דני, הדיון שאתה מפיק הוא ממש לא לרמה שלך וחבל. אתה אדם, שבד"כ אפשר להתדיין איתו, אבל כשמדובר ביוגי זה כאילו שאתה הופך לעיוור ורץ עם הראש בקיר ולא משנה שום דבר מסביב. יש לנו מספיק כאלה פה. לא צריך שאתה תהפוך לאחד מהם. ולמה כוונתי? הנה המשפט האחרון שענית לי והנה מה שכתבת רק כמה הודעות קודם לכן המשך בזה שאתה קובע עובדות על דברים שבכלל לא ראית. נכון, ראית את גרמניה מנצחת את איטליה ודנמרק? ראית את שאר המשחקים באותן השנים של הקבוצות האלה? לא, בוודאי שלא. אתה גם לא יודע ולא יכול לדעת איך בדיוק הן היו ואיך התייחסו אליהן אז. אבל זה לא מונע ממך להגיד שהן נבחרות דרג ב'. כמובן שגם בלי שום נימוק. ההמשך הוא בלהביא רק את ה"כשלונות" של בקנבאוואר, בלי להתייחס לעובדה שאותה מאמן זכה במונדיאל. וגם קצת בקביעת עובדות שהן ההפך מהנכון על עברו המפואר של יוגי כמאמן (בדיון של באיירן). מזל שיש את לירן שיזכיר לנו מי ומה עשה הבחור. אם יש שיפור מהיורו האחרון למונדיאל האחרון, זה אך ורק כי מאז עלתה הרמה של השחקנים שלנו. קיבלנו את תומאס מולר (אחראי ראשי על התבוסה של אנגליה), את שוויני וקדירה ואוזיל (שוויני היה לנו אמנם ביורו אבל לא ברמה שלו כיום) ומנגד "איבדנו" את באלאק. במאזן השלילי - בדיוק כמו שביורו הצד השמאלי שלנו היה מחורבן, וכשהגענו למשחק נגד נבחרות קשות כל המשחק שלנו עמד (גם נגד קרואטיה וטורקיה - אז) כך גם היום אין שום שינוי. הצד השמאלי נשאר מחורבן וכשאנחנו נפגשים עם ספרד אנחנו בכלל לא קרובים ללשחק כדורגל. ידידי היקר, יש לנו בשנים האחרונות שחקנים שלא ברמה שלא היתה לנו הרבה הרבה שנים, במיוחד כיום. ואם עוד קצת שיפור, איפה שצריך שיפור, אנחנו בשקט יכולים גם לנצח את ספרד הגדולה או לפחות לעמוד איתה כמו שווים ולהפסיד בגלל טעות אחת בהגנה שלנו יותר מאשר אצלם. ול,ך ערן, יש לי שאלה. בעמדת המגן השמאלי שיחקו לפחות 6 שחקנים, אחד מהם קוראים לו פיליפ לאם והוא נחשב כאחד המגינים השמאליים הכי טובים בעולם, אחד מהם קוראים לו באדשטובר והוא היה המגן של הקבוצה שהגיע לגמר ליגת האלופות האחרון (כשהוא משחק בתפקיד הזה) ועוד כמה מגינים שמאליים אחרים. וכולם כולם נכשלו. זה הגיוני? ולמה אי אפשר לנסות קשר שמאלי אחר? אין בכל גרמניה שום קשר שמאלי מלבדו של לוקאס פודולסקי?
נעבור נקודה נקודה. קודם כל, יוגי עשה את ההכנה הטקטית בנבחרת אבל קלינסמן היה מקבל ההחלטות. זה לא סותר. יוגי עשה עבודה טובה אבל להחליט לגמרי איך לשחק, הוא לא יכל. כאן ידיו היו קשורות. לא אמרתי שדנמרק ואיטליה הן נבחרות דרג ב', אלא הייתי ציני לאימרה שאנגליה וארגנטינה של יימנו הן נבחרות דרג ב' לטעמך. בסך הכל אמרתי שאם אתה יכול לטעון שטות כזאת, אז גם אני יכול לשחק את אותו המשחק. לגבי השאר, כבר טחנו. אתה מכיר את עמדתי. הדברים שהיו מופנים לערן גם לא מדוייקים. במונדיאל האחרון לא נכשלנו בעמדת המגן השמאלי, למעט שבאדשטובר החלש היה שם (וגם בבאיירן הוא חלש כמגן שמאלי, ראינו מול יונייטד ועוד. הוא לא מגן שמאלי). יוגי למד מהר ומאז שבואטנג שיחק שם, לא היו בעיות. פולדי השתפר נורא במשחק ההגנה שלו והיינו מצויינים מול אנגליה, ארגנטינה וגם מול ספרד (לא משם הגיע השער הספרדי).
מעולם לא אמרתי שלא צריך לנסות מישהו אחר, רק טענתי שהאפשרויות מוגבלות ושיש לקבל את הדרך של יוגי ולא להתלהם בכל פעם שחלק אחד במערך לא מסתדר במאה אחוזים. האגף השמאלי יכול להיות טוב יותר, אבל הוא לא רע, והתמונה הכוללת - הנבחרת בשלמותה - די ריאליסטית.
רק שאין לנו בעיות מצד שמאל, זה משהו שקבעת לפני איזה שלוש שנים, במוק' היורו ומאז אתה משתדל לאנוס את התאוריה שכבר מזמן ביטלה את עצמה. אם אתה כל כך מתעקש דווקא על המשחק הגדול מול פורטוגל ביורו, אז דווקא שם השער אולי היפה בטורניר כולו הגיע מאגף שמאל באחד ממהלכי הכדורגל המתורגלים של יוגי לאוו (שרובו בנוי על יכולת פנטסטית של פולדי). וגם שער הניצחון מול טורקיה בחצי הגמר הגיע מצד שמאל. לגבי בואטנג, אני לא מבין איפה הבעיה. מצידי שיחליפו 10 מגנים, אבל כל עוד אנחנו יציבים שם, אז מה הבעיה? דווקא לאם עשה לא מעט טעויות בשנים האחרונות גם בימין וגם בשמאל. ווסטרמן היה אמור להיות המגן של הנבחרת במונדיאל. הוא נפצע ואז הייתה בעיה בעמדה עד שהוחלט על בואטנג והבעיה נפטרה בטורניר החשוב. כיום ווסטרמן שוב כשיר וחזר לעמדה. הוא לא שחקן ההתקפה הכי טוב, אבל בהגנה מול טורקיה? טפו טפו נקי מטעויות. איפה הבעיה?
היה מצויין רק חבל שהמצב היחידי של הטורקים האמתניים בא מצד שמאל. אבל אתה יודע מה. אותי שכנעת. נותר לך לשכנע את יוגי שלך שבעצמו אמר אחרי המשחק שיש בעיה בצד שמאל.
אולי, אבל עדיין השערים מול פורטוגל הגיעו מימין. ושוב, בהדרגה ההגנה השתפרה בשתי הצדדים שלה במהלך אותם שנתיים עד למונדיאל כולל (למעט מקרה באדשטובר הייתה הגנה יציבה). גם זה לא דבר מובן מאליו בנבחרת גרמניה שסובלת מהגנה עוד לפני עידן קלינסמן. הנבחרת של 2008 הייתה פרסונלית טובה פחות מזאת של 2010 ויותר קל יהיה למצוא בה ליקויים. אין לי בעיה להמשיך לדון איתך גם על מה שהיה לפני שנתיים, כי גם אז למרות הכל, הגדולה הייתה במצב הזה להגיע עד הגמר. זה אפילו עוד יותר מוציא את יוגי גדול. טוב שאתה לא מדבר איתי על בעיות בצד שמאל ב 2004. נחמד לנסות להתפס למשהו כדי לנסות בכוח להוכיח טענות. בוא תגיד לי איפה נכשלה הגנת צד שמאל לאחרונה?
תשאל את יוגי, הוא כבר יסביר לך על הבעיות שהיו בצד שמאלי ביום שישי. הוא הסביר יפה מאוד לעיתונאים אחרי המשחק.
"אירופה מתכוננת למלחמה הבאה"- כתבה מעניינת בוואלה: "בינינו, המוקדמות הן חרטא, וכשיגיע הדבר האמיתי אנו צפוים לקרב נוסף בין המעצמות ששולטות ביבשת - גרמניה וספרד: מה כל אחת צריכה לשפר עד המערכה הבאה ביניהן"
ניצחנו 3:0 ואין הודעות בדיון? כנראה שגם למקטרגים של יוגי ופודולסקי אין מה להגיד אחרי תצוגה נהדרת (תחסכו מאיתנו את התירוץ "זאת סה"כ קזחסטן"). http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
וזאת רק פורטוגל וזאת רק אנגליה וזאת רק רוסיה ו... וזה רק נדב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
גם אנגליה ופורטוגל מאריות אסיה? גם אני לא תופס ממנו כזה שחקן גדול, אבל גם ביום כמו אתמול שהנבחרת קצת מתקשה לכבוש וכולם נראים קצת פחות טוב, מישהו חייב להתעלות ולהביא את ההברקות. הבישול שלו פתח את מסכת השערים והשער שלו לאחר מכן היה מבצע יחיד מרשים ביותר. גם במשחקים כמו זה בקזחסטן יכולים להווצר קשיים וזה לגמרי לא מובן מאליו שיוצאים עם ניצחון בקלי קלות (בראייה לכך מה שקורה לשאר הנבחרות הגדולות ביבשת במקפיין הזה).
אם הנבחרת הייתה מפשלת ולא מבקיעה אז היו מאשימים פה את פודולסקי וגם כשהיא מנצחת אז יש טענות לפודולסקי, התרגלנו וממשיכים הלאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx