אני מכיר את הסטטסטיקה. נאלדו ומרטה הם בעלי האחוז הטוב ביותר בעניין אבל זה הרבה מעבר ל 72%. עד כמה שזכור לי מהעונה שעברה זה עומד על מעל 90% לכל אחד מהם. אבל עיניינו הרואות. זה לא אומר כלום. כי שניהם הם הבלמים של ההגנה הכי מצחיקה בליגה. מה זה שווה לי שהוא מנצח את הדוקרבים שלו, אבל הרבה פעמים בכלל לא נמצא במקום איפה שצריך אותו? ומה זאת אומרת בסגל הנוכחי בלי פרידריך והובדאס ובאדשטובר? יש איזה מניעה להזמין אותם? יש איזה גזירה משמיים בעניין? שהגאון יזמין אותם ואז הם גם יוכלו לשחק. אני מאוד בעד בואטנג. אני לא חושב שהאדום היה מיותר או מטופש. כלומר מיותר בטח, אבל זה לא בגלל איזה שטות מיוחדת של השחקן. בצהוב השני לא היתה לו שום ברירה הוא היה חייב ללכת בכל הכוח לכדור ואם זה אומר לפגוע בשחקן ולקבל צהוב שני אז אין ברירה. כי אם הוא לא היה עושה את זה סיכוי מאוד גבוה שהרוסים היו מבקיעים מהמצב הזה. בכל מקרה יש גם פתרונות אחרים. דניס אאוגו שמשחק כל השנה כמעט בהמבורג ועושה עבודה נהדרת. מרסל יאנסן שיכול גם להיות קשר. דווקא שפר בעונה קצת פחות טובה העונה (יחד עם כל ההגנה של הקבוצה שלו). וכמובן יש (שוב) את באדשטובר שיכול גם לשחק בלם וגם מגן שמאלי כמו שראינו. מזל שהוא לא הזמין את קלמנס פריץ לפתור בעיית מגן. אני הייתי משחק ב 2-4-4 ואם מתעקשים על שמות, אז כרגע זה נראה לי כמו אדלר/רוסט בשער מגן ימני לאם מגן שמאלי אאוגו. בלמים באדשטובר ומרטסקר/פרידריך/הובדאס/הומלס. קשרים קדירה עם באלאק באמצע שוויני מימין אוזיל/טרוכו משמאל וחלוצים גומז עם קלוזה/קאקו/קוראני
אדלר;להאם(ימני),מרטסאקר,מ.פרידריך,באדשטובר(לא תאהבו את זה כנראה אבל אישית אני מאד מצא חן בעיני הילד בשמאל,וכנראה שגם בעיני ואן חאל); בקישור אני מכניס קשר אחורי(בהיעדר רולפס,ופרינגס מהאופציות התקשתי למצוא מועמד ראוי..) בצוותא עם שווייני במרכז כזה שישחרר לפחות את באלאק, או הפוך את שווייני יותר קדימה(לדעתי שני השחקנים הגרמנים האיכותיים ביותר,לא יכולים להתבזבז על גליצ'ים,וסגירות במרכז המגרש),ואז סוגר קישור עם מולר בשמאל,וקרוס\אוזיל מרכז ימין,ובשפיץ קשה לי לומר שם אחד החלוץ הכי טוב של הנבחרת מול החלוץ הכי גדול בבונדסליגה קלוזה vs גומז....
האמתי היא שחשבתי שוב על ההרכב ובמיוחד על הקישור. אז כמו שאני לא חושב שצריך לבנות שיטה ולאנוס הרכב בשביל אוזיל, ככה גם לא צריך לעשות את זה בשביל באלאק. אז אולי דווקא הקישור האופטימלי הוא קדירה ושוויני באמצע (בדיוק אותה העבודה שעושים שוויני וואן בומל בבאיירן, רק שקדירה קצת יותר טוב התקפית מואן בומל, אם כי אולי גם פחות טוב הגנתית). בצדדים מולר ואוזיל או מולר ומארין או אוזיל ומארין (לפי סדר ההעדפה הזה) כשטרוכו יכול לבוא במקום כל אחד מהקשרים בצד.
הרכב בלי באלאק? והיינו כחולמים? ובלי שום קשר, הקפיטנו הוא לטעמי אחד מעמודי השידרה של הנבחרת. קדירה אם לא בקרוב עוד יקבל בעתיד את ההזדמנויות שלו. ואני עדיין אגב בדיעה שאם מחפשים קשר אחורי קלאסי עם עבודת הגנה משובחת כ.טרש הוא השחקן ההכי טוב שיש לנו בעמדה. זה גם ישחרר את באלאק למשימות קצת יותר התקפיות.
אני מאד מקווה שלאוו רואה שטסקי עושה במכנסיים. בחיי אני מקווה שאיכשהו שטוטגארט תמכור אותו ותעשה עליו עוד מיליונים כל עוד הערך שלו אוברייטד לחלוטין. העיקר שהוא כל הזמן עולה למעלה. רנה אדלר עם טעות של טירון בשער, אבל בסה"כ אין טענות אליו. מרטסקר איטי. ההגנה כעבור לא עמדה במבחן. משחק ההתקפה לא ממש עומד, קלוזה לבד נראה אבוד, אוזיל מנסה ופודולסקי מחפש את עצמו מאז המעבר לקלן. משחק חלש מאד של הנבחרת
משחק ידידות רדום, ניקרתי ולא היה רחוק מזה שאני גם ארדם. טאסקי, מרטאסקר, בואטנג, מולר וגם אוזיל לטעמי עדיין לא בנויים למעמד. לפחות לא לפי המחצית הזאת. יופי של משחק לעשות בו ניסיונות ומקווה שגם ילקחו הלקחים. גם באלאק כבר שחקן די עייף או שסתם אין חשק לשחק על כלום.
הייתי מנסה דבר קטן אחד לפני שמכניס את גומז: מסיט את אוזיל לאגף ומעביר את פודולסקי ליד קלוזה ומשחק 4-4-2. נ.ב.: מישהו פה עוד מרגיש "חייב להחזיר" מרבע הגמר של 2006.
אני דווקא חושב שבואטנג לא היה רע ואוזיל מנסה אבל הוא תמיד מול שלושה או ארבעה שחקנים, גם רונאלדו לא היה מצליח. באלאק נראה רדום סלע, כי הוא משחק הגנתי יותר ממה שאתה מכיר. הבעיה שהוא לא אוהב לשחק את העמדה הזאת בנבחרת וזה ניכר. ומשחק ההתקפה לא עובד, לא הייתי מסיק מסקנות לגבי מולר על סמך המחצית הזאת. אני מאמין שעם גומז משחק ההתקפה יהיה טוב יותר
CJ, בניגוד למה שמצויין בהתחלה, זה נראה שאוזיל וקלוזה משחקים אחד ליד השני כחלוצים. בכל מקרה אני מסכים עם רוזנר שדווקא גומז יכול לעזור כאן ולטעמי עדיף במקום אוזיל. בואטנג עוד בסדר ביחס לכל השאר שמקבלים הזדמנות כאן.
מי שהכניס אנרגיות למגרש כשנכנס וכנראה הרוויח את מקומו בסגל למונדיאל באימון הערב היה לטעמי קאקאו. זמן יגיד אם צדקתי, הוא היה פשוט טוב, מה לעשות. מי שעשוי להפסיד את ההזדמנות ללבוש קצת מדי נבחרת ולהריח מונדיאל הוא לטעמי טוני קרוס שלא הצליח להשתלב. מחצית שניה טובה יותר של בואטנג. ארגנטינה בהרכב אולי הכי חזק שלה ועדיין לא ניסו גם הם הערב לעשות כלום חוץ מטיפה לשחרר את השרירים. ואנחנו נותנים להרבה שחקני סגל עמוק ושחקנים שגם לא יכנסו לסגל את ההזדמנות שלהם לפחות ללבוש את האימונית במונדיאל. היה באמת משעמם.
הוא הוכנס ל- 25 דקות רק בשביל לרוץ למעלה למטה ולמטה למעלה. המשחק לא עבר דרכו בכלל. הכדור ממרכז הקישור (באלאק) עבר כל הזמן שמאלה או קדימה, ולא ימינה. דווקא מהפעמיים היחידות שהוא נגע בכדור ראינו שהוא מסוגל למשהו. לגבי קקאו - אין ספק שהבחור התאמץ וניסה להוכיח. אבל האם זה רק האישיות שלו שהכניסה אנרגיות למשחק? או שמא עצם המעבר לשני חלוצים טבעיים? אני מעדיף את הקביעה השניה. 4-5-1 משחקים מול רוסיה במשחק בו אסור להפסיד. ברור. אבל בשביל לפתח משחק מול קבוצה שמתגוננת חייבים שני חלוצים וקשרים יצירתיים יותר מפודולסקי. ואיך אפשר בלי מילה על באלאק? אז הבחור צריך לתכנן את משחק הפרידה שלו מהנבחרת. שוייני מתחיל רשמית לתפוס את העמדה שלו 50:50, ובאלאק כמספר 6 זה לא זה.
נכון שהמשחק לא עבר דרך קרוס ואני גם יודע שזאת לא אשמתו, אבל הסגל מצומצם ומוגבל ומישהו צריך להשאר בחוץ. נראה שמולר מקבל יותר קרדיט אצל לאוו ולכן קיבל יותר דקות והוא יתן רק לאחד מהם לנסוע למונדיאל. במידה וזה אכן כך, כנראה שזה יהיה מולר. גם אני הייתי שמח לראות מישהו אחר שהוא לא פודולסקי ברוב המקרים, אבל יש מאמנים שיש להם את השחקנים שלהם ומאוד רוצים אותם בשיטה שלהם. קלוזה, פודולסקי, שוויני ומרטאסקר הם באנקר אצל לאוו ולא משנה אילו תקופות עברו עליהם. גם לפני היורו היו לקלוזה, שוויני, פולדי ומרטסאקר תקופות חלשות והם הגיעו ליורו מוכנים בשיטה של לאוו ונתנו מה שהיו צריכים לתת. מה שנקרא "שחקן של מאמן".
אז ככה: רנה אדלר 5 - לא משחק שרנה ירצה לזכור. במשחק הבכורה שלו כמ"ס 1 הרשמי עם כמה טעויות לא אופייניות כמו בשער. בואטנג 5.5 מבחינה הגנתית בסדר, מבחינה התקפית גורנישט. לטעמי צריך לשחק כבלם אפילו על חשבון מרטה מרטסקר 5 לא משחק טוב שלו, חורים בהגנה, היגואין עשה לו בית ספר בשער ובכלל לא יציב טסקי 5.5 במחצית הראשונה הארגנטינאים חגגו עליו, בנוסף הוא עלה יותר מדי למעלה. במחצית השניה סולידי להפתעתי לאם 5 מלאם אפשר וצריך לצפות להרבה יותר, אולי בצד ימין? באלאק 4 זה לא הקפטן שאנחנו מכירים, ניסה אבל לא יכול יותר? שוויינשטייגר 6 הבולט בקישור וזה אומר הכל על משחק הקישור הגרמני מולר 4.5 לא הצליח להשתלב במשחק אוזיל 3 בפורמה רעה, זה לא זה וחבל שלאוו לא רואה את זה כי מדובר כבר על כמה חודשים רעים שלו (ואני חשבתי שהוא רואה כל שבוע שלוש משחקים בבולי) פודולסקי 5 ניסה, אבל מה שלא הלך בקלן לא ילך גם בנבחרת קלוזה 5 די הופקר למעלה, מבלי לקבל כדורים נאלץ ללכת אחורה כדי להיות מעורב במשחק מחליפים גומז 4 כמו קלוזה אבל עוד פחות טוב ויותר שלומאלי, הראה ניצוצות ברגע שקקאו נכנס קקאו 6 נכנס ותרם את ההתקפות המסוכנות היחידות של הנבחרת קרוס 5 לא הצליח להשתלב במשחק מהסיבות ש C-J נתן קדירה X לסיכום, רוב השחקנים לא בפורמה. שווייני המצטיין בנבחרת, משחק ההתקפה לא עובד. שינויים: 1. מעבר לשני חלוצים: לא נגד כל נבחרת, אבל לפחות בשלב המוקדם חייבים 2. פודולסקי לספסל! 3. טרוכובסקי להרכב! 4. לשקול להעביר את בואטנג לעמדת הבלם 5. להמשיך להאמין באדלר 6. לנסות לשחק עם גומז וקיסלינג בהתקפה 7. לתת לקרוס הזדמנות אמיתית שהמשחק עובר גם דרכו 8. לנסות את מולר בצד שמאל כאלטרנטיבה לטרוכו (ולא לפולדי!) 9. לבדוק מי החלש יותר מבין השניים: מרטה או טסקי 10. לאם בצד ימין? ואולי שפר בשמאל?
לירן את רוב דבריך אני מחזק רק שהייתי מחזיר את באלאק לעמדתו הרגילה בנבחרת התפקיד אמש עשה לו עוול בגילו,מעמדו. כמו שציינת מקודם אולי שמישהו יפתח את הראש יקרא לטרש,יצמיד אותו לשווייני ובאלאק ישחק מעליהם,מהלך שיביא המון יציבות למשחק הרעוע שהצגנו אמש,ואז שמרכז המגרש מאוייש היטב(ומבאלאק נראה את המנהיגות,והעוצמה שאי אפשר בלעדיה)אפשר לתת לשני שחקני קו מהירים את האגפים(פולדי,וטרוכובסקי\מולר),ובשפיץ מ-ר-י-ו ג-ו-מ-ס!!! על ההגנה אני לא ארחיב אמרת הכל רק שבחייאת מרטסאקר הזה יותר איטי מסבתא על גלגלים.
בהתחשב במשחק אתמול, ובכושר בו מצוי כל שחקן לאחרונה, זהו ההרכב הנוכחי שהייתי רוצה לראות בדרא"פ: -------------------אדלר------------------- שפר-----מרטסקר-----------בואטנג-----לאם ----------------טרש__________________ _____________________באלאק--------------- טרוכובסקי-------------------------------שווינשטייגר --------------קלוזה-------------קיסלינג\קקאו------ מחליפים קבועים: 1. אוזיל 2. פודולסקי\גומז 3. מולר