האליפות עד הגביע העולמי),בקישור סקולס יוכל לבוא משמאל לאמצע ולבעוט או להכניס כדורים,בקהאם מימין יכניס חיצים לרחבה ובאמצע למפארד שהוא לדעתי הוא השחקן המשתפר באנגליה ובועט ללא הפסקה,סטיבן גרארד הוא לטעמי הברומטר שחקן פשוט אדיר שיש לו הכל,אם לצרפת למשל יש בקישור שני שחקנים שלא כובשים כמו ויירה ומקללה אז באנגליה כל הקשרים כובשי שערים מוכחים,אם כל זה באמת יעבוד גם אואן ורוני(קופי של גימי גרימבל)יסיימו,הגיע הזמן להוציא את דגלי הסיינט גורג ולהאמין כי יש נבחרת מעולה,עוד בירה בבקשה
המקום (הפאב) הכי טוב ליצפות במישחקיי אנגליה ביורו? אני וחבריי כמו תמיד בפאב m.a.s.h. בתל אביב למעלה מ100 אנגליים אווירה מצויינת בירה .ואים מנצחים חגיגה .רציתי לדעת האם יש עוד מקום דומה ,והאם ישנה היתארגנות לצפייה ביחד, בכול מיקרה כולם מוזמנים לm.a.s.h ועדיף להקדים וליתפוס מקום טוב.come on england'
דברו פה כבר על מאש. הייתי שמה פעם אחת העונה, ואני חושב שיהיה שמה צפוף לאללה ובקושי יהיה אפשר לדבר אחד עם השני.
לפי דעתי, השחקן שבאמת יוכיח את עצמו ביורו הזה בנבחרת אנגליה יהיה לא אחר מאשר - רוני, שחקן גדול, שצריך לתת לו יותר הערכה..
אני חושב שהוא זוכה להמון המון הערכה...לפחות כאילו הוא אלוף אירופה ואלוף העולם,הוא צעיר ועדיין לא עשה יותר מדי ככה שיש לו מספיק הערכה. ורובי קין,אני לא מאמין שאנגליה למרות הכל תזכה ביורו,כרגע אין להם כוכב ואם יש להם מישהו שמזכיר כוכב זה בקהאם שנמצא בכושר ירוד וטרוד לא רק בנבחרת,חוץ מזה אנגליה היא כמו ארסנל,כל עונה זה ברור שכמה חזקים שהם לא יהיו הם תמיד לא יזכו באליפות אירופה[או המונדיאל ] או ליגת אלופות במקרה של ארסנל.
גם אמרו שהם (ארסנל) לא מסוגלים לזכות באליפות יותר עד הדאבל ותראה מה קרה? שוב היא אלופה.. שיגידו מה שהם רוצים אבל אנגליה, מה לעשות, מועמדת לתואר... ולבקהאם הייתה את העונה הכי טובה מבין העגלאקטיקוס
אני לא מוכן שתשוו את ארסנל לאנגליה! אנגליה זה גם מנצ'סטר יונייטד! ואני לא מסכים שישוו את הנבחרת שלי לארסנל! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx כמה שאומרים שאנגליה לוזרים, ואולי את זה הם באמת קיבלו מארסנל, הם גם ווינרים ואת זה הם קיבלו ממנצ'סטר יונייטד! תראו את המקרה של העלייה למונדיאל ב-2002 בדקה ה-93, ומי עשה את זה? דיויד בקהאם כמובן, הווינר ממנצ'סטר יונייטד (אז הוא עדיין היה במנצ'סטר)!
נכון, הגיוני ביותר, הוצאת לי את המלים מהפה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/huh.Xxx ........ בכל מקרה כל ההשואה בין אנגליה לארסנל מטופשת כי אין לאנגליה כל-כך הרבה שחקני ארסנל שהיא תוכל "לרשת" מהם את האופי הלוזרי האגדי. אם כבר אז ארסנל=צרפת.... מחר היום שיכריע מבחינתי את גורל המשחק מול הצרפתים - אם ג'ון טרי לא עובר מחר מבחן כשירות הוא לא משחק, ואז נאלץ לסבול ציוות של ג'יימי קראגר ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ohmy.Xxx ) או לדלי קינג ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/blink.Xxx ) לצידו של סול קמבל, ומיותר לציין מה הנרי את טרזגה עושים לקומבינציית הבלמים הזאת. אם ג'וני השיכור ישחק יש סיכוי סביר ביותר לתיקו.
זה לא עניין של מה שהם קיבלו ממי,זה פשוט נראה שאנגליה עדיין לא מוכנה או מתאימה לזכייה,כמה שזה נשמע מוזר אנגליה כנראה עדיין לא איטליה או צרפת או אפילו צ'כיה שבשבילי נראית מועמדת יותר הגיונית לזכייה.
עזוב לרגע את הסתירה המוזרה במשפט שלך - למה לארסנל יש אופי "לוזרי" בעוד יונייטד היא "ווינרית"? כאילו, זה רק אני, או שהקבוצה שזכתה באליפות ללא הפסד היתה ארסנל, בעוד יונייטד השתרכה 15 נקודות מאחור? אפילו בצ'מפיונז ליג ארסנל עקפה את יונייטד, אני לא מבין איך הוצאת את ארסנל לוזרית... במקרה שטרי יהיה פצוע - אין בכלל ספק שקראגר צריך לשחק ולא קינג. אני קודם כל רוצה להגיד שמבחינתי אין דבר כזה "ווינריות" או "לוזריות", זה הכל עניין של מוטיבציה או יכולת. אני עכשיו שואל - מה המשפט לעיל אמור להביע? ששחקן מיונייטד הוא ווינר ושחקן מארסנל לא? ומה זה משנה אם השער נכבש בדקה ה-20 או ה-90? אגב, אני מזכיר לך שאותו דיוויד בקהאם העיף את אנגליה במו רגליו ממונדיאל 98.
בוא אני אסביר לך, כשאני אומר שמנצ'סטר ווינרים וארסנל לוזרים, אני לא מסתכל לפי העונה האחרונה, אלא לפי העונות האחרונות, ואפילו מ-99. איך שמנצ'סטר ניצחה בדקות האחרונות בגמר וזו לא הייתה בפעם הראשונה באותה עונה. היא עשתה גם מהפך סנסציוני בחצי הגמר מול יובנטוס בחוץ כשחזרה מפיגור 2-0. אתה רוצה עוד מהפכים?! מ-3-0 לטוטנהאם בחוץ במחצית, 5-3 למנצ'סטר. עכשיו למה בקהאם ווינר? אותו עיקרון כמו מנצ'סטר, אפילו הייתי אומר שהוא עשה את מנצ'סטר כזאת! הוא לדעתי, השחקן שדחף אותם בגמר ובחצי הגמר עם המון מוטיבציה, כמובן שלא רק הוא, אבל היה לו חלק נכבד בזה, כולל שתי הקרנות שהביאו לגולים. עוד דוגמאות? הוא הבקיע את השער החמישי והיה מעורב בשערים במהפך של מנצ'סטר בטוטנהאם. הוא העלה את אנגליה למונדיאל 2002 עם הבעיטה החופשית המכריעה בדקה ה-93. ואפילו עוד דוגמא: במשחק הגומלין של רבע גמר ליגת האלופות עונת 2003, מנצ'סטר מול ריאל, בקהאם נכנס כשמנצ'סטר פיגרה בשער, והוא כבש שני שערים והיא ניצחה. אז נכון שהיא לא עלתה, אבל הוא נכנס כמחליף חצי שעה לסיום, אף אחד לא ציפה ממנו לכבוש צמד שזה מה שהוא עשה ובטח שלא שלושער, אז ככה שהוא עשה את שלו והראה לפרגי שהוא היה צריך לפתוח. עכשיו בקשר לארסנל, הנה תראה אפילו השנה! עד שסוף סוף יש להם קבוצה טובה, וסוף סוף הם יכולים לקחת את ליגת האלופות, או לפחות להגיע לגמר, דבר שהם לא עשו הרבה שנים למרות שהיה להם סגל טוב מאוד, הם הפסידו בדקה הלפני אחרונה אם אני לא טועה, ולמי? הדרבי שלהם בבית. דווקא השנה שציפו מהם אולי סוף סוף לקחת את גביע האלופות. אז לזה אני קורא לוזריות. אם זה לסימן, שהוא אמנם פרש, אבל הוא יודע לפשל כשצריך גם בארסנל וגם באנגליה (ראה מקרה ברזיל אנגליה מונדיאל 2002 שער הניצחון של רונאלדיניו), אם זה פרלור שתדמית הלוזר מודבקת לו, או אם זה קיואן שגם הוא לוזר.
מה זה בכלל ווינר ולוזר? הרי חלק מהמשחק זו העובדה שאתה פעם למעלה פעם למטה. גרמניה נחשבים תמיד "ווינרים". זה לא הפריע להם לעוף ברבע גמר של שני מונדיאלים רצופים, לא לעבור שלב ביורו האחרון, להפסיד ב-4 גמרי מונדיאלים ולבעוד שני גמרי יורואים. איטליה לוזרים, נכון? 4 תארים בינלאומיים חושבים אחרת. אין דבר כזה לוזר ווינר. יש מזל, יש יכולת ויש את מה שבאמצע. תפסיקו להיגרר להגדרות טיפשיות, כי בסופו של דבר מי שטוב יותר מנצח.