אני רוצה לקוות שביורו הם ישחקו אחרת למרות ששממש קשה לי לראות את זה קורה עם כל המריבות שקורות שם. הם שיחקו גרוע אירלנד קרעו אותם וזה לא שיש כבר איכשהו לתקן זה שבוע לפני פתיחת היורו 8 ימים לפני המשחק הראשון של הולנד.. זה מבזה!
אולי ההולנדים לא טובים כמו שחשבנו? ואן דר וארט כל החיים שלו פצוע, סיידורף עושה פוזות כאילו הוא מינימום מראדונה, ברגקאמפ שהחזיק את הנבחרת פרש ממנה, מקאיי וואן ניסטלרוי לא הוכיחו בזירה הבינלאומית שום דבר, אין לנבחרת שוער נורמלי, הגנה חלשה. רק דוידס וקלייברט נראה לי באמת יכולים לעשות משהו ביורו, בקצב הזה צ'כיה וגרמניה טובות הרבה יותר ממנה.
למה אולי? ללא היסוס אני אגיד שהולנד של היום חלשה בפער די משמעותי מהנבחרת שלה בשנות התשעים, אפילו אם היא תצליח ביורו הקרוב להגיע לשלבים הגבוהים (חצי הגמר, למשל). זו לא הפעם הראשונה שאני אומר את זה, אבל הולנד כבר לא בשורה הראשונה של הטופ האירופי. מה שנשאר מהולנד המלהיבה של העשורים הקודמים זה יותר מדי שחקנים שהפריזו בהערכתם, הגנה בינונית ומטה וחבורה של מספר שחקנים בעלי אופי מחורבן שעסוקים באגו המנופח שלהם ובריבים עם שחקנים אחרים/ המאמן, על חשבון טובת הנבחרת. ואם הולנד תסמוך על דווידס ובעיקר על קלייברט הכלומניק, זה יכול להיגמר רע במיוחד...
אני עדיין חושב שלא צריך למהר להספיד את ההולנדים,צריך לזכור שמדובר בנבחרת כשרונית,שעם קצת יותר מאמץ ונחישות,תוכל להצליח,צריך לראות כיצד הולנד תתפקד במשחקים הקובעים.
להולנד כנראה אין מה להציע ביורו. הפסד במשחק ההכנה האחרון לפני יורו יכול רק להזיק, והנזקים של הולנד גם בלי זה היו מספיק גדולים. קשה לראות מי השחקן שיכול להוביל ולסחוב את הולנד, כנראה כל אחד עם האגו שלו, וכל אחד זורק אמרות מפוצצות לאוויר. ההתבטאויות של סידורף לא עוזרות, מה שמוסיף לאווירה העכורה בנבחרת ההולנדית. כפי שציינו כאן קודם, כרגע נראה שהולנד תישאר בחוץ. גרמניה וצ'כיה, בנקודה הזו, עדיפות עליה, ואתם יודעים מה - אפילו עדיפות עליה בהרבה.
גם גרמניה אכזבה אתמול כאשר הפסידה 2-0 להונגריה.. גם היא לא נראתה טוב במיוחד.. צ'כיה היא היחידה שנראית טוב מבין 3 הגדולות מבית ד' . לדעתי המשחק הראשון בין הולנד לגרמניה הוא יקבע מי תעלה הולנד או גרמניה.. לדעתי צ'כיה תעלה בטוח, היא נראיית הכי טוב וקבוצתית כמו שצריך... לטביה גם נראיית גרוע מאוד עם 2-2 מול אזרבייאג'ן.. בקיצור המאבק יהיה בין גרמניה להולנד על המקום ה2...
לפני שאתם מחליטים משהו על פי משחקי ההכנה, אל תשכחו שברזיל כמעט ולא עלתה למונדיאל הקודם וגרמניה הייתה נראית נורא, גם במשחקי הכנה ועלתה עד לגמר. ובניגוד לעדי, אני משוכנע שלהולנד יש סגל מצויין, וכן, גם אם ישמחו על דוידס ואפילו על קלוייברט הם יכולים לקחת. קלוייברט הוא חלוץ בכל קנה מידה, עם כל השנאה הגדולה שיש אליו (ויש הרבה) אני יודע שהוא חלוץ מצויין ולא סתם כל שנה בבארסה הוא מחורר רשתות, אולי השנה ירד קצת בכושר אבל הוא עדיין יותר טוב מ2 החלוצים של גרמניה למשל. אבל עדיין, למקאי יש מקום בהרכב במקומו כי מקאי פשוט יותר טוב! דוידס בכלל הוא שחקן מצויין שעדיין לא קרוב לגמור את הסוס. אומנם הוא מהסוג הישן של הקשרים האחוריים אבל ההשפעה החיובית שלו על המגרש מורגשת מאוד (ע"ע בארסה). 2 שינויים אפשריים בקישור שיכולים לעזור ולשפר את המשחק של ההולנדים פלאים אפילו עם קלוייברט וRVN זה א: לזרוק את קוקו המזדקן ובמקומו להכניס את רובן המצויין לאגף שמאל. ב: להעביר את VDV שמאלה, והוא יכול לשחק שם ולשים במקום שלו מתחת לחלוצים (אם הוא מסכים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) את סיידורף, או אפילו שוב, את רובן. בהגנה כמו שהזכרתי מקודם, חייבים לעבוד על התיאום ובכלל לזרוק את באומה ובמקומו את הייטינגה.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx מה שהופך את גרמניה לגרמניה זה שהם תמיד משחק מזעזע, ותמיד מנצחים התפוקה של קלייברט נמצאת בירידה מתמדת..גם בברצלונה, וגם בהולנד, אם פעם הוא היה הבאנר בהרכב של הולנד, עכשיו כבר יש לו מאבק עם מקאי וRVN ששניהם, עם כל הכבוד יותר טובים ממנו בקשר לRVN וקלייברט, ניסינו, לא הולך, ראבק! למה להתעקש על שיטה שלא הולכת דוידס: אני לא מבין מאיפה באות הטענות שלכם כאילו דוידס כבר גמר את הסוס, בנתיים הוא נתן עונה מעולה בבארסה, והסיבות שיובה נפטרו ממנו לא היו מקצועיות נטו...אולי הדור החדש את הקשרים הדפניסיביים טובים ממנו בכל מה שקשור להנעת המשחק קדימה, אבל בכל מה שקשור לעבודה הגנתית עדין אין עליו... ובקשר לטענה על מאבקי האגו של השחקנים, לדעתי זה מה שימנע מהולנד להגיע רחוק, לא לוזריות, מדובר בחבורה של שחקנים מאוד יצירתיים שבגלל שהם תכלס, לא מחבבים אחד את השני, לא ממצאים את כל הפוטנציאל שלהם... לדעתי הטעות של הולנד הייתה בבחירת השחקנים שישחקו ביורו, תסתכלו על סקולארי במונדיאל הוא סמך על עצמו בקשר לבחירת השחקנים, אדובקט טעה פה, נכון, זה היה נראה מאוד לא טוב אם הוא לא היה מזמן את RVN דוידס וסיידרוף, אבל תכלס, השחקנים, שלפחות כלפי חוץ, הורסים את המרקם החברתי של הקבוצה הם ה3 האלו...אם אדבוקט היה מראה קצת יותר אופי בבחירת השחקנים היינו (אולי) רואים הולנד שמשחת כדורגל הרבה יותר שמח(וטוב!!)
יכול להיות שדיקי עלה על הטעות שלו? הוא הציע לעבור ל4-3-3 במקום ה4-4-2 מה שאומר שאומר (כנראה) שRVN ישחק כחלוץ יחיד כשמשתי צידיו VDV ו-או שניידר או רובן או סיידורף כשבקישור דוידס קוקו ואחד מהפליטיםשהזכרתי קודם שלא ישחקו בתפקיד הזה (כנראה רובן או שניידר כי סיידורף לא מוכן לרדת למקום כזה).
גם לדעתי ככה צריך לשחק. נגד אירלנד דווקא ראיתי שואן הויידונק ומקאיי יכולים לשחק ביחד (הכל יחסי, יחסית לקלייברט וואן ניסטלרוי) ואני יודע שזה לא יקרה כי אדבוקאט לא ישאיר גם את RVN וגם את קלייברט על הספסל אבל אני ממש מקווה , מאוד מקווה שלא תהיה התעלמות מוחלטת ממקאיי.