נבחרת גרמניה בדרך ליורו 2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏20/7/10.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

הנגיחה של פויול לקחה לנו את התואר.

על אותו משקל: למה להעביר את הקשר השמאלי\ימני בכל הקריירה - שווינשטייגר, לקישור האחורי?

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/11
  2. dudi Member

לא חיברנו פס, ורבע עם קבוצה לא פחות טובה מול ספרד בגלל זה איבדת את התואר, אגב זאת שפראגואויי, ושוויץ(נבחרות שגרמניה לא מדברת איתן לפני 2 3 כדורים ברשת) דיי אימללו, דווקא מולינו פעמיים נראיתה כמו פערים של שנות אור.

בכל מקרה הסיבה להפסד היא שלא חיברנו יותר משני פסים ורבע בלחץ, ולא מהנגיחה ההיא של פויול.

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אפילו שזאת ספרד ועם כמה שיש לה שחקנים מבריקים אחד אחד, עדיין הם לא הגיעו ליותר הזדמנויות מאיתנו. עמדנו מולם די יפה וזה לא היה רחוק מלהגמר אחרת. בכלל מיותר לדבר עכשיו על המונדיאל של לפני שנה. הנבחרת הזאת מתקדמת כל הזמן ורואים ממנה בעיקר כדורגל טוב פעם אחר פעם. רק שימשיכו כך.

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקבוצה שלו הוא עבר להיות קשר אחורי הוא היה טוב ובנבחרת עשו את זה.
    עדיין, איך זה קשור ללאם? לאם שיחק כל הקריירה שלו מגן שמאלי וגם בנבחרת. פתאום בקבוצה הוא עבר ימינה והוא עבר ימינה ונמצא הפיתרון לעמדת המגן הימני. עכשיו הוא עבר בקבוצה שלו שמאלה והוא שוב עובר גם בנבחרת שמאלה. למה? אם הוא מגן שמאלי ענק, למה להעביר אותו ימינה. אם הוא מגן ימני ענק, למה להחזיר אותו שמאלה? מה כל המשחק הזה איתו? אפשר לחשוב שהמגן הימני שלנו היום משחק בקבוצה שלו בתור מגן ימני. או שהקשר השמאלי שלנו שיחק אי פעם בקבוצה/ות שלו כקשר שמאלי. למה הקשר האחורי בנבחרת שיחק כקשר אחורי יחידי נגד ברזיל בעוד בקבוצה שלו הוא משחק עם עוד קשר אחורי נוסף? או שרק מאיזה שהיא סיבה לא ברורה העניין תקף רק לגבי לאם. מכל השחקנים בשדה רק לאם חייב לשחק בעמדה שלו בקבוצה.
    והכי יפה שכבר שנתיים אני מדבר על זה ששחקנים בנבחרת צריכים לשחק איפה שהם משחקים בקבוצה שלהם וכולם כאן אמרו לי שאני מדבר שטויות. עכשיו פתאום זה נכון. ורק לגבי לאם.
    איך אומר חבר שלי, אגדי? האהבה עיוורת.

דרך אגב, סלע. אתה באמת מאמין שב - 6 שעות אימונים ב - 3 חודשים (בערך) אפשר לבנות תרגילים טקטיים גאוניים במשחק? קבוצות מתאמנות בערך 14 שעות בשבוע ולא מצליחות ונבחרת גרמניה ב - 6 שעות ב - 3 חודשים כן. אם אתה מאמין בזה באמת, אז יוגי לאוו הוא המאמן הגדול ביותר בכל הזמנים אי פעם בכל העולם.
    ואם באמת ב - 6 שעות ב - 3 חודשים עושים את זה אז איך אף מאמן לא למד את זה ויישם את זה בקבוצה שלו? הרי, כמו שאמרת, לא צריך שחקנים מיוחדים בשביל זה.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

תהרוג אותי אבל אני לא מבין מה ההבדל בין הסבת עמדה המפתיע בקריירה של שוויני לשינוי העמדה של לאם. אני מבין שהיו אופציות פחות טובות בשמאל ולכן היה אפשר להציב את לאם שם, אבל ההקבלה היא בדיוק אותה הקבלה עם שניהם. הגיע לבאיירן מאמן חדש שהחליף לשניהם עמדות ושניהם המשיכו לשחק באותן עמדות בנבחרת. את הטענה שהיה אפשר להשאיר את לאם בשמאל למרות ואן חאל כי לנבחרת לא היה מגן שמאלי טוב מספיק, אני מקבל.

לגבי התרגילים, אז הם לא כאלו מסובכים והנבחרת רצה איתם כבר 7 שנים (מספטמבר 2004). כן אפשרי להעביר את התרגילים הללו שחוזרים על עצמם פעם אחר פעם בכמה שעות בחודש, מסתבר. את מרבית התירגול של אותם תרגילים הם עושים במסע האימונים של לפני טורניר גדול וכולם מכירים אותם. החדשים גם לומדים להכיר די מהר. באמת לא מסובך, אוכל להראות לך עוד דוגמאות אם תרצה. זה בסך הכל אותו שילוב של 4-5 מסירות מהירות בקומבינציות מאוד דומות. גם אני ואתה לומדים לעשות אותם בחצי שעה. הוא לא גאון, זה פשוט שלא חסר מאמנים אידיוטים.

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז למה רק לאם חייב לשחק בתפקיד שלו? למה הוא חייב לעבור ימינה ואחרי זה שמאלה. אם לפחות היה אומר המאמן טעיתי ששמתי אותו בימין, מילא. אבל סתם ככה, רק כי בקבוצה הוא משחק שם? למה פולדי משחק בתפקיד שבחייו לא שיחק כבר שנתיים. למה המגן הימני שלנו עכשיו בכלל לא משחק בהגנה בקבוצה שלו?

התרגלים לא פשוטים בכלל. והעניין הוא שללאוו יש את אחד הסגלים הכי כישרוניים שהיו בגרמניה מעולם, אם לא הכישרוני שבהם. בטח הכי קישרוני מאז הגמר ב - 74 (את כל הסגלים ראיתי בעצמי). ולכן הוא יכול לעשות את זה. הוא היה יכול לעשות יותר טוב, אם הוא לא היה מאחז עיניים.

7. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אין אחיזת עיניים, הסגל טוב ושיחק טוב, רצחנו את הנבחרות על המגרש, אחת אחרי השניה הם נפלו קורבן להצגה (אפילו בלי שניסינו לעשות הצגה. עמדנו בהגנה ויצאנו לעשות את כל השערים שלנו במתפרצות). היו מספיק מאמנים בכדורגל שלקחו סגל טוב ושיחקו איתו כדורגל גרוע שהביא להדחות בשלב הבתים ואפילו לפני כן. אם אין מאמן שיודע להפעיל את השחקנים שלו על הקווים, אז השחקנים לא ידעו מה לעשות עם עצמם וכדורגל טוב לא יצא מזה, לא משנה כמה הסגל מוכשר.

נערך לאחרונה ב: ‏16/8/11
  8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון, זכורים לי המשחקים נגד ספרד ונגד איטליה, איך רצחנו אותם על המגרש. איך שטפנו את המגרש. הספרדים והאיטלקים אפילו לא עברו את החצי ואנחו עם בעיטות אחרי בעיטות ומצבים יוצאים מן הכלל. לא פלא שב - 300 דקות הבקענו גול שלם אחד.

ועדיין אחיזת עיניים של המאמן שגם כשהוא יורק את אומרים שיורד גשם. פיליפ לאם עובר בקבוצה שלו שמאלה הוא עובר בנבחרת שמאלה. והמאמן מסביר את זה לא בגלל יכולת או בגלל מציאת מגן ימני גאוני או משהו כזה, אלא בעובדה היחידה שהוא בקבוצה שלו משחק כמגן שמאלי. לאותו המאמן זה לא מפריע לשחק באותו המשחק עם מגן ימני שמשחק בקבוצה שלו כקשר אחורי, עם קשר שמאלי שמשחק בקבוצה שלו חלוץ או חלוץ שני ועם עוד לא מעט דוגמאות של שחקנים אחרים מהשנתיים האחרונות. אם הוא לא היה מסביר את ההעברה של לאם שמאלה בשטות שהוא הסביר הייתי מכבד אותו. אבל עם הסבר כזה זה בושה.

ולידיעת המשתמש דודי. השדר של ARD במשחק נגד ברזיל טען שבאדשטובר הוא וורלד קלאס ושככה גם חושב המאמן הנהדר לאוו.

9. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ספרד ואיטליה לא היו נבחרות לחגוג עליהן. אפילו הן מצאו עצמן בקשיים בכל מיני שלבים בטורנירים אותם הם לקחו. זה שגרמניה לא הצליחה מולן בחצי הגמר לא אומר שהנבחרת לא מאומנת מצויין ובתמונה הכללית מזה כמה שנים מציגה על בסיס די קבוע יכולת משכנעת. אתה נתפס רק להפסדים מול 2 מהנבחרות הכי טובות ומתעלם מכל הניצחונות והיכולת המצויינת מול הרבה אחרות שחלקן מאותה הרמה, שזה במילים אחרות להתפס ל 2% ולהתעלם מ 98%.

דרך אגב, החצי גמר מול איטליה לא שייך לקדנציה של לאוו. קלינסמן הוא זה שבעיקר החליט על ההרכב ועל החילופים במשחקים. הוא השאיר רק את התירגול הטקטי לעוזר מאמן. עידן לאוו התחיל במוק' יורו 2008.

10. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור. ברור. לאוו אחראי רק להגעה לחצי הגמר, משם האחריות היא של קלינסמן.

פעם אחרונה שאני מתייחס לטורנירים האלה ול"הצלחה" של לאוו. לא ההפסד בשלושת המשחקים האלה הוא שמפריע לי. זה שהתבטלנו מול קבוצות כאלה, לא הגענו למצב אחד בשלושת המשחקים האלה, באנו בפחד אימה וחשבנו שאנחנו אנדרדוג מוחלט מולם כשיש לנו שחקנים כל כך מוכשרים, זה הבעיה. אין בעיה להפסיד פעם או פעמיים או אפילו שלוש. אבל באף אחד מהמשחקים האלה לא היינו אפילו קרובים לנצח. במקרה הטוב היינו מגיעים לפנדלים בלי להבקיע שערים (כמו גם נגד ארגנטינה ברבע הגמר בגרמניה שם הבקענו שער מהבעיטה היחידה שלנו).
    עם נבחרות הרבה פחות מוכשרות, גם כשהפסדנו להולנד הגדולה ביורו בגרמניה שיחקנו כדורגל ובאותה המידה יכולנו לנצח. גם נגד ארגנטינה הענקית של 86 ועם שחקנים שהיום לא היו מוזמנים לסגל הרחב של גרמניה B הבקענו פעמיים ולא היינו רחוקים גם מלשמור על התיקו, אם לא מסירה גאונית של מארדונה ויציאה לא טובה של השוער. ושלא לדבר על זה שבשנת 82 ובאותה שנת 86 ניצחנו עם אותו סגל של שחקנים בינוניים, את נבחרת צרפת, שאולי אתה לא זוכר, אבל אני כן, באותן השנים הייתה לא פחות גדולה מספרד של היום, כולל זכיה היסטורית ביורו ואם לא אנחנו בדרך אז, אז בדיוק כמו ספרד זכיה בדאבל היסטורי. לא רק שניצחנו את אותה הצרפת גם הבקענו נגדה 5 שערים בשני משחקים + הארכה אחת. פעם היו לנו מאמנים שמשום כלום העמידו קבוצות שלא נבהלו, לא פחדו, לא נתנו כבוד, לא עשו מעצמן 0 ועמדו כמו שווים אל שווים מול נבחרות שהיו הטובות בעולם אז. טובות, בדיוק כמו שספרד טובה היום לעומת שאר העולם. אתה אולי לא זוכר, או לא יודע, כי הייתה צעיר, אבל ספרד, עם כל הכבוד לה היא לא דבר חדש. היו נבחרות כל כך מצויינות וכל כך גדולות כבר בעבר.
    מבחינתי, גמרתי עם יוגי וטורנירי העבר.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

נדב, בשביל מה העצבים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אני בהחלט מסכים עם הדברים שלך, אבל עם הזמן למדתי להכיר שאין רק מגרעות בלאוו, יש בהחלט דברים טובים שהוא עשה, כמו ההצערה של הנבחרת והיכולת של הקבוצה עד החצי גמר.
    זה שהוא לא טקטיקן והוא מקובע על דברים שלא אני ולא אתה נבין זה ברור, אבל יש מספיק אנשים שאוהבים את המשחק היפה לעיין ושום דבר שתגיד לא תשכנע אותם.

תשמור על העצבים, שנגיע למעמד דומה ביורו ושוב נעוף למרות דור הזהב שלנו אולי אז אנשים יתחילו להבין שלאוו לא נקי מטעויות.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

ודאי שהוא לא נקי מטעויות, אין חיה כזאת. הוא מאמן טוב וכמו שאודו לאטק אמר, תנו לו עוד מיליון ותחתימו אותו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא נקי מטעויות סלע, שהוא לא טקטיקן. הוא מאמן טוב, בזה אני מודה, אבל הוא לא יותר טוב מהרבה מאמנים שאנחנו רואים בבונדסליגה ולעולם לא מצליחים להגיע להישגים גדולים באמת.

מול מאמן טקטיקן א לה מוריניו, או מול קבוצה מאורגנת עם ראש כמו ספרד או איטליה אין לנבחרת שלנו מה למכור, וזה לא בגלל השחקנים האינדבידואלים, כי כבר נוכחנו לראות שהנבחרת מסוגלת לנצח ענקים אינדיבידואלים כמו שנבחרת אי הגשם או הנבחרת של המסומם, אבל ברגע שתעמוד קבוצה הגנתית טוב נגד גרמניה לאוו לא יוצא מזה וכאן קבור הכלב.

הוא לדוגמא לא ישנה עמדה או ישים שחקן על הספסל רק בגלל שזה מתאים למשחק. הוא גם לא יודע להגיב שזה לא הולך ואז צריך הברקות. אלו הדברים שיכולים לעשות אותו לנקי מטעויות.
    ועצם העובדה שאתה מצטט פה את אודו לאטק, שהוא טמבל גדול (מה לעשות הגיל עושה את שלו) רק מראה כמה שיטחי צריך להיות בשביל לרשום את הדברים האלו.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם אני מעדיף את מוריניו, אבל אין לנו אחד כזה להביא. רוצה להביא את היצפלד? אז אני מוכן לוותר על הכדורגל של לאוו ולהעביר את האקסטרה מיליון של לאטק לאוטמאר.

טקטיקן זה עניין יחסי. מוריניו טקטיקן גדול, אבל הטקיטקה של לעמוד בהגנה ולצאת לעשות את השערים במתפרצות כמו שעשינו מול אנגליה וארגנטינה עבדה. היציאה למתפרצות הייתה קטלנית וגם ההגנה עבדה מעבר למה שהאמנו. גם נגד ספרד זה כמעט עבד, אבל אוזיל אם אני לא טועה החמיץ באחד על אחד. הם יותר טובים, או שאתה גם חושב כמו נדב שאנחנו יותר טובים מספרד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

סלע, נדב הביא לך דוגמאות מהעבר איך נבחרת גרמניה הצליחה להראות טוב יותר למרות סגל, לעיתים מאד בינוני, מול האימפריות של אז.
    יש דרך להאבק בספרד, כמו שיש דרך להאבק בבארסה, לאוו לא רק שלא הצליח, הוא אפילו לא ניסה.
    במשחק מול ספרד היתה תמיד הרגשה שלגרמניה אין סיכוי, זה משהו שאי אפשר לקבל. אני מוכן ללכת לקראתך ולהגיד שלספרד יש נבחרת טובה יותר, האם זה אבל מצדיק את העליונות המוחלטת של ספרד?
    או של איטליה?

לי לא זכור משחק שבו הנבחרת לא נראתה טוב והצליחה לצאת מזה דרך שינוי טקטי של לאוו, זה חלק ממה שאני מגדיר מאמן טוב.
    מוריניו היה רק דוגמא