פודולסקי הציל את כבודה של הנבחרת. דווקא בגלל שהבטיחו את העליה היו צריכים לשחק בהנאה וחבל שככה. כי אני חושב שתמיד צריך לשמור על וינריות. בכל אופן עוד לפני המונדיאל יש לנבחרת 2 משחקי ידידות מול צ'ילה ומצרים ואני מקווה שהם לא יראו כמו היום כי צריך לשמור על ריכוז לקראת המונדיאל בהצלחה גרמניה. ואינשאללה אליפות.. :aaa025:
אלו משחקים שכנראה יהיו בחודש הבא ומיד אחריהם ישבו לאוו וההתאחדות לדון בהארכת חוזה. אני מאמין שבהמשך יהיו עוד משחקי ידידות. לא מאמין ש 8 חודשים לא נשחק אף משחק עד הטורניר.
המתכון לזכייה בטורניר הוא לפגוש את אנגליה בחצי הגמר ולנצח בפנדלים, בדיוק כמו במונדיאל 90 ויורו 96 אם תרצו גם, במונדיאל 2006 הגענו לחצי הגמר, ביורו 2008 לגמר, ובמונדיאל 2010 אנחנו הולכים להתקדם עוד שלב ולזכות! :aaa025:
מצד שני, שים לב לנתון המעניין הבא ששמתי לב אליו: מאז 1962, בכל מונדיאל שזוכה בו אירופאית, תמיד זוכה במונדיאל שאחריו דרום אמריקאית. 1962 - ברזיל 1966 - אנגליה 1970 - ברזיל 1974 - גרמניה 1978 - ארגנטינה 1982 - איטליה 1986 - ארגנטינה 1990 - גרמניה 1994 - ברזיל 1998 - צרפת 2002 - ברזיל 2006 - איטליה 2010 - ???
אני מצטער אבל אותי זה מרגיז. אני עדיין מקווה שלא יאריכו את החוזה ליוגי ואני עדיין חושב שיש לנו שחקנים מצויינים עם מאמן בינוני. מה בדיוק הרווחנו מהמחצית הראשונה היום? מתי אי פעם נשחק במערך כזה? אפילו על הנייר המערך הזה מטופש. 5 קשרים, מתוכם שלושה שמאליים, שניים שהם בכלל חלוצים (וגם אם חייהם יהיו תלויים בזה הם לא יהיו ווינגרים) ובלי אף קשר על צד ימין. מה הפלא שטורכו המסכן מוצא את פולדי משוטט לו בין הרגליים כל המשחק ומפריע לו? מה הפלא שאנדי בק (שגם ככה הוא מגן מאוד בינוני, וגם זה ביום טוב) לא יכול לבדו להחזיק את כל הקו הימני גם בהתקפה (שם הוא אף פעם לא היה אפקטיבי) וגם בהגנה (שם הוא בינוני)? מה הפלא שגומז המסכן סתם רץ. כבר הבנו מזמן שהוא לא שחקן בשביל לשחק חלוץ בודד. אז באמת, בשביל מה לשחק במערך כזה? עד מתי נמשיך עם השטות הזו של פולדי קשר שמאלי (בטח ובטח כשטרוכו עולה לשחק)? המסכן סתם משוטט ולא יודע מה רוצים ממנו. גם הפעולה היחידה החיובית שלו באה בפוקס וגם זה כשהוא בעמדה של חלוץ ולא של קשר. אם מתייחסים למשחק כמשחק אימון אז לפחות שנתאמן על משהו. לא על מערך הזוי עם שלושה קשרים בצד שמאל, אחד מאחורה (באלאק - היחידי שהיה טוב במחצית הראשונה וגם אחד היחידים ששיחק בתפקיד מוכר לו) ואחד שבכלל לא מבין איפה הוא צריך להיות וזו פעם ראשונה שהוא משחק כקשר (הכוונה לקקאו). עם עד היום עוד היה ספק אם יש מקום לקקאו בנבחרת, היום הוכח בודאות שלו. לטעמי גם אנדי בק לא לרמות האלה. מזל שבחצי השני עברנו למערך נורמאלי. 2-4-4. אבל למה לעזאזל היה צריך את השטות של המחצית הראשונה. ועוד משהו. אם כבר זה סתם משחק שעשוע, אז למה פיליפ לאם, שהוא אחד משלושת השחקנים ששיחקו הכי הרבה דקות כדורגל העונה בכל אירופה (לא רק בגרמניה) צריך לשחק במשחק כזה ועוד 90 דקות? ניסו כל כך הרבה שטויות, אז דווקא המסכן לא יכול לנוח? ואם מתייחסים למשחק ברצינות אז מה זה המערך ההזוי הזה? דווקא השחקנים שצריכים חיזוקי ביטחון ומשחקים, כמו הבלמים שלנו (ובמיוחד מרטסקר) והחלוצים (הרי דיברו על משבר חלוצים) דווקא הם יושבים בחוץ? ואם כבר קלוזה נכנס, למה במקום גומז ולא במקום קקאו? בקיצור, בחצי הראשון בכלל היה סתם בלאגאן ואני אפילו לא יכול להגיד עם כמה שחקנים באמת שיחקנו. אבל בחצי השני שיחקנו עם 9. (קקאו ופולדי פשוט נעלמו להם אי שם בין הגבעולים). ומצטער על קטיעת האופוריה. זו לא הפעם הראשונה שיוגי עושה את השטויות האלה. וזה גם לא פעם ראשונה אצלו שכאנחנו משחקים בשבת ובאמצע השבוע, אז במשחק השני אנחנו נראים כמו חובבנים.
בניגוד לדברים שלך, אני חושב שהשחקנים ובעיקר אלו שבהגנה הם הבעיה המרכזית בנבחרת, אבל נעזוב את זה כרגע. נדב, אתה לוקח קשה מידי משחק שהיה הכי רפוי בקמפיין והיה אמור להיות כזה. משחק אימון עם תירגולים וניסויים של דברים לכל דבר. מזה אתה לא אמור להתרגש ולא סופרים את המשחק הזה בכלל.
קודם כל, דני, מי שמזלזל מול פרנקפורט בועט ברשלנות אח"כ מול בופון. אמרתי את זה כבר לפני שנתיים וזה לא השתנה. אני לא נגד אימונים וניסויים, אבל יש גבול ויש צורה. באותה המידה אפשר היה לתת לקלוזה לשחק במקום אדלר. למה לא? הרי זה סתם משחק. אבל, הרי לעולם לעולם קלוזה לא ישחק שוער, אז לא ננסה את השטות הזאת. בדיוק באותה המידה לעולם לעולם לא נשחק במערך של 5 קשרים כאשר אין אפילו קשר אחד בצד ימין. וזה מה שהיה אתמול. ואם כל כך לא חשוב המשחק אז למה יוגי משתולל בסוף על אדלר שימהר להוציא את הכדור קדימה כדי לנסות להבקיע? ומצטער להגיד לך, אבל הזיכרון שלך מאוד מאוד קצר. המשחק בפינלנד היה אפילו יותר גרוע מהמחצית הראשונה אתמול. המשחק בוולס לא היה טוב, בלשון המעטה. המחצית השניה נגד רוסיה בבית היתה נוראית. המשחק נגד נורווגיה היה קטסטרופלי. נגד אנגליה נראינו נורא ואיום. וגם ביורו היו משחקים פשוט נוראיים. ואני לא מדבר על התוצאות, אלא על איך שאנחנו נראים. ביג דיל, עלינו למונדיאל. אתה אולי לא יודע (קשה לי להאמין, אבל אולי) מעולם לא היה טורניר מונדיאל שגרמניה נרשמה למקודמות שלו ולא עלתה. לא היה דבר כזה. אז אני ממש לא מתרגש מהעליה הפעם הזו. הגישה שאתה מראה בהודעה שלך, היא הגישה של הרבה מאוד נבחרות שלא מגיעות לשום מקום (ואני לא מתכוון דווקא לישראל). בגרמניה מעולם לא היתה גישה כזו. כל דבר עושים ברצינות וכמו שצריך - גם אימון. בגלל זה גם הגענו להישגים שהגענו. לצערי, נראה שיוגי מביא את הגישה הזו (שלך) לנבחרת. ודבר אחרון. גם בהגנה יש לנו שחקנים מצויינים. השאלה היא את מי מעלים מה מבקשים מהם ואיך משחקים איתם. ולא, אנדי בק, לא נמנה על השחקנים המצויינים שיש לנו בהגנה. אישית, הייתי רוצה לראות את רובש מאמן הנבחרת (בהנחה שהיצפלד לא יבוא).
כמה שאני מזדהה עם התגובה של נדב לעומת האופוריה והחלום בו דנידין וסלע נמצאים. אין לי הרבה מה להוסיף לתגובה של נדב, מעבר לכך שאני מקווה שלאוו יודע לקראת מה הוא הולך. מזכיר לי את אתלט שבכל התחרויות מגיע במקום הראשון, אבל באולימפיאדה לא עובר את השלב המוקדם. נכון סלע, ביורו הוא הצליח. כי עם תוצאות אי אפשר להתווכח. ולמרות זאת הוא בוודאי שם לב לכל מיני בעיות. יש לו גם זמן לפתור אותן, אותי בכל אופן זה ירשים אם הנבחרת תמשיך להראות עליונות גם במונדיאל. פרט לכך שביורו פרט לפורטוגל את כל המשחקים גרמניה היתה חייבת לנצח. ולמרות זאת הפסד לקרואטיה, כמעטא הארכה מול טורקיה וכו. ולמרות זאת ההישג נשאר הישג כי הקבוצה גיעה לגמר ואני קונה סזנריו כזה גם במונדיאל. צריך אבל בשביל זה להפסיק להתעלם מכל מיני פקטורים שלילים בעבודה שלו בנבחרת כמו הצבתו של פודולסקי כקשר שמאלי, היצלספרגר בהרכב או קקאו בסגל בעוד קיסלינג נשאר בחוץ. עם זימון של קיסלינג, פרינגס ומולר לדעתי הוא אכן נמצא בדרך הנכונה. ונדב מי זה רובש?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
רובש זה סתם אחד שיודע לקחת טורנירים כמאמן. לא משהו רציני. חלק מהבעיה של יוגי זה שהוא לא מבין שיש בעיה. למשל, כמו שאמרת, פולדי קשר שמאלי. באיזה פלנטה או יקום פולדי קשר שמאלי יותר טוב מאשר שוויני קשר ימני או שמאלי? באיזה עולם פולדי קשר שמאלי יותר טוב מטרוכו או מאוזיל. אז בשביל לפתור את בעיית הקשר השמאלי, למשל, קודם כל צריך להבין שיש שם בעיה.
שעד עכשיו, אל תשאל אותי איך, עבד לו כל עניין הפודולסקי בצד שמאל. מעל הכל ביורו. אתה לא רצית להתווכח עם מבחן התוצאה, אז הנחתי לזה בצד. גם עם זה אתה מזדהה רוזנר? חשבתי שאמרת אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ועוד דבר רוזנר, ה"כמעט" הפסד לטורקיה, היה ניצחון. איך שלא תנסה לסובב את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
מצטער, סלע. הענין עם פולדי בקישור לא עבד. לא אתמול, לא מול רוסיה וגם לא ביורו. אנחנו הגענו לאן שהגענו, למרות פולדי בקישור ולא בזכות פולדי בקישור. אנחנו פשוט משחקים שחקן אחד פחות. הוא לא יודע לעשות הגנה של קשר ואין לו שום יכולת טכנית של החלק ההתקפי של קשר. פשוט השחקנים האחרים הם יוצאים מן הכלל ויכולים לחפות על החיסרון הזה בשחקן.
סלע, בהגנה יש לך שוער פרסט קלאס, מגן שמאלי פירסט קלאס ולדעתי מגן ימני סולידי (ג'רום או לאם בימין ושפר בשמאל) ובלם טוב מרטסר שצריך ליידו אחד כמו מטצלדר בימיו הטובים. לסיכום חסר בלם כמו מטצלדר. ההגנה לא חזקה כמו של איטליה אבל היא לבטח לא קיקיונית כמו שאתה מנסה לצייר. ואני אכן אמרתי שיש בעיות בהגנה במיוחד שמשחקים עם שחקנים שלא צריכים לשחק כמו פרידריך מגן ימני וטסקי כבלם. וסלע אני לא מנסה לסובב שום דבר, אני רק אומר שהניצחון הדחוק על טורקיה ועוד כמה משחקים שהנבחרת לא נראתה טוב זה סימני אזהרה, אתה רוצה להתעלם ולרוץ ולהאריך חוזה ללאוו שלדעתי עוד לא עשה שום דבר שמצדיק את המהלך אז ... כנראה שלי ולך יש תפיסת עולם שונה. בעצם זה לא חדש.
אולי ביורו הוא עשה כמה חורים בהגנה, אבל מול רוסיה הוא כבר היה מתורגל יותר ועשה עבודה טובה בהגנה. יש כמה מבקרים שנמצאים בצד שלי. פודולסקי הוא לא הקשר השמאלי הקבוע של הנבחרת, אלא עולה בניסיבות מסויימות מול יריבים מסויימים וגם זה במערכים של 4-5-1 (אל תספור את ה 4-3-3 או אתמול בכלל כמשחק על משהו). באגף הוא כן מסוכן כי יוגי מאמין בשחקן עם רגל שמאלית שיתן כדורים חדים וחזקים לרחבה, זה פשוט היה נפלא במונדיאל וזה סתם לא מעט פיות. לרוב פולדי עולה כחלוץ ב 4-4-2 וגם אז מספק את הסחורה ( יש הטוענים שהוא המצטיין של היורו, ולא משנה באיזו עמדה). ונדב, כל השחקנים מראדונה ונקיים מכל חטא, לפי הנוסחה הזאת אנחנו הולכים? לטעמי זאת עצימת עיניים לומר שהבלמים לא במייטבם בלשון המעטה, הם אפילו לא מתקרבים להיות משהו ברמה טופ עולמית כמו פרדינאנד. מה לעשות, אין לנו כאלו בסגל כאלו כרגע. גם בעמדת המגן הימני עשינו כל מיני פשרות למינהן בשחקנים צעירים ומבטיחים, אבל שום דבר שקרוב לטופ-קלאס. יש בעיות בהגנה ובעיות חמורות. אין לי מושג איך אתה לא רואה את זה. רוזנר, אתה מנסה לגרום לזה להשמע יפה. אבל אתה מכנה כאן את מרטסקר "טוב" בזמן שאתה יודע שהוא בכושר רע ולא מצליח לשחזר את התקופה הטובה שלו, ולכן אתה לא מכנה אותו "פרסט קלאס" כמו את לאם. ואתה אומר "שצריך" בלם טוב לידו, איפה הבלם? אתה אומר שצריך אבל בשטח אין אחד כזה. אה כן, מגן סולידי, זה נבחרת גרמניה? אז יש בעיה בעצם, לא?