בעיקרון אני מסכים איתך ועם סטרטפורד, אבל למי אכפת אם רוני השחקן הכי טוב שיצא מהממלכה, כל עוד הוא לא מביא את זה לנבחרת?? למפארד וג'רארד שניהם שחקנים אדירים שזכו בהמון תארים, ובנבחרת הם משנים צורה לזוג רכיכות פחדניות שעושות במכנסיים ברגע האמת. לפני המונדיאל היה לנו פה דיון על טרי ופרדיננד, ואנשים אמרו שאי אפשר ללכת לדרום אפריקה בלעדיהם, כי הם מנוסים וכו'. ראינו מה השמות והניסיון (אפשר לחשוב איזה "ניסיון" יש לשחקנים האנגלים ששיחקו בנבחרת - ניסיון של כישלונות וביזיונות) הביאו לנו. הגיע הזמן לעשות חילופי דורות ולחתוך. למפארד לא צריך להיות אפילו בסגל, הבן אדם מאז ומעולם לא תרם כמעט כלום לנבחרת חוץ מכאב ראש אחד גדול. גם ג'רארד, טרי ופרדיננד לא צריכים להיות בהרכב בטורניר הבא. לא עוזר לי שהם מפגיזים בקבוצות שלהם ועושים פאדיחות בנבחרת. רוני, למרות היכולת הנוראית וההתנהגות כפויית הטובה כלפי האוהדים, ראוי לעוד צ'אנס, אני מאמין שבניגוד לג'רארד ולמפארד לפחות יש לו את הביצים להופיע לטורניר הבא ולתת מעצמו את הכל.
דניס, ההגנה האנגלית היא משהו חיובי ואפילו בגדול בטורנירים האחרונים, לפחות זה היה משהו שאפשר היה להתגאות בו. את החסרון ההגנתי של ריו פרדיננד הרגשנו גם הרגשנו. ריו תמיד במדי הנבחרת היה סלע יציב,בכל טורניר,גם מול הנבחרות הגדולות ושיתוף העפולה בינו לבין טרי היה משהו שנבנה במשך כמה שנים. כשאתה מאבד את 2 הדברים הללו,שחקן בכיר,מנהיג(היה הקפטן)ומאבד את הציוות המרכזי של ההגנה בשנים האחרונות אתה מתחיל לתפור טלאים בכדי לכסות את החורים,ככה זה היה נראה,גם הגנתית ככה שבמקרה הזה שילמנו ביוקר על חוסר הניסיון ןהשמות החסרים(במקרה הזה שם).
אהלן חבר'ה, אני יכול רק לנחש איזו אכזבה היתה לכם מנבחרת אנגליה במונדיאל הזה, כמו כל אוהד אנגלי באשר הוא, לבטח אלו אשר עשו דרכם עד הקצה הדרומי של יבשת אפריקה רק כדי לראות נבחרת שבקושי מצליחה להבקיע שער ומתפרקת מול היריבה השנואה. אני כן יכול לומר לכם שכמו תמיד נקודת האור היחידה היתה הקהל האנגלי - ללא ספק אחת החוויות הכי כיפיות שלי במונדיאל הזה. הייתי באנגליה - אלג'יריה ואנגליה - סלובניה. שני משחקים עם כדורגל רע אבל אין ספק שהאווירה פיצתה על זה. ההשתלטות האנגלית על קייפ טאון היתה מרשימה, ההערכות דיברו על משהו כמו 30 אלף אנגלים בקייפ טאון (יחד עם מקומיים שחיו שם) ורק לשם השוואה צרפת הביאה משהו כמו 1000-2000 אוהדים, אוהדים איטלקים לא נראו בזמן המשחק של איטליה, שהפכו את העיר בימים שלפני המשחק מול אלג'יריה למבצר אנגלי. מיותר לציין שכל הפאבים היו מלאים כמעט רק באנגלים ששרו כבר ימים לפני המשחק. בפורט אליזבת' אותו סיפור - קצת פחות אנגלים כי בכל זאת חלק לא מבוטל של אנגלים שהיו בקייפ טאון בכלל גרו שם, אבל עדיין משהו כמו 15 אלף אנגלים מעוררים לחיים את העיירה המנומנמת הזאת. יש לי בפייסבוק המון תמונות וגם וידיואים שהעליתי ואני מעלה, מי שרוצה מוזמן להסתכל - Oran Shayer
עוד חודש וחצי אני מסיים את הצבא ומתחיל לחסוך כל שקל לנסיעה לאוקראינה ופולין ב 2012. שתי ציפורים במכה: גם ביקור מולדת וגם לעודד מהיציע עם כל צבא האוהדים את הנבחרת הקדושה. :aaa12:
ארטטה בנבחרת אנגליה? http://www.skysports.com/story/0,19528,11671_6328410,00.html מודה שאני לא אובייקטיבי בנדון אך באמת ובתמים אני חושב ומאמין שהוא יכול לתרום הרבה, הרי זה לא סוד שהבחור יודע כדורגל. מה דעתכם?
שחקן מצויין אבל הוא ספרדי ואף דרכון שקיבל בגלל שנמצא מספיק שנים באנגליה ואף אי הופעה בנבחרת ספרד לא תשנה את העובדה הזו. זו נבחרת ולא קבוצה ולכן,לא תודה.
מסכים לגמרי עם סטרטפורד. אחד הדברים שמייחדים את נבחרת אנגליה מבחינתי הוא שהיא לא מאזרחת "לצורך כדורגל", כפי שעשו כבר לא מעט מהנבחרות הגדולות האחרות של אירופה, בין אם זה גרמניה עם קקאו, איטליה עם קאמורנסי או ספרד בזמנו עם פיצי ודונאטו. אני אגב ממש לא מכוון לדור ילדי המהגרים שיש לגרמניה כיום, כי הם אזרחים גרמנים לכל דבר והיו כאלה גם אם הם לא היו כדורגלנים. אם המהלך הזה ייצא לפועל זה בהחלט יפגע באהדה שלי לנבחרת. אבל אני מאמין שזה לא יקרה, אפילו קאפלו הלא-אנגלי אמר בעבר, כששמועות כאלה צצו בהקשר של אלמוניה, שהוא לא יזמן אותו לנבחרת כי הוא לא אנגלי. מצד שני מה קאפלו חיפש אתמול בגודיסון פארק? אני מקווה שהוא בא להתרשם מרודוול וג'גיילקה ולא מעבר לזה...
http://www.youtube.com/watch?v=_g80KiEfNY0 שבוע הבא ביום שישי בשעה 22:00 אנגליה פותחת בוומבלי את קמפיין מוקדמות היורו 12'. מישהו בעניין לסוג של מפגשון קליל בפוגי?
מצטרף לשאלה של אייל, סטרטפורד, איסטלנד, לדלי, אתם מוכנים לצו של המלכה? נכון שהאווירה כנראה לא תהיה כמו במשחקי המונדיאל, אבל עדיין יהיה כיף להיפגש עם כולם ולעודד ביחד את שלושת האריות.
איסטלנד יהיה במשחק עצמו ככה שהוא בטח לא יגיע לפוגי. עד שישי הבא אלוהים גדול ואם הכותרות באנגליה נכונות וקאפלו דיבר עם ארטטה לגבי הצטרפות שלו לסגל ובמידה וכך יהיה, זה לא יעשה לי חשק לרצות ולראות את הנבחרת הזו.
גם לי מפריע העניין עם ארטטה. זה לא שהוא קיבל את החינוך הכדורגל שלו באנגליה, הוא ספרדי מבטן ולידה. סוג של אלמוניה משודרג בעמדה שלו. מאלמוניה התפטרנו סופית תודות הארט הענק, ולדעתי יש לנו אלטרנטיבות טובות יותר מארטטה גם בעמדת הווינגר (ג'ונסון, לנון) וגם אם לא היה, תמיד אני אשמח יותר לראות איזה ילד מקומי רץ ונותן הכל למען הסמל מאשר איזה שכיר חרב, גם אם יהיו לו יכולות של רונלדו ומסי. פה זה לא קבוצה.
קאפלו כנראה חושב שהוא לא הביך את עצמו מספיק במונדיאל. גם עניין ארטטה וגם הכרכור שלו סביב סקולס-להביא אותו למונדיאל זה רעיון יפה וחבל שנזכרת בזה שעתיים לפני קביעת הסגל. להביא אותו לסתם משחק במוקדמות של טורניר בו כמעט אין סיכוי שישחק? למה?
יש הרבה צביעות סביב העניין עם ארטטה. מה הקריטריון כאן? אם אבא/אמא שלך אנגלים? בסיטואציה כזו, רוני יכול ללכת לשחק באירלנד. האם הקריטריון הוא כמה שנים חיית במדינה? אם הוא זכאי לאזרחות, אין שום סיבה שהוא לא ישחק בנבחרת. ברור שארטטה הוא ספרדי, אבל ארטטה נמצא יותר שנים באנגליה מאשר מה שאואן הארגריבס היה לפני הזימון הראשון שלו לנבחרת - או בכלל. הארגריבס גדל בקנדה ולא שיחק דקה אחת של כדורגל אנגלי לפני הזימון שלו לנבחרת, היום הוא אפילו לא נכלל בקטגוריית ה-Homegrown. אז מה בדיוק אנגלי בו? למה הארגריבס בסדר וארטטה לא? כי האנגלית של הארגריבס נשמעת יותר טוב באוזנו של האנגלי הממוצע? הגבולות האלה כבר נחצו בעבר. וארטטה הרבה יותר "אנגלי" מקאפלו או אריקסון, זה בטוח. אני לא בעד ארטטה רק בגלל סיבה אחת: זה משדר מסר רע לשחקנים הצעירים שעדיין מתים להיכנס לנבחרת, מהילדים שזכו ב-U17 בשנה שעברה ועד לשחקנים הבכירים יותר שלא הצליחו להיכנס לסגל למונדיאל. הם צריכים להיות הרבה לפני כל מתאזרח. מקצועית, אגב, יש לו מקום ועוד איך.