מבחינתי התוצאות הן טובות מאד. על צורת המשחק או איכותה אני מציאותי. אי אפשר לצפות מאיתנו שמול מדינות הרבה יותר מוכשרות אנחנו נלך קדימה. מוריניו שם אוטובוסים במגרש עם קבוצות הרבה יותר מוכשרות (כבר שנים שאני סולד מפילוסופיית המשחק שלו, אבל כשזה מצליח זה מצליח). צריך להשאר מציאותיים! אותי בעיקר עכשיו מעניין מה הולך לקרות עם שחקני שתי הנבחרות. הדיון על יציאה לחו"ל או להשאר בארץ ולקבל דקות הוא מעניין. זה לא משנה את העובדה שגם אופיר חיים וגם גיא לוזון הגיעו להישגים עם הנבחרות שלהם. על כך מגיע להם קרדיט למרות שאני גם עכשיו לא אוהד של לוזון...
השאלה היא כן עד כמה זה מציאותי? בוא נהיה כנים, הכדורגל בארץ לא בדיוק התקדם בשנים האחרונות. בטח לא בליגה שרואים בה יותר מדי אלימות (על ומחוץ לדשא) ופחות מדי רמה. לכן לדעתי הדיון במקום עם השאלה: "האם כדאי לצאת לשחקן צעיר בכל מקרה לחו"ל?".
צודק. עשו אתמול כתבה בחדשות הספורט על לוזון, אמרו שם "היה זוכה באליפות בלגיה אם לא היה קיזוז". שיטת הקיזוז בבלגיה התחילה בשנת 2009, גיא לוזון הגיע לליאז' ב2013. אני לא מבין איך הם לא מתביישים להגיד שטות כזאת, זה לא שפתאום הודיעו על שיטת הקיזוז. השיטה הייתה קיימת שם כבר 4 שנים, לוזון הפסיד אליפות בגלל שהוא מאמן חרא לא בגלל שיטת הקיזוז.
גיא לוזון מאז שמונה: 2 נצ סן מרינו וצכיה 5 תיקו פעמיים טירלנד, קרואטיה ידידות, גרמניה, גיאורגיה 5 הפסדים לטביה, שוויץ ידידות, בלגיה ידידות, 2 אנגליה שערי זכות 6 שערי חובה 12 חצי גמר יורו צעירות + אולימפיאדה אני באמת מתקשה למצוא מאזן כל כך גרוע של מאמן שבסוף הגיע למעמד שיא עם הנבחרת שאליה מונה. הזוי.
זה נתון מאוד הגיוני לכדורגל פה עם ובלי לוזון, יכול להיות שאם מאמן אחר היינו מנצחים עוד משחק אחד או שתיים ועם מאמן אחר היינו מפסידים עוד משחק.
לפני 12 שנים פרגוואי הגיעה לגמר הקופה אמריקה בלי ניצחון אחד בכל הטורניר. לוזון מאמן דרעק וברור שהנבחרת הגיעה גבוה כל כך בעיקר בזכות מזל ונסיבות. אבל מי שחושב שעם סגנון משחק של אופיר חיים היינו מגיעים לחצי גמר בטורניר ברמה הזאת לדעתי חיה בלה לה לנד. אפשר כמובן לטעון שהישגיות בנבחרות צעירות זה לא דבר חשוב כל כך ושעדיף ששחקנים יפתחו את עצמם על חשבון הישגים קבוצתיים, ואני יכול לקבל את זה. רק שגם פה לדעתי המקום לעשות את זה הוא נבחרת הנוער, ולא הנבחרת עד גיל 21 ששם אמורים להיות כבר בשלים יותר.
באליפות הספציפית הזאת, גם אם אופיר חיים היה המאמן, או אפילו קלינגר, היית עושה את אותם תוצאות. הפנדלים עם גרמניה לא היו תלויים בלוזון. דם לא ההחמצות המדהיות שלהם מול שוער. בניצחון על צכיה הוא גם לא עשה כלום, הצכים פשוט לא שיחקו וגיאורגיה לא הגיעה לבעיטה למסגרת 120 דק וכמובן פנדלים לא קשורים למאמן הדבר היחידי שלוזון עשה זה להעמיד הגנה.
זה גם לא נכון כי ב2010 אינטר, חוץ מהגומלין נגד בארסה, ניצחה את כל המשחקים.ף בנוקאאוט. קבוצות בקושי הגיעו אליה לשער מרוב שהיתה לה הגנה חזקה. שמינית 1-2 על צלסי בבית, 0-1 על צלסי בחוץ רבע 0-1 על צסקא בבית, 0-1 על צסקא בחוץ )בשני המשחקים האלה התוצאה משקרת כי שניהם היו צריכים להיגמר לפחות בשלישייה) חצי 1-3 על בארסה (גם פה 5 היה יותר הגיוני) והפסד 1-0 גמר 0-2 6/7 נצחונות בנוקאאוט בבתים אגב 2 נצ 3 תיקו 1 הפ מאזן שערים 3-10 בנוקאאוט וסהכ 9-17 איזה הקבלה רלוונטית יש פה מלוזון? בן אדם ניצח משחק אחד הפסיד 2 ו-2 תיקו. בנוקאאוט מתוך זה לא ניצח משחק אחד יחס שערים 6-2. מה ללוזון ולמוריניו? אף קבוצה של אינטר שהגיעה למשהו לא קשורה לאנטי הזה. מישהו אמר פה על פראגוואי בקופה אמריקה שהגיעה לגמר ולא ניצחה אף משחק. זו השוואה הרבה יותר ראויה בעיניי, לדעתי היא גם לא הפסידה אף משחק. אבל כמה פראגוואי כאלה אתם מכירים? אחת. יש סיבה שזה קרה פעם אחת בהיסטוריה.
מזכיר לי את מרוקו של המונדיאל האחרון. אחד הבונקרים הכי מגעילים שראיתי בשנים האחרונות. כל כך שמחתי שהם עפו בחצי גמר וזכינו לקבל את אחד הגמרים הגדולים בהיסטוריה.
גם פורטוגל שזכתה ביורו עלתה עם 3 תיקו בשלב הבתים, וניצחון אחד בלבד ב90 דקות כל הטורניר (מול ויילס). בסוף לא זוכרים את זה אלא את ההישג הכולל, אבל לאורך זמן אי אפשר לשקר ורואים למשל שפרננדו סנטוס לא הוציא מספיק מפורטוגל על אף הזכייה. Sent from my LE2113 using Tapatalk
פורטוגל סיימה את שלב הבתים עם 3 תוצאות תיקו ביחס שערים של 4:4, קל לבקר את זה בגלל השחקנים שהיו להם והבית שהכיל את הונגריה, איסלנד ואוסטריה. הם היו צריכים לנצח את שלושת המשחקים. ביורו הזה יצא לי להיות בכל משחקי הנוקאאוט של פורטוגל: 1:0 על קרואטיה בשמינית בהארכה, 1:1 עם פולין ברבע וניצחון בפנדלים, 3:0 על ווילס בחצי גמר ו-0:1 בגמר על צרפת בלי רונאלדו - ובגמר היה לפורטוגל נסים. 7 משחקים, 1 ניצחון, 6 תיקו (מתוכם 2 נצ בהארכה), 0 הפסדים. זה בערך כמו פאראגוואי - רק של אירופה שהסתיימה עם זכיה. לגבי פרננדו סנטוס, בכל זאת מדובר במאמן שאימן את שלושת הקבוצות הגדולות של פורטוגל בתקופות שונות (ונע על ציר פורטוגל-יוון כל הקריירה שלו). את פורטוגל הוא קיבל בגלל ההצלחה שלו עם נבחרת יוון. רבע גמר יורו 2012, רבע גמר מונדיאל 2014. אבל בכללי אני מסכים איתך, כי במונדיאל 2018, יורו 2020, מונדיאל 2022 - הוא לא הצליח להגיע למעמדים המכריעים - חצי הגמר ומעלה. במונדיאל ברוסיה הודח בשמינית גמר על ידי אורוגוואי, ביורו 2020 הודח בשמינית גמר על ידי בלגיה, במונדיאל 2022 הודח על ידי מרוקו ברבע גמר. הבעיה של פורטוגל תחתיו - היא שהשחקנים שלו כאינדיבידואלים היו שווים הרבה יותר. אז כל הישג שרשמתי פה - חוץ מהזכיה ב-2016, נחשב לאכזבה. במיוחד כשכריסטיאנו רונאלדו, מה-TOP2 שחקנים בעולם ב-20 השנים האחרונות משחק אצלו. מצד שני - גם מסי, עד 2022, זה היה אותו דבר. אבל, בניגוד לארגנטינה, במשך שנים, נבחרת פורטוגל כנבחרת, הרבה יותר טובה ממנה.
אבל לישראל אין שחקנים מספיק איכותיים על מנת לשחק כל משחק בונקר בלי לספוג ולעקוץ בהזדמנות אחת, זה פשוט לא אנחנו Sent from my SM-S918B using Tapatalk
אופיר חיים גם היה משחק הגנתי יותר אני מניח, אם הןא היה משחק אטרקטיסי והתקפי בטןרניר הזה היינו חוטפים בראש Sent from my SM-S918B using Tapatalk
אני חושב שספציפית בטורניר הזה, נוכח הבתים והיריבות, עם סגל קצת פחות גרזני, היינו נראים יותר טוב, לא זקוקים לנס מול צ'כיה של אותו יום נתון וסביר שגם מנצחים את גיאורגיה ב-90. לא חושב שהיה סיכוי למאמן כלשהו נגד אנגליה ברמת הלנצח, אבל אתמול זה באמת היה נראה מביך, לא בגלל שהאנגלים זלזלו, בעיקר בגלל איך שאנחנו נראינו.