סלע, לא אמורה גם להיות שליטה מול ספרד, אבל צריך להגן כמו שצריך ולתפוס אותם עם התחתונים למטה. ובדיוק למטרה זה לא מתאימים טרוכובסקי (קשר שמאלי אם בכלל), פודולסקי או בואטנג. פודולסקי נותן פעם בשנה משחק טוב, הוא הכל חוץ ממניה בטוחה. אני עדיין מעדיף שחקן שיתן תמיד תפוקה על פניו.
דווקא בארסה נהנתה ממזל (ושיפוט נוראי) בהתמודדות מול צ'לסי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx. בכל אופן, הסברה לפיה גרמניה יכולה לנטרל את ספרד בדיוק כפי שעשו אינטר, ריאל וצ'לסי לברצלונה (כל אחת בשעתה) היא הזויה ומנותקת מהמציאות. ההגנה של הנבחרת רחוקה מלהיות מהירה ופיזית, ומרכז השדה רך יחסית למאבקים מהסוג הזה (אם כי חדירה ושווינשטייגר בהחלט יכולים לעשות צרות לכל יריבה). כפי שכבר ציינתי, הסיכוי היחיד שלנו מול הספרדים הוא יצירת צפיפות במרכז המגרש והתבססות על מתפרצות מזדמנות. לפיכך, אני סבור כי הטקטיקה בחצי גמר המונדיאל הייתה נכונה, אך לא מעט שחקנים היו מתחת לרמתם הרגילה וגם ספרד בעצמה הייתה פשוט מצוינת.
בדיוק. שיחקנו צפוף ועשינו הגנה טובה עם צמד בקישור האחורי ויצאנו למתפרצות. הם לא הצליחו להגיע להרבה מצבים, עמדנו די טוב. יותר בונקר מזה אי אפשר היה לעשות. רוב הכישרון של השחקנים שלנו טמון בהתקפה וצריך גם לתאם את המשחק ליכולת של השחקנים ולא רק לכפות שיטה. בונקר סטייל אינטר לא מתאים לחומר השחקנים שיש לנו בקאדר. אין לנו גרזנים כמו סמואל, זאנטי וקאמביאסו.
שוב אתה טועה ומטעה, הספרדים כן הגיעו למצבים, אותם הם לא תירגמו להזדמנויות בגלל טיפשות וניסיון לעשות עוד מסירה ועוד (תסמין שיש גם לברצלונה). תפסיקו לשקר את עצמכם. אם הם היו קצת פיקחים יותר והיה להם מאמן שאומר להם תתחילו לבעוט במקום עוד מסירה ועוד, זה היה נגמר לפחות בשלוש חתיכות. לא היה לנו מהדקה הראשונה ועד האחרונה שום סיכוי. נבחרות חלשות מגרמניה עמדו בכבוד יותר מול הכוח הספרדי וכאן רבותי קבור הכל. לאוו מאמן טוב עד למשחקים האלו. בהחלט מגיע לו ההערכה על זה, אבל הוא לא המאמן שיוביל את דור הזהב הגרמני להישגים.
האם לא עלה בדעתך כי לאותן "נבחרות חלשות מגרמניה" היו כלים טובים יותר להתמודדות מול קבוצה כמו ספרד? פרגוואי, לדוגמה, היא נבחרת שמחזיקה ביתרון גדול עלינו בכל הקשור לפיזיות וכוחניות במרכז המגרש (אותו הדבר נכון גם לגבי פורטוגל, אשר מחזיקה בצמד בולדוגים מריאל מדריד במרכז ההגנה); מה גם שהפרגוואים מתורגלים ומנוסים יותר בשיטות משחק הגנתיות, ורגילים יחסית לחוסר דומיננטיות בפן ההתקפי- שני דברים שלא ניתן לומר על גרמניה. יוגי לאוו מוביל את דור הזהב להישגים כבר עכשיו. כל עוד ספרד תמשיך להשתמש בשיטת המשחק החונקת שלה, יהיה לו קשה לתרגם אותם גם לתארים גולמיים; ויחד עם זאת, די במעט מזל מול הרוחה, או בהדחתה על ידי קבוצה אחרת, בכדי שנוכל לראות סוף סוף את הדרך אל הגביע המיוחל.
לא מסכים לזה שלפרגוואי יש כלים טובים יותר להאבק עם הספרדים. אולי המאמן הפרגוואי הצליח להכין את הקבוצה שלו טוב יותר לקרב עם ספרד. שוב לא הכל שחור, אבל אני עדיין בדיעה שמה שלאוו השיג עד עכשיו זה הטופ, יותר מזה לא נתקדם יותר. ושוב אני שואל, מתי בפעם האחרונה הצליח לאוו לשנות משחק ששיטת המשחק שלו נכשלה בה?
רוזנר הוא דיבר על הנתונים הפיזיים של השחקנים והוא צודק. שום קשר למאמן. מול ספרד שום שינוי לא היה עוזר, הם פשוט גדולים עלינו. מעבר לכך כל שיטת משחק שעלינו בה ניצחנו, גם ביורו וגם במונדיאל. מול טורקיה נדרשו שינויים ואלו גם ניצחו עבורנו את המשחק.
תיהיה לי בריא עם הבנת הנקרא שלך. הוא אמר לך שהם יותר פיזיים ויש להם יותר כלים כדי לשחק בונקר מול ספרד. הוא לא אמר לך שהם יותר טובים. קמופרדה? אמרתי לך באחת ההודעות שלי כנראה זה ברח לך מהעין. צריך להתאים שיטה לפי חומר שחקנים, אי אפשר תמיד ללכת בכוח על אסטרטגיה. אם יש לך קאמביאסו, סמואל, קורדובה וזאנטי אז אתה יכול לשחק בונקר ולשבור להם את הרגליים ולקוות שלא יכנס גול. אבל אם יש לך לאם ובאדשטובר, אוזיל ומולר, אז עדיף שתשחק קצת יותר התקפה אם אתה רוצה איזשהו סיכוי.
אסביר לו בעוד צורה: מנצ'סטר יונייטד קבוצה הרבה יותר מוכשרת מאינטר, אבל לאינטר יש כלים טובים יותר לעצור את בארסה מאשר ליונייטד. בריונים חולי הגנה וכאסח יכולים להוציא משחקים מאופסי שערים מול בארסה, זה גם נכון לצ'לסי למשל.
וגם לשווייץ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx לא קונה את זה, אתם מנסים למכור אליבי להלך המשחק, אי אפשר.
רוזנר, לא להאמין. ספרד הפסידו ועשו תיקו אפילו מול נבחרות יותר חלשות, זה לא שהם לא יכולים למעוד. חבל שהם לא מעדו מולנו, מה אני אגיד לך. אבל לחפש משחק בו ספרד לא היו במייטבם כי ליצור תאוריה זה נמוך מאוד. הם היו מצויינים מול שוויץ, הגיעו ל 10 מצבים לשער בטוח. לא היה להם מזל. הלוואי ומולנו היה להם יום כזה.
שוויץ, להזכירך, הסתגרה בתוך הרחבה לאורך כל המשחק וזה עדיין לא מנע מספרד להגיע למספר רב של מצבים קורצים, אותם היא בזבזה בשלומיאליות. בפן ההתקפי, השוויצרים יצאו ל2 התקפות מתפרצות במהלך 90 דקות של כדורגל: באחת מהן הם בעטו למשקוף, בשניה הם הצליחו להבקיע. זה בדיוק "פקטור המזל" אותו הזכרתי בהודעות הקודמות, ממנו גרמניה לא נהנתה במיוחד במהלך המפגשים האחרונים מול ספרד.