הציוות של למפאר וג'רארד עלה אתמול יפה. האם גם בעתיד ונגד יריבים יותר מהירים מהקרואטים זה יעבוד? לא יודע, ימים יגידו.. ביום שבת כמעט 70000 במשחק ידידות נגד קבוצה לא אטרקטיבית ואתמול אני מניח שכל הכרטיסים נמכרו (יותר מ 87000) משהו שקצת צורם לעין בטלוויזיה הוא היציע של המעונבים\פרוטקציונרים וכו' באמצע המגרש בסמוך לשחקנים ומול המצלמה הראשית. היציע הזה מלא בקרחות קטנות של כנראה אנשים עם כרטיס ביד שלא טרחו להגיע ובנוסף אלה שמגיעים חוזרים מההפסקה אחרי רבע שעה, הדבר נותן תחושה שקרית בטלוויזיה של מגרש לא מלא וחבל.
ג'רארד ולמפארד לא שיחקו טוב ביחד גם בגלל ששמו אותם לפעמים לבד באמצע וללא קשר הגנתי. זה רק מקלארן יכול. קאפלו ידע להרחיק את ג'רארד מלמפארד ולהוסיף את בארי אותו הוא בנה במו ידיו. מאמן מעולה שמוציא מהנבחרת את הכדורגל שהיא יכולה לשחק. עכשיו אני לא בא ואומר זהו,אנחנו הולכים לזכות בגביע העולם(אנחנו הולכים)ואני לא אומר שאנחנו הנבחרת הטובה בעולם(אנחנו הנבחרת הטובה בעולם)וחובת ההוכחה עלינו. אמן שעוד נתחדד אפילו יותר לקראת דרום אפריקה ושם נתפוצץ.
זה פחות גרארד ולמפארד ואיך הם באים לידי ביטוי כמו שסוף סוף רוני תמיד אבל תמיד נמצא במיקום שהוא אוהב,למעלה בחוד כשלצידו יש חלוץ נוסף, אומנם אתמול זה היה בדמות מתאגרף שנעל נעלי פקקים אבל הנקודה היא שרוני לא מתבזבז באגף,לא נלחם לבדו בחוד,הוא נע לכל עבר,הוא נותן אופציות מסירה, יש מי שיחזיר כדור חכם לאלה שעושים את התנועה מאחור קדימה, ההתעסקות בו ע'י שחקני הגנת יריב נותנת יותר מרחב לאחרים ופתאום ראינו יותר ויותר את גרארד ולמפארד נכנסים לרחבה או מגיעים למצבי איום על השער כשהכדור ברגל או בראש שלהם כמו שהם עושים בליגה בקבוצות שלהם.
אני חושב שבפיפ"א צריכים לעשות מחשבה שניה לגבי הקצאות כרטיסיהעליה לפי חלוקה אזורית. בבית הדרום אמריקאי עולות אוטומטית ארבע נבחרות והחמישית עושה מבחנים לא נגד צרפת או גרמניה. אני מבין את הרצון של פיפא לשתף נבחרות מכמה שיותר אזורים גיאוגרפים מצד שני הקלות היחסית שממנה ניתן לעלות בדרום אמריקה לעומת הקושי היחסי באירופה לא סבירים.
אני דווקא חושב שהחלוקה לדרום אמריקאיות הוגנת. יש את ברזיל וארגנטינה, ויש עוד שתיים או שלוש נבחרות ברמה טובה+, כמו פראגוואי, אקוודור או צ'ילה. מה שכן, אני לא מבין מדוע לא לאחד את הדרום ומרכז אמריקה ולעשות טורניר אחד. במרכז אמריקה יש בכלל נבחרות ברמה מאד נמוכה (עם כל הכבוד למקסיכו וארה"ב) ומחלקים להם 3.5 כרטיסים, שזה 1.5 יותר מדי. מישהו יודע איך הולכת להיות הגרלת הבתים? לפי המיקום של הנבחרות בדירוג של פיפ"א, או לפי אזורים?
אתה צודק וצריך עדיין לקוות שהארגנטינאים הרמאים לא יעלו למונדיאל, בינתיים הם בדרך הנכונה היום יערך גמר אליפות אירופה לנשים, ונבחרת הנשים האנגלית עלתה לגמר אחרי לא מעט תלאות ודרמות בטורניר. בגמר החניכות של הופ פאוול תפגושנה את גרמניה החזקה. מה שמזכיר לי שאני מקווה שנבחרת הגברים של אנגליה תזכה להגיע לחצי גמר המונדיאל ולפגוש את גרמניה כדי להפסיד בפנדלים , בפעמיים האחרונות שזה קרה (יורו 96 ומונדיאל 90), זכינו בטורניר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx סטרטפורד, לגבי הדברים המעניינים שכתבת, צריך לזכור שרוב ההתקדמות בכדורגל האנגלי היא לא בגלל השחקנים המקומיים או המאמנים אלא בעיקר בגלל כניסת השחקנים הזרים ששדרגו פלאים את הרמה של הליגה והכדורגל.
הזרים לא שידרגו גם את שאר הליגות ? אתה שמעת על הליגה האיטלקית לפני שמרדונה וההולנדים הגיעו ? תוציא את כל הרכש של ריאל ומה תקבל ? כמו בכל העולם.
ברור שהזרים שדרגו ליגות אחרות, אבל לא באותה הצורה כמו בליגה האנגלית, זאת הייתה הנקודה שלי. איכות הכדורגל השתפרה מאד באנגליה בגלל כניסת הזרים , גם אתה וגם אני זוכרים מה היה סגנון המשחק בליגה האנגלית של לפני 20 שנה.
רודס, הזרים,שחקנים ומאמנים הכניסו הרבה דברים שהיו חסרים בכדורגל האנגלי,טאקטיקה שונה,סגנון כדורגל שונה,אורח חיים שונה ועוד, צריך לזכור שהכדורגל האנגלי שהיה המוביל באירופה עד ההשעייה מאירופה עקב אסון הייזל ב85 וכמעט בלי זרים נעצר במקום, 5-6 שנות ההשעייה הללו גרמו לפער עצום,אנחנו נשארנו עם לא מעט כדורגל מיושן בעוד שאר אירופה התקדמה והשתכללה, מעניין מה היה קורה לו לא היינו מושעים לזמן שהוא כמעט נצח בכדורגל? בכל אופן,לקח לנו כמה שנים טובות עד שחזרנו להתחרות שווים כשווים ואף להיות עליונים,כמו היום, תראה את הכדורגל האיטלקי מבלי להיות מושעה כמה שנים מהתמודדות אירופאית,עד כמה הוא מפגר כרגע אחרי הליגות הבכירות,זה רק מעצים את המכה שהכדורגל האנגלי ספג דאז. בכל אופן,אכן לזרים יש לא מעט קבלות בשינוי וההצלחה של הכדורגל המקומי, זה לא שלפני הכניסה שלהם(הזרים) הכל היה עלוב או לא היה כלום,ממש לא,אבל היה צורך בשינוי בכדי לחזור ולהיות בשורה הראשונה בעולם. הזרים,מי שידע להתאקלם,לשמור ולשלב את הטוב שהיה לכדורגל האנגלי להציע הצליח,מנג'רים ושחקנים כאחד, זה מה שקאפלו עשה,הוא לא ניסה להפוך את השחקנים האנגלים לברזילאים או איטלקים, אבל הוא ידע איזו איכות לא מנוצלת יש לו ביד,היה צריך מנצח שיכוון את המקהלה וסוף סוך הגיע אלינו אחד כזה.
אתה יודע באיזה שיטה שיחקו באיטליה ? שיטת הקטנצ'ו ובכל מחזור אם היו יותר משלושה שערים הייתה מוקמת ועדת חקירה... לפחות באנגליה היה קצב מסחרר והמון שערים. מה שגדול באנגליה זה שהזרים היו צריכים להסתגל לקצב האנגלי ולא העזו לעצור אותו למרות שבאו מליגות הרבה יותר איטיות. נכון זה עדיין לא המהירות של לפני 20 שנה אבל עדיין ביי פאר הליגה הכי מהירה בעולם.
גמר מעולה עד כה בין הנשים של גרמניה ואנגליה. הגרמניות כבשו מרגלי פרינץ וברינגר בדקות ה-20 וה-22 (הגול השני בעיטה אדירה מרחוק), אבל האנגליות לא התייאשו ואחרי מבצע ענק של קלי סמית' ,קרייני דחקה מקרוב בדקה ה-24 והחזירה את אנגליה למשחק. כרגע מחצית, יהיה מרתק לצפות גם במחצית השנייה.
במחצית השנייה הגרמניות לא ריחמו, וסיימו את המשחק ב-6:2, תוצאה שמתאימה לטניס. עדיין הישג ענק לנבחרת האנגלית שמגיעה פעם ראשונה ב-25 שנה האחרונות לגמר ואחרי שבקושי עלתה משלב הבתים בתחילת הטורניר.
לא רלוונטי לאריות אבל עוד החלטה פלצנית של ספרטקוס http://www.skysports.com/story/0,19528,12098_5595957,00.html
זה נראה כאילו בן פוסטר ואיאן הארט עושים תחרות בינהם מי מקבל גולים טיפשים או עושה טעויות מביכות בקרב על מי לא רוצה שקאפלו יזמן אותו לסגל הנבחרת בגביע העולם, פוסטר אתמול ספג שער ביציאה גרועה, איאן הארט ספג שער מביך עוד יותר.