לא עשינו כלום לגומז. גם אצלכם הוא לא היה חלוץ וורד קלאס וגם לא פגע בנבחרת. אנחנו עדיין מחכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
גומז נהיה יותר מדיי גמלוני מול השער. גם הסיבוב שלו מהמקום מאוד איטי, הבלמים יותר מהירים ממנו, וגם כשהוא מגיע למצב טוב הוא איכשהו מחמיץ. זה באמת מדאיג. פחות בגלל הליגה, יותר בגלל הצ'מפיונס. בלעדיו לא נוכל להגיע לשלבים הבאמת גבוהים. הלוואי שיתעורר, וזה צריך לקרות בקרוב.
גם לאוו אמר. טוב מאד לסגור את העניין כמה שיותר מהר. והנה פתאום צצים ספקוציות שקקאו פותח מול ארגנטינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx מזל שאי אפשר היה לזמן בזמנו את כריסטיאנסן או גקאס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
החלטה לא הכי חכמה לפתוח עם קאקאו שהוא שחקן טוב,נחמד אבל בטח שלא לשפיץ של הנבחרת שמה ההריכיה ברורה!!(או לפחות ככה צריכה להיות). עוד דבר אני הוזה או שבאדשטובר באמת לא בסגל???!!
אתה לא הוזה, וגם הובדאס ומנואל פרידריך לא בסגל. עוד שני בלמים (בנוסף לבאדשטובר) שמהמצטיינים בליגה. אבל, היי, מצד שני זימונו של קקאו לא פחות תמוהה.
באדשטובאר מזכיר את מקרה לל, מוקדם מידי. בסוף אנחנו אלו שלא הערכנו נכון את המצב. אני מאמין שאם הוא ימשיך להתקדם כך, הוא יוזמן למוק' היורו. את קאקאו גם אני לא הייתי לוקח.
סלע יש רצוי ויש מצוי נכון? בתיאוריה אתה צודק, במציאות יש מצוקת בלמים. ווסטרמן פצוע, א.פרידריך משחק בהרטה כמגן ולדעתי איבד ממזמן מכוח ההרתעה שלו וטסקי ומאטסקר לא יציבים. רק העובדה שמרטה בטוח בהרכב ושטסקי או ארנה ישחקו לצידו לא הולם. אז סבבה לא באדשטובר ולא הוודרס כי הם יכולים להיות כמו מקרה "לל" לדעתך, אז למה לא מנואל פרידריך מבאייר? בכל אופן לאוו רוצה לערוך ניסויים נגד ארגנטינה ולשים את שווייני ובאלאק במרכז. אם הקפטן יקבל את העובדה שהוא מ"ס 6 אין בעיה, אם הוא יחשוב שהוא יכול לשחק גם קדימה יותר אז החשיבה הזאת מוטעת מהיסוד. זה יכול אבל להצליח וחייבים לנסות זאת. ואז מגיעים לשאלה מי ישחק בצד ימין? לאוו החליט שאלו יהיו מולר מבאיירן או קרוס מלברקוזן. האמתי שמולר משחק בבאיירן אם בכלל בצד שמאל וקרוס הוא מעין קשר במרכז למרות שאולי דיוויד בקהאם הגרמני יוכל דרך המסירות הנפלאות שלו להיות יתרון בצד. וכמובן איך לא פודולסקי בצד שמאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx עד מתי?! ואם כבר אז טרוכו או מולר הרבה יותר מתאימים. אבל כל עוד הוא יצליח לרצות את לאוו אני משער שלא יהיה שינוי במצב. בהתקפה גומז או קלוזה מה שלטעמי בסדר גמור. הרכב משוער: אדלר - בואטנג, מרטסקר, טסקי (פרידריך), לאם - באלאק, שווייני - קרוס (מולר), אוזיל, פודולסקי - גומז (קלוזה). בטוחים בהרכב למונדיאל: רנה אדלר, מרטסקר, לאם, באלאק, שווייני, אוזיל קרי 7 בטוחים ועליהם אין בכלל וויכוח, הוויכוח הוא על 4 הנוספים וכאן היה מקום לזימונים נוספים והולמים יותר כמו מנואל פרידריך
איך בכלל הובדאס או באדשטובר יכולים להיות מקרה לל? הובדאס משחק כבר שנתיים או שלוש בשאלקה. נכון שרק לאחרונה הוא תפס מקום של קבע בהרכב אבל בכל זאת. ובאדשטובר. בכלל. הבחור משחק באופן קבוע במוליכת הטבלה, שמשתתפת גם בחצי גמר הגביע וגם ברבע גמר ליגת האלופות. מלבד לאם, הוא השחקן ששיחק הכי הרבה דקות בקבוצה העונה. אז איזה מקרה לל? ואם הם מקרה לל (שדרך אגב, אני לא בטוח שהוא כזה גרוע) אז למה מולר כן? מה הוא שונה מבאדשטובר או הובדאס? לגבי השיטה. היא לא מוצאת חן בעיני ולא מהיום. אין לנו חלוצים שיודעים לשחק כחלוץ בודד. גומז וקלוזה הוכיחו את זה בבאיירן השנה ובשנה שעברה, קוראני מוכיח את זה בשאלקה (אם בכלל הוא יוזמן) קקאו, קיסלינג ופולדי בטח ובטח שלא. אוזיל לא חלוץ, אלא קשר. יותר מידי מישמש ויותר מידי שחקנים שלא במקום שלהם. בדיוק כמו במקרה באיירן העונה. יש לנו (לנבחרת ולבאיירן) שיטה שהיא כבר KULT וככה צריך לשחק. מה גם שזה מתאים לשחקנים וכמו שלמדנו כשמנסים לאנוס את המציאות כלום לא יוצא מזה. שיוגי ישאל את ואן חאל.
השיטה דווקא לטעמי יכולה להיות הכלי החזק של הנבחרת. שיטה שלמעשה הומצאה עבור מסוט אוזיל. כל מה שצריך זה שאוזיל יהיה בפורמה טובה במונדיאל ושאחד החלוצים יתבלטו. ההרכב שעולה מחר נראה לא רע בכלל, הבעיה שלי עם הבלם לצד מרטה ועם הקשר השמאלי. עם בלם טוב שישלים את מרטה (אולי למרות זאת הוודרס למרות שגם טסקי השתפר לאחרונה) ועם קשר שמאלי סטייל טרוכו השיטה יכולה להצליח. אני דווקא חושב שגומז יכול לתפקד מעולה כחלוץ יחיד, הוא הוכיח את זה בזמנו בשטוטגארט שקקאו לא היה כשיר. אני הייתי עולה עם: אדלר - לאם, מרטסקר, טסקי, שפר - באלאק, שווייני - קרוס, אוזיל, טרוכובסקי - גומז אלטרינטיבות צריכות להיות בואטנג במקום שפר, מנואל פרידריך או הוודרס במקום טסקי, קדירה או טרש במקום שווייני ושווייני חזרה לעמדת הקשר הימני במקום קרוס. מולר ופולדי אלטרנטיבה לטרוכו וכמובן קלוזה או קיסלינג אלטרנטיבה לגומז. בשיטה של שני חלוצים יכול להיות שדווקא צריך לבדוק האם גומז צריך את קקאו בשביל לפרוח (לא הייתי מתנגד לבדוק את זה חצי שעה). מדהים כמה אופציות בקישור האחורי יש לנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני גם לא חושב שהנבחרת צריכה לשחק עם חלוץ אחד כשיש מגוון כל כך רחב של חלוצים. המערך הקבוע היה בנוי מאוד על משחק התקפה של חלוצים ואין סיבה לשינויים למעט מקרים מיוחדים כמו המשחק מול רוסיה. גומז לבד זה אולי טוב לשטוטגארט אבל זה קטסטרופה בשביל הנבחרת. אני חושב ששוויני טוב בכל עמדה שהוא משחק בה בנבחרת כי הנבחרת משחקת מאוד התקפי והכדור עובר לרוב בין כל השחקנים. בכל מקרה אני שמח שאנשים זורמים עם התפקיד שואן חאל נתן לשוויני בבאיירן, כי זאת עמדה מושלמת עבורו.
רע מאוד לירן, רע מאוד. לא בונים (או מתאימים שיטה) בשביל שחקן, אלא להיפך. גורמים לשחקן להתאים לשיטה ואם הוא לא מתאים לה הוא לא בקבוצה/נבחרת. בעבור שום שחקן (כי אין שום שחקן שיכול לקחת קבוצה על הגב בכדורגל) בטח לא שחקן כמו אוזיל שעם כל הכבוד לו וליכולות שלו הוא לא כזה גדול שיכול לסחוב נבחרת. גם את זה למדנו היטב על בשרנו בבאיירן. כולל העונה עם שינוי השיטה בשביל פרנק ריברי. למזלנו (בבאיירן) המאמן הבין התעשת והתאים את ריברי לשיטה. ומה יקרה אם אוזיל יהיה חלש או סתם פצוע? מה נעשה עם השיטה שמתאימה בול בשבילו לאחרים לא, אבל הם כבר לא מתורגלים לשיטה? נבקש אולי מטים ויזה שיחליף את אוזיל? ומעל הכל, וכמו שכבר כתבתי, אנחנו נבחרת גרמניה. יש לנו מסורת ושיטה מסורתית. בשביל אף אחד אסור לשנות את השיטה והמסורת שהביאו לנו הצלחות ענק. גם זה דבר שמרגיז אותי (לא אצלך, כמובן, לירן). מה כל ההייפ הזה סביב מרטה? למה הוא כזה בטוח בהרכב? הרי הוא חלק קבוע בהגנה שהיא מהגרועות בליגה (בטח באופן יחסי) כבר שנים. אולי הגיע הזמן לשנות ולשים בלמים שקצת יותר מצליחים?
נדב גם לי זה הפריע, אבל אתה יודע שמעתי לאחרונה פרט שקשה להתווכח איתו, הוא מנצח הכי הרבה צוויי קמפף בליגה עם 72 אחוזים שזה מרשים. לאוו חובב סטטיסטיקה עוד מימי קלינסמן שהכניס לו את זה לתודעה לבטח נתון לעובדה הזאת לקבוע את מרטה כשחקן הרכב לכל דבר. וחוץ מזה שבסגל הנוכחי ובלי מ.פרידריך, הוודרס ובדשטובר אין ממש אלטרנטיבות. לא יודע, קשה לי לראות טסקי בהרכב הראשון, אבל הוא עדיין עדיף על ארנה האיטי. לגבי אוזיל, נכון, אף קבוצה לא צריכה לשנות שיטה רק בגלל שחקן אחד. אבל לאוו עשה זאת. אני למדתי להסתדר עם זה. הבעיה היא כמו שסלע אמר, אין לנו חלוץ שיכול להסתדר לבד. ומה דעתכם על בואטנג? הוא כישרון עצום, אבל הוא עד כה בסיבוב השני כמעט ולא שיחק בגלל פציעה, באולימפית הוא פרח בכלל בעמדת הבלם ובמשחק הרישמי הראשון שלו הוא קיבל אדום מיותר. רק אני מעדיף את לאם בימין ואת שפר הנפלא (גם השחקן וגם המשתמש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) באגף שמאל? והייתי שמח לשמוע ממכם את ההרכב שאתם הייתם רוצים לראות.