אתה בהחלט צודק שלא אוהבים אותנו. וורנר הליצן המושחט מאד לא אוהב את העיתונות הבריטית החוקרת. בכלל גם ב FIFA אצל בלאטר המגוכח וב UEFA עם פלטיני שינק שנאה לאנגליה בחלב אמו מחפשים אותנו שנים. אני לא מבין למה אי-אפשר לשבור את המונופול של האירגונים הנוראים האלה (כמו גם הועד האולימפי הבין-לאומי) .ריכוז הכוח, השחיטות, והפוליטיקה הקטנה הורסים את המשחק היפה.
מונדיאל באנגליה נשמע חלומי. עד היום הטורניר נבחרות הטוב ביותר מבחינת רמה ומבחינת אווירה הוא לדעתי יורו 96 ולא במקרה. מה גם שאם אנגליה תארח זה מוריד את הלחץ של לא להעפיל מהמוקדמות...
מונדיאל באנגליה כמובן מבטיח 100% תפוסה במשחקים. החלום הרטוב של בלאטר על מונדיאל בדרום-אפריקה הביא אותנו למצב שיש חצי מיליון כרטיסים שלא נמכרו ואכלוסיה (שכביכול רצה בלאטר לעזור) בלי יכולת כספית לרכוש אותם. מצד שני ידרש אירגון קפדני להמנע מזוועת צרפת 98 עם מכירת כרטיסים מטורפת בשוק שחור, והמונים שקנו חבילות טיול למונדיאל ששילמו במיטב כספם ונשארו בחוץ בלי כרטיס ובלי כסף.
היורו באנגליה היה נהדר (וגם התוצאה הסופית בסיומו) וצריך גם לומר שגם המונדיאלים שנערכו בצרפת ב 98 וגרמניה ב 06 היו ברמות הכי גבוהות שהיו לנו. כל מקום מחוצה למדינות האלו, מתפשרים על האיכות. צריך מדינות שחיות כדורגל והליגה שלהם מספקת אצטדיונים ואווירה, ואומנם בדרום אמריקה יש אווירת כדורגל אבל אין מתקנים. למען הצדק, אי אפשר שהטורנירים יתקיימו רק בין 3-4 מדינות באירופה, אבל פעם בעשור אחת מהן חייבת לארח טורניר גדול, לפחות זה.
צרפת 98 THE GREAT WORLD CUP TICKET SCANDAL http://www.guardian.co.uk/football/2006/ap.../sport.comment3
מצטער אבל לפחות מבחינת תפוסה יורו 96 היה מבחינתי כישלון, יותר מדי משחקים נערכו באיצטדיונים שהיו רחוקים מלהיות מלאים וזה בלט לעין. לא יודע מה היתה הסיבה,אירגונית ומבחינת מתקנים בטח שלא, אולי כלכלית היה קשה יותר(אנגליה לעומת שאר אירופה)אולי ירידה חדה(והיא כזו גם כיום)בכל הנוגע למשחקי נבחרות מבחינת העניין והאהדה (להוציא נבחרות אירופאיות גדולות כמו אנגליה,הולנד וגרמניה או קטנות יותר כמו אירלנד וסקוטלנד שתמיד מביאות עימן אלפי אוהדים).
אם מחפשים סדקים, מוצאים. טורניר לגמרי מושלם בארגון קשה למצוא, אפילו בגרמניה היו פאקים. בצרפת בהחלט וגם באנגליה היו קרחות, אבל אני חושב בכל יורו ומונדיאל יש משחקים של נבחרות קטנות שאף אחד לא בא לראות. האווירה ברובה נקבעת במשחקים הגדולים ושם אתה חייב להסכים שאנגליה, גרמניה וצרפת מבסיסן מדינות כדורגל עם אווירה ומתקנים שמאפשרים אווירה יותר מאשר אוקראינה, שוויץ, פולין ומה אני יודע.. יוון.
לא חיפשתי סדקים,זה היה הרבה מעבר לסדקים או פאקים קטנים, איצטדיונים חצי ריקים ועם חוסר אווירה זה לא סדקים,זה לא לחפש בציציות, זה משהו שהפריע בגדול. אני לא נגד גביע עולם באנגליה,להיפך,אני רק מציין שביורו 96 מבחינת תפוסה זה היה כישלון גדול, לא מאשים את אנגליה והארגון או המתקנים אבל מה לעשות,קהל גדול לא הגיע, לא מאיטליה,לא מספרד,לא מצרפת,לא מרוסיה,לא מצ'כיה כשזה אמר להגיע לאנגליה, לא מתקרב ולא מדגדג את הכמויות שאנגליה,הולנד,גרמניה ואפילו יוון מביאות כשהן יוצאות החוצה.
האמת היא שהטירוף המוחלט, והמקום הבלתי ניתן לספק באג'נדה הלאומי לא משנת 66, ולא מתחילת הפרמיירשיפ ב-92, אלא מאחרי יורו 96. טל צודק שהיו המון 'קרחות' בתורניר', מחירים גבוהים וכ"ו. שמעתי ראיונות עם שחקני 1966 שבהן הם אומרים שעלייתם לדרגה של קדושים היא לא מאז 1966, אלא אחרי היורו. אני יודע שזה קצת הזוי ומצחיק אבל לדעתי השיר IT'S COMING HOME שיחק תפקיד גדול בהתאהבות המונים שעד אז לא היה להם שום קשר לכדורגל. היום בטורנירים גדולים המדינה בטירוף, דגלים בכל מקום. זה גם קשור לזה שהאנגלים בעשרים שנה האחרונית התרחקו מן ה'בריטיות' שלהם וגילו מחדש את ה'אנגליות' שלהם.
אותו ג'ק וורנר הוא מטרינידד/טובגו. השאלה שלי אם האיבה שלו לאנגליה נובעת מהשליטה הבריטית בקבוצת איים זו בתחילת המאה ה-20?
אשמח לקבל את עזרתכם! אני בהתלבטות בקשר לנסיעה לדרום אפריקה. אני מניח שההתלבטות הייתה קטנה יותר אילו לא הייתי חייל. משמעות הדבר שאני עם פחות כסף ממה שהייתי יכול להיות איתו באזרחות וזמן השהייה שלי מחוץ לגבולות הארץ מוגבל לשבוע. בנוסף יש את ההרגשה שזה הולך להיות טורניר מאכזב עבור אוהדים שיגיעו, ועבור נבחרת אנגליה (אולי אפילו יותר מאכזב ממה שהתרגלנו אליו עד עכשיו). כרטיס טיסה בהישג יד, כרטיס למשחק רבע הגמר שלאנגליה סיכוי לא רע להגיע אליו (מקום 1 בבית וניצחון בשמינית הגמר) גם אפשרי תמורת סכום כסף מסויים. בינתיים אני מחפש מקום לשינה (מעדיף איזו משפחה יהודית ציונית שתשמח לארח חייל בצבא ההגנה לישראל תמרות סכום אדיב על מלון זול שיהיה לי יקר...). וחושב, אם אני מגיע כבר עד לדרום אפריקה הרחוקה שווה להשקיע עוד בשביל כרטיס גם לחצי ואולי לגמר... אבל תכלס מעניינת אותי בעיקר ורק אנגליה כשאני משקיע כאלה סכומים... ולרבע גמר הזה בהחלט נראה לי שנגיע. שוב, אשמח לשמוע את מה שאתם חושבים.
מונדיאל זה חוויה לא משנה איפה, ככה לפחות אני חושב. יש פה הרבה חבר'ה שהיו בגרמניה לפני 4 שנים, תוכל להתיעץ איתם. לפי מה שאני שמעתי מחברים ואנשים זו גם האווירה מחוץ למגרש, בין המשחקים וכו... אותי מעניין איך בתור חייל מאשרים לך מיוחדת כזאת לדרום אפריקה ולתקופה ארוכה, מה הנפצת להם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ?
אייל, כל גביע עולם יש לו את היחודיות שלו, התרגלת לראות אולי טורנירים באירופה ואת המאפיינים שלהם בכל הנוגע לקהל ולהקהל האנגלי ואני מניח שהסגנון בדרום אפריקה יהיה שונה,בגלל המרחק,בגלל הכמויות,בגלל המקום עצמו, טוב יותר או פחות,מי יודע,שונה זה בטוח. אם לא יהיו תקלות יוצאות דופן,לרבע גמר אנחנו צריכים להגיע, אבל זה כדורגל,לך תדע ועוד כשמדובר בליצנים שלנו. אני תמיד בדעה של סע,אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה מחר ומי יודע מתי תהיה לך הזדמנות נוספת ולפחות בשנים הקרובות להגיע לגביע העולם או לדרום אפרקה בכלל(שזו חוויה בפני עצמה ולא כולם נוסעים לשם), אבל אני לא פוסל את העניין של לחשוב רגע,לשים את הכסף הזה בצד,לחסוך עוד,חכה לשחרור, סע לראות כדורגל באנגליה בזמן הליגה או שתחסוך עוד ועוד לקראת היורו בעוד שנתיים ובלי של לחץ בזמן ובגלל הצבא ואז זה יהיה טורניר שאולי לו אתה מצפה יותר מבחינת הקהל והאווירה.
אני יודע שיש עוד קצת פחות מחודשיים למשחק הבכורה שלנו במונדיאל מול ארה"ב, אבל רציתי לשאול את החבר'ה הותיקים כאן (סטרטפורד, איסטלנד ולדלי), איפה מתכוונים לראות את המשחקים? בפוגי כמו במונדיאל הקודם? מקום אחר?