נבחרת גרמניה בדרך ליורו 2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל גרמני' פורסם ע"י Rosner, ‏20/7/10.

1. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושמונה שחקני באיירן בנבחרת ביחד הם לא שחקני מפתח בבאיירן, אם לא כל אחד מהם לחוד אז בטח כולם ביחד קצת חשובים לה. וזה שלבאיירן נעדרו 8 שחקנים השבוע בגלל הנבחרת? או שבעצם גוצה יותר טוב ויותר חשוב לקבוצה שלו מאשר כ השמונה האלה?
    והרי ממילא הוא לא היה פותח ככה שלא היה לו מה להתעייף.

ככה או ככה אוזיל הראה היום שבכלל אין שום מקום להשוואה (לפחות כרגע) בינו לבין גוצה. בכלל אין מה להזכיר אותם באותה נשימה. מה שכן דווקא הייתי רוצה לראות את גוצה בקישור השמאלי של הנבחרת. שורלה, למרות השער לא היה טוב מספיק.
    בנוסף לאוזיל שהוא קלאסה, גם קדירה הראה שאין יותר מידי מה לחפש לו תחליפים.
    קרוס עם משחק פושר עדיין לא יכול להיות תחליף לשוויני. אולי בעתיד אם הוא ימשיך את קצב ההתקדמות הזה. הייתי רוצה לראות את גונדגאן בתפקיד הזה היום. לפחות מחצית. חבל שנכנס מאוחר ודווקא על נמקום של קדירה.
    הובדס אולי עושה הגנה לא רעה בצד ימין אולי, אבל אין לו שום יכולות לעזור בהתקפה.
    קקאו באמת בחור טוב.  

2. dudi Member

נדב אתה פוסח על פולדי? דווקא הבחור בכושר נהדר, והוא בניגוד לקלוסה(בהנחה שרק סופר מריו משחק בודד בחוד) יכול לשחק על הקו, לתת כדורי רוחב, לקחת שחקנים לאחד על אחד עם כח ומהירות,ולתת עבודת קו.
    גצה יכול להיות הקלף הראשון שלנו מהספסל לפחות ביורו הנוכחי(למקרים שחלילה מולר שוב יהיה מורחק במאני טיים או משהו בסגנון) כיאה לנבחרת גדולה עם קאדר כבה,בריא,טוב ועמוק.

בהגנה יש כמה דילמות, אבל אולי בואטנג מגן ימני זה הפתרון ואז באדשטובר עם הומלס\לצערי מרטה,ולהאם בשמאל.

אהה ואגב ראסמי מכל הלב קקאו בחור עשר.

3. Rudess Member

לא ראיתי את המשחק היום לצערי, אבל לדעתי בואטנג צריך להמשיך כמגן ימני.

איך שיחקנו היום ומי היו השחקנים הבולטים שלנו?

4. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני יכול בתאוריה לעשות את זה, אבל לא מצליח.
    פולדי כחלוץ שני (כלומר ליד עוד חלוץ) הוא סביר אולי אפילו יותר. כקשר שמאלי אין לו מה לחפש. הוא לא יודע איפה לעמוד (עשרות נבדלים וריצה למקום הלא נכון במסירות שהוא מקבל בתנועה), מסירות לא מדויקות (לא מדבר על מסירה ללאם או שוויני שנמצאים 2 מ' ממנו, אלא מסירות של קשר) וגם לא יודע לעשות הגנה. אני כבר לא מדבר על אחוז הבעיטות למסגרת שלו, שזה בכלל קטסטרופה. שורלה, ככל שהיה בינוני אתמול עשה את העבודה הרבה יותר טוב ממנו. שלא לדבר על המשחק נגד טורקיה.

האמת טל, לא הפסדת הרבה. לא שיחקנו טוב ולא שיחקנו מסודר. רוב הזמן הבלגים שלטו במרכז המגרש ולדעתי זה בגלל החיסרון של שוויני. קרוס זה לא שוויני. לא בתפקיד של מס' 6 שמנהל את כל המשחק החל מקבלת הכדורים בהגנה ועד לניווט ההתקפות ועזרה להתקפה. עם זאת, קרוס עוד צעיר ומראה המון שיפור לאחרונה. אולי הוא עוד יהיה כזה. אני, כמו שאמרתי הייתי רוצה לראות איך גונדוגאן עושה את זה.
    חלק מהבעיה שלמעלה, נובעת גם מחסרונו של באדשטובר. אני יודע שיש אנשים שנקרעים מצחוק עכשיו וזו זכותם. אבל באדשטובר הוא אחד ממנהלי המשחק הכי טובים כבלמים שיש היום. הן מספר הנגיעות שלו בכדור והמסירות המדויקות (בראשון הוא מס' 12 בליגה סטטיסטית ובשני הוא מס' 2 כשהוא גם עם כמות מסירות למשחק השני הכי גבוהה מכל 20 המובילים במסירות מדוייקות - מה שלא נעלם מעינייו של יוגי וכשהוא אמר לפני כמה שבועות שבאדשטובר הוא הבלם הגרמני הטוב ביותר ויהיה בהרכב הפותוח הוא גם נתן את הנימוקים האלה). הומלס ובטח לא מרטסקר (עם כמה מסירות ממש לא מוצלחות) לא יכולים לעשות את זה.
    שורלה נראה לא בשל ומולר כמעט ולא הורגש עד שרוייס נכנס במקומו ואז פתאום ראינו כמה הוא חסר. עם זאת זה כבר היה ממש גרבאץ' טיים ב - 0:3 ככה שאי אפשר לבוא בטענות רק לרוייס.
    אוזיל וקדירה פשוט תענוג צרוף. כל נגיעה שלהם בכדור זה משהו. שניהם היו מעורבים בכל אחד מהשערים בצורה זו או אחרת.
    מריו גומז זה מריו גומז. שער יוצא מן הכלל מחוץ לרחבה. עוד שני מצבים מצויינים שהשוער לקח בצורה נהדרת באחד על אחד (בראשון קצת אשמת גומז גם) ובישול יוצא מן הכלל במתפרצת עם המון ראיית משחק לשער של שורלה.
    ההגנה עמדה יחסית יציב אבל לא היתה מלהיבה. הובדס אולי עושה הגנה בסדר (זה נצטרך לראות נגד נבחרות קצת יותר רציניות) אבל התקפית הוא לא מסוגל לעזור. פשוט אין לו את זה. נראה שאתמול היה הבדיקה האחרונה הרשמית של יוגי בעניין הזה. צריך למצוא פיתרון אחר לעמדת המגן הימני. כנראה בואטנג ומישהו אחר כמחליף.
    שוויני, בואטנג, באדשטובר וויזה ישבו ביציע (אפילו לא על הספסל).
    אה, וקקאו בחור טוב.

משחק שבו הבדלי הכוחות כל כך בולטים. ובכל זאת הישג יפה לנבחרת.
    עכשיו נראה שהמאמן הזה מצליח להעלות אותנו רמה ממה שיש לנו ממילא.

5. Rudess Member

תודה רבה על הפירוט נדב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

6. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד כמה שאפשר להאמין לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. Rudess Member

אני סומך עליך נדב גם אם אני חולק על דעתך לגבי כל מיני דברים. לגבי מספר המסירות אני לא חושב שזה ממש רלוונטי לבלם, בטח שלא לכזה שהוא לא ליברו כמו מתיאס זאמר או פרנץ בקנבאוור. מספר המסירות יותר רלוונטי לקשרים ולעושי משחק. הסטטיסטיקה הכי רלוונטית לבלמים היא תיקולים (אם אינני טועה, מרטסקר עם הסטטיסטיקה הטובה ביותר במדי נבחרת גרמניה).

נערך לאחרונה ב: ‏12/10/11
  8. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז זהו שכבר לא. או בכל אופן לא לגבי בלם. בכוונה התייחסתי לסטטיטסטיקה בנוגע לשני הפרמטרים האלה וזה כי זה היום חשוב בגרמניה. הן בנבחרת והן בקבוצות. וזה לא בא ממני. זה בא מהיינקס ומיוגי ומשאר המאמנים.
    ואם יורשה לי לנסות להסביר את ההגיון בחשיבות הזו, אז ההגיון הוא שכל בלם טוב חייב להיות מנצח בלפחות אחוז מסוים מהדו קרבות שלו. אחרת הוא בכלל לא בלם. מה שעושה בלם טוב לבלם מצויין הוא האקסטרה המשהו מעבר לרק יכולת בלימה. ויכולת לנהל משחק (לפחות חלקית) הוא האקסטרה הזה והיכולת הזו נמדדת גם בכמות נגיעות ואחוז דיוק במסירות. מי שיכול לגעת הרבה פעמים במשחק בכדור וגם למסור מדויק יכול גם לנהל את המשחק מאחור. שים לב שהיום בגרמניה, הן בנבחרת והן בקבוצות, משתדלים כמה שפחות להעיף את הכדור קדימה. כמעט אין בעיטות שוער ארוכות וגם כמעט אין בעיטות 5 ארוכות. בעיטות ארוכות באות רק כשאין ברירה, תחת לחץ, או כשמנסים לצאת למתפרצת או לשבור את משקל נמשחק מצד לצד. רוב הזמן הכדור הולך לבלמים למגינים לקשר מנהל המשחק והלאה. כמובן שאין חובה ששני הבלמים יהיו בעלי יכולת כזו וכשיש רק בלם אחד כזה הוא גם נקרא בגרמניה מנהל ההגנה (abwer schef). שים לב גם שבאדשטובר לא מוסר רק כדורים קצרים הרבה פעמים הוא גם נותן מסירות ארוכות ואפילו מסירות שחותכות את כל המגרש ואלו עדיין נכללות בסטטיסטיקה של המסירות המדויקות שלו.

סטטיסטיקת הניצחונות בדו קרבות אצל בלמים ומגינים גם קצת מרמה. כי מה זה עוזר לי עם מרטסקר לקח אתמול 94 אחוז מהדו קרבות שלו אם את אלו שהוא הפסיד הוא הפסיד במקום קריטי כמו שקרה בגול אתמול. ושוב, ברור שכל בלם חייב מינימום אחוזי הצלחה גבוהים בפרמטר הזה. אחרת הוא יהיה סבסטיאן פרודל.

9. Rudess Member

הסבר מאלף!

10. dudi Member

נדב אפשר לומר שגם מרטה בחור טוב?

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

קודם כל אני מתקשה להבין חרף המצב (קיסלינג לא בכושר, קוראני פסול וכו) מה קקאו עושה בנבחרת.
    והוא אכן בחור זהב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נדב,
    לגבי בדשטובר, יש לך פטיש כלפיו, אחרת קשה לי להבין איך אתה אומר שהוא טוב יותר מהומלס בקטע של ניהול המשחק. ומי אם לא אתה יודע כמה סטטיסטיקות יכולות לשקר. ראיתי את הומלס ובדשטובר כדי לחוות דיעה מנוגדת לשלך. הומלס פשוט טוב יותר בהיבט הזה (וגם בהיבט של הדו קרבות).
    אבל שוב קשה לך לפעמים לקבל דברים מסויימים לגבי שחקנים של באיירן (כמו העובדה שלמרות פודולסקי לאם היה זוועה נגד טורקיה). בכל אופן מבחינתי הומלס חייב להיות באנקר, הבלם הגרמני הטוב יותר ביי פאר!

וכן דודי, גם מרטסקר בחור זהב, אני מאחל לו שימשיך לדוג באנגליה, כי הוא בדיוק כמו המתאזרח הברזילאי לא טוב מספיק לנבחרת.
    מעצבן לחשוב שיש בליגה בלמים שבגלל פר לא מקבלים זימון (טסקי) או לחלופין לא משחקים בנבחרת בגלל שפר מקבל עדיפות (הוודרס, בדשטובר/הומלס).

במצב אידיאלי זה ההרכב שצריך לרוץ:
    נוייר
    לאם, הומלס, בדשטובר (הוודרס), בואטנג
    שוויני, קדירה
    רוייס (גוטצה), אוזיל, מולר
    גומז (קלוזה)

אני לא משוכנע כמו נדב מבדשטובר, ולכן אני מתלבט בינו לבין הוודרס, עם זאת ראיתי כבר בעבר משחקים גדולים מבדשטובר, ככה שאם הוא יציב הוא צריך להיות בהרכב.
    קלוזה הוא חלוץ של טורנירים ולכן קשה לי לוותר עליו, אבל אם גומז התותח ממשיך בכושר הזה הוא חייב להיות בהרכב.

נדב מעדיף את גוטצה בשמאל ואותי השנה לפחות הוא לא משכנע. לעומת זאת רוייס פשוט נפלא העונה, גם מהאגף. כל הדברים האלו צריך לראות כמובן איך הם מתפתחים ומי יהיה בכושר טוב יותר שהטורניר יתחיל.
    כמובן אבל שלא רוייס ולא גוטצה ישחקו כי לפולדי יש מנוי להרכב בלי שום קשר אם הוא יהיה טוב או לא.
    וגם אני לא משוכנע משורלה.

12. aloneli Member

אני גם בדילמה בין באדשטובר והוודס.בואטנג הוא המגן הימני הכי טוב שהנבחרת יכולה להציע כרגע.
    גם בעניין של גומז אני בעד ואני מאמין שמעמדו ישתפר יותר משל קלוסה עד ליורו הקרוב.

הבעיה היחידה שלי בהרכב היא עם רוייס(גוצה).פולדי או איך שאתה קורא לו "מגרש היונים" הוא בכושר נהדר,ושורלה המחליף הראוי אחריו.

ההרכב שלי(די זהה לשלך):
    נוייר
    לאם-באדשטובר(הוודס)-הומלס-בואטנג
    שוויני-חדירה
    פולדי(שורלה)-אוזיל(גוצה)-מולר
    גומז(קלוסה)

13. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל. נכון, יש לי פטיש לא מוסבר לבאדשטובר. אבל, מה שאמרתי לגבי יכולת ניהול משחק, זה לא המצאות שלי. זה דברים שאמור גם היינקס וגם יוגי עליו ועל זה שהוא הבלם הגרמני הכי טוב.
    להומלס אין שום יכולת משחק. אני לא מדבר עליו כעושה הגנה בקטע הזה, אלא כסגן מנהל המשחק (סגן כי שוויני הוא המנהל). מעבר לזה, אני חושב שאיתו קצת מיהרו להכתיר לו כתרים גם ביכולת ההגנתית. אבל אני חיי איתו הרבה יותר טוב מאשר עם מרטסקר. שני הבלמים שלי הם הובדס ובאדשטובר או בואטנג ובאדשטובר. (כנראה גם אצל יוגי, ובטח אצל היינקס באדשטובר הוא הבלם הראשון).
    מעבר לזה, יתרון נוסף של באדשטובר על שאר הבלמים הוא שהוא שמאלי טבעי. הנטיה היום (בגרמניה, לפחות) להשתדל לשחק עם בלם שמאלי בצד שמאל ובלם ימני בצד ימין.

עוד הערה קטנה. אני לא רוצה את גוצה בצד שמאל. אני מעדיף אותו על פולדי והייתי רוצה לראות אותו שם במקום שורלה. כדי לראות אם הוא מתאים. אין לי גם שום בעיה עם רוייס. שחקן יוצא מן הכלל.

לאם לא היה קטסטרופה. הוא לא היה המצטיין של המשחק וגם לא השחקן הגרוע במשחק. סה"כ עשה את העבודה שלו נגד טורקיה.

עם כל שאר הדברים שלך אני מסכים לחלוטין. וגם עם ההרכב שלך, אני מסכים לחלוטין.

אלון, לא ידעתי שיש לנו מס' 6 חדש בנבחרת. איפה הוא משחק בליגה?

14. aloneli Member

חח אתה לא תפסיק אה?

בשבילך קדירה!

15. Rudess Member

הוא לא היה קטסטרופה? רק עשה טעות של גול בטוח בדקה ה-5, שבנס נוייר הציל, גרם למצב השני המסוכן של הטורקים במחצית הראשונה, ונתן לשחקן הטורקי להגביה ללא הפרעה בגול שהם הבקיעו. ללא ספק, לאהם היה השחקן החלש שלנו מול טורקיה.

אז אני לא היחיד ששם לב לזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

רוזנר מה אתה מכניס טסקי הנגר אל מול הבלמים שיש לנבחרת גרמניה?